הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סקוואט טכניקה

Fahimin

משתמש מתחיל
54
4
נק' מוניטין:
4
54
4
היי,
לפני שבוע בערך התחילו לי כאבים חזקים בגב התחתון אחרי הסקוואט,
העדפתי אימון קודם לוותר על זה והיום חזרתי להתאמן רגיל.
נכון להיום לא היו כאבים בסקוואט וגם במשך השבוע הכאבים נחלשו מאוד ועכשיו יש רק קצת.

אני רוצה לדעת מה כדאי לשפר בסקוואט במיוחד בנוגע לגב, לא ממש באלי להיפצע.
(אני יודע שלא רואים בסרטון את הכף רגל אבל אני יכול להגיד שהעמידה היא די רחבה, אני משתדל לדחוף את הברכיים הצידה והם לא ממש זזות קדימה הרבה).
השיא שלי מלפני שבוע(האימון שבו הרגשתי את הכאב) היה 70 קילו ובסרטון זה 60.

סורי על האיכות:ph34r:

1. תרים מרפקים למעלה
2. הגב באובראקסטנשן על ההתחלה, הבעיה הזאת יכולה לגרום לכאבי גב
3. אתה מסתכל יותר מדי למטה. תסתכל קדימה ולמטה בנקודה דמיונית כמטר וחצי ממך

• פותח/ת השרשור
1. תרים מרפקים למעלה
2. הגב באובראקסטנשן על ההתחלה, הבעיה הזאת יכולה לגרום לכאבי גב
3. אתה מסתכל יותר מדי למטה. תסתכל קדימה ולמטה בנקודה דמיונית כמטר וחצי ממך

1. תודה אני אשתדל 😃
2.לכווץ אותו פחות?
3.יש מולי קיר במרחק של מטר +- אולי קצת יותר.. זה קריטי?

2.לכווץ אותו פחות?
לא לכווץ אותו בכלל. הוצאת חזה לא הכרחית בסקוואט. פשוט תוציא את המוט, תעמוד יציב ותפעיל כמה שיותר את שרירי הבטן.
3.יש מולי קיר במרחק של מטר +- אולי קצת יותר.. זה קריטי?
גם לי יש את הבעיה הזאת. תדמיין שאין קיר.

• פותח/ת השרשור
לא לכווץ אותו בכלל. הוצאת חזה לא הכרחית בסקוואט. פשוט תוציא את המוט, תעמוד יציב ותפעיל כמה שיותר את שרירי הבטן.

גם לי יש את הבעיה הזאת. תדמיין שאין קיר.

תודה 😃
שאלה אחרונה, העומק מספיק או שכדאי לרדת קצת יותר?

הדגשים של טנק נכונים אבל (אבל גדול כי אני לא רופא ולא מאבחן וזה נטו השערה) לא נראה לי שהכאב בגב נגרם מאובראקסטנשיין כי אז לכל מי שהיה עושה היי באר היו כאבים...

בסרטון יש לך butt twink בעיקר בחזרה האחרונה, זה לא נראה משמעותי מדי אבל אתה טוען שגם לא מהאימון הזה הכאב... יכול להיות שבאותו יום טיפה הגזמת עם זה וזה יכול ליצור כאבים... הכאבים הם במקרה גם באיזור עצם הזנב?

הדגשים של טנק נכונים אבל (אבל גדול כי אני לא רופא ולא מאבחן וזה נטו השערה) לא נראה לי שהכאב בגב נגרם מאובראקסטנשיין כי אז לכל מי שהיה עושה היי באר היו כאבים...
יש יותר לחץ על גב באובראקסטנשן ממוט שמונח במנח לואו באר מאשר ממוט שמונח במנח הייבאר.

• פותח/ת השרשור

בסרטון יש לך butt twink בעיקר בחזרה האחרונה, זה לא נראה משמעותי מדי אבל אתה טוען שגם לא מהאימון הזה הכאב... יכול להיות שבאותו יום טיפה הגזמת עם זה וזה יכול ליצור כאבים... הכאבים הם במקרה גם באיזור עצם הזנב?
הכאבים בעיקר באזור עצם הזנב :/ גם אני שמתי לב לקצת באטווינק ולכן אני משתדל לא לרדת הרבה מתחת למקביל. יש לך עצה איך לתקן את זה?

יש יותר לחץ על גב באובראקסטנשן ממוט שמונח במנח לואו באר מאשר ממוט שמונח במנח הייבאר.
לדעתך יש באט ווינק? והאם אתה מניח שהכאבים בגב יפחתו אם לא אכווץ את הגב?

הכאבים בעיקר באזור עצם הזנב :/ גם אני שמתי לב לקצת באטווינק ולכן אני משתדל לא לרדת הרבה מתחת למקביל. יש לך עצה איך לתקן את זה?

קשה לי לתת לך עצה דרך האינטרנט, פשוט תוריד משקלים ותעבוד על הטכניקה ואם יש לך מאמן טוב שיכול לעזור לך בזה אז מה טוב.

• פותח/ת השרשור
קשה לי לתת לך עצה דרך האינטרנט, פשוט תוריד משקלים ותעבוד על הטכניקה ואם יש לך מאמן טוב שיכול לעזור לך בזה אז מה טוב.
אין לי מאמן טוב :/ יש לי שתי שאלות:
1) לאיזה משקל כדאי לרדת, ירדתי מ70 ל60 . כדאי לנסות להוריד עוד?
2) מה גורם לבאט ווינק? אולי ככה אני אוכל להבין איך לשפר את זה.

אין לי מאמן טוב :/ יש לי שתי שאלות:
1) לאיזה משקל כדאי לרדת, ירדתי מ70 ל60 . כדאי לנסות להוריד עוד?
2) מה גורם לבאט ווינק? אולי ככה אני אוכל להבין איך לשפר את זה.

הייתי מנסה להוריד אפילו ל40 עד שהבעיה נפתרת ולטפס לאט לאט

ולגבי הבאט טווינק תכתוב ביוטיוב בדוק יש סרטןנים בנושא

• פותח/ת השרשור
הייתי מנסה להוריד אפילו ל40 עד שהבעיה נפתרת ולטפס לאט לאט

ולגבי הבאט טווינק תכתוב ביוטיוב בדוק יש סרטןנים בנושא

עד 40? זה המון... טוב אם צריך אז אני אוריד עדיף מטכניקה לא טובה.
תודה על התשובות 😃 , אנסה ללמוד עוד על הבאט ווינק ולמנוע אותו.

כשנוח לך, תישאר עם בוקסר, תסתכל על עצמך עושה סקוואט מול מראה ככה שאתה רואה את כולך, אם אין תשתמש במשהו שיגיביה (ככה כותבים?) אותך, תרד לאט לאט... כשאתה רואה שהגב מפסיק להיות ישר, תפעיל הוצאת אגן אחורה, כדי לנסות לבטל את הבאט ווינק, תישאר הכי נמוך שאתה יכול לשמור על הגב ישר, תעשה סטים ככה, תעבוד על גמישות בהאמסטרינג ובתחת, ואל תעשה סקוואטים מלאים עד שאתה מתקן את הבאט ווינק.

• פותח/ת השרשור
כשנוח לך, תישאר עם בוקסר, תסתכל על עצמך עושה סקוואט מול מראה ככה שאתה רואה את כולך, אם אין תשתמש במשהו שיגיביה (ככה כותבים?) אותך, תרד לאט לאט... כשאתה רואה שהגב מפסיק להיות ישר, תפעיל הוצאת אגן אחורה, כדי לנסות לבטל את הבאט ווינק, תישאר הכי נמוך שאתה יכול לשמור על הגב ישר, תעשה סטים ככה, תעבוד על גמישות בהאמסטרינג ובתחת, ואל תעשה סקוואטים מלאים עד שאתה מתקן את הבאט ווינק.

יש לך תרגילים לגמישות בהמסטרינג (מוביליטי) שעובדים טוב ואפשר לבצע בבית?

יש לך תרגילים לגמישות בהמסטרינג (מוביליטי) שעובדים טוב ואפשר לבצע בבית?
לעמוד להניח את הרגל על כיסא ולמתוח אותו... חוץ מזה אין לי, תחפש סרטונים באינטרנט גם על HAMSTRING STRETCHES וגם על BUTT WINK תראה מה אתה יכול להפיק...

• פותח/ת השרשור
לא הייתי בטוח אם לפתוח אשכול חדש או לא...
בכל מקרה צילמתי היום שוב סקוואט אחרי שהתאמנתי כמה שאפשר על גמישות ואני מנסה לשפר את הקצת באט ווינק,
אשמח לחוות דעת/טיפים לשיפור.

בנוסף, צילמתי סט אחד של חתירה(Pendlay Row) אשמח גם לחוות דעת על זה וכמובן מה אפשר לשפר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית