הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שוקל לוותר על דדליפט

Maor David

משתמש פעיל
597
109
נק' מוניטין:
962
597
109
ספייס באר שבע
טוב, אז ניסיתי את כל הוריאציות....

קונבנציונלי (הגעתי ל160)
סומו (הגעתי ל160 / 170)
חצי סומו (הגעתי ל180)
טראפ באר (הגעתי ל190)

באימון אחד לפני די הרבה זמן נתפס לי הגב התחתון בצורה קשה
מאז הגב לא חוזר לעצמו ותמיד כשאני מנסה לעשות דדליפט יש לי כאבים (גם במשקלים נמוכים מאוד כמו 100 / 120)

הצורה היחידה שבה אני לא מרגיש כאבים זה בטראפ באר

הגב התחתון מתעגל לי בכל פעם שאני עושה קונבנציונאלי (כמו בסרטון)
לסומו אין לי מספיק גמישות מה שמביא לטכניקה לא נכונה ולא משנה כמה אני עובד על מתיחות + פואם רולר, טווחי התנועה לא משתפרים
בחצי סומו הגב כואב
הצורה היחידה שאני עוד מסתדר ופחות כואב זה בטראפ באר

אני מנסה פעם אחרונה לראות אולי יש איזושהי עצה שתוכל לעזור לי לפתור את הבעיה
מקסימום אם זה לא יצליח אני אמצא תחליפים לדדליפט

אני מצרף סרטון

ואני אשמח לעזרה שלכם

• פותח/ת השרשור
לי זה ניראה מכווץ אחי ואללה לאיודע
מתיחות להמסטרינג ניסתה ?

מנסה כבר הרבה זמן
לא כל כך משפר לי את הטווחים

כנ"ל בשילוב עם פואם רולר

ותשים לב לגב התחתון יש עיקול שם שמראה על זה שהזווית של הגב התחתון לא טובה והוא לא ישר
לזה אני מתכוון

הדבר הכי עצוב בחדר כושר הוא כשמתאמנים מוותרים על דדליפט בגלל שהגב קצת עגול,
במיוחד כשבסרטון זה ניראה לא רע.

• פותח/ת השרשור

עזוב רגע איך זה נראה
זה לא העניין פה

פחות היה אכפת לי איך זה נראה אם לא היו את הכאבים
השאלה היא איך אני מפסיק את הכאבים שאני כן יוכל להמשיך את התרגיל (אני מאמין שהם באים ממנח גב לא נכון)

דדליפט זה התרגיל האהוב עלי האמת ואני כן מחפש דרכים להמשיך אותו
אבל כואב...

אם יש לך עצות בשבילי אני ממש אשמח

לא לכולם יש גב ברזל כמו שלך:P:

לנושא הכאבים הייתי מציע בכל תחילת אימון לעשות פשיטת גב בלי משקל להרבה חזרות 2-3 סטים לחמם את הגב.
להמשיך לעשות דדליפט פעם אחד בשבוע,לראות אם יש שיפור.
ועוד טיפ שעוזר להעביר כאבים בגב שלמדתי בצבא,לשון על מיטה מאוד קשה כמו בצבא מזרון+קרש,אפשר גם על הריצפה חח.

בזמנו עבדנו בצורה די אינטנסיבית על ליישר את הגב שם.. אם זה עדיין דפוק יכול להיות שזה משהו מבני.

אם טראפ באר היחיד שלא כואב, תעבוד טראפ באר עד שתמצא פתרון (יש בספייס טראפ באר? 🥷)

• פותח/ת השרשור
לא לכולם יש גב ברזל כמו שלך:P:

לנושא הכאבים הייתי מציע בכל תחילת אימון לעשות פשיטת גב בלי משקל להרבה חזרות 2-3 סטים לחמם את הגב.
להמשיך לעשות דדליפט פעם אחד בשבוע,לראות אם יש שיפור.
ועוד טיפ שעוזר להעביר כאבים בגב שלמדתי בצבא,לשון על מיטה מאוד קשה כמו בצבא מזרון+קרש,אפשר גם על הריצפה חח.

אני אנסה את החימום שהצעת
לגבי מיטה אין לי אופציה להחליף עכשיו מזרן ועל הרצפה זה לא אופציה חח

תודה

בזמנו עבדנו בצורה די אינטנסיבית על ליישר את הגב שם.. אם זה עדיין דפוק יכול להיות שזה משהו מבני.

אם טראפ באר היחיד שלא כואב, תעבוד טראפ באר עד שתמצא פתרון (יש בספייס טראפ באר? 🥷)

כן אחי עדיין דפוק...כל המתיחות האמסטרינג שבעולם לא עזרו
והביאו טראפ באר חדש

עכשיו לגבי עבודה בטראפ - אני מרגיש כאילו 90 אחוז מהכח מגיע מהרגליים (בעיקר 4 ראשי) ואני לא מעוניין לעבוד יותר מדי על הרגליים
בשביל זה יש לי סקוואט

If you are not competing, trap bar is OK but there is less ROM and that is why you don't get hurt

I have seen far worst deadlifts, and I am positive that with light weight and moderate progression you will be stronger than before.

לדעתי בסרטון זה לא נראה כל כך רע, אני מאמין לך שאתה עושה את המאמצים אבל באמת להוריד משקלים ולהוציא את החזה יותר החוצה (ממש להוציא בכל הכוח) לדעתי יפתור את הבעיה הקטנה הזאת. זה שנגרמים לך כאבים זה משהו אחר אבל כל עוד זה לא "כאב רע" וזה כאב שרירי שנוצר עקב המעורבות הגדולה של זוקפי הגו אז פשוט תעבוד 2-3 שבועות עם משקלים נורא נמוכים תמשיך עם הרולר וכל האיזור ישתחרר.

ותחליף ספר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית