ייעוץ תוכנית אימונים למבוגר עם בלט

• פותח/ת השרשור kabab
  • פורסם בתאריך

kabab

משתמש פעיל
548
1
נק' מוניטין:
1,457
548
1
טוב אז ככה,
אבא שלי בן 52 שוקל 83 ק"ג וגובה 1.82
אז קצת רקע:
לפני שנה בערך התחילו לו בעיות גב ואחרי כמה בדיקות גילו לו בלט בגב בחוליה S5-L1, לפני הפציעה הוא התאמן 3 פעמים בשבוע בתוכנית משקולות פשוטה ואירובי (סקי) בעצימות בינונית-גבוהה במשך 5 שנים.
עכשיו שנה אחרי שגילו את הפציעה אישר לו הרופא לחזור להתאמן והשאלה שלי אליכם איזה תוכנית אימונים אתם ממליצים לבן אדם עם הנתונים הנ"ל שהמטרות שלו הן להתחזק עם דגש על שיפור היכולות האירוביות?

אני חשבתי על תוכנית FBW שבאתר: + אירובי אחרי כל אימון.
אימון A
שריר
תרגיל
מספר סטים
טווח חזרות
רגליים
3​
6​
חזה
3​
8​
גב
3​
6​
כתפיים
2​
8​
2​
10​
יד אחורית
1​
10​
יד קידמית
1​
12​
בטן
כפיפת גו במכונה ייעודית​
1​
12​

הבעיה היא שהוא מפחד לעשות לחיצת רגלים בגלל שהרופא אמר לו שיש סיכוי שזה התרגיל שפגע בו. האם יש תחליף?
נקודה נוספת היא שהוא לא רוצה לעשות סקוואט (אז SS לא בא בחשבון).

טוב אז ככה,
אבא שלי בן 52 שוקל 83 ק"ג וגובה 1.82
אז קצת רקע:
לפני שנה בערך התחילו לו בעיות גב ואחרי כמה בדיקות גילו לו בלט בגב בחוליה S5-L1, לפני הפציעה הוא התאמן 3 פעמים בשבוע בתוכנית משקולות פשוטה ואירובי (סקי) בעצימות בינונית-גבוהה במשך 5 שנים.
עכשיו שנה אחרי שגילו את הפציעה אישר לו הרופא לחזור להתאמן והשאלה שלי אליכם איזה תוכנית אימונים אתם ממליצים לבן אדם עם הנתונים הנ"ל שהמטרות שלו הן להתחזק עם דגש על שיפור היכולות האירוביות?

אני חשבתי על תוכנית FBW שבאתר: + אירובי אחרי כל אימון.
אימון A
שריר
תרגיל
מספר סטים
טווח חזרות
רגליים
3​
6​
חזה
3​
8​
גב
3​
6​
כתפיים
2​
8​
2​
10​
יד אחורית
1​
10​
יד קידמית
1​
12​
בטן
כפיפת גו במכונה ייעודית​
1​
12​

הבעיה היא שהוא מפחד לעשות לחיצת רגלים בגלל שהרופא אמר לו שיש סיכוי שזה התרגיל שפגע בו. האם יש תחליף?
נקודה נוספת היא שהוא לא רוצה לעשות סקוואט (אז SS לא בא בחשבון).

יש דיון על זה .
אבל תשאל את אבא שלך אם הוא לא רוצה לשפר את התנועות היום יומיות שלו .
הרי הוא רוצה לקום מכסא בקלות , ולעזור לסחוב שקיות מהסופר ...

מה דעתך על סקוואט בלי משקל רק לעבוד על הטווח תנועה? כאילו Air Squat?

להתחלה זה טוב ללימוד התנועה , אבל אחרי זמן מה עדיף להתחיל לשים משקל .
בנוסף הוא צריך להקפיד על טכניקה נכונה יותר מילד בן 15 .

• פותח/ת השרשור
אני מסכים איתך בגלל זה הוא מפחד כי במכון אני לא חושב שיש מי שיגיד לו עם הוא מבצע את הסקוואט נכון או לא.

אני מסכים איתך בגלל זה הוא מפחד כי במכון אני לא חושב שיש מי שיגיד לו עם הוא מבצע את הסקוואט נכון או לא.

צלם אותו ותעלה לביקורת , כמו שכולם עושים פה .
גם הייתי עושה דדליפט באותה צורה .

• פותח/ת השרשור
דדליפט זה לא כל כך בא בחשבון הוא שמע כל כך הרבה מיתוסים זה לא ישנה מה תגיד לו, אני אפילו מפחד לספר לו שאני עושה.
בקשר לסקוואט הייתי רוצה לדעת מה הסכנה, הרי הוא לא החלים לגרמי, האם זה שווה לו לעשות את זה או שלא שווה לו לקחת את הסיכון, ופשוט לא לעבוד בכלל על הרגליים?

דדליפט זה לא כל כך בא בחשבון הוא שמע כל כך הרבה מיתוסים זה לא ישנה מה תגיד לו, אני אפילו מפחד לספר לו שאני עושה.
בקשר לסקוואט הייתי רוצה לדעת מה הסכנה, הרי הוא לא החלים לגרמי, האם זה שווה לו לעשות את זה או שלא שווה לו לקחת את הסיכון, ופשוט לא לעבוד בכלל על הרגליים?

אבא שלך קם מכיסא ? (אז הוא עושה סקוואט ) .
אבא שלך מרים קניות מהסופר ? או ירים את הנכדים שלו ? (אז הוא עושה דדליפט ) .

העבודה שהוא יעשה את התרגילים האלה , תשפר אצלו את הטכניקה ותחזק לו את התנועות האלה ותמע פציעות בעתיד , תסביר לו שאין שום סיבה להתחיל מיותר משקל מאשר הוא ממילא מרים בחיי היום -יום בטכניקה גרועה (רוב האנשים ) .

• פותח/ת השרשור
תודה על ההסבר הוא בטוח יסכים עכשיו, אז לתת לו לעשות את התוכנית הזאת עם סקוואט במקום הלג פרס ומתח במקום הפולי ואירובי שלוש פעמים בשבוע זה בסדר לדעתך?

תודה על ההסבר הוא בטוח יסכים עכשיו, אז לתת לו לעשות את התוכנית הזאת עם סקוואט במקום הלג פרס ומתח במקום הפולי ואירובי שלוש פעמים בשבוע זה בסדר לדעתך?

הייתי מנסה בהתחלה לתת לו ללמוד את התנועות ולא להמתקד בתוכנית ספציפית .
אחרי שהוא ילמד יותר טוב את התנועות תוכלו להתחיל תוכנית יותר מסודרת .
אבל כן אין בעיה להתחיל עם כל תוכנית שמשלבת תרגילים מורכבים ...
בקשר למתח הוא יצטרך לדעתי להשתמש בעזרה שלך או גומיות או מתח בקפיצה .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית