ייעוץ דדליפט בבניין קומות-אם יש מהנדס בניין אשמח שיעזור

• פותח/ת השרשור Ohad
  • פורסם בתאריך

Ohad

משתמש משקיע
3,289
859
נק' מוניטין:
2,714
3,289
859
בבית 😃
היי,

אשכול אומנם קצת מצחיק אבל מעניין אותי.
אני מתאמן בבית ולעיתים מגוון עם המכון כדי לבצע דדליפט מפאת העובדה שאני גר בבניין קומות.
רציתי לשאול כמה תכלס אפשר לשים משקל מבלי שהריצפה תיפול? אם מדובר בדדליפט או בסקוואט... כמובן שיש לקחת בחשבון בדדליפט שהירידה לא בהכרח איטית וכי יש את כוח הG שגורם להתנגשות להיות יותר משמעותית מהסקוואט.

אשמח לעזרה בנושא.
@hanan
@incin
@godlin23
אולי אתם מכירים איזה מהנדס בניין 😃

• פותח/ת השרשור
לאחר התייעצות עם אבא שלי שבאמת מבין בנושא. מתייחסים לעומס שכל החדר יכול לשאת. כלומר חדר של 8 מ׳ר יכול לעמוד בעומס של 1200 קילו
לא מומלץ לאורך זמן להפיל משקל כבד על הרצפה

התקן לבנייני מגורים מחייב מינימום עומס של 150 קילו למ׳ר, בפועל בונים לעומס גבוה יותר
מה שלא ידעתי זה שקונסטרוקצית הברזל ברצפה/תקרה מפזרת את העומס

בכללי מבחינת עומס לא תיהיה בעיה, הבעיה היחידה שלך זה הריצוף והסיוד של התקרה של השכן מלמטה.
אם תשים משטחים כאלו הם יפזרו יותר טוב את הלחץ. בנוסף אני מניח שלא תעבור בהרבה את ה 300 קילו, שזה אומר לא יותר מ 150 קילו מכל צד שמקסימום נופלים מגובה של מותן שזה לא יהיה נורא.

גם אם משטחים הייתי מנסה שלא להפיל את המוט אבל בכל מקרה לא יהיה בעיות.

יש לך טיפה טעות, בבניה בונים כך שהתקרה תחזיק 300 ק"ג למטר מרובע (יש בניות שגם מגיעים ל 700) אבל המשקל הזה הוא פר מטר פר שטח כולל של התיקרה, כלומר לחדר קטן של 10 מ"ר בכל נקודה אתה יכול לשים 3000 ק"ג. ובכללי לא עושים את זה פר חדר אלה פר דירה או קירות נושא (קירות ראשיים) ואז השטח שלך עוד יותר גדול וכך גם העומס המותר בו.

אז אני רוצה להבין משהו, נניח סלון בבית.
אני עושה דדליפט/סקוואט והרגליים צמודות מאיזה משקל אני צריך לפחד?
אין טעם לפחד על הבלטות בגלל שני דברים:
1.יש לי שטיח של 4 ס''מ שמגן על הבלטות
2.אני לא זורק את הפלטות

אז בתכלס מה הסיכון, והאם אני יכול להיות רגוע?

אז אני רוצה להבין משהו, נניח סלון בבית.
אני עושה דדליפט/סקוואט והרגליים צמודות מאיזה משקל אני צריך לפחד?
אין טעם לפחד על הבלטות בגלל שני דברים:
1.יש לי שטיח של 4 ס''מ שמגן על הבלטות
2.אני לא זורק את הפלטות

אז בתכלס מה הסיכון, והאם אני יכול להיות רגוע?
זה שטיח מיוחד ? בכל מקרה מבחינת עומסים אין לך מה לפחד.

אני התאמנתי עם סופטי באימון שבו עשה 220 קילו 5X5 במכון כושר כלשהו שנמצא בקומה 2, הרצפה קצת רעדה אבל המבנה עדיין עומד היום.

מבחינת עומס , לא הייתי דואג. כל גג בבנין בישראל אמור לעמוד בעומס של סט משקולות של ליפטר מצוי (גם אם קצת יותר ממצוי) די בקלות אלא אם הוא נבנה בשיטת פלקל (למרות שגם היא אמורה לעמוד בזה).

לאורך זמן, הייתי חושש יותר מנזק נקודתי מצטבר מדדליפט אם אתה זורק את המוט מאשר סקוואט/פרס ורוב הנזק (מלבד מרצפות) יהיה יותר ויזואלי כנראה לדירה למטה.
יש הרבה פרמטרים שיקבעו כמה נזק יכול להיגרם ואם אתה רוצה להיות בטוח תצטרך להתייעץ ספציפית עם קונסטרוקטור/מהנדס בניין לגבי הדירה שלך.

• פותח/ת השרשור
מבחינת עומס , לא הייתי דואג. כל גג בבנין בישראל אמור לעמוד בעומס של סט משקולות של ליפטר מצוי (גם אם קצת יותר ממצוי) די בקלות אלא אם הוא נבנה בשיטת פלקל (למרות שגם היא אמורה לעמוד בזה).

לאורך זמן, הייתי חושש יותר מנזק נקודתי מצטבר מדדליפט אם אתה זורק את המוט מאשר סקוואט/פרס ורוב הנזק (מלבד מרצפות) יהיה יותר ויזואלי כנראה לדירה למטה.
יש הרבה פרמטרים שיקבעו כמה נזק יכול להיגרם ואם אתה רוצה להיות בטוח תצטרך להתייעץ ספציפית עם קונסטרוקטור/מהנדס בניין לגבי הדירה שלך.

אני לא זורק את המשקל, אלא מניח אותו.

אני התאמנתי בבית.. במרפסת, בערך 20מר, ובזמן שאני הייתי שם, הראק המשקולות הספה + ריהוט והמשפחה שלי זה עבר את הטון אני מאמין..
והמרפסת באוויר ותמיכה רק מצד אחד..
ושום דבר לא קרה..
לא מאמין שרצפה שמוחזקת מכל הכיוונים תיפול מ300קילו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית