נק' מוניטין:
26,604
- 5,743
- 4,982
- ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
מה ההיגיון בהגדלה ?מגדילים את הגרעון הקלורי. תתחיל לקחת ויטמין D, הוא נמוך (2000IU ביום)
זה לא סביר אבל שבשבוע מסויים אותו גרעון עוד עובד, ובשבוע לאחר מכן הוא יורד ל0 - והסיבה היא הפחתה בצריכת האנרגיה עקב משקל גוף קטן יותר.ההגיון שעם הזמן אתה שוקל פחות ולכן דורש פחות קלוריות. הגרעון שלך כרגע קטן מידי כדי להמשיך לאבד שומן ולכן אינך מאבד אותו.
אז זה משהו שלא רואים בבדיקות הדם ? דווקא המאזן ההורמונלי שלי השתנה לטובה מאז החיטובבנוסף, עם הזמן המאזן ההורמונלי משתנה ולכן נדרש להגדיל את הגרעון כדי לאבד עוד שומן.
העמסות אני עושה. אני שואל על הרציונל של הגדלת הגרעון. שים לב מה שאלתיהעמסה ולאחר מכן הגדלת הגירעון בעוד 150 200 קלוריות
זה לא סביר שתבחן את החיטוב בדגימות יומיות או אפילו שבועיות. קצב הירידה דועך, אבל קיימים הרבה יותר פרמטרים לא ממש רלוונטיים לטווח הרחוק ושיופיעו כשאתה דוגם יומית או שבועית.זה לא סביר אבל שבשבוע מסויים אותו גרעון עוד עובד, ובשבוע לאחר מכן הוא יורד ל0 - והסיבה היא הפחתה בצריכת האנרגיה עקב משקל גוף קטן יותר.
לצורך העניין אני אוכל כ2000 קלוריות ביום, ולא סביר שזה הפך להיות ה"ניטרלי" שלי.
אם קצב הירידה היה דועך בהדרגתיות הייתי מבין..
אז זה משהו שלא רואים בבדיקות הדם ? דווקא המאזן ההורמונלי שלי השתנה לטובה מאז החיטוב
הגרעון יותר גבוה מ500. זה העניין, שיש 0 התקדמות פתאום בתפריט חיטוב מובהק שעבד עד עכשיו.בסה"כ המדדים ההורמונליים תקינים ואף מעבר לזה. פשוט הקפד על גירעון מוערך של 500 קלוריות ומעלה (בהתאם למטרה).
נניח שאכנע לגוף הטיפש ואוסיף עוד גרעון, אבל זה מצב די קיצוני אם רוצים לתפקד בצורה סבירה.אל תשכח שהגוף שלנו מסתגל מהר לשינויים זה לא מחייב מצב של סטרס אבל זה כן מעיד על מצב של הסתגלות למאזן שלילי קבוע.. לכן יש להגדיל אותו..
אין שום אינדיקטור בבדיקות הדם שמצביע על סיבה ל"היתקעות" בחיטוב ולעניות דעתי, אם אכן מדובר בגירעון קלורי משמעותי, זה רק עניין של דגימה בתדירות גבוהה ולטווח ארוך (קנה מידה של שבועות ולא של ימים) החיטוב יעשה את העבודה.הגרעון יותר גבוה מ500. זה העניין, שיש 0 התקדמות פתאום בתפריט חיטוב מובהק שעבד עד עכשיו.
נניח שאכנע לגוף הטיפש ואוסיף עוד גרעון, אבל זה מצב די קיצוני אם רוצים לתפקד בצורה סבירה.
כרגע 200 פחמימה, על 150 אני לא יודע כמה המוח שלי ישאר ברמה כלשהי של פעילות.
תוריד את הקלוריות מהפחמימה עניין של שבוע והגוף מסתגל למצב.. יש אנשים שעושים חיטובים של 40\50 גרם פחמימה ליום והגוף שלהם מקבל את זה..הגרעון יותר גבוה מ500. זה העניין, שיש 0 התקדמות פתאום בתפריט חיטוב מובהק שעבד עד עכשיו.
נניח שאכנע לגוף הטיפש ואוסיף עוד גרעון, אבל זה מצב די קיצוני אם רוצים לתפקד בצורה סבירה.
כרגע 200 פחמימה, על 150 אני לא יודע כמה המוח שלי ישאר ברמה כלשהי של פעילות.
תזונה דלת פחמימה מביאה לירידה בקצב מאוד לא לינארי. העניין העיקרי נעוץ בגירעון הקלורי ולאו דווקא בהרכב התזונתי. דווקא תזונה מאוזנת ללא דלות בפחמימה/שומן תתאים יותר לאחד שמעוניין בירידה רציפה במשקל.תוריד את הקלוריות מהפחמימה עניין של שבוע והגוף מסתגל למצב.. יש אנשים שעושים חיטובים של 40\50 גרם פחמימה ליום והגוף שלהם מקבל את זה..
בלי שום קשר לפיתוח גוף חשוב שתדע הגוף שלנו מסתגל כמעט לכל מצב שנרגיל אותו. אם זה בעומס קור או בעומס חום או עם מעט אוכל או עם מעט פחמימה או עם אימונים אנטנסיבים ריצה שחיה לא משנה מה הגוף מסתגל למצב הנתון ומה שהיה קשה בהתחלה הופך לסטאנדרט בהמשך בכל אופן תקצץ בפחמימה ותחליף אותה גם נניח ואת כל הפחמימה שלך אתה מקבל מאורז לבן.. תשנה את זה לחלק בטטה וחלק אורז וחלק מירקות ככה גם אתה מכניס סיבים לחיים שלך וכמובן יש גיוון ושינו במצב רמות הסוכר בגוף.. הייתי ממליץ גם לשנות את היחס של השומן זאת אומרת להוריד אפילו עוד קצת פחמימה ולהוסיףבשומן כמו טחינה או שקדים.. ושוב אני אומר עניין של שבוע ואתה מתרגל..
לא המלצתי על תזונה דלה בפחמימה רק הדגשתי שהגוף יודע להסתגל לכל מצב.. חוץ מזה לפי דעתי מצב של 100-120 גרם פחמימה ביום במצב של חיטוב לאחוזי שומן נמוכים הוא מצב מעולה ולא צריך לעבור את זה כי נכון להכניס את שאר הקלוריות משומן וחלבון מה גם 100-120 גרם פחמימה ביום זה לא בדיוק "דל"תזונה דלת פחמימה מביאה לירידה בקצב מאוד לא לינארי. העניין העיקרי נעוץ בגירעון הקלורי ולאו דווקא בהרכב התזונתי. דווקא תזונה מאוזנת ללא דלות בפחמימה/שומן תתאים יותר לאחד שמעוניין בירידה רציפה במשקל.
אם ככה אני טיפש ממש 😃כרגע 200 פחמימה, על 150 אני לא יודע כמה המוח שלי ישאר ברמה כלשהי של פעילות.