הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון חוות דעת על SS לאחר נסיון עם מתאמנים פלוס סמינר - סקוואט

MasterSplitter

משתמש משקיע
7,794
6,163
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
18,773
7,794
6,163
שלום לכולם,

אני יודע שהולכות להיות כאן המון דעות מנוגדות למה שאני הולך לכתוב כאן.

אני רואה המון מתאמנים כאן בכל הרמות עוקבים באדיקות אחרי העצות של מארק ריפטו (SS). יש מן סטטוס קוו בפורום שזוהי הדרך הנכונה להתקדם, ואני רואה המון ביקורות (חלקן מוצדקות וחלקן לא) לסרטוני סקוואט שמכוונות את המתאמן (לעיתים מתחיל ולעיתים מתקדם) הישר לטכניקה של SS. יתרה מכך, מתייגים מאמנים / מתאמנים "מנוסים" שדוגלים בשיטה ודוחפים באדיקות את הדגשים שהיא ממליצה.

יצא לי לצפות מהצד בחלק של הסקוואט בסמינר SS של 2 מאמנים, אחד מהם ג'ורדן פייגנבאום, שאיתו יצא לי לדבר לא מעט על הנושא. ג'ורדן בחור מאוד חכם (רופא) אינטיליגנט ומאוד חזק (822@95 בIPF ללא ציוד). אפילו לג'ורדן היו דיונים וויכוחים קלים עם ריפטו על הקבעון שהוא מציג בצורה שהסקוואט צריך להתבצע.

אם נכנסים למטרה של SS, היא מאוד מוגדרת - להביא מתאמן מתחיל לבינוני בזמן הכי קצר. לדעתי 90% מהזמן זה בהכרח המקרה.

אבל הסקוואטים שהוגדרו כ"טובים" בסמינר פשוט זעזעו אותי. גוד מורנינג במיטבו. אנשים לא נולדו שווים, ולא מעט מתאמנים לא יכולים לבצע סקוואט פוסטריור צ'יין דומיננט מבלי שיהפוך לגוד מורנינג, כאשר תחום התרגילי עזר המותר הוא - עוד סקוואט לואו בר.

בהסתכלות על מתחרים ברמה בינונית עד טופ עולמי, רובם מיישמים דגשים הפוכים - אגודל בפנים, מבט קדימה ומרפקים למטה. אני רואה המון מתאמנים מתקדמים שלא חושבים על לסטות ימינה או שמאלה מהתחום המוצע בספר וזה עולה להם בהתקדמות וחוסר התאוששות (בעיקר כי יש חוליה חלשה שלא מקבלת מענה). המכון שלי מתאפיין לאו דווקא בליפטרים חזקים, אבל בעיקר בהמון מתאמנים מתחילים שהגיעו לתוצאות יפות מאוד בזמן מאוד קצר (סגנון SS) ונדיר שהדגשים המיושמים הם דומים לSS. בעוד המודרכים בסמינר ביצעו סקוואטים די מזוויעים שזכו בביקורות טובות מצד המאמנים.

הסמינר עלה $600 אוסטרלי (450$ אמריקאי)
לצורך השוואה עם סמינרים אחרים:
אד קואן 150$
דן גרין 100$~
צ'אד סמית' 50-100$
רוסים $100-150
ליליברידג' $500
ברט גיבס $300-400

מה הנקודה שלך? שריפטו טועה? שSS זאת לא תוכנית טובה? שצריך לעשות סקוואט עם אגודל בפנים ולהסתכל קדימה? לא הבנתי אותך.
לפרוטוקול, אם כבר אתה מעביר ביקורת על SS, קראת את הספר לפני?

מה הנקודה שלך? שריפטו טועה? שSS זאת לא תוכנית טובה? שצריך לעשות סקוואט עם אגודל בפנים ולהסתכל קדימה? לא הבנתי אותך.
לא חושב שזה מה שהוא ניסה להגיד, פשוט לשמור קצת יותר על ראש פתוח כשזה נוגע לטכניקה ותרגילי עזר גם למתאמן המתחיל. ה"טכניקה של ריפטו" לא תעבוד עבור כל אחד וצריך לבצע התאמות
אני עוד לא שם אבל אני חושב שאני חווה את זה על בשרי(במהלך שינוי טכניקה) ואני מסכים מאוד עם אופיר
גם אושר יוכל להעיד לגבי הטכניקה שלי @PowerLifting

ה"טכניקה של ריפטו" לא תעבוד עבור כל אחד וצריך לבצע התאמות
זאת לא "הטכניקה של ריפטו". זאת הטכניקה הנכונה לביצוע הסקוואט. ובספר הוא לא מסביר איך כל אחד צריך לבצע סקוואט. הוא נותן הסברים מפורטים איך לבצע אותו בהתאם לאורכים שונים של פימור/טורסו.

זאת לא "הטכניקה של ריפטו". זאת הטכניקה הנכונה לביצוע הסקוואט. ובספר הוא לא מסביר איך כל אחד צריך לבצע סקוואט. הוא נותן הסברים מפורטים איך לבצע אותו בהתאם לאורכים שונים של פימור/טורסו.

זה לא הטכניקה הנכונה לכול אחד כול אחד יצטרך תיקון כלשהו קרוב לוודאי נגיד ריפטו אומר שהיירכים לא יזוזו קדימה וזה לא מדוייק

אני חושב שמאסטרספליטר אומר פה שקשה מאוד לעשות ss בלי הדרכה צמודה ולרוב זה לא יצליח ברמה של התקדמות מאימון לאימון

ואני מסכים עם זה לחלוטין

אני חושב שמאסטרספליטר אומר פה שקשה מאוד לעשות ss בלי הדרכה צמודה ולרוב זה לא יצליח ברמה של התקדמות מאימון לאימון

ואני מסכים עם זה לחלוטין
עם זה גם אני מסכים. רוב המתאמנים הם לא מספיק חכמים כדי להצליח להסתדר לבד עם למידת טכניקות והתקדמות בSS וככל הנראה יצטרכו הדרכה צמודה. אם מתאמן בוחר לעשות SS עם טכניקה לא נכונה ואז נפצע/לא מתקדם זאת בעיה של אותו המתאמן ולא של מי שכתב את התוכנית.

• פותח/ת השרשור

אז אתה טוען שכל מי שלא מיישם את הדגשים שאמרתי, מבצע סקוואט בטכניקה לא נכונה?
אני אשמח לראות את כל הסקוואטים המזעזעים.

רציתי לצלם בדיוק מהסיבה הזאת, אבל לא היה נעים לצלם אנשים זרים אורחים במכון.

הנקודה שלי, שהטכניקה שלו לא בהכרח מתאימה לכולם, והקיבוע בדעות שלו מונע ממתאמנים להתקדם.

בנוסף, אנשים לא יודעים לזהות מתי הם לא מתחילים והגיע הזמן לפתוח את הראש. גם ג'ורדן הסכים עם זה, שברגע שממצים את SS, צריך לעבוד בהתאם לתכונות שלך (כלומר טכניקה שונה, תרגילי עזר ספציפיים) ולא להמשיך "על עיוור".

ריפטו כתב על "איך צריך לשפוף" אבל עדיין מתעקש על מבט למטה, מרפקים למעלה ואגודלים בחוץ, אפילו העיר לג'ורדן (ששופף עם אגודלים בפנים) "מה קרה לאגודלים שלך".

אז אתה טוען שכל מי שלא מיישם את הדגשים שאמרתי, מבצע סקוואט בטכניקה לא נכונה?
קודם כל, אני טוען שיש להפריד את תחום הPL מתחום אימוני הכוח. הטענה שלי היא שטכניקה שתמקסס את היכולת שלך להרים RM1 כבד יותר שונה מטכניקה שתאפשר לך להרים RM5 בצורה טובה יותר ובריאה יותר לגוף שלך אם אין לך מטרה להתחרות. ומארק ריפטו הוא לא מאמן PL, הוא מאמן אנשים שרוצים להתעסק באימוני כוח, ולכן הטכניקה שהוא מלמד נועדה למטרה הזאת.

בנוגע למה שאמרת, כן, אני טוען שבנאדם שמסתכל קדימה במקום להסתכל למטה ומסקוויט עם אגודל בפנים מבצע סקוואט בטכניקה לא אידיאלית.

• פותח/ת השרשור
בנוסף, יש לנו 4 מאמנים במכון, כולם ממוקצעים לפאוורליפטינג ברמות שונות, גברים ונשים. כולם פה אחד עמדו ולא הבינו איך זה הגיוני שככה מלמדים לעשות סקוואט.

בנוסף, אנשים לא יודעים לזהות מתי הם לא מתחילים והגיע הזמן לפתוח את הראש. גם ג'ורדן הסכים עם זה, שברגע שממצים את SS, צריך לעבוד בהתאם לתכונות שלך (כלומר טכניקה שונה, תרגילי עזר ספציפיים) ולא להמשיך "על עיוור".
אין לי מספיק נסיון כדי להתווכח עם הטענה הזאת, אבל עוד לא יצא לי לפגוש מקרה של בנאדם שהרוויח יותר מלהסקוויט עם הדגשים שנתת למעלה.
ריפטו כתב על "איך צריך לשפוף" אבל עדיין מתעקש על מבט למטה, מרפקים למעלה ואגודלים בחוץ, אפילו העיר לג'ורדן (ששופף עם אגודלים בפנים) "מה קרה לאגודלים שלך".
עוד לא קראתי הסבר שישכנע אותי למה אגודלים בחוץ ומבט למטה יכול להיות לא אידיאלי לחלק מהמתאמנים

• פותח/ת השרשור
קודם כל, אני טוען שיש להפריד את תחום הPL מתחום אימוני הכוח. הטענה שלי היא שטכניקה שתמקסס את היכולת שלך להרים RM1 כבד יותר שונה מטכניקה שתאפשר לך להרים RM5 בצורה טובה יותר ובריאה יותר לגוף שלך אם אין לך מטרה להתחרות. ומארק ריפטו הוא לא מאמן PL, הוא מאמן אנשים שרוצים להתעסק באימוני כוח, ולכן הטכניקה שהוא מלמד נועדה למטרה הזאת.

בנוגע למה שאמרת, כן, אני טוען שבנאדם שמסתכל קדימה במקום להסתכל למטה ומסקוויט עם אגודל בפנים מבצע סקוואט בטכניקה לא אידיאלית.

אתה צודק בחלק הראשון, הבעיה שריפטו, בנוסף לאנשים כאן בפורום לא עושה את ההבדל הזה, בתור דוגמא מייעץ לג'ורדן (טופ אמריקאי USAPL) לשפוף כמו SS.

לגבי הטענה שלך של אגודל בפנים ולהסתכל קדימה לא אידיאלי, אני צריך לרשום לך רשימה של שיאני עולם ששופפים בניגוד מוחלט למה שאתה כותב? בסמינר של אד קואן הדגש הכי הכי הכי הכי חשוב שהיה לו - מבט קדימה. לא עניין אותו כמעט שום דבר אחר זה הדבר אולי הכי חשוב שהוא התעקש עליו. אולי גם הפאוורליפטר הכי גדול בכל הזמנים, לא יודע על מה הוא מדבר?

להסתכל למטה זה קיו שעוזר לאנשים ברמה המנטלית לעשות היפ דרייב אבל זה לא חובה תראה את מאלינצ'ב
אגודל בפנים בחוץ עניין של רוחב אחיזה וגמישות לא ?
אז איך זה יכול לי אידאלי או לא זה לא שחור ולבן תבינו

• פותח/ת השרשור
כתבת ש"אין לך מספיק נסיון כדי להתווכח עם הטענה הזאת". אז וואלה לי יש. ואתה עדיין מתווכח עם הפוסט (שזה לגיטימי). בארץ 90% שופפים כמו ריפטו, ככה שקשה להכחיש, אני אומר שראיתי גם בארץ וגם באוסטרליה, גם מתאמנים מתחילים גם מתקדמים וגם שיאני עולם, רובם לא ירוויחו מטכניקת ריפטו בשלמותה.

לגבי הטענה שלך של אגודל בפנים ולהסתכל קדימה לא אידיאלי, אני צריך לרשום לך רשימה של שיאני עולם ששופפים בניגוד מוחלט למה שאתה כותב? בסמינר של אד קואן הדגש הכי הכי הכי הכי חשוב שהיה לו - מבט קדימה. לא עניין אותו כמעט שום דבר אחר זה הדבר אולי הכי חשוב שהוא התעקש עליו. אולי גם הפאוורליפטר הכי גדול בכל הזמנים, לא יודע על מה הוא מדבר?

אתה טוען שכדי להיות שיאן עולם צריך לבצע הכל בצורה מושלמת?

• פותח/ת השרשור
אגודלים בחוץ + מרפקים למעלה + מבט למטה גורם למתאמן להסתמך על החוזק של הגב שלו (זוית טורסו יותר אופקית) השרשרת אחורית והמון שרירי ליבה. שים לב שמתאמנים עם רגליים חזקות יותר מגב (כמוני למשל) לא ינצלו אותם כמו שצריך ופשוט הסקוואט יהפוך לגוד מורנינג. מי שיש לו גב חזק יוכל להחזיק את הטורסו באותה זוית לאורך כל התנועה, מי שאין לו - יעשה סקוואט מורנינג. גם ברמה הנמוכה וגם ברמה הגבוהה.

לגבי הטענה שלך של אגודל בפנים ולהסתכל קדימה לא אידיאלי, אני צריך לרשום לך רשימה של שיאני עולם ששופפים בניגוד מוחלט למה שאתה כותב?
אין צורך. אני עוקב אחרי IPF, WPRF GPA וGPC ואני יודע מה הולך שם. בגלל זה רשמתי את מה שרשמתי למעלה. פווארליפטרים ישפפו שונה ממתאמני כוח רגילים. זאת הטענה שלי. כי למתאמני כוח שלא מעוניינים להתחרות אין מטרה להרים כמה שיותר לRM1.
חוץ מזה, קיוויתי לטענה קצת יותר "פיזיולוגית" מ"ליפטרים חזקים שמרימים לא כמו ריפטו".
כתבת ש"אין לך מספיק נסיון כדי להתווכח עם הטענה הזאת". אז וואלה לי יש. ואתה עדיין מתווכח עם הפוסט (שזה לגיטימי). בארץ 90% שופפים כמו ריפטו, ככה שקשה להכחיש, אני אומר שראיתי גם בארץ וגם באוסטרליה, גם מתאמנים מתחילים גם מתקדמים וגם שיאני עולם, רובם לא ירוויחו מטכניקת ריפטו בשלמותה.
שמע. זה יפה שאתה אומר דברים מהנסיון שלך אבל אם אתה רוצה לשכנע אותי ואת שאר משתמשי הפורום אתה תצטרך להסביר בדיוק למה אתה חושב ככה ומה ההסבר הפיזיולוגי שבגללו חלק מהמתאמנים ירוויחו מלהסתכל קדימה או לשפוף עם אגודל בפנים. אני באמת אשמח לשמוע למה. אני מסרב לסמוך בצורה עיוורת על הטענה שלך בלי שתסביר אותה.
אגודלים בחוץ + מרפקים למעלה + מבט למטה גורם למתאמן להסתמך על החוזק של הגב שלו (זוית טורסו יותר אופקית) השרשרת אחורית והמון שרירי ליבה. שים לב שמתאמנים עם רגליים חזקות יותר מגב (כמוני למשל) לא ינצלו אותם כמו שצריך ופשוט הסקוואט יהפוך לגוד מורנינג. מי שיש לו גב חזק יוכל להחזיק את הטורסו באותה זוית לאורך כל התנועה, מי שאין לו - יעשה סקוואט מורנינג. גם ברמה הנמוכה וגם ברמה הגבוהה.
כשאתה שופף בצורה שאתה עושה את זה אתה נמצא בתחתית עם גב אנכי יותר ממה שריפטו מסביר בSS?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית