הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בדיקות דם הזויות

• פותח/ת השרשור Guy158
  • פורסם בתאריך

Guy158

משתמש פעיל
645
90
נק' מוניטין:
83
645
90
עשיתי בדיקות דם אחרי 3 חודשים שבהם התזונה שלי הפכה מפח דל בשומן לדלת פחמימה ורבה בשומן
כולסטרול ירד ב-15 על אף שאכלתי פי 5 כולסטרול
HDL עלה מ-43 ל-53
LDL ירד באיזה 20
טריגליצרדים גם
הכל טוב ויפה רק יש דברים שלא הבנתי
מצורף תמונה
יש לי עודף ברזל בצורה לא סבירה, על אף שבקושי אוכל בשר אדום אלא בעיקר עוף
עודף ברזל? פריטין קרוב לחוסר
וה-TSH גבוה אך FT4 תקין, בקרוב FT3 גם יעלה ונוכל לראות אם הוא גם תקין
קיצר די הזוי. אשמח לדעת אם יש סיבה לאיזה דאגה.
חשוב לציין שעשיתי כל מה שהרפואה המודרנית אומרת שאסור, אכלתי 3-5 ביצים ביום, המון בשר, המון חלבון, המון אימונים..והיי, הכולסטרול שלי לא גדול. דווקא ירד

הרופא התקשר אלי היום בבוקר מודאג וטען כי האנזימי כבד מורמים
הוא טוען שזה לא מצב נורמלי אצל ספורטאים אפילו ושאל אם אני משתמש בחומרים וכו'
אני לא משתמש בחומרים למינהם. מלבד תוספים כמו קריאטין
הוא רוצה לזמן אותי לבדיקה מקיפה של הנושא כי לטענתו יש כאן משהו חשוד בכבד
הוא צודק שזה נורמלי?

323.PNG 3234.PNG 3235.PNG 3236.PNG

נערך לאחרונה:
לפי דעתי אתה צורך יותר מידי חלבון עבור הפעילות שאתה עושה.. זה משפיע ישירות על התפקודי כבד שלך.
תשקול לפנות לתזונאי.

לפי דעתי אתה צורך יותר מידי חלבון עבור הפעילות שאתה עושה.. זה משפיע ישירות על התפקודי כבד שלך.
תשקול לפנות לתזונאי.

הוא לא. AST ו-AST יכולים להיות מעל הנורמה אם הבדיקות נעשו יום יומיים אחרי האימון.

חלק מהדברים כנראה קשורים לכך שלא לקחת הפסקה של כמה ימים מאימונים לפני הבדיקה כמו שצריך. בכל מקרה, לא הכל ובניגוד למה שמישהו כתב לפני זה לא נראה קשור לחלבון. כנראה שיש לך בעיה אחרת.

ברזל גבוה הוא באמת סימן ממש לא טוב. יש מצב שיש לך איזו מחלה ושאולי קשור לשיעול שלך.

תבדוק את זה!

• פותח/ת השרשור
חלק מהדברים כנראה קשורים לכך שלא לקחת הפסקה של כמה ימים מאימונים לפני הבדיקה כמו שצריך. בכל מקרה, לא הכל ובניגוד למה שמישהו כתב לפני זה לא נראה קשור לחלבון. כנראה שיש לך בעיה אחרת.

ברזל גבוה הוא באמת סימן ממש לא טוב. יש מצב שיש לך איזו מחלה ושאולי קשור לשיעול שלך.

תבדוק את זה!
מסתבר שהברזל הגבוה הוא בגלל הפייבר 1, השאלה איך מורידים אותו ומה זה אומר שהפריטין יחסית נמוך אך תקין
ואיך לבדוק את זה? ללכת לרופא משפחה? הוא שם זין בת'כלס, כל עוד אני לא במצב של גוסס הוא יגיד לי ללכת הביתה וזה יסתדר מעצמו
תשקול לפנות לתזונאי.
זה בצחוק?
צורך יותר מדי חלבון בשביל הפעילות שלי? קודם כל אתה יודע מה הפעילות שאני עושה..?
דבר שני, חלבון אולי יכול להתחיל להעיק בפי 3.5-4 ממשקל הגוף - וגם זה בספק
דבר שלישי, גם אם אוכל פי 10 חלבון ממשקל גוף, למיטב ידיעתי זה בכלל השפעה על הכליות ולא על הכבד..

בדקת וירולוגיה גם?
תפקודי כבד גבוהים+ לימפוציטים גבוהים (שראיתי שיש לך), יכולים להעיד על מחלת הנשיקה בוריאציה כלשהי.

צא להפסקה מוחלטת מאימונים למשך 7-10 ימים. בזמן הזה על תשתמש בקראטין חלבון ושאר ירקות. תקפיד על 6-7 ליטר מיים ביום. תבנה תפריט ל-10 ימים האלה שביום תאכל גג גרם חלבון לכל קילו משקל גוף+כ-200 גרם פחמימה. אם אתה שוקל 85 אז 85 גרם חלבון. תישן טוב תנוח. תעשה 12 שעות צום מאוכל ותחזור על בדיקות דם מחדש.
התוספים שאתה יכול להשתמש זה אומגה-3 , ספירולינה קצת ויטמינים וזהו. מנכה כבד מכל סוג שהוא גם אפשר.

• פותח/ת השרשור
טוב אני מבולבל
משנת 2006 (!!!) עד היום, ה-MCH שלי נמוך וה-RDW גבוה.
מה שמעיד על אנמיה מחוסר ברזל - היה לי בעבר חוסר ברזל קיצוני בצורה מטורפת.
עכשיו אני בעודף ברזל...הפריטין נמוך. אבל ה-MCH נמוך וה-RDW גבוה - שזה גם מעיד על אנמיה מחוסר ברזל
ה-RBC גם גבוה כבר 4-5 שנים. מה שלא מסתדר עם השאר.
הקיצר אני מבולבל מאוד ממה שהולך פה, משהו מתרחש בגוף שלי כבר כמה וכמה שנים ועושה בלאגן מבפנים. לא יודע מה ההשלכות של זה מבחוץ (סיפטומים שאראה) אבל אני באמת לא רוצה להגיע למצב כזה.
זה ממש מוזר - יש לי עודף ברזל, אבל הומוגלבין תקין. וספירת דם שמצביעה על אנמיה מחוסר ברזל

אובד עצות, מישהו מבין?
צא להפסקה מוחלטת מאימונים למשך 7-10 ימים. בזמן הזה על תשתמש בקראטין חלבון ושאר ירקות. תקפיד על 6-7 ליטר מיים ביום. תבנה תפריט ל-10 ימים האלה שביום תאכל גג גרם חלבון לכל קילו משקל גוף+כ-200 גרם פחמימה. אם אתה שוקל 85 אז 85 גרם חלבון. תישן טוב תנוח. תעשה 12 שעות צום מאוכל ותחזור על בדיקות דם מחדש.
התוספים שאתה יכול להשתמש זה אומגה-3 , ספירולינה קצת ויטמינים וזהו. מנכה כבד מכל סוג שהוא גם אפשר.
יש לי בדיקות כבד מלפני 3 חודשים, הכל תקין.
זה בגלל האימונים.
את התוצאות של כליות וכבד אפשר לשים בצד, לא רציני.

נערך לאחרונה:
אנמיה לא חייבת לבוא ממחסור בברזל, זה יכול להיות גם בעיה גנטית בייצור המוגלובין בכדוריות דם האדומות, מחלה, מחסור בויטמינים ואימונים אינטנסיביים (למרות שפה כדאי לבדוק מה רמת ההשפעה שלהם)

• פותח/ת השרשור
אנמיה לא חייבת לבוא ממחסור בברזל, זה יכול להיות גם בעיה גנטית בייצור המוגלובין בכדוריות דם האדומות, מחלה, מחסור בויטמינים ואימונים אינטנסיביים (למרות שפה כדאי לבדוק מה רמת ההשפעה שלהם)
אז מה לעשות בנושא? לפנות לרופא?

• פותח/ת השרשור
בהחלט, במיוחד בגלל האנזימי כבד
אנזימי כבד וכליות לא מדאיגים אותי, זה בדיקה יום אחרי אימון, לקחתי את זה בחשבון.
יש לי בדיקה מלפני 3 חודשים מקיפה והכבד תקין לגמרי.

בכ"מ יש איזה רופא מיוחד לפנות אליו? או לרופא ילדים\משפחה רגיל..

אנזימי כבד וכליות לא מדאיגים אותי, זה בדיקה יום אחרי אימון, לקחתי את זה בחשבון.
יש לי בדיקה מלפני 3 חודשים מקיפה והכבד תקין לגמרי.

בכ"מ יש איזה רופא מיוחד לפנות אליו? או לרופא ילדים\משפחה רגיל..
אם בדקו לך את הכבד והוא בסדר אז אין בעיה
ולך לרופא המשפחה שלך, הוא ידע להפנות אותך הלאה

• פותח/ת השרשור
אם בדקו לך את הכבד והוא בסדר אז אין בעיה
ולך לרופא המשפחה שלך, הוא ידע להפנות אותך הלאה
התקשרתי אליו ודיברנו, לפי הממצאים יש סיכוי של 50:50 לתלסמיה 😲 מחר אני מגיע להמטולוג
RBC גבוה + MCV נורמה-נמוך + MCH נמוך + עודף ברזל + פריטין נמוך + המוגלובין תקין
מדובר במשהו שלא אמור לקרות שכן דברים סותרים אחד את השני.
MCH ו-MCV אמורים להיות גבוהים כשיש עודף ברזל.
המוגלובין אמור להיות גבוה בעודף ברזל
כל אלה + ההיסטוריה שלי (בעיות במפרק ירך, השתלת מוח עצם ממקום למקום ברגל) + העובדה ש-MCH נמוך ו-RDW גבוה אצלי מ-2006 ו-RBC גבוה כבר 5 שנים. ובעבר היה לי רמה אפסית של פריטין וברזל.
מקווה שהכל תקין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית