ייעוץ ביקורת תוכנית AB

• פותח/ת השרשור Cube
  • פורסם בתאריך

Cube

משתמש מתחיל
107
6
נק' מוניטין:
6
107
6
אהלן,

אני מתאמן 6 וחצי חודשים במשקל 79 על 1.79 שלוש פעמים בשבוע.

אני תקוע בזמן האחרון על המשקל עבודה שלי ולא מצליח להתקדם במשקלים למרות שיש שיפור משמעותי במסה. אני תקוע במיוחד על הבנץ שלי - 55 קילו. כשהתחלתי להתאמן הייתי עושה על מוט ריק.
אני מצרף תמונה לביקורת.

הנה התכנית שלי. חשוב לי לציין שאני מכיר יחסית את הגוף שלי ומתאים לי יחסית הרבה סטים לשריר. בנוסף, הרגליים שלי ממש גדולות ואני לא מעוניין להגדיל אותם ולכן בתור אימון רגליים המטרה היא רק לשמר את המצב הקיים.

A
רגליים, חזה, יד אחורית
מכרעיים 4*8
בנץ פרס 5*8-6
פרפר 3*8
מקבילים רחב 3*6
לחיצת חזה במכונה 2*14
לחיצה צרפתית 3*8
תרגיל יד אחורית בכבלים 4*10

B
גב,כתפיים, יד קדמית
פולי עליון 4*8
חתירה לגב תחתון 4*10
צין אפס 2*6
אוברהד פרס 3*8
לחיצת כתפיים סגנון ארלונד 3*8
הרמת מוט עם משקל מתחתית הבטן לצוואר 3*8
כפיפת מרפקים 3*10
פטישים 3*10

דרך אגב, כמה א"ש אני לדעתכם?

קבצים מצורפים

• 2015-12-24 19.15.09.jpg
    2015-12-24 19.15.09.jpg
    KB 50.9 · צפיות: 175
  • פותח/ת השרשור
כמו שכתבתי, אין לי שאיפה להגדיל את הרגליים אלא רק לשמר אותם. אני לא. עושה סקוואט כי הטכניקה שלי לא כך כך טובה ואין לי כלוב בחדר כושר רק סמית משין. עוד תגובות? ומה לגבי האחוז שומן?

אם אתה עושה ABXABXX
אז התוכנית הזאת ניראת קשה מידי מבחינת התאוששות,
יש יותר מידי סטים.

ויש גם דדליפט שלא נמצא בתוכנית ולא צריך בשבילו כלוב.
בהצלחה

תוכנית גרועה , תכנון לקוי של האימונים

כדי ליהיות חזק וגדול , אתה צריך שהבסיס לתוכנית יהיה:
סקואט
בנצ' פרס
דדליפט
לחיצה מעל הראש
מתח או בנט אובר
ועל זה להרכיב שבלונה של תרגילים מבודדים\מורכבים קלים יותר

מה הכוונה תקוע?
אתה כותב שאתה עושה 5מסטים של 6 עד 8 חזרות.
כמה חזרות אתה עושה עם 55 וכמה חזרות אתה עושה שאתה מעלה ל 57.5?

• פותח/ת השרשור
אם אתה עושה ABXABXX
אז התוכנית הזאת ניראת קשה מידי מבחינת התאוששות,
יש יותר מידי סטים.

ויש גם דדליפט שלא נמצא בתוכנית ולא צריך בשבילו כלוב.
בהצלחה

אני עושה AxBxAxx. אמנם האימון עצמו עצים יחסית ויחסית קשה אבל מדובר בשלוש אימונים בשבוע ולא 4.
תוכנית גרועה , תכנון לקוי של האימונים

כדי ליהיות חזק וגדול , אתה צריך שהבסיס לתוכנית יהיה:
סקואט
בנצ' פרס
דדליפט
לחיצה מעל הראש
מתח או בנט אובר
ועל זה להרכיב שבלונה של תרגילים מבודדים\מורכבים קלים יותר

אמנם אני לא עושה סקווט בגלל שהטכניקה שלי לא טובה ודדליפט כי אני מפחד על הגב בגיל שלי אבל כן עושה בנץ פרס, לחיצה מעל הראש ומתח.
מה הכוונה תקוע?
אתה כותב שאתה עושה 5מסטים של 6 עד 8 חזרות.
כמה חזרות אתה עושה עם 55 וכמה חזרות אתה עושה שאתה מעלה ל 57.5?

האמת היא שהגעתי כבר לבנץ 60 אבל אז הייתי חולה שבוע ופיספסתי עוד אימון ממתינה בכתף ולכן ירדתי שוב ל52.5. תקוע הכוונה שמשקלו העבודה יחסית לא עולים וההתפתחות יחסית איטית .
@yogevnn תוכל לענות לי פה בבקשה?

@יאיר פרץ
הבנתי. מה התכנון שלך להתקדמות?
השבוע אתה ב 52.5, מה יהיה באימון הבא?
ריאלית עליה של 5 עד 7.5 בחודש, תהיה עליה יפה

• פותח/ת השרשור
@יאיר פרץ
הבנתי. מה התכנון שלך להתקדמות?
השבוע אתה ב 52.5, מה יהיה באימון הבא?
ריאלית עליה של 5 עד 7.5 בחודש, תהיה עליה יפה

מחר יש לי אימון חזה. אעדכן איך היה. אני פחות מתעסק בפווארליפטינג אלא יותר בבילדינג אבל בסופו של דבר משקלי עבודה ופיתוח גוף הם תלויים אחד בשני. במידה ואמשיך להיתקע - עלי לעבור יותר בבנץ לחזרות של כוח ולא נפח? עד עכשיו אני עושה 8 חזרות - במידה ואמשיך להיתקע להוריד ל5-6 חזרות?

אני פחות מתעסק בפווארליפטינג אלא יותר בבילדינג

בלי להעליב, אתה גם לא מתעסק בבודיבילדינג. אתה מתאמן מתחיל, וככזה אתה צריך להתרכז בלהתחזק.

לחזרות של כוח ולא נפח

אין דבר כזה חזרות של כוח וחזרות של נפח. הכל תלוי בתכנון האימון שלך ובנפח האימון.
5x5 זו דוגמה מצויינת לאיזון בין נפח ועצימות.

עד עכשיו אני עושה 8 חזרות - במידה ואמשיך להיתקע להוריד ל5-6 חזרות?

מה שאני מציע לך לעשות זה לעבוד כבד בתרגיל הראשי (לדוגמה בנץ') ולהשלים נפח בעזרת תרגילי עזר.
במקום הנפח השטותי שיש לך לחזה, כדאי לך להפוך את האימון למשהו כמו בנץ' 5x5 פרפר 2x8-10

• פותח/ת השרשור
בלי להעליב, אתה גם לא מתעסק בבודיבילדינג. אתה מתאמן מתחיל, וככזה אתה צריך להתרכז בלהתחזק.

אין דבר כזה חזרות של כוח וחזרות של נפח. הכל תלוי בתכנון האימון שלך ובנפח האימון.
5x5 זו דוגמה מצויינת לאיזון בין נפח ועצימות.

מה שאני מציע לך לעשות זה לעבוד כבד בתרגיל הראשי (לדוגמה בנץ') ולהשלים נפח בעזרת תרגילי עזר.
במקום הנפח השטותי שיש לך לחזה, כדאי לך להפוך את האימון למשהו כמו בנץ' 5x5 פרפר 2x8-10

קודם כל תודה על התגובה. לא התכוונתי באמת שאני עוסק בבילדינג אלא זה שאכפת לי יותר איך אני נראה מאשר כמה יש לי על המוט. אתה ממליץ אז לעבור ל 5x5 בבנץ ובפרפר ומקבילים להשלים נפח?

זה שאתה לא יודע לעשות תרגיל מסויים זה לא תירוץ, תלמד לעשות תעזר במאמן ואם צריך אפילו תשלם שיעור או שניים למאמן פרטי שילמד אותך
אם באמת חשוב לך לראות תוצאות יש דברים בסיסים שחשוב לעשות

• פותח/ת השרשור
זה שאתה לא יודע לעשות תרגיל מסויים זה לא תירוץ, תלמד לעשות תעזר במאמן ואם צריך אפילו תשלם שיעור או שניים למאמן פרטי שילמד אותך
אם באמת חשוב לך לראות תוצאות יש דברים בסיסים שחשוב לעשות

אני מסכים איתך שזה לא תירוץ אבל אין לי אפילו כלוב במכון.. נראלי יהיה לי קשה לעשות סקווט בלי כלוב. לגבי דדליפט - אתה ממליץ לי לעשות דדליפט למרות שאני בן 15?

לפי דעתי התכנית שלך גרועה. אתה מתחיל וכבר יש לך מספר תרגילים מוגזם בלחיצת חזה כאשר השיא שלך הוא 55 קילו ותרגיל אחד לא יעיל (!!!) ברגליים.
לפי דעתי כדאי שתקשיב ל- @DarY שהוא אחד המאמנים המוערכים שאני מכיר. סקוואט ודדליפט רק ישפרו לך את העליה בכח ובמסת שריר באופן שאתה רק יכול לחלום עליו בלעדיהם.
אני הלכתי והשקעתי המון כסף כדי ללמוד את התרגילים האלה בצורה הטובה ביותר וזאת אחרי פציעת גב קשה מסקוואט עם קריסת חזה. אז תלמד מניסיון של אחרים ותיקח כמה שיעורים ותכנית לטווח ארוך.

• פותח/ת השרשור
לפי דעתי התכנית שלך גרועה. אתה מתחיל וכבר יש לך מספר תרגילים מוגזם בלחיצת חזה כאשר השיא שלך הוא 55 קילו ותרגיל אחד לא יעיל (!!!) ברגליים.
לפי דעתי כדאי שתקשיב ל- @DarY שהוא אחד המאמנים המוערכים שאני מכיר. סקוואט ודדליפט רק ישפרו לך את העליה בכח ובמסת שריר באופן שאתה רק יכול לחלום עליו בלעדיהם.
אני הלכתי והשקעתי המון כסף כדי ללמוד את התרגילים האלה בצורה הטובה ביותר וזאת אחרי פציעת גב קשה מסקוואט עם קריסת חזה. אז תלמד מניסיון של אחרים ותיקח כמה שיעורים ותכנית לטווח ארוך.

סקווט אין לי אפשרות לעשות בחדר כושר, במידה והיה לי הייתי עובד מזמן על הטכניקה בסקווט. לגבי דדליפט - לא ענית לי על השאלה האם מומלץ לילד בין 15 לעשות דדליפט?

וכולכם מדברים רק על סקווט ודדליפט ואתם אומרים שהתכנית שלי גרועה - אז מה אני אמור עוד לשנות בתוכנית?

לדעתי סקווט וגדלים הם התרגילים הטובים ביותר אבל מה עוד אני צריך לשנות בתוכנית? למעט שני אלה יש לי תרגילים מורכבים בתוכנית

סקווט אין לי אפשרות לעשות בחדר כושר, במידה והיה לי הייתי עובד מזמן על הטכניקה בסקווט. לגבי דדליפט - לא ענית לי על השאלה האם מומלץ לילד בין 15 לעשות דדליפט?

וכולכם מדברים רק על סקווט ודדליפט ואתם אומרים שהתכנית שלי גרועה - אז מה אני אמור עוד לשנות בתוכנית?

לדעתי סקווט וגדלים הם התרגילים הטובים ביותר אבל מה עוד אני צריך לשנות בתוכנית? למעט שני אלה יש לי תרגילים מורכבים בתוכנית
תרגיל חזה אחד או שניים עם התקדמות לינארית ותזונה נכונה יהיו התחלה טובה.
דדליפט מתאים גם לך. אתה לא צריך להרים 200 קילו. תתחיל מארבעים או חמישים. לא רק שזה בסדר בגיל שלך, אלא שזה יתן לך את הבסיס להמשך. עם מאמן טוב אתה תגיע להישגים מעולים.
לחיצה צרפתית למתחילים זה דבר בעייתי. כנ"ל לחיצה במכונה, למה זה נועד?
סקוואט בלי כלוב זה בעייתי, הפיתרון זה או לעבור מכון או לעשות גלובט סקוואט.
יש עוד כמה דברים שדורשים שיפור, אבל אשאיר זאת למאמנים מקצועיים.
רק בוא נאמר ככה, עבורך כמתחיל הפורום הזה רק יבלבל אותך ויתן לך כיוונים שונים בכל פעם. קח מאמן איכותי ל4-5 אימונים אישיים ולאחר מכן מעקב אישי ותכנית. התוצאות יגיעו מהר ממה שתהיה מסוגל לדמיין.

• פותח/ת השרשור
תרגיל חזה אחד או שניים עם התקדמות לינארית ותזונה נכונה יהיו התחלה טובה.
דדליפט מתאים גם לך. אתה לא צריך להרים 200 קילו. תתחיל מארבעים או חמישים. לא רק שזה בסדר בגיל שלך, אלא שזה יתן לך את הבסיס להמשך. עם מאמן טוב אתה תגיע להישגים מעולים.
לחיצה צרפתית למתחילים זה דבר בעייתי. כנ"ל לחיצה במכונה, למה זה נועד?
סקוואט בלי כלוב זה בעייתי, הפיתרון זה או לעבור מכון או לעשות גלובט סקוואט.
יש עוד כמה דברים שדורשים שיפור, אבל אשאיר זאת למאמנים מקצועיים.
רק בוא נאמר ככה, עבורך כמתחיל הפורום הזה רק יבלבל אותך ויתן לך כיוונים שונים בכל פעם. קח מאמן איכותי ל4-5 אימונים אישיים ולאחר מכן מעקב אישי ותכנית. התוצאות יגיעו מהר ממה שתהיה מסוגל לדמיין.

תודה רבה על התגובה. האמת שברור לי שאני לא מתאמן מנוסה והכול אבל האמת היא דווקא די מבין. ישבתי שבועות שלמים רק על למידת חומר. כמובן שאין זה אומר שאני מחשיב את עצמי לאחד שיודע הכול וברור שאני לא יודע הרבה לעומת הפורום פה.

בנוגע ללחיצה צרפתית, מה רע בלחיצה צרפתית למתחילים? אם זה עוזר המשקל שלי הוא 32.5 ל8 חזרות.. לא יודע אם זה אומר לך משהו...

לחיצה במכונה זה על מנת לעבוד גם על טווח חזרות גבוה.

דדליפט לא יתן לי עומס גדול מידי על הגב? בסופו של דבר אני עדיין בתהליך גדילה שאינו קשור לחדר כושר.

מניסיון שלי ושל המון אנשים בחדר כושר שאני מכיר לחיצה צרפתית עושה רע למרפק. עדיף פשיטת מרפקים מעל הראש לפי דעתי.
דדליפט יתן לך עומס גבוה מידי על הגב אם תשים משקל גבוה מידי, למה אתה לא אומר את זה על לחיצת חזה או סקוואט, גם שם העומסים גבוהים מאוד.
אין לך צורך בטווח לחיצות גבוה כי החזה שלך ישתפר כמעט מכל סוג עבודה מפני שאתה מתחיל. אז תנצל את זה לכח ותעבוד לינארי.
המלצה שלי? תלמד במשך חודש את תרגילי הבסיס אצל מאמן איכותי, תתחיל SS, תגיע ל100 קילו SQ ו150 DL (ממוצע) ואפילו יותר. תסיים אותה אחרי מספר הריסטים המומלץ כשאתה שוקל לפחות עוד עשר קילו בעקבות התזונה שצריך בה ותחתוך את המשקלים ואז תתחיל לעבוד על טווחי חזרות וגירוי שריר והיפרטרופיה מיופיברילית או סרקופלאזמית וכו וכו וכו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית