הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הסבר על מתווה הגז

מה הקשר..? טוב שלא כתבת 'חוק מור'..
http://arxiv.org/pdf/cond-mat/0412004.pdf
Figure 6

""חוק 80/20". די אינטואיטיבי, אני אישית מכיר אנשים עם הבדלים של 1,000% (לפחות) בפרודוקטיביות שלהם. אין סיכוי שהאדם הפרודוקטיבי יותר לא יצבור (הרבה) יותר כסף במרוצת השנים. יש לך שתי אפשרויות: או למנוע מאנשים לעשות כסף (יותר נכון לומר הון), או לתת להם לעשות כסף (הון) ואז לקחת להם אותו בכוח ולחלק לכולם. כנראה ששתי השיטות יגמרו רע.

http://arxiv.org/pdf/cond-mat/0412004.pdf
Figure 6

""חוק 80/20". די אינטואיטיבי, אני אישית מכיר אנשים עם הבדלים של 1,000% (לפחות) בפרודוקטיביות שלהם. אין סיכוי שהאדם הפרודוקטיבי יותר לא יצבור (הרבה) יותר כסף במרוצת השנים. יש לך שתי אפשרויות: או למנוע מאנשים לעשות כסף (יותר נכון לומר הון), או לתת להם לעשות כסף (הון) ואז לקחת להם אותו בכוח ולחלק לכולם. כנראה ששתי השיטות יגמרו רע.
ואיך אתה חושב שהאפשרות שמבטלת רגולציה לחלוטין תגמר?

ואיך אתה חושב שהאפשרות שמבטלת רגולציה לחלוטין תגמר?

אני לא באמת יכול לדעת בוודאות, אבל אם מדברים ספציפית על ישראל זה ברור שהבעיה היא יותר מידי רגולציה ולא מעט מידי (דירוג 70.5 במדד החופש הכלכלי מול 84.6 ממוצע בכלכלות חופשיות, כמעט בתחתית הקטגוריה "Moderately Free")

אני לא באמת יכול לדעת בוודאות, אבל אם מדברים ספציפית על ישראל זה ברור שהבעיה היא יותר מידי רגולציה ולא מעט מידי (דירוג 70.5 במדד החופש הכלכלי מול 84.6 ממוצע בכלכלות חופשיות, כמעט בתחתית הקטגוריה "Moderately Free")
נכון.. לא חדש.
כמו שכבר רשמתי בפינת הליברטריאניזם.. כללי המשחק הנוכחיים במדינה הם בעייתיים ובין היתר תרמו למצב אליו הגענו.
ובדיוק בגלל זה בלתי אפשרי להתייחס לתשובה כאל שחקן מן המניין. הוא כבר מחזיק בידו כח בצורה שלא משקפת כללי תחרות של שוק חופשי..

מניחה שהתגובה הבאה תהיה 'רגולציה לא פותרת בעיות'.. ועל זה כבר חפרנו מספיק בדיון ההוא..

הקפיטליזם ומתווה הגז

יש לך פה כתבה לא ארוכה מידי של אחד האנשים היותר מענינים שלא נכנסת הפעם (תוכל למצוא עשרות כתבות אם יתחשק לך לצלול עמוק יותר)
לפרטים אבל כן נותנת לטעמי כלים להתחיל להבין על מה מדובר.

מה טוב בכתבה הזאת? אין בה שום תוכן פרט לאוסף של ססמאות לא נכונות.

מה טוב בכתבה הזאת? אין בה שום תוכן פרט לאוסף של ססמאות לא נכונות.
אי פעם הייתה לך הערה בונה או אומפטימית? במקום כל הזמן לבטל ולשלול דעות אחרות, להיות סקפטי ושלילי- אתה מוזמן להאיר אותנו -את אנשי החצר הפשוטים בחכמה שלך דוקטור.

אי פעם הייתה לך הערה בונה או אומפטימית? במקום כל הזמן לבטל ולשלול דעות אחרות, להיות סקפטי ושלילי- אתה מוזמן להאיר אותנו -את אנשי החצר הפשוטים בחכמה שלך דוקטור.

לא זכור לי שאתה משלם לי כסף לכתוב תגובות, אבל מה ברצונך לשמוע?

יש השקעה של מאות מיליוני שקלים מתקציב הממשלה(משנת 2012) באבטחה בעזרת מאות חיילים של חיל הים ובבניית בתשתיות- זה מה שהופך את הגז לנכס כלל ציבורי.
חיל הים דורש תקציב חוץ צבאי של 3 מיליארד שקל לאבטחה לא כולל הוצאות שוטפות של היחידות בשטח(שיוצא מתקציב הבטחון).

אם כל החברות היו מחזיקות בזיכיון אבל משלמות את כל העלויות השוטפות כל הדיון הזה היה חזירי, אבל זה לא המצב(ה100 לוחמים משוחררים של G4S שעובדים באסדות גז זו טיפה בים)

יש השקעה של מאות מיליוני שקלים משנת 2012 באבטחה בעזרת מאות חיילים של חיל הים ובבניית בתשתיות- זה מה שהופך את הגז לנכס כלל ציבורי.
חיל הים דורש תקציב חוץ צבאי של 3 מיליארד שקל לאבטחה לא כולל הוצאות שוטפות של היחידות בשטח(שיוצא מתקציב הבטחון).

אם כל החברות היו מחזיקות בזיכיון אבל משלמות את כל העלויות השוטפות כל הדיון הזה היה חזירי, אבל זה לא המצב(ה100 לוחמים משוחררים של G4S שעובדים באסדות גז זו טיפה בים)

יש השקעה של מיליארדי שקלים באבטחה של גבולות מדינת ישראל. חדשות ב 11. הכסף שלך הולך גם לאבטחה של התנחלויות. זה הופך אותם לשלך?

יש השקעה של מיליארדי שקלים באבטחה של גבולות מדינת ישראל. חדשות ב 11. הכסף שלך הולך גם לאבטחה של התנחלויות. זה הופך אותם לשלך?

ציפיתי לתגובה הזאת והתשובה הכי פשוטה שלי היא שיש מעל 400 אלף איש שמתגוררים בהתנחלויות כהגדרתן(לא כולל רבע מיליון תושבים במזרח ירושלים) לכן כל הדיבור הזה עקר מיסוד כי אתה משווה אבטחה של אוכלוסיה לעומת אבטחה של נכסים.
חברה(תאגיד) היא יישות משפטית נפרדת מבעליה, אתה משווה 2-3 "אנשים"(שחלק מהן לא "אזרחים") ששומרים להם על הכסף לעומת חצי מיליון תושבים שמאבטחים מסיבות ברורות.

ציפיתי לתגובה הזאת והתשובה הכי פשוטה שלי היא שיש מעל 400 אלף איש שמתגוררים בהתנחלויות כהגדרתן(לא כולל רבע מיליון תושבים במזרח ירושלים) לכן כל הדיבור הזה עקר מיסוד כי אתה משווה אבטחה של אוכלוסיה לעומת אבטחה של נכסים.
חברה(תאגיד) היא יישות משפטית נפרדת מבעליה, אתה משווה 2-3 "אנשים"(שחלק מהן לא "אזרחים") ששומרים להם על הכסף לעומת חצי מיליון תושבים שמאבטחים מסיבות ברורות.

איך אבטחת נכסים שונה מאבטחה של אזרחים? אתה חושב שהתפקיד של כוחות הבטחון לא כולל אבטחה של הרכוש שלך?

יש השקעה של מאות מיליוני שקלים מתקציב הממשלה(משנת 2012) באבטחה בעזרת מאות חיילים של חיל הים ובבניית בתשתיות- זה מה שהופך את הגז לנכס כלל ציבורי.

זה בגלל שהממשלה לא נותנת לחברות להקים מערך אבטחה משלהן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית