הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחרי דדליפט כבד כאב בגב עליון צד ימין

Shtreimel

משתמש קבוע
1,115
276
נק' מוניטין:
635
1,115
276
הפציעה החלה מDeadlift כבד, אחרי הסט החל כאב באיזור שסימנתי, מרגיש קצת עמוק.
עשיתי הפסקה לכמה ימים, הכאב ירד קצת, עשיתי פרוטוקול פציעות ולאט לאט התקדמתי בדדליפט עם הזמן, עד שהגעתי למשקלים שהחלו להיות כבדים לי
(היום דדליפט 90) הכאב חזר לאחר הסט, הכאב לא ממש מורגש במשך הסט אבל אחרי הסט ובמשך הימים לאחר מכן אני מרגיש אותו כשאני מזיז את האיזור.
איך לטפל בדבר כזה?
אני רוצה לחזור לדדליפטים שכבדים לי ASAP..

,
Screenshot_2.png

ריפטו עצמו אומר שצריך להגיע לאובראקסטנשן בסט אפ כדי שלאחר ההרמה הגב "יתעגל" מאובראקסטנשן למצב נורמאלי וזה עדיף מלהתחיל במצב נייטראלי ולהגיע במהלך ההרמה לפלקשן.

לא הוא לא.

ריפטו עצמו אומר שצריך להגיע לאובראקסטנשן בסט אפ כדי שלאחר ההרמה הגב "יתעגל" מאובראקסטנשן למצב נורמאלי וזה עדיף מלהתחיל במצב נייטראלי ולהגיע במהלך ההרמה לפלקשן.
לתלה?
משיטוט רב בפורום שלו הוא כותב רק דברים רעים על אובראקסטנשן.

לתלה?
משיטוט רב בפורום שלו הוא כותב רק דברים רעים על אובראקסטנשן.
גרמתם לי לפתוח את הספר. אני לא אוהב שגורמים לי לעבוד

The desirable
position is an anatomically normal lordotic curve or normal anatomical arch. But to achieve this,
most people will need to concentrate on an exaggerated extension, because even the correct arch
will test the limits of most people's flexibility. The point here is to learn to set your back and
identify and control the muscles you must use to do this, so that you can quickly develop the correct
position. Once again, just to be sure you understand: an overextended lumbar arch is NOT the
position to use to start the deadlift. Normal anatomical position is. But it may be necessary to try
for overextension in order to produce normal anatomical position.

Once again, just to be sure you understand: an overextended lumbar arch is NOT the
position to use to start the deadlift. Normal anatomical position is. But it may be necessary to try

אתה הבנת בכלל מה כתוב שם? כי זה ממש לא מה שאתה אמרת.
Once again, just to be sure you understand: an overextended lumbar arch is NOT the
סבבה. אני רק טענתי שהוא צריך לנסות להגיע לאובראקסטנשן כי to achieve this,
most people will need to concentrate on an exaggerated extension, because even the correct arch
will test the limits of most people's flexibility.

איך הבנת מזה שהוא מסביר לעבוד באובראקסטנשן..? 😳
ההיפך אם כבר. הוא רק מסביר שאנשים עם בעיות גמישות שמונעות מהם להגיע אל המנח הלורדוזי הרצוי, כדאי שינסו להגיע לאובראקסטנשן וכך אולי יגיעו אל המנח הנכון. הם לא יהיו באובראקסטנשן.

לא, אתה טענת ש:
מה ששונה לגמרי מ:

ריפטו מתייחס לזה כקיו כדי להיכנס למנח נכון (לא אובראקסטנשן).

היה נשמע מהטענה שלך שהמתאמן צריך להגיע אל אובראקסטנשן ורק מהמנח הזה- הוא יחזור למצב נורמלי.

יש הבדל בין לנסות להיות לבין להיות בפועל.

איך הבנת מזה שהוא מסביר לעבוד באובראקסטנשן..? 😳
לא לעבוד באובראקסטנשן. להכנס בסט אפ לאובראקסטנשן כדי להיות בזמן ההרמה במצב נייטראלי.
ההיפך אם כבר. הוא רק מסביר שאנשים עם בעיות גמישות שמונעות מהם להגיע אל המנח הלורדוזי הרצוי, כדאי שינסו להגיע לאובראקסטנשן וכך אולי יגיעו אל המנח הנכון. הם לא יהיו באובראקסטנשן.
הוא גם מסביר שכמעט לכלל האוכלוסיה הגברית יש את בעיות הגמישות האלה. ולכן רוב הסיכויים שהמתאמן הממוצע כן צריך לשאוף להגיע לאובראקסטנשן.
מה ששונה לגמרי מ:
סבבה. בוא נחשוב ככה. מה קורה לגב שלך כשאתה מרים את המוט וכוח הכובד מתחיל למשוך את הזרוע שהיא במקרה הזה הגב. לפי מה שאני הבנתי את המכניקה של התנועה, המשיכה של כדור הארץ תפעיל לחץ על הגב שתגרום לו להתעגל. כלומר, כאשר הגב כבר נמצא במצב של אובראקסטנשן ההתעגלות תגרום לגב להגיע ממצב של אובראקסטנשן למצב נייטראלי ואם הגב היה בהתחלה במצב נייטראלי ההתעגלות תגרום לו להגיע למצב של פלקשן. מה לא נכון בהסבר הזה?

זה cue, זה לא אומר שהוא רוצה שמישהו יגיע למצב הזה. וזו המטרה שבשבילה יש לך זוקפים - להתנגד לכוח המשיכה.

וזו המטרה שבשבילה יש לך זוקפים - להתנגד לכוח המשיכה.
במצב ההיפוטטתי שבו הזוקפים באמת היו מספיקים כדי להתנגד לכוח המשיכה, אתה עדיין חושב שהCUE הזה היה רלוונטי בכלל? אני חושב שהמטרה של הCUE הזה היא לגרום לשאר הגוף לעזור לזוקפים כי הם לא מספיק חזקים כדי לשמור את הגב במצב נייטראלי.

סבבה. בוא נחשוב ככה. מה קורה לגב שלך כשאתה מרים את המוט וכוח הכובד מתחיל למשוך את הזרוע שהיא במקרה הזה הגב. לפי מה שאני הבנתי את המכניקה של התנועה, המשיכה של כדור הארץ תפעיל לחץ על הגב שתגרום לו להתעגל. כלומר, כאשר הגב כבר נמצא במצב של אובראקסטנשן ההתעגלות תגרום לגב להגיע ממצב של אובראקסטנשן למצב נייטראלי ואם הגב היה בהתחלה במצב נייטראלי ההתעגלות תגרום לו להגיע למצב של פלקשן. מה לא נכון בהסבר הזה?
שאם הגמישות היא זו שמגבילה אותך, צריך לשאוף להגיע לאובראקסטנשן מכיוון שזו הדרך שכנראה תגרום לך להצליח להתקרב כמה שיותר אל המנח הנכון.

כמו שכתבת כאן
צריך לשאוף להגיע לאובראקסטנשן.

במצב ההיפוטטתי שבו הזוקפים באמת היו מספיקים כדי להתנגד לכוח המשיכה, אתה עדיין חושב שהCUE הזה היה רלוונטי בכלל? אני חושב שהמטרה של הCUE הזה היא לגרום לשאר הגוף לעזור לזוקפים כי הם לא מספיק חזקים כדי לשמור את הגב במצב נייטראלי.

ה cue לא קשור לתנועה עצמה, זה רק כדי להבין איך נכנסים למצב משיכה נכון. אף אחד אף פעם לא אמור להתחיל את המשיכה מ overextension. הרוב גם לא יכולים מטעמי גמישות.

שאם הגמישות היא זו שמגבילה אותך, צריך לשאוף להגיע לאובראקסטנשן מכיוון שזו הדרך שכנראה תגרום לך להצליח להתקרב כמה שיותר אל המנח הנכון.
בהחלט. רק שהטענה שלי נובעת מהאמירה של ריפטו:
But to achieve this,
will test the limits of most people's flexibility

כלומר, אני טוען שאצל רוב האנשים יהיו בעיות גמישות ולכן אני מתייחס לכל אחד כאל אחד שיש לו בעיות גמישות.
ה cue לא קשור לתנועה עצמה, זה רק כדי להבין איך נכנסים למצב משיכה נכון. אף אחד אף פעם לא אמור להתחיל את המשיכה מ overextension. הרוב גם לא יכולים מטעמי גמישות.
נראה לי שהבנתי אותך עכשיו.

יש אנשים שאומרים שצריך להכנס לאובראקסטנשן לפני הדד כדי שכשהמוט ימשוך למטה הגב יגיע למצב נייטרלי. ריפ הוא בפירוש לא אחד מהם, והציטוטים שלך טנק מוכיחים את ההפך.

יש אנשים שאומרים שצריך להכנס לאובראקסטנשן לפני הדד כדי שכשהמוט ימשוך למטה הגב יגיע למצב נייטרלי. ריפ הוא בפירוש לא אחד מהם, והציטוטים שלך טנק מוכיחים את ההפך.
כנראה נוצר בלבול אצלי אז. לא נורא. מטעויות לומדים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית