הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ללימודים, להשלים ל5 יח"ל מתמטיקה\פיזיקה או לא?

Questions

משתמש מתחיל
102
1
נק' מוניטין:
1
102
1
סיימתי תיכון עם ממוצע בגרויות של כ-105 (כולל בונוסים, לפי מחשבון סכם של בן גוריון). עשיתי 4 מתמטיקה, 5 אנגלית, והרחבתי חקלאות ו5 יח"ל מדעי המחשב, כולם עם ציונים מעל 95.

אני לא סגור על מה אני מתכנן ללמוד, אבל אני בטוח בוודאות שזה יהיה בכיוון של הנדסה, יכול להיות מחשבים.
בהנחה שאני לא מעוניין ללמוד בטכניון, אני אצטרך להשלים ל5 יח"ל מתמטיקה בעצמי? או אפילו ללמוד פיזיקה מההתחלה?

אני אוכל להתחיל ללמוד בלי קשיים כלשהם אם לא אעשה את אחד הדברים האלו?

4 מתמטיקה לרוב מספיק תלוי בציון ובמוסד לימודים.
5 פיזיקה כנראה שתצטרך מכינה כדי להשלים את החומר וכדאי לך שתיהיה לך מכינה כי הקורסים עצמם קשים

סיימתי תיכון עם ממוצע בגרויות של כ-105 (כולל בונוסים, לפי מחשבון סכם של בן גוריון). עשיתי 4 מתמטיקה, 5 אנגלית, והרחבתי חקלאות ו5 יח"ל מדעי המחשב, כולם עם ציונים מעל 95.

אני לא סגור על מה אני מתכנן ללמוד, אבל אני בטוח בוודאות שזה יהיה בכיוון של הנדסה, יכול להיות מחשבים.
בהנחה שאני לא מעוניין ללמוד בטכניון, אני אצטרך להשלים ל5 יח"ל מתמטיקה בעצמי? או אפילו ללמוד פיזיקה מההתחלה?

היום זה מאוד משנה איפה אתה רוצה ללמוד, כי כל מוסד מסתכל על התעודת בגרות והפסיכמוטרי בצורה שונה.
אם למשל אתה רוצה ללמוד הנדסה בבן גוריון, אתה חייב מתמטיקה ופיזיקה 5 יח' (בנוסף לציון הכמותי בפסיכומטרי, רק המרכיב הכמותי) כדי שיהיה לך סכם סביר. הסכם הנדסה שלהם מורכב ממתמטיקה - פיזיקה - מרכיב כמותי.
הטכניון מכפילים את יח' הלימוד במתמטיקה, כלומר אם עשית 5 הם מחשבים את זה כמו 10. ככה שזה בונוס רציני לעשות 5 יח'.

היום זה מאוד משנה איפה אתה רוצה ללמוד, כי כל מוסד מסתכל על התעודת בגרות והפסיכמוטרי בצורה שונה.
אם למשל אתה רוצה ללמוד הנדסה בבן גוריון, אתה חייב מתמטיקה ופיזיקה 5 יח' (בנוסף לציון הכמותי בפסיכומטרי, רק המרכיב הכמותי) כדי שיהיה לך סכם סביר. הסכם הנדסה שלהם מורכב ממתמטיקה - פיזיקה - מרכיב כמותי.
הטכניון מכפילים את יח' הלימוד במתמטיקה, כלומר אם עשית 5 הם מחשבים את זה כמו 10. ככה שזה בונוס רציני לעשות 5 יח'.

אין חובה בפיזיקה 5 יחידות כדי ללמוד בבן גוריון או בכל מקום אחר.(מבחינת קבלה, אך מכינה תיהיה מחוייב בכמה מקומות בוודאות)

בתור אחד שמנסה להתקבל אני יכול להגיד לך בוודאות, שעם פיזיקה 5 יחידות בציון 90+ הייתי מלך וסליחה על הביטוי השחצני.

מתמטיקה בבן גוריון קריטית מאוד, מעניקה בונוס של 35 נקודות (זה חדש מהשנה הנוכחית).
פיזיקה מאוד מאוד קריטית בבן גוריון- בסכם הנדסה היא מוסיפה המון.
באוניברסיטת תל אביב אם אתה מנסה להתקבל להנדסה- מי שיש לו פיזיקה+מתמטיקה 5 יחידות מקבל בונוס מיוחד .
בטכניון מתמטיקה 5 יחידות נחשבת כמו 10 יחידות, תחשוב מה זה להכפיל ציון טוב+בונוס פי 10.(גם על פיזיקה יש בונוס לא קטן אם אני לא טועה)

פיזיקה מומלץ לעשות אם אתה רוצה ללכת להנדסה, מכיוון שכל המקומות דורשים לעשות מכינה של זה.
כלומר אתה במילא תצטרך ללמוד את זה לפני הלימודים, אז למה שזה לא יעזור לך בממוצע אם כבר?

אין חובה בפיזיקה 5 יחידות כדי ללמוד בבן גוריון או בכל מקום אחר.(מבחינת קבלה, אך מכינה תיהיה מחוייב בכמה מקומות בוודאות)

בתור אחד שמנסה להתקבל אני יכול להגיד לך בוודאות, שעם פיזיקה 5 יחידות בציון 90+ הייתי מלך וסליחה על הביטוי השחצני.
נכון, לא חובה, אבל בלי הפיזיקה קשה מאוד על גבול הלא אפשרי.

מהסתכלות שניה על ההודעה שלך, מתמטיקה 5 יחידות יעיף לך את הממוצע.

אני במצב דומה, 5 אנגלית ו4 מתמטיקה עם ציונים טובים, גם הרחבתי אלקטרוניקה 5 יח''ל. הייתי ביום הפתוח בת''א, ובהנדסה(חשמל ואלק', אני מניח שזה תקף גם לאחרות) אמרו שמי שמתקבל בלי פיזיקה יכול לעשות קורס בקיץ, מי שבוחר לא לעשות אותו ניגש למבחן בסוף סמסטר א' והוא תכלס על תנאי.

• פותח/ת השרשור
אז שורה תחתונה, במידה וארצה ללמוד מדעי המחשב לצורך העניין, עדיף לי להשלים ל5 מתמטיקה, להשלים 5 פיזיקה, או פשוט לנסות להתקבל עם מה שיש לי עכשיו ומקסימום לעשות מכינה?

אז שורה תחתונה, במידה וארצה ללמוד מדעי המחשב לצורך העניין, עדיף לי להשלים ל5 מתמטיקה, להשלים 5 פיזיקה, או פשוט לנסות להתקבל עם מה שיש לי עכשיו ומקסימום לעשות מכינה?

תבדוק מה האפשרויות שלך מבחינת זמנים - מתי אתה מתכנן להתחיל ללמוד? איפה? האם יש לך זמן ללמוד גם לבגרות במת' וגם בפיזיקה? קח בחשבון שפיזיקה יש רק פעם בשנה בקיץ. מתי יש מכינה? וכו'.. לך למה שיותר מתאים.

עצה הכי טובה שתקבל ממני
ללמוד לימודים גבוהים רק יבלבל אותך, יבזבז לך זמן, כסף ויגרום לך לסבל בטווח הארוך
והכי מצחיק שגם לא בטוח שתמצא התמחות/עבודה במקצוע. 2016 ישראל, בוקר טוב =)

עצה הכי טובה שתקבל ממני
ללמוד לימודים גבוהים רק יבלבל אותך, יבזבז לך זמן, כסף ויגרום לך לסבל בטווח הארוך
והכי מצחיק שגם לא בטוח שתמצא התמחות/עבודה במקצוע. 2016 ישראל, בוקר טוב =)
אז מה אתה מציע?

אז מה אתה מציע?
תלוי מהי מטרתך? אם המטרה היא לקרוע את התחת
להשקיע בעצמך מבחינה שכלית, לעבוד על המגרעות שלך
ולהשקיע בלימוד השוק/בורסה, התנהלות פיננסית, ללמוד נדל"ן
ולעזוב את הארץ אז בבקשה זאת העצה שלי.
איך לעשות את כל זה? יש לכל אחד את הדרך שלו והעניין הוא ניסוי וטעייה.
אנחנו חיים בעולם שהכל אפשרי רק אם תרצה, בין אם זה להגר למדינה אחרת
לפתוח עסק אינטרנטי, או לתקשר עם כל העולם ולהיות יצירתיים.
ללמוד השכלה גבוהה, ולעבוד כל החיים תחת ארגון שלא בטוח שיעסיק אותך בעוד 5 שנים
ולגרום למישהו אחר להתעשר על חשבון הגב שלך ולהגשים לו את החלום, זאת מערכת של העולם הישן
היא ממזמן כבר לא עובדת.

ולגרום למישהו אחר להתעשר על חשבון הגב שלך ולהגשים לו את החלום, זאת מערכת של העולם הישן
היא ממזמן כבר לא עובדת.
אני לא פוסל על הסף את מה שכתבת והשכלה גבוהה היא בהחלט לא הפתרון לכל אחד.
אבל:
1. לא כולם בנויים להיות עצמאיים ואל תסתכל על טווח הזמן שבו אתה רווק בלי מחויבות
2. אומנם היו כמה שנים טובות מאוד בבורסה ובנדל"ן, אבל זה לא נראה שזה הולך לכיוון הזה
3. סיכויי ההצלחה "להסתדר בחיים" של בוגר מדעי המחשב טובים יותר ממרבית האוכלוסיה
4. יש לנו נטייה לשמוע בעיקר על הצלחות אבל כמות הכשלונות לפחות זהה לכמות ההצלחות אם לא יותר

כמו שכתבו לך תבדוק מה אתה צריך כדאי להתקבל.
עבור מדעי המחשב - פיזיקה זה מיותר לגמרי, בהנדסה תצטרך להשלים קורס (לדעתי עדיף מלעשות בגרות)
5 יחידות במתמטיקה תשלים רק אם זה עוזר לך להתקבל אחרת זה מיותר.

היא ממזמן כבר לא עובדת.
אתה אומר דברים שלא בהכרח שוללים השכלה גבוהה. אפשר (וכדאי) להשקיע בעצמך מבחינה שכלית, לעבוד על המגרעות. ללמוד את רזי שווקי הנדל''ן והבורסה, לעומת זאת זה בהחלט לא מנייה בטוחה כמו שאתה מצייר (כמו שחנן ציין).
הדברים האחרים שאתה מעלה מרמזים על גישה קיצונית של שחור ולבן. לא כל מי שלמד באקדמיה הופך לעובד 9-5 עם ראש קטן שיושב בקיוביקל כל היום והבוס מתעשר על חשבונו, ולא כל יזם מצליח להגשים את החלום או הייעוד שלו. הנקודה היא שהשכלה גבוהה היא כלי חשוב, לא הכרחי בכל המקרים, אבל מספיק חשוב כדי לשקול טוב טוב אם כדאי לוותר עליו.

אני לא פוסל על הסף את מה שכתבת והשכלה גבוהה היא בהחלט לא הפתרון לכל אחד.
אבל:
1. לא כולם בנויים להיות עצמאיים ואל תסתכל על טווח הזמן שבו אתה רווק בלי מחויבות
לא אמרתי שזה מתאים לכולם.
2. אומנם היו כמה שנים טובות מאוד בבורסה ובנדל"ן, אבל זה לא נראה שזה הולך לכיוון הזה
מה שעולה למעלה יורד למטה, מה שיורד למטה עולה למעלה... אני גם לא יודע מאיפה שאתה שואב את המידע הזה.
3. סיכויי ההצלחה "להסתדר בחיים" של בוגר מדעי המחשב טובים יותר ממרבית האוכלוסיה
שוב לא יודע מאיפה לקחת את המידע הזה. אני יכול להראות לך סיפורים שהמקרה הנ"ל ממש לא ככה.
4. יש לנו נטייה לשמוע בעיקר על הצלחות אבל כמות הכשלונות לפחות זהה לכמות ההצלחות אם לא יותר
שוב מאיפה הסקת את המסקנה הזאת?
ואם בן אדם נכשל מהי הסיבה? לא כל מי שפותח עסק וניהיה עצמאי יצליח, יש גורמים רבים בהם
פותח העסק לא עשה שיעורי בית כמו שצריך. וכאלה עסקים לא חסר. לכן כתבתי שצריך לקרוע את התחת
לשבת ללמוד מה שצריך ולהשקיע בעצמך. הנכס היקר ביותר שיש זהו המוח שלך!!

כמו שכתבו לך תבדוק מה אתה צריך כדאי להתקבל.
עבור מדעי המחשב - פיזיקה זה מיותר לגמרי, בהנדסה תצטרך להשלים קורס (לדעתי עדיף מלעשות בגרות)
5 יחידות במתמטיקה תשלים רק אם זה עוזר לך להתקבל אחרת זה מיותר.
אתה אומר דברים שלא בהכרח שוללים השכלה גבוהה. אפשר (וכדאי) להשקיע בעצמך מבחינה שכלית, לעבוד על המגרעות. ללמוד את רזי שווקי הנדל''ן והבורסה, לעומת זאת זה בהחלט לא מנייה בטוחה כמו שאתה מצייר (כמו שחנן ציין).
הדברים האחרים שאתה מעלה מרמזים על גישה קיצונית של שחור ולבן. לא כל מי שלמד באקדמיה הופך לעובד 9-5 עם ראש קטן שיושב בקיוביקל כל היום והבוס מתעשר על חשבונו, ולא כל יזם מצליח להגשים את החלום או הייעוד שלו. הנקודה היא שהשכלה גבוהה היא כלי חשוב, לא הכרחי בכל המקרים, אבל מספיק חשוב כדי לשקול טוב טוב אם כדאי לוותר עליו.
האם הסתכלת על דוחות של בעלי תואר אקדמאי שנמצאים באבטלה בארץ ישראל?
או שכאלה שלא עובדים במה שהם למדו?
אין שום דבר בטוח בחיים האלה, ומחר אתה לא תדע אם תקום או לא בבוקר במיטה.
וגם לא אמרתי להשקיע רק בנדל"ן או בבורסה, הבאתי עוד שלל דוגמאות כאלה שלא קיבלו יחס.
אתה תבחר מה לקחת ולאן לשאוף.
האם יצא לך להסתובב בחברת אנשי עסקים מצליחים? מהי הסביבה בה אתה עטוף?
מה אתה לומד ממנה? אני גם לא אמרתי לוותר על ההשכלה. השכלה חשובה אך המערכת עצמה מיושנת ולא תואמת את מצב השוק
מתי לאחרונה תוכניות הלימודים התעדכנו? מתי לאחרונה מערכת החינוך התעדכנה?
עניין ההשכלה היא לקחת בן אדם מצעירותו וכביכול להכין אותו לשוק העבודה
בין אם זה בבית ספר שמכין אותך ללימודים גבוהים או לבתי ספר שמלמדים אותך מקצוע.
ובין אם זה בלימודים גבוהים שאמורים להכין אותך לעולם שוק העבודה.
אך לא פעם נטען שרוב המידע הנלמד בלימודים הגבוהים לרוב הוא מידע תיאורטי כאשר בעולם האמיתי יכול להיות
שברובו לא יהיה צורך בו.
שוב תבחר אתה את הדרך שלך. אני את שלי בוחר כל יום מחדש שאני קם בבוקר.

@shoshoavi כדי שהדיון יהיה יותר מוחשי, אכפת לך לכתוב בן כמה אתה ומה העיסוק שלך?

האם הסתכלת על דוחות של בעלי תואר אקדמאי שנמצאים באבטלה בארץ ישראל?
או שכאלה שלא עובדים במה שהם למדו?
אין שום דבר בטוח בחיים האלה, ומחר אתה לא תדע אם תקום או לא בבוקר במיטה.
וגם לא אמרתי להשקיע רק בנדל"ן או בבורסה, הבאתי עוד שלל דוגמאות כאלה שלא קיבלו יחס.
אתה תבחר מה לקחת ולאן לשאוף.
האם יצא לך להסתובב בחברת אנשי עסקים מצליחים? מהי הסביבה בה אתה עטוף?
מה אתה לומד ממנה? אני גם לא אמרתי לוותר על ההשכלה. השכלה חשובה אך המערכת עצמה מיושנת ולא תואמת את מצב השוק
מתי לאחרונה תוכניות הלימודים התעדכנו? מתי לאחרונה מערכת החינוך התעדכנה?
עניין ההשכלה היא לקחת בן אדם מצעירותו וכביכול להכין אותו לשוק העבודה
בין אם זה בבית ספר שמכין אותך ללימודים גבוהים או לבתי ספר שמלמדים אותך מקצוע.
ובין אם זה בלימודים גבוהים שאמורים להכין אותך לעולם שוק העבודה.
אך לא פעם נטען שרוב המידע הנלמד בלימודים הגבוהים לרוב הוא מידע תיאורטי כאשר בעולם האמיתי יכול להיות
שברובו לא יהיה צורך בו.
שוב תבחר אתה את הדרך שלך. אני את שלי בוחר כל יום מחדש שאני קם בבוקר.
שורה תחתונה מאיפה אתה משיג כסף

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית