הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ יתרון האירובי בחיטוב

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
האם התרומה שלו למטבוליזם משמעותית ומוכחת מדעית?
פשוט יש אווירה של תקיעה בחיטוב שלי ואני לא עושה אירובי בכלל

מה שבטוח זה שזה יעזור לגרעון הקלורי וזה תמיד טוב כי יש גבול לרעב.

מבחינת הוכחה שאירובי עוזר למטבוליזם אני אתן ל @Moshe איש המחקרים בקישור מהיר לענות חח

יצא לך להריץ חיפוש בפורום מחקרים? כי לאחרונה משה הוסיף לשם המון מחקרים והיו הרבה על אירובי יכול להיות שאחד מהם יהיה בכיוון

האם התרומה שלו למטבוליזם משמעותית ומוכחת מדעית?
פשוט יש אווירה של תקיעה בחיטוב שלי ואני לא עושה אירובי בכלל
עזוב את התיאוריה
שעתיים ארובי, מאפשרות לך כ 200 קלוריות אקסטרה ליום.
עכשיו, השאלה הראשונה אם אתה בכלל מסוגל לבצע שעתיים אירובי בשבוע מבחינת זמן פנוי ויכולת פיזית.
השאלה השנייה אם לדעתך תוספת של 200 קלוריות תעזור לך להתאמן טוב יותר או לא.
אני העדפתי לאכול יותר ולעשות אירובי, אבל כאמור עבורי זה לא היה מאמץ מיוחד.
לדוגמא, אני יכול לשתות כוס מים בבוקר ולצאת לריצה של שעה / 10 ק׳מ

עזוב את התיאוריה
עכשיו, השאלה הראשונה אם אתה בכלל מסוגל לבצע שעתיים אירובי בשבוע מבחינת זמן פנוי ויכולת פיזית.

מאיפה הבאת ש200 קלוריות זה שעתיים אירובי
אני ב20 דקות שורף בהליכון 200 קלוריות

מאיפה הבאת ש200 קלוריות זה שעתיים אירובי
אני ב20 דקות שורף בהליכון 200 קלוריות
הכוונה היא שבשעתיים שןרפים 1400 קלוריות בערך. ולאחר שתחלק ב7 ימים זה יוסיף ל rmr עוד 200 קלוריות ליום

• פותח/ת השרשור
לא רואה סיבה להטות את הדיון, אבל אענה בכל זאת - הביצועים שלי תמיד יפגעו יותר מאירובי מאשר מקיצוץ במזון.
@hanan

זה עניין אישי. אם אתה לא אוהב אירובי. ומתקדם היטב בחיטוב בלעדיו. אל תשלב. או אם אתה מצליח להתקדם רק עם גירעון קלורי מאוכל. על איזה גרעון אתה?

את החיטוב האחרון שלי עשיתי ללא אירובי והגעתי לתוצאות יפות מאוד(כמובן עם הגדלת הגרעון כשצריך - מה שאומר לאכול פחות), לכן אני לא חושב שאם אתה נתקע בירידה זה בהכרח אומר שאתה צריך לשלב אירובי - אלא אם כן אתה לא רוצה לקצץ בתפריט, כך או כך אין השפעה ישירה של האירובי על החיטוב עצמו, אולי תרומה מזערית אך לא יותר.

עזוב את התיאוריה

זה אדיר, אני את המסה הנוכחית מנסה לשלב עם אירובי קל... כדי לשמר יכולת.

אני יודע להגיד אך ורק על סמך הניסיון שלי (של חיטוב של 3.5 חודשים), שירדתי עד ל12 אחוז בלי אירובי ואני מאמין שהיתי יכול להמשיך לרדת עוד, בהתחלת החיטוב ניסיתי אירובי וזה פשוט ריסק לי את הסקוואט לפי מה שאני זוכר.
בלי קשר לזה, אני ממליץ לך להיפרד מהמושג הזה חיטוב...לדעתי המושג הזה מתאים רק למי שעולה על במה.
תנסה פשוט לאכול רק דברים בריאים והגוף שלך יתייצב על האחוז שומן שמתאים לו, וגם אם זה לא יהיה 10 אחוז שומן, אין לך מה לעשות עם זה, כי גם שתסיים חיטוב על נגיד 10 אחוז שומן, ואחרי זה תחזור לאכול רגיל גם ככה הגוף שלך יתייצב על האחוז שומן שמתאים לו. (לא מדבר על אנשים על 25 אחוז שומן ומעלה)

אני יודע להגיד אך ורק על סמך הניסיון שלי (של חיטוב של 3.5 חודשים), שירדתי עד ל12 אחוז בלי אירובי ואני מאמין שהיתי יכול להמשיך לרדת עוד, בהתחלת החיטוב ניסיתי אירובי וזה פשוט ריסק לי את הסקוואט לפי מה שאני זוכר.
בלי קשר לזה, אני ממליץ לך להיפרד מהמושג הזה חיטוב...לדעתי המושג הזה מתאים רק למי שעולה על במה.
תנסה פשוט לאכול רק דברים בריאים והגוף שלך יתייצב על האחוז שומן שמתאים לו, וגם אם זה לא יהיה 10 אחוז שומן, אין לך מה לעשות עם זה, כי גם שתסיים חיטוב על נגיד 10 אחוז שומן, ואחרי זה תחזור לאכול רגיל גם ככה הגוף שלך יתייצב על האחוז שומן שמתאים לו. (לא מדבר על אנשים על 25 אחוז שומן ומעלה)
בעצם אתה מתכוון שאין באמת יעילות בסבבים של מסה - חיטוב לרוב המתאמנים שלא עולים על במה?
השאלה היא ברגע שאתה מתייצב על משקל X, יש גבול לכמה שאפשר להתקדם עם משקלים בהנחה שמשקל גוף לא עולה.
מעניין אותי דעתכם בנושא!!!

נכון, באמת לגוף יש איזשהו אזור נוחות במשקל מסוים וזה משהו שלמדתי על עצמי בחודשיים האחרונים, אבל!!! לפי דעתי ניתן לשנות ולשחק עם זה - זה הרבה יותר מלעשות חיטוב ונייטרלי של שבועיים זה ממש תהליך שישתנה בין פרטים שונים.
בעצם אתה מתכוון שאין באמת יעילות בסבבים של מסה - חיטוב לרוב המתאמנים שלא עולים על במה?
השאלה היא ברגע שאתה מתייצב על משקל X, יש גבול לכמה שאפשר להתקדם עם משקלים בהנחה שמשקל גוף לא עולה.
לא, כן יש יעילות בסבבים של מאסה חיטוב אבל אחרי כמה סבבים כאלה, אתה מגיע לנקודה יציבה שאתה כבר מכיר את הגוף שלך, נקודה שבה קל לך לשמר את משקל הגוף ואחוז השומן תוך כדי שאתה אוכל כמו בן אדם.
עם הזמן במידה ועושים הכל כמו שצריך אני מאמין שהגוף ישתנה לטובה.

לא, כן יש יעילות בסבבים של מאסה חיטוב אבל אחרי כמה סבבים כאלה, אתה מגיע לנקודה יציבה שאתה כבר מכיר את הגוף שלך, נקודה שבה קל לך לשמר את משקל הגוף ואחוז השומן תוך כדי שאתה אוכל כמו בן אדם.
עם הזמן במידה ועושים הכל כמו שצריך אני מאמין שהגוף ישתנה לטובה.
מצטער,לא ענית לי על השאלה.
מה המטרה בסבבים האלה אם אתה מתייצב בסוף על משקל קבוע?

כן, מה שרשמת במשפט הראשון, זו דעתי.
אתן את עצמי כדוגמא שתבין..לפני שנתיים אכלתי כמו מטורף, 2 ליטר חלב חצי קילו שיבולת שועל וכו' הייתי דוחף אוכל עד שהיתי מקיא, והמשקלים בהחלט עלו בהתאם, הגעתי ל200 קילו סקוואט על 103 קילו משקל גוף. רק הבעיה הקטנה שהגעתי יחד עם זה ל25 אחוז שומן אם לא יותר, מצב ללא ממש בריא ובטח שלא אסטטי בוא נגיד לבן אדם שכולה בן 22. אז עשיתי חיטוב 3.5 חודשים עד שהגעתי ל80 קילו ו12 אחוז שומן, ויחד עם זה גם ירד הסקוואט ל160 קילו לחמישיה. אז גם סבלתי במסה כי אכלתי בלי להנות מהאוכל ואז סבלתי בחיטוב מן הסתם ובנוסף נהיתי יותר חלש מהמצב שהתחלתי בו את המסה. אז באמת שאני לא רואה שום סיבה לעשות סבבים של מסה וחיטוב.

אתן את עצמי כדוגמא שתבין..לפני שנתיים אכלתי כמו מטורף, 2 ליטר חלב חצי קילו שיבולת שועל וכו' הייתי דוחף אוכל עד שהיתי מקיא, והמשקלים בהחלט עלו בהתאם, הגעתי ל200 קילו סקוואט על 103 קילו משקל גוף. רק הבעיה הקטנה שהגעתי יחד עם זה ל25 אחוז שומן אם לא יותר, מצב ללא ממש בריא ובטח שלא אסטטי בוא נגיד לבן אדם שכולה בן 22. אז עשיתי חיטוב 3.5 חודשים עד שהגעתי ל80 קילו ו12 אחוז שומן, ויחד עם זה גם ירד הסקוואט ל160 קילו לחמישיה. אז גם סבלתי במסה כי אכלתי בלי להנות מהאוכל ואז סבלתי בחיטוב מן הסתם ובנוסף נהיתי יותר חלש מהמצב שהתחלתי בו את המסה. אז באמת שאני לא רואה שום סיבה לעשות סבבים של מסה וחיטוב.
מסכים לגמרי,השאלה איך מתייצבים על משקל גוף ואחוז שומן סבבה,ובכל זאת ממשיכים להתקדם במשקל על המוט?

מצטער, אתה פשוט עלית לא יעיל.
לדעתי, אכן לא צריך להגזים במסה אך להישאר על אותו משקל גוף לבנאדם שמחפש להתחזק+לפתח מסת שריר יהיה לא חכם.

מצטער, אתה פשוט עלית לא יעיל.
לדעתי, אכן לא צריך להגזים במסה אך להישאר על אותו משקל גוף לבנאדם שמחפש להתחזק+לפתח מסת שריר יהיה לא חכם.
יש הבדל בין להישאר על אותו משקל גוף לבין להישאר באותו אחוז שומן.
בכל מקרה שכל אחד יעשה מה שבא לו, אני לא מתווכח, נתתי פה את ניסיוני, מי שרוצה שיקח מי שלא גם טוב.
הגעתי גם למסקנה הזאת מהסירטון הזה.
אז מי ששאל איך אפשר להתקדם אם לא עולים במשקל גוף, אז הינה באנאדם שנשאר תמיד על אותו משקל גוף פחות או יותר וממשיך להתחזק כל הזמן.

• פותח/ת השרשור
אני לא רואה שום סיבה לעשות סבבים של מסה וחיטוב.
אצלי זה דומה רק שאני יותר שומר על כוח בחיטובים.
אבל אני לא מסכים איתך ואני חושב שהתשובה בגוף הטענה שלך.

שנינו למעשה עשינו תהליכים דפוקים עקב חינוך רע שקיבלנו לתזונה זבל וחסרת מידתיות.
בסבבים שפויים של מסה למתאמן בינוני שעולה נניח קילו לחודש במשך חצי שנה, אפשר לעשות מסה נהדרת.
כשאתה אוכל כמויות של מוזרק ועולה בקצב של מוזרק ברור שתעלה פי 3 יותר שומן משריר.

להבא אם אני עושה מסה זה הולך להיות תהליך מתון עם אוכל אמיתי ולא מסות SS מסריחות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית