הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא מבין את התנועה בדדליפט

Barak102

משתמש מתחיל
271
6
נק' מוניטין:
9
271
6
אני מתאמן כ-חצי שנה והבעיה העיקרית שלי היא תרגיל הדדליפט.
יש לי אותו פעמיים בשבוע ואני כבר מתחיל להרגיש אובד עצות לגביו.
הגב תופס קימור, אני לא מרים חזה מספיק, ומגיע למצב שאני סתם נפצע שטחית ברגליים.
חבר (מאמן) ניסה להעביר אותי לדדליפט סומו וגם זה לא עזר מי יודע מה.
אז החלטתי לשרש את הבעיה ולהתייעץ כאן לגבי התנועה עצמה אם תוכלו לעזור לי:
איזה מתיחות ו/או תרגילים יוכלו לעזור לי עם התנועה
איך ללמוד את התנועה עצמה שנבין בעצם מה אני עושה לפני שאני ניגש לעשות דדליפט עם משקל

זה לא הסרטון הכי עכשווי אבל שתבינו מה הבעיה העיקרית

(כן ניסיתי גם להרים אותו שהמוט צמוד לגוף זה לא עזר לי)

תודה לעוזרים

אני מתאמן כ-חצי שנה והבעיה העיקרית שלי היא תרגיל הדדליפט.
יש לי אותו פעמיים בשבוע ואני כבר מתחיל להרגיש אובד עצות לגביו.
הגב תופס קימור, אני לא מרים חזה מספיק, ומגיע למצב שאני סתם נפצע שטחית ברגליים.
חבר (מאמן) ניסה להעביר אותי לדדליפט סומו וגם זה לא עזר מי יודע מה.
אז החלטתי לשרש את הבעיה ולהתייעץ כאן לגבי התנועה עצמה אם תוכלו לעזור לי:
איזה מתיחות ו/או תרגילים יוכלו לעזור לי עם התנועה
איך ללמוד את התנועה עצמה שנבין בעצם מה אני עושה לפני שאני ניגש לעשות דדליפט עם משקל

זה לא הסרטון הכי עכשווי אבל שתבינו מה הבעיה העיקרית

(כן ניסיתי גם להרים אותו שהמוט צמוד לגוף זה לא עזר לי)

תודה לעוזרים

הכל מתחיל מזה שהמוט בכלל לא במקום הנכון. הוא צריך להיות מעל אמצע כף הרגל (הלשונית של הנעל פחות או יותר) ואצלך זה מעל האצבעות

תשים לב שאתה מתחיל להרים את החזה ולכווץ את השכמות ופתאום באמצע התרגיל בזמן העלייה אתה מפסיק לעשות זאת.

אם זה ממש חשוב לך ואתה אובד עצות חושב שאימון אישי עם מאמן צמוד מאוד יעזור לך - חושב שאימון, שתיים יסדרו ת'עניין.

תשים לב שאתה מתחיל להרים את החזה ולכווץ את השכמות ופתאום באמצע התרגיל בזמן העלייה אתה מפסיק לעשות זאת.

אם זה ממש חשוב לך ואתה אובד עצות חושב שאימון אישי עם מאמן צמוד מאוד יעזור לך - חושב שאימון, שתיים יסדרו ת'עניין.
לכווץ.שכמות?

הבעיה שלו היא לא הבנה של התנועה, אלא פשוט להחזיק גב (זה גם בעיה שהוא סובל ממנה בסקוואט, אבל לא באותה חומרה). אני חושב שהוא מבין את התנועה ולראייה כל אימון דדליפט יש לו פצעים על הרגל מהמוט (= מושך קרוב לגוף). בנוסף הוא כן מנסה להרים חזה, לסובב אגן ולוקח אוויר לפני המשיכה. הבעיה שהוא לא יכול להחזיק גב גם במשקלים ממש קלים והשאלה היא מה הסיבה: חוסר גמישות, חולשת שרירים קיצונית או חוסר מודעות בהפעלת שרירים.

המוט אמור להיות ממוקם מעל אמצע כף הרגל ולא מעל האצבעות, כ2.5 ס"מ מהשוקיים.
אפשר לשים לב בהילוך איטי של הסרטון שהגב מתעגל עוד לפני הניתוק (על מנת לעזור לנתק את המוט מהרצפה).
אל תנסה למשוך את המוט עם הגב אלא לדחוף את הרצפה עם הרגליים. (תקרב את המוט כמו שהסברתי למעלה זה יעזור לך לדחוף עם הרגליים)
כמו כן, גם מנח הצוואר שלך לא טוב, אתה לא אמור להסתכל לקיר/למראה אלא לנקודה ברצפה כמטר וחצי מלפנייך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית