הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית אימון מתאמנים מבוגרים \ אימון מתאמנים בעלי עודף משקל

• פותח/ת השרשור קפטן קקי
  • פורסם בתאריך
ק

קפטן קקי

אורח
0
0
נק' מוניטין:
0
0
0
נניח שמגיע אליי מתאמן ששוקל 120 קילו בלי שהתאמן בחדר הכושר בחייו.
נניח שהיה מגיע אליי מתאמן בן 60 שלא הרים משקלים בחיים.

איך הייתם מאמנים אותם?

דעתי בנושא:

עבודה במשקל גוף בתור התחלה על בסיס SS:

סקוואט במשקל הגוף \ סקוואט לקופסא במשקל גוף
שכיבות שמיכה כנגד קיר\מדרגה או כל תמיכה אחרת
דדליפט

עד שהבנאדם מתחזק ומסוגל לעבוד עם מוט ובטווחים מלאים.

יאללה רוצו עם זה.

אימנתי בן אדם בן 60. במקרה הוא אבא שלי גם.

לקח כמה שבועות ללמד אותו סקוואט סביר. התפשרנו על היי באר בגלל חוסר גמישות בכתפיים (שלא ממש השתפרה עם הזמן). דדליפט ולחיצות הוא למד די מהר.

באופן כללי, אין שום סיבה שבן אדם שיכול לדרוך על שתי הרגליים שלו לא יעשה תרגילים בסיסיים ואימונים אפקטיביים.

חוץ מירידה במשקל (תזונה , ואימוני אירובי ) .

אנשים כאלה שבאים לשפר את המצב הבריאותי לדעתי צריכים לדאוג חוץ משיפור הכח גם לשפר טווחי תנועה , הכי חשוב זה דדליפט וסקוואט (הייתי מתאים אותם למתאמן בהדרגה מבחינת הגמישות , אם יש צורך ) .
בנוסף שם דגש על תרגילים במשקל גוף כמו מתח , שכיבות שמיכה , מקבילים וכו.. (אם עזרה מגומיות או מדריך) .

העלאת העומס תיהיה יותר איטית אבל עדיין חייבים שיהיה ...

למבוגר שלא מספיק חזק לעבוד עם מוט, יש כמה אופציות:

1. לעשות לג פרס עד שהוא מספיק חזק לעשות סקוואט מלא.
2. לעבוד בטווח תנועה חלקי על קופסא, ולנסות להגדיל אותו עם הזמן.

במקרים האלה, דדליפט הופך להיות התרגיל העיקרי עד שהמצב משתנה.

במקרה ואתה מדבר על לחיצות, אז יש משקולות, ויש מוטות ששוקלים פחות מ 20.

ואיך מתאמן זקן עם עודף משקל בעל לחץ דם גבוה אמור לעשות Valsalva, אין בכך סיכון כלשהו?

The maneuver is commonly used during some activities:

* Straining to have a bowel movement

* Blowing a stuffy nose

* Certain medical tests or exams

* As a pressure equalization technique by scuba divers, sky divers and airplane passengers

משתמשים באפקט כל הזמן , האם אסור לאנשים ללכת לשירותים יותר ?

ואיך מתאמן זקן עם עודף משקל בעל לחץ דם גבוה אמור לעשות Valsalva, אין בכך סיכון כלשהו?

כמה נקודות:

1. לחץ הדם משתפר עם הזמן כתוצאה מאימוני התנגדות.

2. יש לא מעט ספורטאים עם לחץ דם גבוה, ועדיין לא שמעתי על כאלה שמתו בזמן אפקט הוולסווה.

3. מה בדיוק הסכנה? אף אחד אף פעם לא הביא לי הסבר מספק.

כמה נקודות:

1. לחץ הדם משתפר עם הזמן כתוצאה מאימוני התנגדות.

2. יש לא מעט ספורטאים עם לחץ דם גבוה, ועדיין לא שמעתי על כאלה שמתו בזמן אפקט הוולסווה.

3. מה בדיוק הסכנה? אף אחד אף פעם לא הביא לי הסבר מספק.

http://www.toilet-related-ailments.com/valsalva-maneuver.html

קרא עד הסוף , ותראה שכמו תמיד סקוואט זה התשובה להכל .

עד שאין מספרים, הטענות האלה לא שוות כלום.

יאללה תעשה מחקר ...
בכל מקרה הטענה שאסור לעשות את המהלך לא מציאותית והזמן שהוא מבוצע בחדר כושר לא מהווה סכנה יותר גדולה מהביצוע בחיי היום יום .

הייתי מצפה שכבר יהיה מחקר. כל כך הרבה אנשים זורקים את המשפט הזה באוויר זה נשמע כמו conventional wisdom.

מסכים עם המשפט השני.

באחד המקומות שאני עובד בהם הרוב הגדול של המתאמנים הוא מעל גיל 45-50 והבעיה האמיתית שנתקלתי איתם זאת עצלנות לקום מהמכונות ולהתמיד (דבר שהם מאוד רגילים אליו מהעבודה).
החבר'ה שכן באים להתאמן (ולאו דווקא היו במצב התחלתי טוב יותר) מבצעים סקוואט, פרס, דדליפט מהראק וכו', אמנם הקושי הטכני הוא גדול יותר (בעיקר שליטה בעמ"ש) וההתקדמות איטית יותר אבל בהתחשב במצב זה צפוי.

נניח שמגיע אליי מתאמן ששוקל 120 קילו בלי שהתאמן בחדר הכושר בחייו.
נניח שהיה מגיע אליי מתאמן בן 60 שלא הרים משקלים בחיים.

איך הייתם מאמנים אותם?

דעתי בנושא:

עבודה במשקל גוף בתור התחלה על בסיס SS:

סקוואט במשקל הגוף \ סקוואט לקופסא במשקל גוף
שכיבות שמיכה כנגד קיר\מדרגה או כל תמיכה אחרת
דדליפט

עד שהבנאדם מתחזק ומסוגל לעבוד עם מוט ובטווחים מלאים.

יאללה רוצו עם זה.

זה נשמע מאוד נחמד אך מאוד רחוק מהמציאות. רוב חדרי כושר פועלים לפי כרטיסיות שאתה מחויוב לפעול על פיהם. הנהלת חדרי כושר ממש לא מעודדת ראש גדול ועדיפות לפעול לפי הספר היא העליונה ביותר. יצא לי לעבוד בחדר כושר שנותן סוג של "יד חופשית" אך גם שם היתי מוצא את עצמי מוגבל, מוקף מבטים והערות מצד ההנהלה. שום חדר כושר לא יואהב את האופציה שאתה מלמד דברים מעבר לכרטיסיה הכה מושלמת שלהם. אבל, אני מכיר אישית מדריכים שכן עושים את מה שבראש שלהם אבל זה רק כי הם מובילים באימונים האישיים, במקרה כזה הנהלה אוכלת כל דבר רק תמשיך להכניס כסף למעדון.

בקשר למתאמן ה"כבד", אני אישית איתם נזהר ככל האפשר ולא בגלל שאני חושב שהם מיוחדים אלא דווקא בגלל שרוב תשומת עליהם. תבין, חדרי כושר לא ממש אכפת להם מההתקדמות של מתאמן כל שהו, יותר חשוב לכסות את התחת מתביעות ולכן דווקא עם המתאמנים הכבדים שהם בעלי נטייה להיות יותר מגושמים ואף מעלים את הסיכון לאירוע תביעה כל שהו, הנהלה דואגת היטב שתפעל אך ורק לפי ההוראות שלהם ובטח ובטח שלא תעשה איתם אייר סקוואט.
שוב, אני מדבר מתוך נסיון, ויכול להיות שיש חדרי כושר שזה קצת בנוי אחרת אבל בסופו של דבר הדברים שהצגת הם לא כל כך רלונטים מסיבהות שאותן ציינתי.

חדרי כושר נמצאים במסע תביעות עם לקוחות כל השנה. ישנם לקוחות שמחפשים שתתן להם תרגיל "מסוכן" רק שמחר יכולו לבוא עם מכתב מעורך הדין. לא חסר אנשים ממורמרים שמחפשים הזדמנות להוציא כספים מכל מני גורמים.
בעבר כשרק התחלתי לעבוד כמדריך, הגיע אליי חייל בן 20 עם הפרעות אכילה חמורות. הוא אמר לי שהוא עומד בפני רכישה של תוספי תזונה מאותה חברה שכולנו מכירים. שאל אותי איזה טעם יותר עדיף בננה או שוקולד ואיזה מולטי וויטמין אני לוקח. יום למחרת הגישו עליי תלונה במשטרה על מכירת חומרים אנאבולים, ממש לא הבנתי במה מדובר, המנהל של המעדון סיפר לי שהאמא של החייל הגיע למעדון להתלונן ואמרה שהיא הולכת לשכור עורך דין ולתבוע את כל המעדון.
למזלי הכרתי את הבחור עוד מלפני שהוא הפך לאנרוקס הלכתי אליו הביתה ליישר הדורים ויצאתי רק בנזיפה מהמנהל של המעדון.
כאלו סיפורים יש לי בשלוף כמה שרק תרצה.

לצערי הרב, המערכת מכריחה אותנו להיות ראש קטן ולפעמים בשביל השקט הנפשי גם להיות אדיש.
כל מאמן שמח שנכנס ילד שקרא SS ומבקש ללמוד את התנועות הבסיסיות, אין מאמן שלא אוהב את ילדי ריפטו. אבל פרט לאלו הראש קטן יהיה עדיף בהרבה, וכמו ששיקו ציין, אכן רובם אוהבים את אותם המכשירים ולדעתי כל עוד הם לא מבקשים שינוי אין טעם לבוא ולנסות לשכנע אף אחד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית