הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התייעצות בנוגע ללימודים... הנדסה

shahar18

משתמש משקיע
5,839
1,872
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
4,150
5,839
1,872
אז ככה, אני רוצה להתחיל ללמוד בשנה הבאה (הכיוון כרגע בן גוריון) ואני רוצה תחום ריאלי בכיוון מחשבים/הנדסה/פיזיקה/מתמטיקה...
אני לא כל כך יודע למה שאני יתחבר ולמה לא (אני יודע שאני אוהב מתמטיקה ופיזיקה, במחשבים למשל הידע שלי מסתכם בלדעת לבנות אתר ב-html ואני באמת שלא יודע אם תכנות מורכב יותר זה משהו שאני יאהב או לא).
אז קודם כל הייתי שמח לשמוע מחברה מהנדסים שכבר נמצאים בשוק העבודה ויודעים להגיד לי איך הם החליטו מה ללמוד והאם הם מרוצים...
בנוסף, בגלל שאני אוהב מתמטיקה, רציתי לדעת האם שילוב תואר כפול של הנדסה יחד עם מתמטיקה יכול לתרום באיזושהי צורה או שחבל על הזמן..
בנוסף הייתי מעוניין לדעת אם בהנדסת מכונות אפשר להשתלב בתעשיית ההיי טק ולהגיע למשכורות מכובדות כמו בהנדסת תוכנה/חשמל.
עוד דבר, אם החלטתי שאני בכיוון של מחשבים, האם תואר בהנדסת תוכנה הוא מיותר ועדיף לחסוך שנה ולעשות מדעי המחשב? (אפילו בשילוב מתמטיקה)
דבר אחרון, כמה באמת הקושי בקבלה למשרות "נחשקות" גדול יותר לעומת בוגרי הטכניון.

תודה 😃

קודם כל תנסה למקד את עצמך במה אתה רוצה ללמוד. דווקא תכנות תוכל לנסות ללמוד בעצמך ולראות אם זה מושך אותך או לא.
אם הכיוון הוא תכנות אין הבדל מהותי בין מהנדסי תוכנה לבוגרי מדעי המחשב, לעיתים קרובות מאוד הם יבצעו את אותה משרה
לגבי תואר במתמטיקה, תדחה את המחשבה על זה לאחר שנה ראשונה באונברסיטה. זה לא דומה בכלל למה שאתה מכיר/אוהב מהתיכון
בוגרי טכניון לרוב ממוצבים טוב יותר בשוק, אם אתה יכול להתקבל לשני המקומות לך לטכניון אבל לא הייתי משנה חוג או דוחה את הלימודים בשביל זה.
לגבי משכורות של מהנדסי מכונות, אני פחות מכיר.
בהצלחה!

תקח את הדבר הבאה בערבון מוגבל כי אני מדבר על ניסיון שלי מחברים אבל המשכורת במכונות לפחות בשנים הראשונות משמעותית יותר נמוך ממחשבים, ולא רק זה גם יותר קשה למצוא עבודה בתחום גם כמשרת סטודנט וגם כבוגר.
המשכורת שלי כסטונדט עברה משכורת של מהנדסי מכונות שאני מכיר.

יסכים עם HANAN לגבי שפיסיקה ומתמתיקה שונה מהותית מהתיכון, אני ממש אהבתי פיסיקה ואז בטכניון הספקתי לאהוב אותה בכלל.
בנוסף הנדסת תוכנה עושים עתודיים כי הם חייבים כל השאר לא עושים (פרט ליצורים בודדים)

תואר כפול במחשבים ומתמתיקה ממה שאני מכיר לא נותן לך בונוסים מיוחדים ואתה עושה את כל החרא משני העולמות.

יחלוק אם HANAN לגבי תואר בטכניון, המנהל שלי כרגע PHD מבן גוריון, בעבודה הקודמת היה מהנדס משם ואין הבדל גדול יחסית. מה שגם התואר נחשב שם טיפה יותר קל והממוצא יכול להיות יותר גבוהה.

לעיתים נדירות זה שעשיתה תואר שם יקנה לך יתרון בראיון (ואפילו עוד 5 נקודות בבמוצע), בסופו של דבר יש גורמים הרבה יותר חשובים שקובעים האם תתקבל או לא. מוסד הלימודים וגליון הציונים לרוב מעניקים לך את הראיון הראשון משם זה הכל תלוי בך.

*אם הייתי עכשיו מתחיל ללמוד עדיין הייתי לומד בטכניון בגלל שאני גר 10 דקות מפה ומעבר לב"ש יעלה יותר כסף + כל החברים מהטכניון.

אם מבחינה כספית וחברתית יותר קל לך ב"ש לך לשם אם זה אותו דבר אז תלך לאיפה שאתה יכול להתחיל יותר מוקדם ללמוד, אם גם זה לא משנה אז תבוא לטכניון יש חדר כושר טוב ובריכה 😃

לגבי בחירה בתכנות. מציאה לך להתקין PYTHON ולמצוא איזה מדריך קצר שלו, תשחק קצת, תנסה למצוא נגיד תוגמאות לבעיות ותראה אם זה מעניין אותך לפתור אותן.

אה HTML זה לא תכנות.

• פותח/ת השרשור
תקח את הדבר הבאה בערבון מוגבל כי אני מדבר על ניסיון שלי מחברים אבל המשכורת במכונות לפחות בשנים הראשונות משמעותית יותר נמוך ממחשבים, ולא רק זה גם יותר קשה למצוא עבודה בתחום גם כמשרת סטודנט וגם כבוגר.
המשכורת שלי כסטונדט עברה משכורת של מהנדסי מכונות שאני מכיר.

יסכים עם HANAN לגבי שפיסיקה ומתמתיקה שונה מהותית מהתיכון, אני ממש אהבתי פיסיקה ואז בטכניון הספקתי לאהוב אותה בכלל.
בנוסף הנדסת תוכנה עושים עתודיים כי הם חייבים כל השאר לא עושים (פרט ליצורים בודדים)

תואר כפול במחשבים ומתמתיקה ממה שאני מכיר לא נותן לך בונוסים מיוחדים ואתה עושה את כל החרא משני העולמות.

יחלוק אם HANAN לגבי תואר בטכניון, המנהל שלי כרגע PHD מבן גוריון, בעבודה הקודמת היה מהנדס משם ואין הבדל גדול יחסית. מה שגם התואר נחשב שם טיפה יותר קל והממוצא יכול להיות יותר גבוהה.

לעיתים נדירות זה שעשיתה תואר שם יקנה לך יתרון בראיון (ואפילו עוד 5 נקודות בבמוצע), בסופו של דבר יש גורמים הרבה יותר חשובים שקובעים האם תתקבל או לא. מוסד הלימודים וגליון הציונים לרוב מעניקים לך את הראיון הראשון משם זה הכל תלוי בך.

*אם הייתי עכשיו מתחיל ללמוד עדיין הייתי לומד בטכניון בגלל שאני גר 10 דקות מפה ומעבר לב"ש יעלה יותר כסף + כל החברים מהטכניון.

אם מבחינה כספית וחברתית יותר קל לך ב"ש לך לשם אם זה אותו דבר אז תלך לאיפה שאתה יכול להתחיל יותר מוקדם ללמוד, אם גם זה לא משנה אז תבוא לטכניון יש חדר כושר טוב ובריכה 😃

לגבי בחירה בתכנות. מציאה לך להתקין PYTHON ולמצוא איזה מדריך קצר שלו, תשחק קצת, תנסה למצוא נגיד תוגמאות לבעיות ותראה אם זה מעניין אותך לפתור אותן.

אה HTML זה לא תכנות.
תודה על התגובה.

אני לא כל כך יודע למה שאני יתחבר ולמה לא
אני אישית הימרתי והצלחתי. אבל דעה אישית שלי: תואר ראשון במה שיתן לך כסף. תארים אחרי זה תלמד מדעי הדשא אם בא לך.

בנוסף, בגלל שאני אוהב מתמטיקה, רציתי לדעת האם שילוב תואר כפול של הנדסה יחד עם מתמטיקה יכול לתרום באיזושהי צורה או שחבל על הזמן..
תלוי איזה הנדסה, אבל בכולם יש מתמטיקה עד כדי קיא פיזיקה תלוי במקצוע.

עוד דבר, אם החלטתי שאני בכיוון של מחשבים, האם תואר בהנדסת תוכנה הוא מיותר ועדיף לחסוך שנה ולעשות מדעי המחשב? (אפילו בשילוב מתמטיקה)
מדעי המחשב נועד להתמקד בצד התיאורטי / מחקרי.
הנדסת תוכנה בצד הפרקטי / מעשי

בהנדסת תוכנה יוצא לך לבנות פרויקט גדול וללמוד עולם תוכן חשוב כדי להתקדם בהמשך.

זה לא הכרחי בטוח, גם קורס תכנות יעודי כלשהו יספיק בשביל לתכנת מעולה. בשביל להתקדם לניהול ולהבין מהר הייתי ממליץ על הנדסה. מה גם שזה נתפס כטוב יותר בפני מעסיקים

דבר אחרון, כמה באמת הקושי בקבלה למשרות "נחשקות" גדול יותר לעומת בוגרי הטכניון.
לא מאוד אבל זה תלוי בך. בהתחלה לא יקבלו אותך. תצבור ניסיון ואחרי זמן מה תגיע למשרה נחשקת.
גם מהטכניון לא בתוך שיקבלו ישר ויעשו תמוות בראיונות עבודה

בתור מראיין אני חייב לומר שלא ממש משנה לנו אם למדת בטכניון או בבן גוריון, זה ידוע שבבן גוריון הממוצע יותר גבוה אבל זה לא מה שיכריע את הכף ברגע שנכנסת בדלת - אני מכיר מהנדסים מעולים שלמדו בבן גוריון ולהיפך.

אני גם אהבתי מאוד מתמטיקה (95 ומעלה ברוב הקורסים שעשיתי במסגרת התואר, ועשיתי הרבה), למעשה עדיין אוהב - אבל אני חושב שעדיף לך להתמקד בהנדסה שמעניינת אותך ולא בתואר נוסף במתמטיקה.

מה שכן, אם תאמר לי כבר עכשיו שאתה לא חושב שאתה מסוגל לסיים עם ממוצע מעל 80 בטכניון אני אומר לך חד וחלק ללכת לבן גוריון, הרבה מאוד מקומות יפסלו אותך שלא בצדק רק בגלל שסיימת עם ממוצע 77 ולא 82.

אני לא מכיר אף מהנדס מכונות שמרוויח באיזור של מהנדסי חשמל/תוכנה, אבל בטוח יש יוצאים מן הכלל.

• פותח/ת השרשור
בתור מראיין אני חייב לומר שלא ממש משנה לנו אם למדת בטכניון או בבן גוריון, זה ידוע שבבן גוריון הממוצע יותר גבוה אבל זה לא מה שיכריע את הכף ברגע שנכנסת בדלת - אני מכיר מהנדסים מעולים שלמדו בבן גוריון ולהיפך.

אני גם אהבתי מאוד מתמטיקה (95 ומעלה ברוב הקורסים שעשיתי במסגרת התואר, ועשיתי הרבה), למעשה עדיין אוהב - אבל אני חושב שעדיף לך להתמקד בהנדסה שמעניינת אותך ולא בתואר נוסף במתמטיקה.

מה שכן, אם תאמר לי כבר עכשיו שאתה לא חושב שאתה מסוגל לסיים עם ממוצע מעל 80 בטכניון אני אומר לך חד וחלק ללכת לבן גוריון, הרבה מאוד מקומות יפסלו אותך שלא בצדק רק בגלל שסיימת עם ממוצע 77 ולא 82.

אני לא מכיר אף מהנדס מכונות שמרוויח באיזור של מהנדסי חשמל/תוכנה, אבל בטוח יש יוצאים מן הכלל.
תודה על התגובה.
אם החלטתי שאני הולך על הנדסת תוכנה בבן גוריון, האם אני מתחיל בפיגור משמעותי בגלל שאין לי רקע בתחום או שזה פיגור שנמחק לחלוטין במהלך התואר ואין צורך בידע מוקדם?

לגבי הנדסת תוכנה או מדעי המחשב גם לי פעם עלתה השאלה הזו
וחבר שלח לי נושא מREDDIT שעזר לי להבין את ההבדל הגדול

Computer Science or Software Engineering degree? • /r/learnprogramming

תקרא הרבה ולא רק את ההתחלה הם מסבירים את ההבדל המהותי בין השתיים

לדוגמא:
Computer science is not programming. Computer science is a branch of mathematics—it is the mathematical study of algorithms, information, and computation. You will need to know how to write programs in order to study computer science, but computer science is not programming. If the thing you want to do is to learn how to build software, then you should study software engineering, not computer science. But who knows, you might really like computer science—maybe you just don't know that yet.

No, not at all, of course not. You can get good programming jobs with a CS degree. What I was trying to say was that if you go into a CS major with the expectation that the focus of computer science courses should be teaching you how to build software, then you are going to be frustrated when you find out that that isn't what computer science is.

ויש עוד הרבה דוגמאות שם
לי זה עזר קצת לסדר את הראש לגבי מה ארצה בעתיד

תודה על התגובה.
אם החלטתי שאני הולך על הנדסת תוכנה בבן גוריון, האם אני מתחיל בפיגור משמעותי בגלל שאין לי רקע בתחום או שזה פיגור שנמחק לחלוטין במהלך התואר ואין צורך בידע מוקדם?
אבל למה לעשות הנדסת תוכנה ? אין שום פיגור, קורס ראשון במבוא למדעי המחשב מראים איך להדליק מחשב 😃
מדעי המחשב נועד להתמקד בצד התיאורטי / מחקרי.
הנדסת תוכנה בצד הפרקטי / מעשי

בהנדסת תוכנה יוצא לך לבנות פרויקט גדול וללמוד עולם תוכן חשוב כדי להתקדם בהמשך.

זה לא הכרחי בטוח, גם קורס תכנות יעודי כלשהו יספיק בשביל לתכנת מעולה. בשביל להתקדם לניהול ולהבין מהר הייתי ממליץ על הנדסה. מה גם שזה נתפס כטוב יותר בפני מעסיקים

ממש לא מסכים על ההבדלה בין המסלולים (על סמך הטכניון)

מדעי המחשב עושים קורסי חובה + קורסי בחירה.
הנדסת תוכנה עושים קורסי חובה של מדעי המחשב + קורסי חובה נוספים של הנדסת תוכנה +פרוייקט שנתי ונשאר מאט מאוד קורסי לבחירה

מדעי המחשב יכולים לקחת את כל קורסי הבחירה שלהם שיש במסלול של הנדסת תוכנה ולדלג על קורסים שנחשבים חרא (יש דיי הרבה כאלו במסלול) ולקחת קורסים יותר מעניינים.

בכל מקרה במסלול של מדעי המחשב אתה עושה לפחות פרוייקט אחד יש שעשו גם 3 שהם כל אחד סמסטריאלי והיתרון שאתה בוחר את התחום שבו תעשה את הפרוייקטים וגם יש יותר בחירה בשותפים כאשר בתוכנה עושים פרוייקט שהמרצה האחרי בוחר והשתופים שלך הם מתוך אלו שעושים את התואר הזה גם.

לגבי מה יתן יותר תוכן זה תלוי בפרוויקט שיבחר ע"י המרצה האחראי. אני ממש מבסוט מהפרייקטים שיצא לי לעשות והם היו יותר טובים מהפרייקטים שעשו החברה בתוכנה.

לגבי מעסיק זה ממש לא נכון בכל מקום עבודה דיברתי אם המהנדסים הבכירים ואלו שמראיינים אין עדיפות לתואר הזה, כאשר עבדתי באינטל הייתה אצלנו סטודנטית במסלול של תוכנה וכל המהנדסים אמרו לה תעברי מסלול (היא לא עברה בגלל שהיא אמרה שהיא כבר עברה את כל החרא של המסלול) אבל פרט לזה שזה האריך לה את התואר זה לא נתן לה כלום.

רוב המנהלים הם בוגרי מדעי המחשב או כאלו שעשו תואר שני ומעלה במדעי המחשב.
לגבי הנדסת תוכנה או מדעי המחשב גם לי פעם עלתה השאלה הזו
וחבר שלח לי נושא מREDDIT שעזר לי להבין את ההבדל הגדול

Computer Science or Software Engineering degree? • /r/learnprogramming

תקרא הרבה ולא רק את ההתחלה הם מסבירים את ההבדל המהותי בין השתיים

לדוגמא:

ויש עוד הרבה דוגמאות שם
לי זה עזר קצת לסדר את הראש לגבי מה ארצה בעתיד
Top comment:

A lot of people are going to tell you that a CS degree is more theoretical and that a SE degree is more practical or something along those lines.

Once upon a time this was absolutely correct. That time has passed. I teach CS at a university. We only have a CS degree (no SE degree or anything like that). In that degree we have many different tracks. It is our systems option that has the most theory. These big umbrella terms are pretty meaningless.

Terms like CS (Computer Science), SE (Software Engineering) or CE (Computer Engineering) have meaning to some people in some contexts but don't assume that has any bearing on what is contained in a degree program at any given university. It would be a potentially large mistake to assume that a CS degree is going to have a lot of upper level math or advanced theory because the one you go to may not.

When we look at applications for hiring new instructors we look for anything like Computer Science, Software Engineering, Computer Engineering or Electrical Engineering. The only degrees that throw up major red flags are ones like Systems Administration or Information Systems, those tend to be IT that focus on network or system maintenance rather than programming.

I could easily list a dozen large universities that have CS degrees with options that have little to no theory or math, I could also list a dozen that have very little practical use.

tl;dr: Some programs have lots of theory, some have lots of practical application. The name of the degree has very little bearing on this.

זה בדיוק מה שיש בטכניון והגישה בארץ לתחום. אפשר להיכנס לחברות הגדולות שמחפשות עובדים ואף פעם לא תיראה משרה שהדרישה היחידה היא תואר בהנדסת תוכנה. (אולי רק פרסומים של חברות השמה)

• פותח/ת השרשור
אבל למה לעשות הנדסת תוכנה ? אין שום פיגור, קורס ראשון במבוא למדעי המחשב מראים איך להדליק מחשב 😃

ממש לא מסכים על ההבדלה בין המסלולים (על סמך הטכניון)

מדעי המחשב עושים קורסי חובה + קורסי בחירה.
הנדסת תוכנה עושים קורסי חובה של מדעי המחשב + קורסי חובה נוספים של הנדסת תוכנה +פרוייקט שנתי ונשאר מאט מאוד קורסי לבחירה

מדעי המחשב יכולים לקחת את כל קורסי הבחירה שלהם שיש במסלול של הנדסת תוכנה ולדלג על קורסים שנחשבים חרא (יש דיי הרבה כאלו במסלול) ולקחת קורסים יותר מעניינים.

בכל מקרה במסלול של מדעי המחשב אתה עושה לפחות פרוייקט אחד יש שעשו גם 3 שהם כל אחד סמסטריאלי והיתרון שאתה בוחר את התחום שבו תעשה את הפרוייקטים וגם יש יותר בחירה בשותפים כאשר בתוכנה עושים פרוייקט שהמרצה האחרי בוחר והשתופים שלך הם מתוך אלו שעושים את התואר הזה גם.

לגבי מה יתן יותר תוכן זה תלוי בפרוויקט שיבחר ע"י המרצה האחראי. אני ממש מבסוט מהפרייקטים שיצא לי לעשות והם היו יותר טובים מהפרייקטים שעשו החברה בתוכנה.

לגבי מעסיק זה ממש לא נכון בכל מקום עבודה דיברתי אם המהנדסים הבכירים ואלו שמראיינים אין עדיפות לתואר הזה, כאשר עבדתי באינטל הייתה אצלנו סטודנטית במסלול של תוכנה וכל המהנדסים אמרו לה תעברי מסלול (היא לא עברה בגלל שהיא אמרה שהיא כבר עברה את כל החרא של המסלול) אבל פרט לזה שזה האריך לה את התואר זה לא נתן לה כלום.

רוב המנהלים הם בוגרי מדעי המחשב או כאלו שעשו תואר שני ומעלה במדעי המחשב.

Top comment:

A lot of people are going to tell you that a CS degree is more theoretical and that a SE degree is more practical or something along those lines.

Once upon a time this was absolutely correct. That time has passed. I teach CS at a university. We only have a CS degree (no SE degree or anything like that). In that degree we have many different tracks. It is our systems option that has the most theory. These big umbrella terms are pretty meaningless.

Terms like CS (Computer Science), SE (Software Engineering) or CE (Computer Engineering) have meaning to some people in some contexts but don't assume that has any bearing on what is contained in a degree program at any given university. It would be a potentially large mistake to assume that a CS degree is going to have a lot of upper level math or advanced theory because the one you go to may not.

When we look at applications for hiring new instructors we look for anything like Computer Science, Software Engineering, Computer Engineering or Electrical Engineering. The only degrees that throw up major red flags are ones like Systems Administration or Information Systems, those tend to be IT that focus on network or system maintenance rather than programming.

I could easily list a dozen large universities that have CS degrees with options that have little to no theory or math, I could also list a dozen that have very little practical use.

tl;dr: Some programs have lots of theory, some have lots of practical application. The name of the degree has very little bearing on this.

זה בדיוק מה שיש בטכניון והגישה בארץ לתחום. אפשר להיכנס לחברות הגדולות שמחפשות עובדים ואף פעם לא תיראה משרה שהדרישה היחידה היא תואר בהנדסת תוכנה. (אולי רק פרסומים של חברות השמה)
אז בשורה התחתונה אם אני כן מחליט ללכת בכיוון של מחשבים, ההמלצה שלך היא מדעי המחשב ולא הנדסת תוכנה?

למה אנשים אוהבים ארגונים גדולים כמו אינטל וכו? אולי המצב נראה קצת יותר בטוח.
אבל הבירוקרטיה של ארגון גדול עושה את שלה,רואים הרבה פוליטיקה וכו.
כרגע עובד באחת החברות הכי גדולות בארץ,אין לי מושג מה השם של המנכל,של המנהל הכללי שלי,כלום,רק המנהל שלי,המזכירה והמחלקה.
העבודה הבאה תהיה סטארטאפ קטן,ממה שחברים מספרים זה שונה לגמרי.

אז בשורה התחתונה אם אני כן מחליט ללכת בכיוון של מחשבים, ההמלצה שלך היא מדעי המחשב ולא הנדסת תוכנה?
כן.
למה אנשים אוהבים ארגונים גדולים כמו אינטל וכו? אולי המצב נראה קצת יותר בטוח.
אבל הבירוקרטיה של ארגון גדול עושה את שלה,רואים הרבה פוליטיקה וכו.
כרגע עובד באחת החברות הכי גדולות בארץ,אין לי מושג מה השם של המנכל,של המנהל הכללי שלי,כלום,רק המנהל שלי,המזכירה והמחלקה.
זה מה שחשוב לך בעבודה ? להכיר את המנכ"ל או מנהלים בכירים ?

בהתייחסות לניהול קריירה עבודה בחברה גדולה עדיפה.
בחברות קטנות אתה הרבה פעמים מתקדם מהר על הנייר לדוגמא ר'צ של 2 אנשים ואז תקוע לתפקיד הבא שלך כי אתה לא באמת ניהלת צוות.
בנוסף אם אין לך מנטור 'תותח' אתה במקרים רבים תלוי בעצמך ולא לומד שיטות עבודה נכונות.

זה אכן שונה.
אווירה שונה ומשפחתית יותר, כזאת שנכנסים למנכ"ל אל המשרד ומדברים איתו בגובה העיניים על כל דבר.
אני אומנם בתחום הסיסטם ולא התוכנה אבל אני עובד בחברה נורא קטנה, וזה משמעותי מאוד מעולם ההייטק הגדול.

יש שיאהבו, ויש שלא.

מה לגבי מסלולים מהירים (5 שנים) לתואר שני בתוכנה עם התמחות בתחום מסוים, מיותר לגמרי?
לדעתי קודם תחליט אם מחשבים זה הכיוון אם כן אז תעשה מדעי המחשב ואז תראה אם זה מעניין אותך והאם אתה רוצה להמשיך הלאה.
בטכניון לפחות אתה נרשם לאיזה מסלול שאתה רוצה ומסיים איזה מסלול שאתה רוצה כל עוד יש לך את הדרישות.

לדוגמא התחלתי הנדסת תוכנה אחרי 2 סמסטרים ודיבור אם חברה ותיקים ובעלי תואר 2 הבנתי שאני עובר למדעי המחשב 4 שנתי, אחרי שהבנתי שאני לא רוצה וגם לא יוכל בגלל ממוצע להמשיך לתואר שני סגרתי תואר תלת שנתי בשביל להתחיל לעבוד כמה שיותר מהר. לא יודע אם זה ככה בבן גוריון.

בכל מקרה ממה שיצא לי לדבר אם מהנדסים בכירים בעלי תואר שני במדעי המחשב אז אין סיבה לעשות תואר שני אם אתה רוצה להיות בתעשייה וההמלצה היא להיכנס לתעשייה כי שם תלמד ותעשה את הדברים הרלוונטים, לדוגמא אני כבר מתעסק ב DEEP LEARNING וכרגע לומד עצמאית על רשתות CNN ופתחתי קורסים בנושאים בארץ והם ברמה מאוד נמוכה (בגלל שהם לא מתעדכנים מהר כמו התעשייה).

אבל כמו שרשמתי תתחיל מתואר ראשון ואז תראה מה יותר מעניין אותך ולאיפה הרוח נושבת, אולי תרצה ללמוד יותר ותעשה מסלול ישיר ל PHD.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית