הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמות חזרות וסטים

Guy158

משתמש פעיל
645
90
נק' מוניטין:
83
645
90
חיטוב
המון אנשים שהתייעצתי איתם אמרו לי שאני צריך לעשות כמה שיותר חזרות וכמה שיותר סטים..עכשיו מעבר לזה שאני עובד עם משקלים שבהם צריך אחרי כל סט מנוחה, זה פשוט לא נשמע לי הגיוני, זה תורם לסיבולת השריר ומיותר לשימור. אני עושה לדוגמה סקוואט 5 חזרות, 3 סטים..אמרו לי אני צריך 8 סטים או להעלות חזרות. וזה לא נשמע לי הגיוני למה אני צריך אחרי כל סט מנוחה של 2 דקות לפחות. וכשאני עושה הרבה חזרות זה מרגיש לי כמו אירובי בעצימות גבוהה.
אני רוצה להבין את האמת - בחיטוב, מה מספר החזרות\סטים (במשקל עבודה שקשה לי כמובן, לפחות 70%) שצריך לכל תרגיל על מנת לתת לשריר גירוי אופטימלי בשביל שישמר, או לפחות למזער אז הירידה בו?

בנוסף, אני מחפש תרגילים להחליף את הבנץ' והמקבילים צר. יש לי חוסר איזון בידיים ולכן בבנץ' גם עם מוט ריק הוא נוטה לצד שמאל, מה שגורר שימוש בסמית' שלא ממש מומלץ. מקבילים צר - אני משתמש בגרביטון, מעבר לזה שפה ושם טיפה כואב לי הכתף..עניין ששופר אחרי שלקחתי שכמות אחורה ולמטה, אבל עדיין מעט..אני לא מרגיש שאני עובד יד אחורית מספיק, כל הגוף כואב ותפוס לי אחרי אימון, יד אחורית לא ממש.

סקוואט בסמית' מאשין + לג פרס אופטימלי לאימון רגליים למישהו מתחיל?

המון אנשים שהתייעצתי איתם אמרו לי שאני צריך לעשות כמה שיותר חזרות וכמה שיותר סטים

וזה לא נשמע לי הגיוני

אני רוצה להבין את האמת - בחיטוב, מה מספר החזרות\סטים (במשקל עבודה שקשה לי כמובן, לפחות 70%) שצריך לכל תרגיל על מנת לתת לשריר גירוי אופטימלי בשביל שישמר, או לפחות למזער אז הירידה בו?

עבודה עצימה.
אל תקשיב לכל הליצנים שינסו לשכנע אותך לעבוד בסופר סטים\דרופ סטים או 15 חזרות כדי לגרות\לבלבל את השריר.
בחיטוב מרימים כבד וחזק, כדי לשמור על גירוי מקסימלי.

בנוסף, אני מחפש תרגילים להחליף את הבנץ' והמקבילים צר. יש לי חוסר איזון בידיים ולכן בבנץ' גם עם מוט ריק הוא נוטה לצד שמאל, מה שגורר שימוש בסמית' שלא ממש מומלץ. מקבילים צר - אני משתמש בגרביטון, מעבר לזה שפה ושם טיפה כואב לי הכתף..עניין ששופר אחרי שלקחתי שכמות אחורה ולמטה, אבל עדיין מעט..אני לא מרגיש שאני עובד יד אחורית מספיק, כל הגוף כואב ותפוס לי אחרי אימון, יד אחורית לא ממש.
עבודה בבנצ' תסדר לך את הבעיה.
אתה יכול להוסיף כתרגיל עזר לחיצה עם דאמבלים.

סקוואט חופשי אופטימלי לאימון רגליים למישהו מתחיל?
תיקנתי לך.
וכן.

• פותח/ת השרשור
עבודה עצימה.
אל תקשיב לכל הליצנים שינסו לשכנע אותך לעבוד בסופר סטים\דרופ סטים או 15 חזרות כדי לגרות\לבלבל את השריר.
בחיטוב מרימים כבד וחזק, כדי לשמור על גירוי מקסימלי.

עבודה בבנצ' תסדר לך את הבעיה.
אתה יכול להוסיף כתרגיל עזר לחיצה עם דאמבלים.

תיקנתי לך.
וכן.
בנץ' עדיין קשה לי עם מוט ריק. כמו שאמרתי יד אחת חלשה יותר משמעותית וזה זז מצד לצד.
סקוואט חופשי גם, המוט זז לי מצד לצד. ב-LB כואב לי הכתפיים וב-HB...טוב את האמת אין לי מושג מה זה HB ואיפה ממקמים הכל. אני עושה סקוואט איך שנוח לי. הטכניקה נכונה פשוט המיקום של הידיים והמוט לא ממש קבוע, מה שנוח לי. בדר"כ זה ממש על הטרפזים לא רחוק מהצוואר ואת המוט אני מחזיק עם מרפקים צמודים לגוף..

בנץ' עדיין קשה לי עם מוט ריק. כמו שאמרתי יד אחת חלשה יותר משמעותית וזה זז מצד לצד.
להפסיק לעבוד על הבנצ' לא יפתור את הבעיה, רק המשך התמדה בתרגיל והתקדמות במשקלי העבודה יתרמו להצלחה.

.טוב את האמת אין לי מושג מה זה HB ואיפה ממקמים הכל

אני עושה סקוואט איך שנוח לי. הטכניקה נכונה פשוט המיקום של הידיים והמוט לא ממש קבוע, מה שנוח לי.

בלי להעליב, כן?
אבל לפי צורת ההתנסחות של- יש לי טכניקה נכונה אבל אין לי מושג איפה שמים את המוט ואני עובד איך שנוח לי אבל עדיין המוט מתנדנד, ואני לא יודע מה זה HB - הייתי מציע לך בחום רק לקרוא קצת על התרגילים כי ככל הנראה הטכניקה לא נכונה גם בבנצ' וגם בסקוואט ויכול להיות שתיקון קל יכול לסדר לך את כל הבעיות.

מה עם להעלות סרטונים לביקורת?

• פותח/ת השרשור
להפסיק לעבוד על הבנצ' לא יפתור את הבעיה, רק המשך התמדה בתרגיל והתקדמות במשקלי העבודה יתרמו להצלחה.

בלי להעליב, כן?
אבל לפי צורת ההתנסחות של- יש לי טכניקה נכונה אבל אין לי מושג איפה שמים את המוט ואני עובד איך שנוח לי אבל עדיין המוט מתנדנד, ואני לא יודע מה זה HB - הייתי מציע לך בחום רק לקרוא קצת על התרגילים כי ככל הנראה הטכניקה לא נכונה גם בבנצ' וגם בסקוואט ויכול להיות שתיקון קל יכול לסדר לך את כל הבעיות.

מה עם להעלות סרטונים לביקורת?
לא נעלב. הכל נועד בשביל שבסוף אני אשתפר.
לא הבנת את הכוונה. אני יודע את הטכניקה בסקוואט, הירידה, הזווית, מה לעשות עם הגב מה עם הבטן. אבל כשיש עלי מוט אני לא באמת יודע איפה לשים את הידיים, LB אני יודע איפה וזה כואב לי בכתף..אני שם איפה שנוח ומרגיש טבעי יותר, קראתי מה זה HB ועדיין לא הבנתי אם זה מה שאני עושה.
בנץ' אני די בטוח הטכניקה נכונה, פשוט יד אחת חזקה יותר וזה משפיע על כמעט כל דבר..בעצם הכל בסדר עם הטכניקה, אבל 2 דברים -
1. כשאני דוחף את המוט למעלה, קורה לא פעם שהוא פשוט נוטה איכשהו להיתקע בפינים (איפה שמניחים את המוט) לא יודע איך הוא מגיע לשם אפילו. כאילו אני מרים והידיים הולכות עם המוט טיפה אחורה.
2. כשאני כן מצליח לעשות כרגיל, המוט זז מצד לצד..ועם משקולות זה לא בטיחותי במיוחד ולכן עבדתי בסמית' הרבה.
בסמית' הצלחתי לעשות עם משקל גבוה בקלות כי המוט לא זז מצד לצד וגם לא נתקע בפינים.

סרטונים לביקורת..אין מי שיצלם אותי חחח מביך לבוא למישהו להגיד "אחי אתה יכול לצלם אותי?"

1. כשאני דוחף את המוט למעלה, קורה לא פעם שהוא פשוט נוטה איכשהו להיתקע בפינים (איפה שמניחים את המוט) לא יודע איך הוא מגיע לשם אפילו. כאילו אני מרים והידיים הולכות עם המוט טיפה אחורה.
העיניים צריכות להיות מתחת למוט, כך תדע שהמוט לא יפגע בפינים.
בסמית' הצלחתי לעשות עם משקל גבוה בקלות כי המוט לא זז מצד לצד וגם לא נתקע בפינים.
אתה יודע כמה שרירים אתה מנטרל כשאתה עובד בסמית'?
אני לא קורא לזה לא סקוואט ולא לחיצת חזה.

סרטונים לביקורת..אין מי שיצלם אותי חחח מביך לבוא למישהו להגיד "אחי אתה יכול לצלם אותי?"
שים את הפלאפון איפשהו בצד על כסא או משהו.. לא בעיה לאלתר 😃

• פותח/ת השרשור
העיניים צריכות להיות מתחת למוט, כך תדע שהמוט לא יפגע בפינים.

אתה יודע כמה שרירים אתה מנטרל כשאתה עובד בסמית'?
אני לא קורא לזה לא סקוואט ולא לחיצת חזה.

שים את הפלאפון איפשהו בצד על כסא או משהו.. לא בעיה לאלתר 😃
לא קשור נראלי לאן אני מסתכל. לדעתי הכתפיים שלי חזקות משמעותית מהטרייספס. ולכן כל פעם שאני דוחף למעלה אני מנסה להעביר את המוט אחורה כדי שהכתפיים יעזרו לי, וזה קטע הזוי בעיקר מכיוון שזה מוט בלבד שלא קשה לי במיוחד..
אני יודע לגבי הסמית', ובנוסף לזה הוא מעלה סיכון לפציעות באופן משמעותי..אבל זה עדיף על כלום, לא ככה?
לגבי סרטון, הפעם הבאה שאני הולך לחד"כ זה יום ראשון אז...יום ראשון בטח יהיה לי סרטון

סקוואט חופשי המוט מתנדנד מצד לצד, ואני מאבד שיווי משקל וכמעט נופל אחורה..וכאן בעצם הסמית' עוזר לי אני נשען על המוט שם.

לא קשור נראלי לאן אני מסתכל.
לדעתי הכתפיים שלי חזקות משמעותית מהטרייספס
תעשה לעצמך טובה, תקרא את המדריך הבא.
תבין שהכתפיים צריכות לעבוד כמה שפחות וזה לא משנה כמה הן חזקות, ושזה כן קשור המבט שלך והעובדה שהמוט נתקע בפינים.

דגשים ללחיצת חזה בחדר הכושר - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

סקוואט חופשי המוט מתנדנד מצד לצד, ואני מאבד שיווי משקל וכמעט נופל אחורה..וכאן בעצם הסמית' עוזר לי אני נשען על המוט שם.
נדמה שלא משנה איזו תשובה אתה מקבל, אתה חוזר לאותו מקום שבו אתה רוצה לעבוד בסמית'.
אז סבבה, תעבוד בסמית'.

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
תעשה לעצמך טובה, תקרא את המדריך הבא.
תבין שהכתפיים צריכות לעבוד כמה שפחות וזה לא משנה כמה הן חזקות, ושזה כן קשור המבט שלך והעובדה שהמוט נתקע בפינים.

דגשים ללחיצת חזה בחדר הכושר - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

נדמה שלא משנה איזו תשובה אתה מקבל, אתה חוזר לאותו מקום שבו אתה רוצה לעבוד בסמית'.
אז סבבה, תעבוד בסמית'.

בהצלחה
אתה לוקח את זה למקום אחר.
אני צריך תשובה אמיתית ממישהו שיודע על מה אני מדבר, לא אומר שאני רוצה לעבוד בסמית' - רק אומר שזה האופציה היחידה שיש כרגע, לא ידוע אם זה קרה לך. אבל אני אומר ואציין שוב - אני לא יכול לעשות סקוואט חופשי, אפילו רק עם מוט בלי תוספת משקל בלי שהמוט יתנדנד, וגם בחזרות אחרונות אני כמעט ונופל אחורה..לא יודע למה זה קורה, אולי חולשה של שרירי הבטן או שרירים שגם עוזרים בייצוב. בגלל זה אני שואל?
האם יש מישהו שיודע למה לעזאזל זה קורה, ואיך מטפלים בזה?
עד שאני אדע למה זה קורה ואצליח לטפל בזה..סמית' זה האופציה היחידה.

@Tank.
אין אחד שמבין בסמית יותר ממנו.
אני בהחלט מבין בסמית. ראיתי את כל אחד מהסרטים 3 פעמים
latest

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית