ייעוץ העלאת משקל בתרגילים כבדים

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
האם האינדיקציה בהעלאת משקל בתרגילים כבדים (3-5 חזרות) היא קביעת כמות חזרות ועמידה בהן? לדוגמא אם אני מגדיר 5 חזרות עם 110 קילו בנץ פרס ומצליח אז באימון הבא להעלות 2.5 קילו ולנסות שוב ?, במידה ומצליח רק 3-4 חזרות אז לא מעלה משקל , האם זו דרך נכונה להתקדמות ?

• פותח/ת השרשור
הגישה הזאת קידמה אותי בכמה חודשים המון, המאמן שהעביר לי את האג׳נדה הזאת נוהג בה עם רוב המתאמנים שלו עד היום.

ייתכן שיש ליאיר להב כמה גישות שמיועדים לפרופילים שונים.
אחדד את השיטה שלו , אם נניח הגדרתי בנץ פרס 8 חזרות עם 90 קילו (3 סטים ) ובסט הראשון הצלחתי אז אני מעלה 1.25 כל צד משמע בסט השני אני צריך להרים 92.5 , במידה ולא הצלחתי אני מוריד 1.25 כל צד משמע בסט השלישי אני שוב עם 90.
באימון הבא אני מתחיל עם 92.5 שזה השיא שלי בעצם.

הגישה הזאת קידמה אותי בכמה חודשים המון, המאמן שהעביר לי את האג׳נדה הזאת נוהג בה עם רוב המתאמנים שלו עד היום.

ייתכן שיש ליאיר להב כמה גישות שמיועדים לפרופילים שונים.
אחדד את השיטה שלו , אם נניח הגדרתי בנץ פרס 8 חזרות עם 90 קילו (3 סטים ) ובסט הראשון הצלחתי אז אני מעלה 1.25 כל צד משמע בסט השני אני צריך להרים 92.5 , במידה ולא הצלחתי אני מוריד 1.25 כל צד משמע בסט השלישי אני שוב עם 90.
באימון הבא אני מתחיל עם 92.5 שזה השיא שלי בעצם.
אני פחות אוהב את הגישה הזאת מהסיבה הפשוטה שאין לך אינדיקציה ברורה להתקדמות בהשוואה למספר חזרות.
אחד מהשינויים המשמעותיים שעשיתי בגישה שלי לאימונים היא מעבר מהסתכלות לאימון בודד להסתכלות על בלוק אימונים של שבועיים לפחות.
זה לא אמור לשנות לך אם במקום 90,92.5,90 תעשה 3 סטים מלאים של 90 ורק באימון הבא תעבור למשקל הבא.
המקרה היותר נפוץ למה שאתה מתאר יהיה 8 חזרות עם 90, 6/7 חזרות עם 92.5 ושוב 6/7 חזרות עם 90 כי אתה כבר מותש, מזה אין לך מושג האם היית סוגר 8*3 או לא ואז גם האימון הבא הוא סוג של ניחוש.

• פותח/ת השרשור
אתה צודק זה בדיוק מה שקורה לי עם מספר החזרות .

אז המלצתך היא להישאר עם המשקל שהצלחתי ורק באימון הבא לעלות ?

דרך אגב, מה אם לא הצלחתי נניח 8 חזרות עם 90 קילו ? לנסות שבועיים ואז ריסט?

• פותח/ת השרשור
דרך אגב, אני מניח שהגישה הזאת תקפה רק לתרגילים העיקריים (בנץ' פרס, אוברהד, מתח וכדומה) נכון ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית