עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
מעל 3 זה יותר מדי הייתי אומר, למתאמן מתחיל.אתה יכול להוסיף 3-6 סטים ליד קדמית או אחורית
מאיפה הגיע ה 20 מתח? אם הוא מתאמן כוח הוא יכול לא להגיע בכלל ל 20 כי הוא יעשה מתח עם משקל והידיים שלו יגדלו יופי. מצד שני לא חסר כאלה שעושים יותר מ 20 ואין להם מסת שריר רציניתעד שאתה לא עושה 20 מתח לפחות, אין לך סיבה להתלונן על ידיים קטנות.
תגדיר מהי מסת שריר רצינית? 10 קילו LBM או 20? או לדוגמא מעל 15 אחוז מהמשקל הכללי? אין ממש סטנדרט למסת שריר בינונית, יש רק בערך. מסכים איתך שמיותר לעשות יותר מ3 סטים ליד קידמית, אבל ליד אחורית 3 סטים לדעתי ומנסיוני זה קצת מדי. מילא בהתחלה, אבל מהפוסט שלו לא ברור מה המשקלים וכו.מעל 3 זה יותר מדי הייתי אומר, למתאמן מתחיל.
מאיפה הגיע ה 20 מתח? אם הוא מתאמן כוח הוא יכול לא להגיע בכלל ל 20 כי הוא יעשה מתח עם משקל והידיים שלו יגדלו יופי. מצד שני לא חסר כאלה שעושים יותר מ 20 ואין להם מסת שריר רצינית
נכון אבל אני בטוח שראית שחיפים שלא נראים כאילו הם מתאמנים שיכולים לעשות בקלות 20 מתח. לזה התכוונתי.תגדיר מהי מסת שריר רצינית? 10 קילו LBM או 20? או לדוגמא מעל 15 אחוז מהמשקל הכללי? אין ממש סטנדרט למסת שריר בינונית, יש רק בערך
לא מסכים. זה תלוי כמובן בתכנית אימונים אבל אם יש לו לחיצות ומקבילים אז לבודד יד אחורית עלול להיות מיותר ואפילו לפגוע.אבל ליד אחורית 3 סטים לדעתי ומנסיוני זה קצת מד
אני לא עושה 15 ולא מתכנן לעשות 15 ועושה חמישיות עם משקל.תוספת משקל באה לרוב אחרי שאתה יכול לבצע מספר חזרות גבוהה(עד 15, אין פה מספר ספציפי)
20 מתח, בברית המועצות נחשב לסטנדרט בצבא.
מידע מעניין אבל קצת לא קשור. הבחור מתעניין בידיים גדולות לא בצבא הסובייטי. ואם הוא יהיה מסוגל לעשות 20 מתח אני בספק אם זה מה שיעזורמשהו מעניין: בשנות 80,בספצנז 15 מתח עם 30 קילו היה סטנדרט)
אהלן,
מעניין אותי לדעת איך תרגילים כמו דדליפט, סקוואט ובנץ פרס יתרמו לגודל של הבייספס שלי?
לא ספאם בכלל פשוט זה מעניין אותי אני עובד כרגע fbw מקילןגרם אבל כרגע בהפסקה בעקבות דלקת כתףהבייספס לא מעניינים אבל נענה לך בכל מקרה.
חתירה וצ'ין אפס יגדילו בייספס מצויין,בנץ' ופרס יגדילו את הטרייספס בצורה משמעותית ובוא לא נשכח את האימפקט של דדליפט כבד לאמות.
אתה נשמע כמו טרול די גרוע.
מסכים איתך, חוץ מהחלק שהבייספס לא יעיל לגוף, הוא שריר מאוד חשוב, והוא צריך להתחזק ביחד עם כל הגוף.הם לא, אבל אדם שכל הגוף שלו קטם צריך לדאוג לחזה, גב ורגליים לפני שהוא דואג לאחד השרירים הכי קטנים ולא יעילים בגוף.
הם לא, תרגילים כמו מתח וחתירות יחזקו את הבייספס שלך בצורה משמעותית.אהלן,
מעניין אותי לדעת איך תרגילים כמו דדליפט, סקוואט ובנץ פרס יתרמו לגודל של הבייספס שלי?
אין לנו שריר שלד לא יעיל באמת כי כל שריר מניע עצם(אין תנועה בלי שרירים), הכוונה לא הייתה שתרתי משמע הוא לא חשוב.מסכים איתך, חוץ מהחלק שהבייספס לא יעיל לגוף, הוא שריר מאוד חשוב, והוא צריך להתחזק ביחד עם כל הגוף.
ולמה אתה חושב שהטרייספס או האמות, חשובות מהבייספס? הבייספס אחראי כל דבר שאתה מושך, ועל מרבית התנועות באמה שלך.אין לנו שריר שלד לא יעיל באמת כי כל שריר מניע עצם(זרים תנועה בלי שרירים), הכוונה לא הייתה שתרתי משמע הוא לא חשוב.
אבל לעומת שרירים קטנים אחרים(בטן, טרייספס, זוקפים, אמות וכו׳) הבייספס די לא קריטי, בטח שהוא לא חשוב כמו הכבוד שנותנים לו בחדר כושר(ממש כמו החזה לעומת השרירים הגדולים)
במגבלת זמן, אם למתאמן יש 15 דקות.ולמה אתה חושב שהטרייספס או האמות, חשובות מהבייספס? הבייספס אחראי כל דבר שאתה מושך, ועל מרבית התנועות באמה שלך.
ולמה בכלל צריך להיות דגש ספציפי על שרירים, אנחנו רוצים להתחזק באופן כללי, והבייספס הוא חלק מהכללי.
אני כן מסכים איתך, שהכבוד שרוכשים לבייספס בחדר כושר הוא לא פרופורציונלי, אבל בהחלט צריך לחזק אותו.
כל מתאמן צריך לתכנן את זמנו ככה שהוא יתחזק באופן כללי, ולא פרטני, אני לא אמרתי שחייב לבודד בייספס כדי לחזק אותו, כל המשיכות והחתירות יחזקו אותו, אני אישית לא עשיתי קרלז כבר לפחות חצי שנה, אבל אני עדיין מחזק את הבייספס שלי באימוניםבמגבלת זמן, אם למתאמן יש 15 דקות.
מה לדעתך עדיף עבודה על פואם רולר או הבייספס?
טרייספס יותר חשוב כי הוא האחראי(היחיד) על פשיטת מרפק ובין היתר הראש הארוך שלו משתתף בכל התנועות של פשיטת כתף כסינרגיסט לשריר הרחב גבי(גם בדדליפט לדוג׳).ולמה אתה חושב שהטרייספס או האמות, חשובות מהבייספס? הבייספס אחראי כל דבר שאתה מושך, ועל מרבית התנועות באמה שלך.
ולמה בכלל צריך להיות דגש ספציפי על שרירים, אנחנו רוצים להתחזק באופן כללי, והבייספס הוא חלק מהכללי.
אני כן מסכים איתך, שהכבוד שרוכשים לבייספס בחדר כושר הוא לא פרופורציונלי, אבל בהחלט צריך לחזק אותו.
וואלה? אז אתה לא מכיר כנראה את כל התנועות שהוא מבצע,בייספס- אחראי נטו על כפיפת מרפק
הוא חיוני על זה אני בטוח שנחש מסכים איתך, אבל כמה כבר עבודה אתה צריך לתת לשרירי המפרק? 3 סטים? 6 גג? כל התוכניות שיצא לי לעשות בין 9-16 סטים ליד קדמית באימונים, בטווח של חודשים לא רק שלא גרמו לגדילה אלא להפך גרמו לאטרופיה של השריר. הוא חשוב בדיוק כמו כל שריר אחר(צוואר) אבל הדימוי שלו(בגלל אותם סרטי שנות 90 שגדלנו עליהם) הוא מוטעה. בשריר הזה לוקח הרבה זמן לפתח כח, סיבולת כמעט ולא הכרחית. גודל ומבנה תלוי גנטיקה, לכן פרט להנאה מהתרגיל, עדיף לעשות תרגילי גב בהם העומס על שרשרת שרירי כופפי המפרק יהיה לא פחות.וואלה? אז אתה לא מכיר כנראה את כל התנועות שהוא מבצע,
האחת התנועות החשובות ביותר של שריר הבייספס היא סופינציה, והוא כמעט היחיד שמבצע את זה ביחד עם עוד שריר קטן וזניח שנקרא "סופינייטור".
אפשר להרגיש את הבייספס מצויין כשמבריגים הרבה ברגים בלי מברגה 🙄.
מעבר לזה כמו שכבר ציינת, אחראי על כפיפות מרפקים, ומעבר לזה גם מסייעה בכפיפת כתף.
ככה שכמו שאתה רואה, הוא עובד בשלושה מישורים, ככה שלהגיד שהוא לא חיוני, זה די מצחיק, לא היינו מזיזים האמה בלעדיו, והיינו נשארים בתקופת האבן.
ואגב הטרייספס גם הוא לא עובד לבד בפשיטת מרפק, יש לו סינרגיסט שנקרא אנקוניאוס, סתם שתדע.
אתה פספסת את התגובה שלי לחנן, אני מצטט את עצמי:הוא חיוני על זה אני בטוח שנחש מסכים איתך, אבל כמה כבר עבודה אתה צריך לתת לשרירי המפרק? 3 סטים? 6 גג? כל התוכניות שיצא לי לעשות בין 9-16 סטים ליד קדמית באימונים, בטווח של חודשים לא רק שלא גרמו לגדילה אלא להפך גרמו לאטרופיה של השריר. הוא חשוב בדיוק כמו כל שריר אחר(צוואר) אבל הדימוי שלו(בגלל אותם סרטי שנות 90 שגדלנו עליהם) הוא מוטעה. בשריר הזה לוקח הרבה זמן לפתח כח, סיבולת כמעט ולא הכרחית. גודל ומבנה תלוי גנטיקה, לכן פרט להנאה מהתרגיל, עדיף לעשות תרגילי גב בהם העומס על שרשרת שרירי כופפי המפרק יהיה לא פחות.
אני לא אמרתי שחייב לבודד בייספס כדי לחזק אותו, כל המשיכות והחתירות יחזקו אותו, אני אישית לא עשיתי קרלז כבר לפחות חצי שנה, אבל אני עדיין מחזק את הבייספס שלי באימונים
וואלה? אז אתה לא מכיר כנראה את כל התנועות שהוא מבצע,
האחת התנועות החשובות ביותר של שריר הבייספס היא סופינציה, והוא כמעט היחיד שמבצע את זה ביחד עם עוד שריר קטן וזניח שנקרא "סופינייטור".
אפשר להרגיש את הבייספס מצויין כשמבריגים הרבה ברגים בלי מברגה 🙄.
מעבר לזה כמו שכבר ציינת, אחראי על כפיפות מרפקים, ומעבר לזה גם מסייעה בכפיפת כתף.
ככה שכמו שאתה רואה, הוא עובד בשלושה מישורים, ככה שלהגיד שהוא לא חיוני, זה די מצחיק, לא היינו מזיזים האמה בלעדיו, והיינו נשארים בתקופת האבן.
ואגב הטרייספס גם הוא לא עובד לבד בפשיטת מרפק, יש לו סינרגיסט שנקרא אנקוניאוס, סתם שתדע.
אני בחרתי לקחת חלק מההודעות שלך שקשורות לדיון שממנו התחלנו, ואני מצטט:אתה בחרת לקחת חלק קטן מכל הודעה
מסכים איתך, חוץ מהחלק שהבייספס לא יעיל לגוף, הוא שריר מאוד חשוב, והוא צריך להתחזק ביחד עם כל הגוף