הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ רוצה לעבור לקרוספיט עם דגש על כח.

Hikakku

משתמש מתחיל
209
5
נק' מוניטין:
282
209
5
זה יהיה קצת ארוך אבל השמח אם תעזרו לי.. =)
בעיקרון עד אכשיו הייתי על תוכנית SS.. אבל נתקעתי.. ביגלל שאני מתאמן בבית... ואין לי מספיק משקולות בבית בשביל לעבור את ה135 קילו (עם המוט) למרות שהייתי מוסיף פלאטות לדדליפט וסקוואט עם אזיקונים.. אבל כמה אזיקונים כבר אפשר לבזבז -.- וגם ככה בדדליפט כבר הייתי עם כל הפלאטות שיש לי בבית על המוט... יצא 155 קילו סך הכל..
בעיקרון אני רוצה לעבור לחדר כושר.. אבל לא יצא לי בזמן הקרוב ביגלל שאני לא יודע מה יהיה איתי בצבא.. כרגע אני ממתין ויוצא יומיות ביגלל שכל הקטע עם הסיווג הביטחוני לוקח זמן.. כי יש לי פרופיל בעייתי.. (אני סיימתי קורס מש"ק לוגיסטיקה ורוצים להכניס אותי לחיל המודיעין..) אבל עזבו את זה.. בשורה התחתונה... אני לא יכול כרגע להרשם לחדר כושר... ולא ייכול להכנס לחדר כושר בבסיס... אז אני תקוע מבחינת ההתקדמות בSS... אז חשבתי לעבור לקרוספיט! זה נישמע ממש מעניין ומתאגר ואולי אני אפילו ימשיך אם זה לגמריי! אבל מה שכן, זה שלא באלי לעבד את הכח שצברתי ... אז פה אני עדיין לא יכול להחליט עם ללכת על קרוספיט קלסי ופשוט לעשות את הWOD היומי (או כל תוכנית אחרת שאני ימצא באתר.. כדי להחליף WOD'S שאין לי את הציוד אליהם) או ללכת על קרוספיט עם דגש על כח? לא איכפת לי להתקדם לאט בכח.. הכי חשוב לי לא לעבד אותו.. מבחינתי שהRM1 שלי בסקוואט יעלה ב2.5 קילו כל חודש... זה אמנם איטי בשביל מישהו ברמה שלי... אבל מצד שני אני ישפר הרבה דברים אחרים בקרוספיט..
זאת בעצם השאלה הראשונה שלי...

אכשיו ונגיד והלכתי על קרוספיט עם דגש על כח.. אישית אהבתי יותר את התבנית הראשונה מהנעוץ.. רק שאת הימים שבהם אני מבצע אימון כח אני חושב לשנות רק לAB במקום ABC
ביגלל שאני לא סובל הרמות אולימפיות ומעדיף להשאר רק עם תרגילים של הPL
לדוגמא:
A: סקוואט 3X5
פרס 3X5
מתח 3X5
B: סקוואט 3X5
בנץ' 3X5
דדליפט 1X5
כמו כן רציתי לשאול אם ביום שאחריי האימון כח , שבו מומלץ לבחור MET CON קל עם ספרינטים , אני יכול להוסיף אימון שלא עולה על 20 דקות שמבוסס על משקל גוף? או אפילו לשלב את הספרינטים עם תרגילים של משקל גוף? אני דיי צולע בהם ורוצה לשפר אותם.
ואז ביום השלישי ללכת על הWOD היומי אם הוא מתאים או ללכת על איזשהו אימון עם משקלים שמבוסס יותר על סיבולת מהאתר.

אכשיו כמו שכבר אמרתי בהתחלה יש לי בעיה עם להוסיף משקל למוט.. אז חשבתי לבנתיים.. במקום להוסיף משקל למוט (עד שתיהיה לי אפשרות) פשוט להוסיף חזרה כל אימון.. אין לי רעיונות אחרים בראש ...
אז מה אתם אומרים?

להוסיף חזרה כל אימון ישרוף אותך בערך אחרי שבועיים. אתה יכול לעבור לטווח חזרות יותר גבוה/לקצר הפסקות/לעשות בוקס סקוואט במקום סקוואט/סטיף דדליפט במקום דדליפט וכו'. בכל מקרה, לא משנה מה תעשה בסופו של דבר תצטרך עוד משקל, כי זו המטרה הסופית. אתה יכול לדחות את זה, אבל לא לברוח מזה.

אגב, חבל שאתה לא סובל הרמות אולימפיות. בדרך כלל מי שלא סובל אותם זה מי שמפחד ללמוד. הרמות אולימפיות מומלצות בחום, מאוד מועילות ומאוד מספקות.

הרמות אולימפיות זה כיף

ואתה עובר על החוק, דיברת על משקלים - תעלה סרטון

• פותח/ת השרשור
ניסיתי ללמוד... התחתלי לעבוד על הטכניקה וזה... אבל לא יודע פשוט לא אהבתי..

אני יודע שבסופו של דבר אני יצתרך להוסיף משקל למוט ואין לי לאן לברוח מזה.. ואני גם לא רוצה לברוח מזה.. אני רק מעכב את זה לכמה זמן...

אבל מה בקשר לתכונית? מה אתם מציעים לי..? ללכת על הWOD היומי עד שאני יוכל ללכת למכון ואז להמשיך מאיפה שניתקתי? או לעבור לCF עם דגש על כח ? כמו שאמרתי ואני חוזר.. אני גם עובר לCF בכללי כדי לשפר את הכושר הכללי שלי כי הוא על הפנים וזה משהו שהייתי רוצה לתקן.. וגם CF נראה לי כיף אני פשוט רוצה להמשיך ולהתקדם בכח גם.. לא ממש חשוב לי באיזו מהירות תיהיה ההתקדמות שלי בכח.. העיקר שלא תיהיה ירידה..

ולmoo , אין לי ממש אפשרות לצלם.. וזה לא שהמשקלים שציינתי מופרזים או משהו.. סך הכל אני כבר 3 שנים בחדר כושר.. והתחלתי SS ממש לפני כמה זמן..

נערך לאחרונה:
כדי שלא תהיה ירידה בכוח מספיק לך לעבוד פעם בשבוע 3x5 מכל תרגיל. בשאר הימים אתה יכול להשאר עם ה-WOD.

Back
למעלה תחתית