הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע התייבשות והתכווצות בתחרות

MasterSplitter

משתמש משקיע
7,794
6,163
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
18,773
7,794
6,163
נושא שעולה בלא מעט סיכומי תחרות, גם בארץ וגם כאן (אוסטרליה) - התכווצות שרירים.
נראה שכמעט לכל ליפטר שני התכווצות (לרוב גב או תאומים) פוגעת בתחרות ובבטחון להכנס מכווץ כמו שצריך לכניסה.

המודעות של מניעה (במקום טיפול) בנושא משום מה כמעט לא קיימת, וגם ליפטרים מנוסים מזניחים את הנושא.

למה זה קורה? איבוד נוזלים ומלחים במקביל עם פעילות פיזית מאומצת לאורך זמן.

איך ניתן למנוע את זה? די בקלות.

במיוחד מי שחותך במשקל צריך להקפיד בנושא כי הגוף מאבד גם ככה מלחים ומינרלים בתהליך הייבוש. רצוי אחרי השקילה להכניס כמה שיותר מלח בצורות שונות (תפוציפס, הוספה של מלח לאוכל, הוספה של מלח לשתיה, משקאות איזוטוניים ועד משקאות איזוטוניים חצי רפואיים שניתן לקנות בבתי מרקחת hydralite).
אני ממליץ יום לפני התחרות לקחת כמויות כפולות של ויטמינים ובמיוחד מגנזיום, בנוסף למלח במהלך היום.
במהלך התחרות כל הזמן לצרוך מלחים דרך שתיה בעיקר - משקאות איזוטוניים, מי קוקוס (עשירים באקטרולייטס) והוספת מלח לשתיה. בנוסף רצוי לקחת עוד כמה כדורי מגנזיום (אם יש מלחים ואשלגן בנוסף זה מעולה) במהלך היום.

רעיון נוסף שנדיר שחושבים עליו - במקום לחכות ששריר יתכווץ ואז לעשות עיסוי עם משחת חום, לעשות את זה לפני! אני אחרי סקוואט עושה לכל הגב ולתאומים, ולפני דדליפט לירכיים ולישבן ושוב לתאומים. בעבר הייתי מקבל התכווצויות מציקות בכל תחרות באופן קבוע, כיום זה פשוט לא קורה.

זה חלק קטן מהתנהלות חכמה בתחרות. אנשים קורעים את עצמם כל השנה, מביאים 1001 ממתקים ליום התחרות, בולסים כמו חמורים יום לפני, אבל את הדברים החשובים באמת - שוכחים.

בהצלחה בתחרות הבאה!

הערה קטנה,
יותר מדי מגנזיום יכול לגרום לתוצאה הפוכה - שלשולים - איבוד נוזלים - איבוד אותם המינרלים שאתה רוצה לשמר.
קרה לי כמה פעמים עם מגנזיום זול ואפילו עם מגנזיום ציטרט במינון של 800 מג.
עם מגנזיום צ'אלט במינון של 1000 מג גם לא קרה,הבעיה,יקר ממש,יש אפשרות לקנות BULK.

הערה קטנה,
יותר מדי מגנזיום יכול לגרום לתוצאה הפוכה - שלשולים - איבוד נוזלים - איבוד אותם המינרלים שאתה רוצה לשמר.
אתה צודק,
מה שמקובל לעשות בענפי סבולת זה ימי סימולציה בהם מנסים את פרוטוקול התזונה כדי ללמוד איך הגוף מגיב לאוכל שנרצה להשתמש בו.
אני בשבועות לפני התחרות לקחתי בחלק מהאימונים ג'ל אנרגיה ושתיתי איזוטוני בעיקר כדי לבדוק שזה מציק לי בקיבה.

@PowerLifting , @MasterSplitter , אני יודע שחוסר במגנזיום יכול לגרום להכווצות שרירים.
השאלה שלי היא האם יש צורך לקחת מגנזיום כתוסף במקרה והכמות בדם רגילה? למה זה תורם?
לא ניתן לגלות מחסור במגנזיום בבדיקת דם.
מסתמכים על סימפטומים כמו התכווצות שרירים ולפעמים טיקים בעיקר בעפעפיים

• פותח/ת השרשור
I was talking about comp day, not regular basis. And yes, in my opinion everyone who competes should take it around the comp.

With that being said, I take around 400mg each day.

About diarrhea - it takes a lot to get there, I take around 400-600 about 3 times: day before, morning, during the comp.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית