הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ השפעות של ממתיקים מלאכותיים

idobh2

משתמש מתחיל
40
0
נק' מוניטין:
0
40
0
מישהו יודע על השפעות שיש לממתיקים מלאכותיים על:
1) רמת הפרשת האינסולין?
2) רמות הסוכרים בדם?
אני מדבר כמובן על אדם בריא, ללא סוכרת מכל סוג שהיא או מחלה אחרת הקשורה לעניין.

ולשאלה היותר קונקרטית בהקשר - קראתי בכמה מקומות ברשת (ולכן אני לא נוטה לקבל את זה כתורה) שיכול להיות מצב שמשקאות דיאט, שכידוע מלאים בממתיקים מלאכותיים, משפיעים בצורה ניכרת על הפרשת אינסולין ורמות גלוקוז בדם - יש בסיס?
ומישהו יודע מה הדין לגבי מוצרים כמו ספלנדה, סוכרה דיאט ושכאלה? האם גם הם מלאכותיים? כי משום מה אני זוכר שהם "פחות גרועים" ממתיקים אחרים (אבל יכול להיות שאני סתם לא זוכר נכון), כי הם טבעיים או שקר כלשהו אחר...
בכלל יהיה נחמד אם יש למישהו רפרנסים מבוססים בעניין הממתיקים המלאכותיים.

אין שום היגיון בזה שהם ישפיעו על רמות הגלוקוז בדם, כי אין בהם פחמימות או קלוריות.

זה שאתה לא רואה היגיון לא אומר שזה לא קורה. רבים המקרים והמחקרים שהוכיחו שזה משפיע.

אפשר לראות את המחקרים ?
וגם להבא אני מבקש, אם כתבת מחקרים תצרף רפרנס שנוכל לראות במה מדובר.

זה שאתה לא רואה היגיון לא אומר שזה לא קורה. רבים המקרים והמחקרים שהוכיחו שזה משפיע.
ואתה רואה בזה היגיון? יש סוג של חוק שאומר שאם משהו לא היגיוני, אז הוא לא קיים.

אגב יש מקרים ומחקרים שמוכיחים שאכילת גללי סוסים מגדילה את איבר המין.

• פותח/ת השרשור
שמע.. בתור אחד שגדל בבית ספר חקלאי אני יכול לומר בבטחון מלא שבגללי סוסים אין כלום חוץ מעבודת נקיון.
וברצינות, אני יודע, אבל רק מביולוגיה של תיכון, שיש תכונה למנגנון הפרשה של בלוטות בגוף להיות מופעל על ידי גירוי חושי בלבד. למשל לראות או לחשוב על אוכל גורם לך להתחיל להפריש רוק, למרות שלא הכנסת אוכל לפה. השאלה היא אם משהו דומה קורה עם אינסולין, ובאיזה רמות, מאחר ומשקה דיאט הוא מתוק. אולי בדרך מוזרה כלשהי משתחרר גם גלוקוז לדם ממאגרים כאלה ואחרים, ע"י גירוי דומה.

אני באמת אשמח לראות מחקרים. גם לי זה נשמע לא הגיוני בהתחלה, אבל אז פתאום התחלתי לראות מקומות ברשת, פורומים בעיקר, בהם אנשים מעידים על עליה ברמות סוכר ואינסולין לאחר צריכה של משקאות ממותקים בממתיקים מלאכותיים - מוזר קצת, לא?

נערך לאחרונה:
ספלנדה וסוכרה דיאט לפי שעה נחשבים לבסדר, כאילו לא נמצא שצריך להגביל את הכמות שלהם. אבל לא, זה ממש לא חומר טבעי זה סוכרוז שעשו לו כמה מניפולציות כימיות והוסיפו לו כלורים, זאת גם הסיבה שהוא משמעותית יקר יותר.

אספרטיים הוא בעייתי משתי סיבות, אפשר להסתכל עליו כ"פפטיד" זה שתי חומצות אמינו שלאחת מהם הוסף גם אלכוהול. הבעיה היא שאחת החומצות היא פנילאלנין וחוץ מזה שהיא חומצה אמינית שלא נמצאת ממש בשימוש, עודף שלה יכול להיות בעייתי, במיוחד לסובלים מ PKU. האלכוהול שהוסף לחומצה הוא מתאנול (לצערנו לא אתאנול שהיה עושה אותנו שמחים יותר) מתאנול הוא מאד רעיל, בגלל זה הכמויות שכדאי לצרוך של אספרטיים מוגבלות.
לגבי סכרין, אומרים שהוא מסרטן.

אני לא יודע איפה שמעתי את זה כבר, אבל גם אני שמעתי על זה שבלוטות הטעם נותנות סיגנל להפרשת אינסולין, אני אבדוק אם קיים מאמר בנושא

סטיביה יש מחקרים שכל אחד מראה משהו אחר. יש שאומרים שאחד מתוצרי הפירוק שלו בגוף יכול להיות מוטגני (מסרטן) ויש כאלה שאומרים שאין לזה שום אפקט בעייתי. (זה מה שוויקי אומר בנושא)

חלק מהממתקים ידועים כמעלים קצת רמות סוכר אבל לא באופן משמעותי,הבעיה העיקרית עם ממתיקים היא שונה ויותר חמורה לצרכים שלנו (כי לנו אין סוכרת), שהגוף מקבל למשל חטיף עם ממתיק המוח מתחיל להעריך כמה קלוריות הגוף יקבל כתוצאה מהמזון שאכלנו, ומשדר שובע, אבל אחרי העיכול,
שבעצם הכמות קלוריות שהתקבלה היא משמעותית נמוכה ממה שהיה צפוי, אז אנחנו שוב רעבים והפעם גם הרבה יותר, (קחו בחשבון שתיאור מופשט מאוד).

נערך לאחרונה:
למה שתהיה יותר רעב ? ואם אתה מספק לגוף את מה שהוא היה צריך או אוכל במקום סוכר נגיד תחליף סוכר שהוא סיב תזונתי (מלטיטול נראה לי ? )

נכון שהגוף מקבל קצת סיבים תזונתיים' אבל שוב כמות הקלוריות שנכנסות לא דומה למה שהמוח חשב, שבלוטות הטעם שלך אומרות למוח שנכנס משהו מתוק המוח מחשב ישר כמות קלוריות וגלוקוזה גבוהה,
שבפועל זה לא קורה אתה מרגיש שוב רעב,
אתה מוזמן לחפור במאמר הבא:
http://componentsofahealthylifestyl...how-artificial-sweeteners-are-making-you-fat/

נערך לאחרונה:
לסרטן את הצופים מהקרינה של הטלויזיה אולי:
http://www.lbs.co.il/showpost.php?p=35114&postcount=7

יכול עוד למצוא עשרות כאלו אם לא מאות, אני לא אחפש כמובן כי זה מטופש.
פרופסור או לא, השאלה מתי הוא קרה פעם אחרונה בחיים שלו מחקר, גם אני יכול להיות פרופסור זו גם שאלה במה, אני יכול להיות פרופסור לזיואלוגיה ולאלף פינגווינים בדרום פינלנד אבל לדבר על דברים אחרים ולומר ואללה אני פרופסור אני יודע.

נכון שהליפטין משדר שובע שאוכלים פחמימות, ובגלל זה לפעמים אפשר לאכול את כל החלבונים שבעולם ולהרגיש רעב, אבל אל תשכח שזה רק מנגנון רעב ושובע אחד מיני רבים שיש בגוף.

קראתי מחקר שטען שבגלל שהגוף חושב שהוא מקבל סוכר הוא מפריש אינסולין בכדי לעכל את הסוכר הזה. מכיוון שהגוף לא באמת מקבל סוכר, האינסולין נשאר חופשי בדם ובסופו של דבר מתרגם לשומנים. אני מתאר לעצמי שמדובר ברמות גבוהות של תחליף לסוכר, אני בכל אופן מעדיף את התחליפים כי אני מעדיף לקבל את הקלוריות שלי מאוכל ולא משתייה. בקשר לכך שזה מסרטן..... במידה ותקפיד על מינון רציונאלי לא תיהיה בעיה.

מלטיטול, קסיליטול, סורביטול וכו' הם מקבוצת סוכר אלכוהול, יש להם ערך קלורי דומה לפחמימות, אך הטענה היא שהם בעלי א"ג נמוך, יש גם סתירות לגבי זה.
מה שכן, הם גורמים לשלשולים והרגשת אי נוחות בבטן במידה וצורכים הרבה מהם.

הבעיה עם אספרטיים שהוא מתפרק מעל טמפ' מסוימת, כאשר הוא מתפרק, הוא הופך להיות רעיל כי המתנול מופרש.
גם לגבי הסוכרלוז עדיין אין שום מידע מספיק, איזה דר' אחד (דר' מרכולה), טוען שסוכרלוז כן רעיל בכמויות גדולות:
http://www.drmercola.net/2009/04/dangers-of-splenda-and-sucralose_17.html

ה FDA אישרו את הסוכרלוז לשימוש בשנת 2000, אין מספיק מחקרים ארוכי טווח עליו.

דבר אחרון, הסטיביה הינו הממתיק היחידי שהוא מוגדר כטבעי, אנשים משתמשים בו לאורך זמן ובכמויות גדולות מאוד(אני מעיד על עצמי), לא נמצא שום נזק שהוא גורם, גם המחקרים שבוצעו, אני דיי מטיל בהם ספק.

מאשר ומחזק, הסטיביה זה הממתיק הכי טוב ובטוח שיש היום לשימוש שאלפי שנים בני אדם בדרום אמריקה צורכים אותו, סטיביה הוא גם הממתיק הכי נצרך ביפן (מחזיק ביותר מ60% מהשוק).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית