ייעוץ טלפון מלחיץ מרופא המשפחה

• פותח/ת השרשור mars
  • פורסם בתאריך

mars

משתמש משקיע
2,762
2,020
נק' מוניטין:
4,060
2,762
2,020
קיבלתי טלפון עכשיו מרופא המשפחה, בה נאמר לי שעלי להגיע בהקדם לביה"ח על מנת לבצע הקזת דם (התור המקורי נקבע לאמצע החודש הבא). רמות ה HB הגיעו לדבריו ל 19.5 והדם צמיגי מאוד. כמה זה "דחוף" והאם אפשר להמתין עד יום ראשון? אמנם יש כאבי ראש מפעם לפעם, אך סה"כ מרגיש בסדר.

קיבלתי טלפון עכשיו מרופא המשפחה, בה נאמר לי שעלי להגיע בהקדם לביה"ח על מנת לבצע הקזת דם (התור המקורי נקבע לאמצע החודש הבא). רמות ה HB הגיעו לדבריו ל 19.5 והדם צמיגי מאוד. כמה זה "דחוף" והאם אפשר להמתין עד יום ראשון? אמנם יש כאבי ראש מפעם לפעם, אך סה"כ מרגיש בסדר.
אתה רציני?
הרופא שלך טרח להתקשר אליך להגיד שזה דחוף ובעקבות עצה של מישהו בפורום אתה חושב לעשות משהו אחר?

זה דחוף
הקזת דם עושים במקרה חירום בדרך כלל. כשזה לא מקרה חירום מבררים את סיבת העודף דם ומטפלים בה (לדוגמה עם חוסמי ברזל למינהם)
לך תעשה את זה

ואגב תעדכן אותי איך זה לעבור הקזת דם (סתם שם מפחיד לתרומת דם שלא משתמשים בה). אני גם אולי אצטרך לעבור אחד בלית ברירה.

• פותח/ת השרשור
מה אתה מפגר מה אתה עוד בכלל מתלבט ורושם אשכול על זה אני מקווה מאוד שהלכת לבית חולים
אני הולך מחר בבוקר. אגב, אם כבר החלטת לחלק מחמאות לאנשים בכתב, רצוי שתלמד להשתמש בסימני פיסוק, כך שגם מפגרים יוכלו להבין.

• פותח/ת השרשור
כאמור אתמול הייתי באשפוז יום המטולוגית לשם ביצוע הקזת דם. לדברי ההמטולוג יתכן ומדובר במחלה במח העצם הגורמת לגוף לייצר יותר מדי כדוריות דם אדומות (או משהו כזה). במידה וכך הדבר, הפיתרון לדבריו הוא ביצוע הקזות דם על בסיס קבוע. תוצאות הבדיקות הגנטיות יגיעו בהמשך.
מה שאותי מעניין, הוא במידה ואכן יהיה צורך בביצוע הקזות דם על בסיס קבוע, כיצד זה ישפיע על הסייקלים, האם החומר שיוכנס לגוף ייצא ממנו יחד עם הדם שיוקז?

• פותח/ת השרשור
מה שלומך? מה הרופא אמר לך ?
לדברי ההמטולוג יתכן ומדובר במחלה במח העצם הגורמת לגוף לייצר יותר מדי כדוריות דם אדומות (או משהו כזה). במידה וכך הדבר, הפיתרון לדבריו הוא ביצוע הקזות דם על בסיס קבוע. תוצאות הבדיקות הגנטיות יגיעו בהמשך
באמצע החודש הבא עלי לגשת שוב למרפאה המטולוגית, מקווה לחזור משם עם יותר תשובות.

• פותח/ת השרשור
@Daniel Barack האם לדעתך יש טעם לבצע סייקלים במידה ויוחלט שעלי לבצע הקזת דם אחת לחודש?
האם החומר שיוזרק "יבוזבז" או שזה לא עובד ככה, וחומר שיוזרק לשריר לא ישאב מהווריד מספר ימים לאחר מכן בעת הקזת הדם?

@Daniel Barack האם לדעתך יש טעם לבצע סייקלים במידה ויוחלט שעלי לבצע הקזת דם אחת לחודש?
האם החומר שיוזרק "יבוזבז" או שזה לא עובד ככה, וחומר שיוזרק לשריר לא ישאב מהווריד מספר ימים לאחר מכן בעת הקזת הדם?
אין מניעה.
יתרה מכך, יש אנשים שמצעים באופן פרטי ויזום הקזת דם, בעת שימוש בסטרואידים אנאבולים (בעיקר בשימוש ממושך בטרן או בולדנון).

במקרה שלך, תדירת הקזת הדם באופן יחסי היא די נמוכה (אחת לחודש, כאשר יש מקרים שמדובר בפעם עד פעמיים בשבוע, בהתאם לחומרת המצב) ואף עשיה לשפר במעט את ההישגים הספורטיביים באופן עקיף (תגרום לתחושת עירנות וריכוז גבוהה יותר, למשל).

• פותח/ת השרשור
אין מניעה.
יתרה מכך, יש אנשים שמצעים באופן פרטי ויזום הקזת דם, בעת שימוש בסטרואידים אנאבולים (בעיקר בשימוש ממושך בטרן או בולדנון).

במקרה שלך, תדירת הקזת הדם באופן יחסי היא די נמוכה (אחת לחודש, כאשר יש מקרים שמדובר בפעם עד פעמיים בשבוע, בהתאם לחומרת המצב) ואף עשיה לשפר במעט את ההישגים הספורטיביים באופן עקיף (תגרום לתחושת עירנות וריכוז גבוהה יותר, למשל).
אם כך חומר שמוזרק ישירות לשריר נישאר שם ואינו נמצא במחזור הדם? (נשמע מפגר, מקווה שהבנת).

• פותח/ת השרשור
נמצא בדם. הדם נמצא בכל הגוף. זה לא עובד ממש ככה - החומר לא "מתבזבז"

אז לסיכום הנושא (מבטיח), אני יכול לבצע סייקלים והקזות דם בתקופות חופפות, מבלי שהשפעת החומרים על הגוף תפגע, אני יכול להתחיל סייקל בתחילת השבוע ולבצע הקזת דם במחציתו?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית