הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ עליה במשקל גוף ובאחוזי שומן בזמן חיטוב [כותרת ערוכה]

~ZiBeNbErG~

משתמש מתחיל
72
0
נק' מוניטין:
0
72
0
הבעיה של היא כזאת: אני מתאמן כבר כמעט חצי שנה בחדר כושר -תקופת חיטוב תוכנית AB 4 פעמים בשבוע שאחרי כל אימון כזה ריצה 30 דקות (4 פעמים ריצה בשבוע)+פעם אחת בשבוע ספיניג. אחרי הרבה מאמץ הגעתי ל 71 קילו ו15% שומן ומאז אני פשוט לא יודע מה קורה לגוף שלי :S בשלושה שבועות עליתי 1.5 קילו ועליתי 2 אחוז שומן ל-17 :🙁 כל שבוע אני נשקל ואני פשוט לא מצליח לעצור את הסחף הזה. אני אוכל טוב 1700-1800 קלוריות ביום (מנסה לפרוס את זה על 5 ארוחות ביום) אני עושה ספורט כמו מטורף איך יכול להיות שאני עולה באחוז שומן? המדריכים בחדר כושר אמרו לי לעלות קצת את זמן הריצה ולהוריד את האירובי(5 פעמים בשבוע יותר מדי?! בגלל זה עולה לי השומן?! נשמע לי מצוץ מהאצבע) מדריך אחר אמר לי שזה בגלל שאני לא לוקח את התוספים של החלבון ושורפי השומנים(נו באמת, בגלל שאני לא לוקח חלבון מאבקה אני עולה בשומן?! אני אוכל מספיק חלבון במהלך היום).הבאסה היא שאני ממשיך לעלות במסת השומן(ומסת גוף רזה מתפרקת לי :S) למרות שאני עושה אירובי כמו מטורף. אני כבר לא יודע איפה לקבור את עצמי

בבקשה עזרה דחוף:help: איפה אני טועה?

• פותח/ת השרשור
קראתי את המדריך לחיטוב..העמסות?אתה מתכוון העמסת פחימימות אז אני חושב שכן.
אחרי אימון אני אוכל סנודוויץ טונה+תפוח וביום יום אני לא מוותר על פחימימות עם מדובר באורז/פתיתים בצהריים(אני לא מתקמצן) ובכל ארוחה ביום אני אוכל פחיממות ודיי הרבה יחסית לאדם בדיאטה(בוקר -דגנים צהריים- אורז פתיתים ושאר פחיממות מנת לחם אחרי אימון ובערב אני כמעט תמיד אוכל לחם)

תקרא את החלק על העמסות פחמימות במדריך.
ואולי כדי שתצא לניטרלי לתקופה מסוימת.
אגב כמה שומן יש לך בתפריט?

נערך לאחרונה:
יש כאן שאלה יותר מתבקשת אני חושב.
איפה אתה מודד את אחוזי השומן ואם מדדת את שני המצבים בדיוק באותם תנאים כי למכשירםי האלה יש סטיות מטורפות.

• פותח/ת השרשור
בקשר לשאלה של אזולאי אני לא בדיוק סופר כמה גרם של כך ערך תזונתי אני אוכל אני חושב שאני אוכל מידה סבירה של שומן היות ואני אוכל נורמלי ונמנע ממאכלים עתירי שומן..אתה אומר שיכול להיות שכאן הבעיה? שאני אוכל יותר מדי שומן אתה אומר להתחיל לחשב כי עד עכשיו הסתדרתי יפה מאוד בלי כל החישובים הספציפיים האלה :/(אל תשכח שאני עושה אירובי כמו מטורף ושורף שומן)

ובקשר לשאלה שלך פאביאן אני מודד בטניטה בחד"כ(הולמס פלייס) וכן שתי השקילות האחרונות היום שעתיים אחרי ארוחת צהריים(זה טווח מספיק רחוק מהארחוה נכון?) וחוץ מזה מה ההבדל בתנאים יכול להגיע לסטייה של 2 אחוז שומן:?! המכשיר בכל זאת נותן לך אינדיקציה...

לדעתי יכול להיות שאתה אוכל מעטמידי שומן.
בכל מקרה תחשב את הערכים שאתה אוכל ביום ותרשום כאן.
שוב תקרא את כל המדריך לחיטוב ותתחיל לעשות העמסות פחמימות כפי שמוסבר שם.
המכשיר הזה לא אמין, אל תסתמך עליו.

נערך לאחרונה:
קודם כל כמו שאמר אזולאי באמת צריכים לראות את הערכים של מה שאתה אוכל, בלי זה העובדה שאתה מנחש שאתה אוכל 1700-1800 קלוריות לא אפקטיבית יכול להיות שאתה אוכל יותר. יכול להיות גם שאתה לא אוכל מספיק חלבון. צריך גם לראות שאתה לא חורג ושורף יותר ממה שאתה אמור ואז באמת יהיה לך גם פירוק גדול של ה LBM.
חוץ מזה, אתה כבר חצי שנה בדיאטה, בן אדם, קח לך איזה חודש של הפסקה. תנסה לאכול מאוזן בלי לעלות בלי לרדת לחודש. בלי גירעון קלורי ובלי אירובי מטורף, תן לגוף להתרגל קצת למצב החדש, לכל ההורמונים להתייצב. עוד חודש תתחיל מחדש לנסות לרדות ואז תעדכן אותנו איך הולך

• פותח/ת השרשור
טוב אני ארשום פירוט של התפריט שלי ביום שאני בחד"כ וביום שאני לא בחד"כ ואפרסם פה.

פאיבאן, לצאת מהדיאטה זה לא בדיוק קל(אצלי זה לא נקרא דיאטה אלא אורח חיים-כן כן אני מהמחרטטים על אורח חיים 😛) אני אוכל טוב כלומר לא חוסך בארוחת צהריים ואוכל כל היום ארוחות.עכשיו כאני בירידה הפיתרון הוא לחזור לחודש של הרגלים רעים? להזכירך כבר הייתי ב-15% שומן ואני כל כך מבואס ורוצה לחזור לזה. כבר עכשיו אני אוכל מאוזן(אני מנסה לאכול ככה שהמאזן השקלורי השלילי לא יהיה שלילי מדי)ולהפסיק חד"כ עכשיו?! אי אפשר להישאר בחד"כ כשאני יוצא לחודש הפסקה?

בדיוק מה שאזולאי אמר. התכוונתי קח לך איזו תקופה לא קצרה (שבועיים שלוש) שבהם תתאמן והכל רק תשתדל לשמור על מאזן קלורי נייטרלי עדיף אפילו אם אתה מתאמן עם נטייה קטנה כלפי מעלה אולי 100-150 קלוריות יותר ממה שאתה צריך אולי זה אפילו יעזור לך קצת לעלות מאסה. ואח"כ כשכל ההורמונים שלך יתאפסו וזה גם יחדש לך את הכוחות המנטליים צא לסיבוב חוזר נגד השומן העיקש

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית