הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון צריכת אבקת חלבון

Mike3236

משתמש מתחיל
271
28
נק' מוניטין:
34
271
28
אהלן,
אני יודע שאבקות חלבון אין בהם שום דבר רע אבל הם גם לא תחליף לאוכל כל עוד אפשר לאכול
אבל אני לוקח די הרבה חלבון מאבקת חלבון, השאלה אם זה בסדר?
אני צריך לאכול 130 גרם חלבון ביום, ו50 מתוכם זה מאבקת חלבון.

כל שאר החלבונים הם מלאים
לא על החלבון לבדו יחיה האדם. כשאתה אוכל מזון אמיתי מתלוים לחלבון הרבה חומרים אחרים (מה שקרוי מיקרו נוטריאנטים ובעברית מזונות קורט). כשאתה משתמש באסקת חלבון אתה מפסיד אותם (ומקבל במקומם צבעי מאכל ועוד תוספות, אבל העיקר הוא מה שאתה מפסיד).

• פותח/ת השרשור
לא על החלבון לבדו יחיה האדם. כשאתה אוכל מזון אמיתי מתלוים לחלבון הרבה חומרים אחרים (מה שקרוי מיקרו נוטריאנטים ובעברית מזונות קורט). כשאתה משתמש באסקת חלבון אתה מפסיד אותם (ומקבל במקומם צבעי מאכל ועוד תוספות, אבל העיקר הוא מה שאתה מפסיד).
כמובן שיש עוד מקורות חלבון כמו אגוזים קטניות ואורז, אבל לפי מה שאני קראתי לא סופרים אותם ביחס של 2 גרם לקילו משקל גוף.

אז בעצם אתה אומר שזה לא טוב לקבל 50 גרם חלבון מאבקה מתוך 130 חלבון (80 מהם מהחי) ביום?

נערך לאחרונה:

כמה קריטי הצבעי מאכל ?

אז בעצם אתה אומר
איפה אמרתי משהו כזה? אמרתי שצריך להשתדל לאכול אוכל אמיתי ועד כמה שפחות מעובד. אוכל מעובד בעייתי גם בגלל מה שמוסיפים לו וגם בגלל מה שמוציאים ממנו.
כמה קריטי הצבעי מאכל ?
אני אישית לא חושב שהם באמת משמעותיים, אבל יש גם מי שסובר אחרת.

אתה מקבל כ-40% מהחלבון שלך מאבקה. זה המון.
עצם העובדה שאתה שואל אם זה בסדר מראה שאתה יכול לצרוך יותר חלבון מאוכל ולצמצם את צריכת האבקה, לכן גם אמליץ לך לעשות זאת.
אגב, סופרים גם חלבון לא מלא (חלבון מהצומח), פשוט כדאי לוודא שרוב החלבון שלך מגיע ממקורות מהחי.

אני הגעתי עד 140 גרם מתוזנה רגילה ורק אז התחלתי לשלב חלבון בהתאם לעלייה במשקל. אין שום צורך בכמויות כאלו של חלבון ועדיף לך לנסות כמה שיותר לקבל את זה מאוכל אמיתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית