הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יציאות בצבא

אתה נורא תמים אם אתה חושב ש"עודף כספי" מוביל לשינוי חברתי כלכלי,הממשלה תמצא מקומות אחרים להזרים את הכסף הזה וזה לאו דווקא יהיה בכיוון החברתי.
נכון, זה מעט האופטימי.
אבל זה לא הגיוני הכמות כסף שהולך לכיוון הביטחוני.
ובקשר לחובות,כמו שאמרתי בכל מדינה יש חובות וזכויות שונות לאזרחים,אם זה לא מתאים לך אתה יכול לבחור מדינה אחרת(אולי רוסיה?שם הגיוס חובה הוא רק שנה רצופה) ולהתאזרח שם.
נהדר.
להגיד "ככה תתמודד" מאשר, אולי אפשר לשנות את המציאות הקיימת.

סתם דוגמה מה תעשה עם חייל שמגיע מבית קשה יום שעוזר לכלכל את המשפחה שלו? אז תתן לו תפקיד קטן עם ת"ש מטורף, קיבלת חייל שלא תורם הרבה אבל משקיעים בו המון ומשפחה שמצבה הורע.
אני מדבר איתך ברמה מערכתית, לא ברמה כללית. השאלה שלי היא האם יש לך הוכחה שבאמת כל המקרים האלה של תפקיד קטן+ת"ש מטורף באמת נספרים בסופו של דבר לסכומים מכובדים. לדעתי האישית, צה"ל לא צריך לגייס חיילים שצריכים לקבל ת"ש מטורף אלה אם מדובר בתפקיד קרבי או רווחי לצבא. בסופו של דבר צה"ל צריך לדאוג לאזרחים שלו ולכך שכספי המיסים שלנו מבוזבזים בצורה יעילה.

ענית לעצמך, מי תורם למי?
ניתן לך דוגמה
חייל א' בא שעתיים ביום לעשות עבודות רסר ,גריסת ניירות ,ניקיונות ושמירות
חייל ב' יושב חדר ליד חייל א' אבל מה שהוא עושה מפענח תצ"א או קורא ידיעות
בזכות חייל א' ירדה שמירה לחייל ב' מה שנתן לו זמן למצוא משהו קריטי
אם לא חייל א' שהיה שומר במקום חייל ב' כנראה שהמשהו הקריטי הזה כבר לא היה רלוונטי
עדין נראה לך שחייל שבה לשעתיים ביום לבסיס מיותר?

ממש ממש לא נכון, עלות של חייל זה ממש לא השכר שלו, לדוגמה: אוכל, רפואה, נסיעות, ת"ש, חינוך, הכשרה ויש עוד המון!
עוד פעם. אני מסכים "בכללי" עם מה שאתה אומר, אבל דבר איתי במספרים. לדעתי גם האוכל, הרפואה והנסיעות לא מגיעים בסופו של דבר למספרים שיהיו שווי ערך לביטוי "בזבוז מטורף". ממה שיצא לי לשמוע מאנשים מהמערכת הבזבוזים הגדולים באמת הם על קצינים/נגדים כשחיילי סדיר רגילים מאוד זולים יחסית להם.

ממש ממש לא נכון, עלות של חייל זה ממש לא השכר שלו, לדוגמה: אוכל, רפואה, נסיעות, ת"ש, חינוך, הכשרה ויש עוד המון!

אוכל-חיילים מכינים את האוכל+האוכל הוא זול(מנת בשר ופחממה פר חייל זה לא משמעותי בכלל)
רפואה-חיילים עושים הערכה ראשונית אם יש סיבה לראות רופא-אם לא אז כדור אקמול(עלות אפסית) אם כן אז 5 דקות עם רופא(שוב מזערי כי אתה לא משלם על קופה ,והמשכורת הולכת לרופא גם אם הוא לא רואה אותך)
נסיעות-חייל לא מקבל אוטובוס פרטי,האוטובוס נמצא שם כך או כך,אז אין הבדל למערכת.
ת"ש-שוב הפן הכלכלי פה הוא מזערי ברמה מערכתית
חינוך-ל1ל
הכשרה-שוב חיילים מעבירים את ההכשרה והיא לא פרטית אלא קבוצתית,אם יש חייל אחד מתוכם עם בעיות,העלות לא עולה בגללו.
עוד?

נכון, זה מעט האופטימי.
אבל זה לא הגיוני הכמות כסף שהולך לכיוון הביטחוני.

נהדר.
להגיד "ככה תתמודד" מאשר, אולי אפשר לשנות את המציאות הקיימת.
נכון להיום אין אפשרות אחרת,אז לא יהיה שינוי.

אני מדבר איתך ברמה מערכתית, לא ברמה כללית. השאלה שלי היא האם יש לך הוכחה שבאמת כל המקרים האלה של תפקיד קטן+ת"ש מטורף באמת נספרים בסופו של דבר לסכומים מכובדים. לדעתי האישית, צה"ל לא צריך לגייס חיילים שצריכים לקבל ת"ש מטורף אלה אם מדובר בתפקיד קרבי או רווחי לצבא. בסופו של דבר צה"ל צריך לדאוג לאזרחים שלו ולכך שכספי המיסים שלנו מבוזבזים בצורה יעילה.

סיפור לשבת:

בבסיס הקריה היו צריכים מאבטחים, אז הקימו יחידת אבטחה, עבורם הקימו ת"ש, חינוך, משמעת, שלישות, עבורם הקימו מחשוב, קשר, לכל אלה מינו מב"ס סמב"ס וכמובן המון פקידות, וככה קמה לה מפקדת הקריה עם הזמן נתנו להם עוד קצת תחומי אחריות אבל בגדול זו יחידה שכולם שם משרתים אחד את השני ומשרתים מעט את שאר יושבי הקריה.

התקציב של היחידה הזו הוא אסטרונומי, אם היית מעביר את העבודה שלהם לקבלן חיצוני היה יוצא יותר זול, ולזה אני קורא משאבים אדירים, זה לא השכר אלה ההוצאות הנלוות.

זה מזכיר לי את ההתלהמות על התוספת של אלף שקל בחודש לחבר כנסת.
אתם מסתכלים על זה ממש בקטן,120 אלף שקל בחודש תוספת מתקציב מדינה של מיליארדי דולרים זה כלום,הכסף הגדול באמת הולך למקומות התשקורת לא מדברת עליהם,כל שאר הדברים הקטנים האלה הם הסחות דעת כדי לבלבל את העם.
סיפור לשבת:

בבסיס הקריה היו צריכים מאבטחים, אז הקימו יחידת אבטחה, עבורם הקימו ת"ש, חינוך, משמעת, שלישות, עבורם הקימו מחשוב, קשר, לכל אלה מינו מב"ס סמב"ס וכמובן המון פקידות, וככה קמה לה מפקדת הקריה עם הזמן נתנו להם עוד קצת תחומי אחריות אבל בגדול זו יחידה שכולם שם משרתים אחד את השני ומשרתים מעט את שאר יושבי הקריה.

התקציב של היחידה הזו הוא אסטרונומי, אם היית מעביר את העבודה שלהם לקבלן חיצוני היה יוצא יותר זול, ולזה אני קורא משאבים אדירים, זה לא השכר אלה ההוצאות הנלוות.
בוא נחשוב ביחד מי נמצא בקריה,אולי זה ייתן לך את התשובה לתקציב.

התקציב של היחידה הזו הוא אסטרונומי
שוב. אתה לא עונה לי על השאלה. מאיפה לך שהסכום הוא אסטרונומי? אתה יודע מה הסכום? ומה האחוז שלו לאומת הבזבוזים האחרים ביחידה או בצבא בכלל?
אם היית מעביר את העבודה שלהם לקבלן חיצוני היה יוצא יותר זול
שוב, אתה יכול להגיד את זה, אבל בלי הוכחה זה לא שווה כלום. מאיפה אתה כל כך בטוח שקבלן חיצוני היה עולה פחות?

אוכל-חיילים מכינים את האוכל+האוכל הוא זול(מנת בשר ופחממה פר חייל זה לא משמעותי בכלל)
רפואה-חיילים עושים הערכה ראשונית אם יש סיבה לראות רופא-אם לא אז כדור אקמול(עלות אפסית) אם כן אז 5 דקות עם רופא(שוב מזערי כי אתה לא משלם על קופה ,והמשכורת הולכת לרופא גם אם הוא לא רואה אותך)
נסיעות-חייל לא מקבל אוטובוס פרטי,האוטובוס נמצא שם כך או כך,אז אין הבדל למערכת.
ת"ש-שוב הפן הכלכלי פה הוא מזערי ברמה מערכתית
חינוך-ל1ל
הכשרה-שוב חיילים מעבירים את ההכשרה והיא לא פרטית אלא קבוצתית,אם יש חייל אחד מתוכם עם בעיות,העלות לא עולה בגללו.
עוד?

תאמין לי החישובים שלך לא נכונים, אני מדבר מידיעה, יש לך חשיבה קצת של שכיר, ככה לא מחשבים הוצאות.

תאמין לי החישובים שלך לא נכונים, אני מדבר מידיעה, יש לך חשיבה קצת של שכיר, ככה לא מחשבים הוצאות.
כל מה שכתבת לא נכון,אני לא הולך להסביר לך למה אבל תאמין לי שאני יודע.

סיפור לשבת:

התועלת שהקריה הביאה עלתה על העלות ואני מנחש שממזמן

לאף אחד ממכם אין באמת בידיים את הסטטיסטיקה המלאה של לאן כל דבר הולך. (וגם לי אין.)
אבל אני בטוח שאין פה ייעול מלאה של המערכת,אפילו לא קרוב.

לאף אחד ממכם אין באמת בידיים את הסטטיסטיקה המלאה של לאן כל דבר הולך. (וגם לי אין.)
יעילה או לא
היא עושה מה שהיא צריכה לעשות

חבר'ה אני לא מספיק לענות לכולכם, והיחס הודעות/לייקים המדהים שלי נהרס.

אני אחשוב על טיעונים עניינים יותר אשקיע בהם ואתם בינתיים תעשו לי לייק לכל ההודעות שלי.

אבל זה לא הויכוח. הויכוח פה הוא - האם לחתוך בחיילים סדירים יועיל למצב? הטענה שלי היא - לרוב לא.
אני אחשוב על טיעונים עניינים יותר אשקיע בהם ואתם בינתיים תעשו לי לייק לכל ההודעות שלי.
חוצפן 😡
כשתוכיח לי שאני טועה אני מבטיח לסדר לך כמה לייקים 😉

מה? זה לא משנה שהיא לא יעילה? זה פרט שולי?
מה שמשנה שיש לך מדינה אחת שמוקפת אויבים
ובנתיים אתה לא רואה יחידות של חזבאללה ושל חמאס ושל עוד גורמים מתרוצצים לך מתחת לבית ושוחטים אזרחים
אז אולי היא קצת יקרה אולי היא לא יעילה בהרבה דרכים אבל לפחות היא עושה מה שנדרש ממנה

אבל זה לא הויכוח. הויכוח פה הוא - האם לחתוך בחיילים סדירים יועיל למצב? הטענה שלי היא - לרוב לא.
תמיד יש איפה לקצץ, וזה לא העניין הסדירים או לא.
ככלל, המערכת לא טובה.
בכל פאן אפשרי כמעט יש מה לתקן.
מה שמשנה שיש לך מדינה אחת שמוקפת אויבים
ובנתיים אתה לא רואה יחידות של חזבאללה ושל חמאס ושל עוד גורמים מתרוצצים לך מתחת לבית ושוחטים אזרחים
אז אולי היא קצת יקרה אולי היא לא יעילה בהרבה דרכים אבל לפחות היא עושה מה שנדרש ממנה
צריך לדעת מאיפה להוריד. ואני בטוח שיש את האנשים הנכונים לעשות את זה.
לא כתבתי בשום מקום "טוב תורידו את כל מודיעין הם לא יעילים."

צריך לדעת מאיפה להוריד. ואני בטוח שיש את האנשים הנכונים לעשות את זה.
לא כתבתי בשום מקום "טוב תורידו את כל מודיעין הם לא יעילים."

ניתן לך דוגמה
חייל א' בא שעתיים ביום לעשות עבודות רסר ,גריסת ניירות ,ניקיונות ושמירות
חייל ב' יושב חדר ליד חייל א' אבל מה שהוא עושה מפענח תצ"א או קורא ידיעות
בזכות חייל א' ירדה שמירה לחייל ב' מה שנתן לו זמן למצוא משהו קריטי
אם לא חייל א' שהיה שומר במקום חייל ב' כנראה שהמשהו הקריטי הזה כבר לא היה רלוונטי
עדין נראה לך שחייל שבה לשעתיים ביום לבסיס מיותר?
מה שכתבתי לדניאל אבל הוא מתחמק מלענות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית