הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דדליפט בבניין קומות-אם יש מהנדס בניין אשמח שיעזור

• פותח/ת השרשור Ohad
  • פורסם בתאריך

Ohad

משתמש משקיע
3,289
859
נק' מוניטין:
2,714
3,289
859
בבית 😃
היי,

אשכול אומנם קצת מצחיק אבל מעניין אותי.
אני מתאמן בבית ולעיתים מגוון עם המכון כדי לבצע דדליפט מפאת העובדה שאני גר בבניין קומות.
רציתי לשאול כמה תכלס אפשר לשים משקל מבלי שהריצפה תיפול? אם מדובר בדדליפט או בסקוואט... כמובן שיש לקחת בחשבון בדדליפט שהירידה לא בהכרח איטית וכי יש את כוח הG שגורם להתנגשות להיות יותר משמעותית מהסקוואט.

אשמח לעזרה בנושא.
@hanan
@incin
@godlin23
אולי אתם מכירים איזה מהנדס בניין 😃

העלית נושא מעניין.
משקל מקסימלי לרצפה סטנדרטית הוא 150 קילו למ׳ר.
לפי זה, מאוד בעייתי להתאמן עם משקולות בבית.
מעבר לביצוע התרגילים רק להניח פלטה 20 שוכבת כמעט מגיע לעומס המקסימלי של תקרה.
ההמלצה היחידה היא לדבר עם מהנדס בניין

תחפש בגוגל יש הרבה דיונים בנושא בקשר לאקווריומים

@Tom בטוח יוכל להרחיב בנושא העומס

• פותח/ת השרשור
העלית נושא מעניין.

150 קילו למטר רבוע? נשמע מעט .
הרי בוא נחשוב על שני אנשים שמנים שאומרים שלום אחד לשני זה יכול בכיף לעבור 200.
אני יכול להגיד שאת הסקוואט שלי שביצעתי 146 קילו עם משקל גוף של 79 והריצפה נשארה יציבה.
עכשיו אחרי מה שהגבת חחח החשש שלי הוא כבר לא רק מהדדליפט חח.

150 קילו למטר רבוע? נשמע מעט .
הרי בוא נחשוב על שני אנשים שמנים שאומרים שלום אחד לשני זה יכול בכיף לעבור 200.
אני יכול להגיד שאת הסקוואט שלי שביצעתי 146 קילו עם משקל גוף של 79 והריצפה נשארה יציבה.
עכשיו אחרי מה שהגבת חחח החשש שלי הוא כבר לא רק מהדדליפט חח.
מדובר על עומס מצטבר. 2 האנשים האלה אם תעמיד אותם אחד ליד השני במשך זמן ארוך (כמה ימים לא כמה דקות) הרצפה תשקע/תקרוס.
אני חושב שביצוע התרגיל עצמו פחות בעייתי בהשוואה להנחת המשקולות על הרצפה לאורך זמן באותו מקום

• פותח/ת השרשור
מדובר על עומס מצטבר. 2 האנשים האלה אם תעמיד אותם אחד ליד השני במשך זמן ארוך (כמה ימים לא כמה דקות) הרצפה תשקע/תקרוס.
אני חושב שביצוע התרגיל עצמו פחות בעייתי בהשוואה להנחת המשקולות על הרצפה לאורך זמן באותו מקום

נקודה מעניינת מאוד, איך אפשר לדעת בוודאות כמה אפשר בלי שתיהיה בעיה?
ואם מישהו גר בקומת קרקע אז אין כלל בעיה, נכון?

יש חדרי כושר שבנויים בתוך בנינים ומבני משרדים. אנשים זורקים שם משקלים מיבכלל חושב על זה..
אולי עם המבנה בין 30+

• פותח/ת השרשור
יש חדרי כושר שבנויים בתוך בנינים ומבני משרדים. אנשים זורקים שם משקלים מיבכלל חושב על זה..
אולי עם המבנה בין 30+

נכון, גם החדר כושר אצלנו נמצא במבנה ולכן זה מעניין מאוד כמה באמת ריצפה יכולה להחזיק.

נקודה מעניינת מאוד, איך אפשר לדעת בוודאות כמה אפשר בלי שתיהיה בעיה?
ואם מישהו גר בקומת קרקע אז אין כלל בעיה, נכון?
לדעת בוודאות זה רק ע׳י חישובי עומס של מהנדס או קונסטרוקטר
כמובן שיש בעיה גם בקומת קרקע, כי אתה לא רוצה שתהיה שקיעה של הרצפה.
החישוב עצמו הוא די פשוט. משקל לחלק לשטחח
פלטה של 20 קילו היא ברדיוס 22.5 ס׳מ כלומר שטח 0.16 מ׳ר אז כל פלטה מייצרת עומס של כ 120 קילו
נכון, גם החדר כושר אצלנו נמצא במבנה ולכן זה מעניין מאוד כמה באמת ריצפה יכולה להחזיק.
זה שונה ממבנה למבנה וכמובן דורש בנייה מותאמת. דירת מגורים שונה ממבנה לתעשיה

• פותח/ת השרשור
פלטה של 20 קילו היא ברדיוס 22.5 ס׳מ כלומר שטח 0.16 מ׳ר אז כל פלטה מייצרת עומס של כ 120 קילו

נשמע הזוי מידי,
את הפלטות שלי אני שם אחד על השני ויש שם סביב ה60 קילו בכיף...
הריצפה הייתה אמורה לשקוע ? אבוי :/

לא הבנתי את החישוב שלך.
לפי החישוב הזה 60-70 קילו יוצרים עומס של כמעט חצי טון? קצת לא מסתדר לי.
כי אני בנאדם שעומק ברדיוס קטן משל פלטה, אני מייצר כמעט חצי טון ? שהנורמה 150 ק''ג ?

אז כלוב פשוט של חברה מסוגל להחזיק חצי טון וריצפה בבניין לא :/ ? מה השיט.

נערך לאחרונה:
גם לי יצא לחשוב על העניין פעם בתור מישהו שמתאמן בבית קרקע.
אני לדוגמה שם על מתקן לפלטות שלא תופס יותר מדי שטח סביב ה285 ק''ג, זה עומד שם המון זמן והכל בסדר ואין שקע בריצפה ואין כלום.
ולמרות שאני בבית קרקע, הקרקע לא ממש ישר והחדר כושר יושב במקום מוגבה שמוחזק ע''י עמודים.

לאחר התייעצות עם אבא שלי שבאמת מבין בנושא. מתייחסים לעומס שכל החדר יכול לשאת. כלומר חדר של 8 מ׳ר יכול לעמוד בעומס של 1200 קילו
לא מומלץ לאורך זמן להפיל משקל כבד על הרצפה

לא ברור לי, איך זה יכול להיות תקף לכל רצפה אם כל בניין שונה?
התקן לבנייני מגורים מחייב מינימום עומס של 150 קילו למ׳ר, בפועל בונים לעומס גבוה יותר
מה שלא ידעתי זה שקונסטרוקצית הברזל ברצפה/תקרה מפזרת את העומס

היי,

אשכול אומנם קצת מצחיק אבל מעניין אותי.
אני מתאמן בבית ולעיתים מגוון עם המכון כדי לבצע דדליפט מפאת העובדה שאני גר בבניין קומות.
רציתי לשאול כמה תכלס אפשר לשים משקל מבלי שהריצפה תיפול? אם מדובר בדדליפט או בסקוואט... כמובן שיש לקחת בחשבון בדדליפט שהירידה לא בהכרח איטית וכי יש את כוח הG שגורם להתנגשות להיות יותר משמעותית מהסקוואט.

אשמח לעזרה בנושא.
@hanan
@incin
@godlin23
אולי אתם מכירים איזה מהנדס בניין 😃
בכללי מבחינת עומס לא תיהיה בעיה, הבעיה היחידה שלך זה הריצוף והסיוד של התקרה של השכן מלמטה.
אם תשים משטחים כאלו הם יפזרו יותר טוב את הלחץ. בנוסף אני מניח שלא תעבור בהרבה את ה 300 קילו, שזה אומר לא יותר מ 150 קילו מכל צד שמקסימום נופלים מגובה של מותן שזה לא יהיה נורא.

גם אם משטחים הייתי מנסה שלא להפיל את המוט אבל בכל מקרה לא יהיה בעיות.

העלית נושא מעניין.

יש לך טיפה טעות, בבניה בונים כך שהתקרה תחזיק 300 ק"ג למטר מרובע (יש בניות שגם מגיעים ל 700) אבל המשקל הזה הוא פר מטר פר שטח כולל של התיקרה, כלומר לחדר קטן של 10 מ"ר בכל נקודה אתה יכול לשים 3000 ק"ג. ובכללי לא עושים את זה פר חדר אלה פר דירה או קירות נושא (קירות ראשיים) ואז השטח שלך עוד יותר גדול וכך גם העומס המותר בו.

זאת הייתה הכוונה שלי, אי אפשר באמת לדעת מה חוזק הרצפה שלו.
לדעתי ככל שהבניין חדש יותר יש פחות סיבה לחשוש.
אני לא כ"כ. משוכנע שבנייה מודרנית יותר חזקה מאיך שבנו לפני 30 שנה.

אני לא כ"כ. משוכנע שבנייה מודרנית יותר חזקה מאיך שבנו לפני 30 שנה.
אני די משוכנע שלא.
בנוסף אני מניח שלא תעבור בהרבה את ה 300 קילו, שזה אומר לא יותר מ 150 קילו מכל צד שמקסימום נופלים מגובה של מותן שזה לא יהיה נורא.
דווקא הבעיה כשהמשקל נופל, זה עומס הרבה יותר גבוה מאשר אם הוא סתם שוכב. תנסה למשל להניח פלטה של 20 קילו על הרגל ואז תנסה להפיל אותה על הרגל מגובה המותן ותרגיש בהבדל.

דווקא הבעיה כשהמשקל נופל, זה עומס הרבה יותר גבוה מאשר אם הוא סתם שוכב. תנסה למשל להניח פלטה של 20 קילו על הרגל ואז תנסה להפיל אותה על הרגל מגובה המותן ותרגיש בהבדל.
Physics! כוח משיכה!

לאחר התייעצות עם אבא שלי שבאמת מבין בנושא. מתייחסים לעומס שכל החדר יכול לשאת. כלומר חדר של 8 מ׳ר יכול לעמוד בעומס של 1200 קילו
לא מומלץ לאורך זמן להפיל משקל כבד על הרצפה
אני גר בבית פרטי ומתאמן בקומה שלישית,ולפחות פעם בשבוע מפיל 160 ומעלה קילו על בולמי זעזוע,האם זה משפיע איכשהו על ומחסן אותי מנזק?

אני די משוכנע שלא.

בגלל זה אמרתי שצריך את המשטחים של הבולמי זעזויים, בנוסף הכוח שיהיה מהנפילה לא יעבור בכל זאת העומס המותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית