הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חיים מחוץ לכדור הארץ

• פותח/ת השרשור Y0na
  • פורסם בתאריך
כן, אם לא היית מפרט את זה, באמת הייתי חושב שקרדשב השווה בינינו לבין בני המאדים.
זה לא משנה את הנקודה שלי, שהסולם הזה הוא היפותטי לחלוטין, ודיי דבילי.
ובשביל מה תייגת את כולם? אתה צריך עזרה?

תייגתי כי זה יעניין אותם.
דבילי או לא - זו דעתך. אבל כנראה שאתה פחות דביל מסאייגן או קרדאשייב.

כמובן שמדובר בסולם היפותטי אבל, לאמיתו של דבר, משתמשים בו להערכות והוא אוד נוח ושימושי בסקאלה של היקום.

אבל כנראה שאתה פחות דביל מסאייגן או קרדאשייב.
וממך! אל תשכח!
כמובן שמדובר בסולם היפותטי אבל, לאמיתו של דבר, משתמשים בו להערכות והוא אוד נוח ושימושי בסקאלה של היקום.
ברור. מאד נוח. אפשר למקם בו את כל הציביליזציה האחת שאנחנו מכירים, ולראות שהיא במקום ה-0.72 במאה שנה האחרונות, וכנראה גם במאה שנה הבאות. אני המצאתי סולם חדש שבו אנחנו במקום ה-3000. יותר כיף.

וממך! אל תשכח!

ברור. מאד נוח. אפשר למקם בו את כל הציביליזציה האחת שאנחנו מכירים, ולראות שהיא במקום ה-0.72 במאה שנה האחרונות, וכנראה גם במאה שנה הבאות. אני המצאתי סולם חדש שבו אנחנו במקום ה-3000. יותר כיף.

הסולם שלך, אם כך, ממש דבילי.

וממך! אל תשכח!

לא מבין מה הבעיה שלך. זה סה״כ מדד, מה הסקלה משנה?

אני עם סטיץ ,זה מדד מטומטם.

בין היתר כי כבר עכשיו אנחנו משתמשים באנרגיה שלא הגיעה מהשמש הזו (ביקוע גרעיני משתמש באנרגיה שהגיעה מהסופרנובה האחרונה או זו שלפניה). יכול להיות שאם האנושות תצליח להגיע לחלל היא תשתמש רק באנרגית ביקוע או שתצליח לבנות כורי היתוך ואז היא לא תצטרך בכלל את השמש ותאסוף מימן או אורניום מהחלל.

הוא לא אומר כלום כרגע כי אין מספיק מידע, זה לא גורר שהוא דבילי.
אל"ף, זה כן אומר שהוא דבילי, כי מדד זה דבר שמודד ומשווה, ופה אין שום השוואה.
בי"ת, הוא דבילי כי השנתות שלו נקבעו במקומות רנדומליים, סתם כי הם נראים מגניבים, במיוחד השניה והשלישית.

בי"ת, הוא דבילי כי השנתות שלו נקבעו במקומות רנדומליים, סתם כי הם נראים מגניבים, במיוחד השניה והשלישית.

שוב, זה לא אומר שהוא דבילי, זה אומר שאין מידע כרגע. אתה פשוט מניח שגם לא יהיה מידע בעתיד.
השנתות לא רלוונטיות, ההצעה למדוד את המספר היא עדיין מעניינת.

שוב, זה לא אומר שהוא דבילי, זה אומר שאין מידע כרגע. אתה פשוט מניח שגם לא יהיה מידע בעתיד.
אז בונים מדד לפני שיש מידע? עושים תחרות לפני שיש בכלל שני מתאמנים בענף??
השנתות לא רלוונטיות, ההצעה למדוד את המספר היא עדיין מעניינת.
זה מדד שבודק שימוש באנרגיה, או השתלטות על מקורות אנרגיה, אבל מי שבנה אותו לא עשה את זה למטרה הזאת, אלא למטרת השוואת ציביליזציות. מהסיבה הזאת זה טיפשי.

הם נקבעו ע"פ נוסחה שמתחשבת בסך האנרגיה הנצרכת ע"י הציוויליזציה. לכן," השנתות" לא רנדומליות, אלא מוחלטות.

אני עם סטיץ ,זה מדד מטומטם.

בין היתר כי כבר עכשיו אנחנו משתמשים באנרגיה שלא הגיעה מהשמש הזו (ביקוע גרעיני משתמש באנרגיה שהגיעה מהסופרנובה האחרונה או זו שלפניה). יכול להיות שאם האנושות תצליח להגיע לחלל היא תשתמש רק באנרגית ביקוע או שתצליח לבנות כורי היתוך ואז היא לא תצטרך בכלל את השמש ותאסוף מימן או אורניום מהחלל.

כאן אתה טועה, כי ע"מ לבקע אטום אתה צריך להשקיע אנרגיה. מהיכן הגיעה האנרגיה אותה השקעת לדעתך?

הם נקבעו ע"פ נוסחה שמתחשבת בסל האנרגיה הנצרכת ע"י הציוויליזציה. לכן," השנתות" לא רנדומליות, אלא מוחלטות.
ואם אני אבנה מדד שבמקום כוכב לכת / כוכב / גלקסיה יהיה מורכב מכוכב לכת / כוכב לכת + ירחים / כל כוכבי הלכת / כוכב / כוכב + השכנים, הוא יהיה פחות הגיוני? כי אם לא, אז זה קצת סותר את הטיעון שלך. מאיפה בדיוק הביאו את השנתות המוחלטות והלא רנדומליות בכלל האלו?
כאן אתה טועה, כי ע"מ לבקע אטום אתה צריך להשקיע אנרגיה. מהיכן הגיעה האנרגיה אותה השקעת לדעתך?
תנסה לקרוא את ההודעה שלו שוב, כי לא הבנת אותה.

ואם אני אבנה מדד שבמקום כוכב לכת / כוכב / גלקסיה יהיה מורכב מכוכב לכת / כוכב לכת + ירחים / כל כוכבי הלכת / כוכב / כוכב + השכנים, הוא יהיה פחות הגיוני? כי אם לא, אז זה קצת סותר את הטיעון שלך. מאיפה בדיוק הביאו את השנתות המוחלטות והלא רנדומליות בכלל האלו?
אז "תביא". אתה מוזמן.

תן הסבר גיוני שעומד מאחורי המדד שלך ונדבר על פיו.

לא אתה לא. האטום לא יציב ומתפרק סתם כך. פשוט במצב הטבעי זמן מחצית החיים של החומר הוא כמה עשרות עד מאות שנים אז כדי שיהיו לך מספיק אטומים לתגובת שרשרת אתה צריך לדחוס או לרכז אותו מספיק ולהקיף אותו בחומר שימנע מחלק מהנויטרונים לברוח(אחד מהתפקידים של מאט גרעיני).

אמנם כדי לבנות את הכור ולרכז או לדחוס את החומר אתה צריך אנרגיה אבל לא מתחייב שתגיע מהשמש.

לא אתה לא. האטום לא יציב ומתפרק סתם כך. פשוט במצב הטבעי זמן מחצית החיים של החומר הוא כמה עשרות עד מאות שנים אז כדי שיהיו לך מספיק אטומים לתגובת שרשרת אתה צריך לדחוס או לרכז אותו מספיק ולהקיף אותו בחומר שימנע מחלק מהנויטרונים לברוח(אחד מהתפקידים של מאט גרעיני).

אמנם כדי לבנות את הכור ולרכז או לדחוס את החומר אתה צריך אנרגיה אבל לא מתחייב שתגיע מהשמש.

אלא?

א) לפי נאס"א לא ידוע עדיין אם הייקום אינסופי

ב) לפי חישובי סטטיסטיקה (אוסיף בערב אם בוער למישהו) של הסתברות ליצירת חיים בכדור המאפשר את זה, הסיכוי שאין עוד חיים חוץ מאיתנו שואפים ל0

גם לי זה נראה מאוד הגיוני שליקום כל כך גדול ואולי אינסופי, יהיו עוד חיים חוץ מכדור הארץ.

ששש 🤫 האיראנים מאזינים.. 🤫

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית