הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חיים מחוץ לכדור הארץ

• פותח/ת השרשור Y0na
  • פורסם בתאריך

Y0na

משתמש פעיל
415
65
נק' מוניטין:
137
415
65
היי,
יש לי דיון מעניין עם חבר לגבי חיים מחוץ לכדור הארץ. הוא טוען שיש חיים מחוץ לכדור הארץ אבל נאסא עוד לא מצאו, אני גם טוען שיש חיים מחוץ לכדור הארץ אבל נאסא כרגע לא מוציאה על זה הודעה רשמית משיקולים כאלה ואחרים ..
מי לדעתכם צודק? אני יודע שמן הסתם אין לזה תשובה רשמית, לכן אני שואל מה דעתכם
דעתי היא שנאסא חקרו, חוקרים ויחקרו אלפי כוכבים ועל מעט נמצאו חיים, פשוט לא מוציאים על זה הודעה. מן הסתם הם יודעים הרבה יותר מאיתנו..החבר טוען שעדיין לא מצאו.
דעתכם? @Moshe, הייתי יותר משמח לשמוע את דעתך

חחחח מה? לא עוד לא מצאו חיים מחוץ לכדוה"א, אחרת כבר היית שומע על זה, כי כל מב שזה אומר זה שנאסא תקבל תקציב גדול יותר, אז אין להם אינטרס להסתיר מידע.

אני מאמין שחייזרים כבר תקשרו איתנו אבל לא מספרים לנו על זה.
גם מאמין שיש אינטרקציות עכשוויות בינינו לבין החוצנים 😛

היי,
יש לי דיון מעניין עם חבר לגבי חיים מחוץ לכדור הארץ. הוא טוען שיש חיים מחוץ לכדור הארץ אבל נאסא עוד לא מצאו, אני גם טוען שיש חיים מחוץ לכדור הארץ אבל נאסא כרגע לא מוציאה על זה הודעה רשמית משיקולים כאלה ואחרים ..
מי לדעתכם צודק? אני יודע שמן הסתם אין לזה תשובה רשמית, לכן אני שואל מה דעתכם
דעתי היא שנאסא חקרו, חוקרים ויחקרו אלפי כוכבים ועל מעט נמצאו חיים, פשוט לא מוציאים על זה הודעה. מן הסתם הם יודעים הרבה יותר מאיתנו..החבר טוען שעדיין לא מצאו.
דעתכם? @Moshe, הייתי יותר משמח לשמוע את דעתך
אתה חושב שכל כך קל למצוא חיים? נניח שיש כוכב במרחק כמה שנות אור, ויש עליו חיידקים או אפילו בעלי חיים קטנים - איך בדיוק יבחינו בהם?
אפשר למצוא סיכוי לחיים לפי יסודות ותנאים סביבתיים שמאמינים שהם חיוניים לחיים, כמו קיום מים נוזלים ופחמן.
אם יש חיים תבוניים יבחינו בהם לפי קרינה אלקטרומגנטית, בתנאי שהגיעו כבר לשלב הזה. אבל אם אין קרינה כזו - איך בדיוק ימצאו?

ואם תתעמק טיפה בהבנת הגדלים והמרחקים ביקום או אפילו רק בגלקסיה, תבין כמה קטן הסיכוי שמישהו מהם הגיע לפה.

חיים כמוני וכמוך, בני אדם
eb6.jpg

לפי דעתי אכן קיימים חיים מחוץ לכדור הארץ.
בעיקר בגלל הסיבה שישנן הרבה "כדורי ארץ" המתאימים לתנאי חיים בגלקסיות אחרות.
הבעיה העיקרית שהן כולכך רחוקות מאיתנו שלא ניתן לבדוק האם ישנם חיים שם.

• פותח/ת השרשור
^זה מה שאני מתכוון!
השאלה אם אתה מגדיר חיים(בני אדם) כמוני חחחחח

ממליץ על הספר של חגי נצר בנושא, לכל אלה שהנושא מרתק אותם... 😃

בעצם נראה שאתה שמה שאתה מנסה לרשום שבני האדם בהווה הם ציביליזציה מפגרת בכל הקשור במציאת חיים, תקשור איתם ובטח ובטח יצירת אינטראקציה עמם...

בני אדם מחוץ לכדור הארץ זה דמיון אופטימי מאוד, היום מתעסקים בלמצוא חיים קטנים, ברמה התאית.
בני אדם, מחוץ לכדור הארץ (בתחנת החלל = בכדור הארץ) - בטוח לא קיימים. מה שכן (כמעט) בטוח קיים, אלו חיים אחרים מחוץ לכדור הארץ. לגבי חיים תבוניים, הסטטיסטיקה מראה שכמעט בוודאות קיימים, אך לא בטווח הגילוי שלנו עדיין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית