הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פציעה במרפק עקב הורדת ידיים

TheHulk

משתמש פעיל
806
49
נק' מוניטין:
849
806
49
סיימתי עכשיו קורס מ"כים, בסוף הקורס עשינו תחרות הורדת ידיים. בסוף התחרות
עיקמתי את המרפק באחת מהפעמים. מאז עברו שבועיים, לא התאמנתי, עשיתי קומפרסים(?)
של קרח ל20 דק, עשיתי מסאז לאזור כמה פעמים ביום ומרחתי וולטרן.
הכאב כבר לא קיים במנוחה, אך עדיין קיים באימון. בעיקר בתרגילים של משיכות, פשיטת מרפקים בפולי
ועוד כמה ספציפים.

עכשיו בגלל הקורס לא התאמנתי כמעט חודשיים (רק TRX), ואני מת לחזור להתאמן אבל הפציעה לא נותנת לי.
עשיתי בדיקה בYOUTUBE, הבנתי שזה כנראה tennis elbow.

מישהו מכיר דרכים נוספות לטיפול? או תרגילים שאפשר לעשות בחדכ בינתיים שלא יכאבו? כל עצה.. אני אבוד

סיימתי עכשיו קורס מ"כים, בסוף הקורס עשינו תחרות הורדת ידיים. בסוף התחרות
עיקמתי את המרפק באחת מהפעמים. מאז עברו שבועיים, לא התאמנתי, עשיתי קומפרסים(?)
של קרח ל20 דק, עשיתי מסאז לאזור כמה פעמים ביום ומרחתי וולטרן.
הכאב כבר לא קיים במנוחה, אך עדיין קיים באימון. בעיקר בתרגילים של משיכות, פשיטת מרפקים בפולי
ועוד כמה ספציפים.

עכשיו בגלל הקורס לא התאמנתי כמעט חודשיים (רק TRX), ואני מת לחזור להתאמן אבל הפציעה לא נותנת לי.
עשיתי בדיקה בYOUTUBE, הבנתי שזה כנראה tennis elbow.

מישהו מכיר דרכים נוספות לטיפול? או תרגילים שאפשר לעשות בחדכ בינתיים שלא יכאבו? כל עצה.. אני אבוד

עשית בדיקה ביו טיוב? זאת דוגמא קלאסית למסקנות שגויות שמגיעים אליהן על סמך סרטונים ביו טיוב.
"מרפק טניס" מופיע לרוב כתגובה למאמצים חוזרניים ולא מאירוע טראומטי כפי שאתה מתאר.

• פותח/ת השרשור
עשית בדיקה ביו טיוב? זאת דוגמא קלאסית למסקנות שגויות שמגיעים אליהן על סמך סרטונים ביו טיוב.
"מרפק טניס" מופיע לרוב כתגובה למאמצים חוזרניים ולא מאירוע טראומטי כפי שאתה מתאר.
הלכתי לרופא בצבא שבוע שעבר. הוא לחץ לי לשנייה על המרפק ואמר שזה מרפק טניס.
הוא הביא לי כדורים נגד דלקת למשך 10 ימים.
בנוסף אמר לי להשאיר את האזור חם ע"י תחבושת אלסטית. אני כבר שבוע על הכדורים, עיסויים, תחבושת אלסטית ווולטרן, אבל בכל זאת כואב לי שאני מתאמן.
אני מתאמן ממש בזהירות, עם משקלי נוצה, 20-25 חזרות ובעיקר תרגילים של לחיצה או דברים שלא מעמיסים על המפרק שם. אבל בכל זאת, כל פעם שאני מנסה נגיד לחזור לתרגילים כמו מתח, המרפק ישר כואב, אז אני מוותר ומסיים את האימון.

עצות?

בנוסף אמר לי להשאיר את האזור חם ע"י תחבושת אלסטית. אני כבר שבוע על הכדורים, עיסויים, תחבושת אלסטית ווולטרן, אבל בכל זאת כואב לי שאני מתאמן.
אני מתאמן ממש בזהירות, עם משקלי נוצה, 20-25 חזרות ובעיקר תרגילים של לחיצה או דברים שלא מעמיסים על המפרק שם. אבל בכל זאת, כל פעם שאני מנסה נגיד לחזור לתרגילים כמו מתח, המרפק ישר כואב, אז אני מוותר ומסיים את האימון.

עצות?

עד לפני שנה התאמנתי בארמרסטלינג תחרותי, זו פציעה שכיחה בתחום.
תמשיך עם הכדורים ותפסיק להתאמן עד סוף הטיפול, לי זה העביר הכל.

עצות?
מנוחה עד תום השלב האקוטי. המשך טיפול באמצעות נוגדי דלקת (ארקוקסיה, וולטרן...).
אתה לא הראשון שעבר פציעה בסגנון ולמעשה אין דרך פעולה עדיפה.

• פותח/ת השרשור
מנוחה עד תום השלב האקוטי. המשך טיפול באמצעות נוגדי דלקת (ארקוקסיה, וולטרן...).
אתה לא הראשון שעבר פציעה בסגנון ולמעשה אין דרך פעולה עדיפה.

עד לפני שנה התאמנתי בארמרסטלינג תחרותי, זו פציעה שכיחה בתחום.
תמשיך עם הכדורים ותפסיק להתאמן עד סוף הטיפול, לי זה העביר הכל.

תודה רבה.
האמת שהרופא אמר לי שאפשר להמשיך להתאמן כרגיל בטיפול. אבל ידעתי שזה לא נכון.
בכל מקרה, היום סיימתי את הטיפול התרופתי (10 ימים של אטודוקל). אני אחזור להתאמן שבוע הבא
ונראה איך יהיה.

האם כדאי לחזור כרגיל? או לעשות אימונים קלים?
ואיך להמנע בעתיד?

תודה 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית