הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פציעה בשריר החזה

NirMalka

משתמש מתחיל
70
4
נק' מוניטין:
4
70
4
בוקר טוב,
לפני כמעט שבועיים בצעתי בנץ פרס בדאמבלים, ניסיתי להעלות משקל והדבר עלה לי ביוקר. נכנסתי למצב עבודה, לחצתי וכשהורדתי את המשקולת הרגשתי מעין קרע באזור שמתחת לכתף ומתחבר לחזה.(מצורף תמונה).קטעתי את האימון כיוון שלא הצלחתי לעבוד אפילו עם משקלי החימום ויותר מכך להשלים שכיבת שמיכה אחת, לכן הלכתי לביקור רופא ולאחר בדיקת רנטגן הוא אמר שמתחתי את השריר, ונתן לי N-KEEN ואיברופרופין.
עד היום אני מורח את המשכה בעוד שאת הכדורים הפסקתי לקחת אחרי שבוע, סברתי שהם משככי כאבים נטו.
ביום שני(תשעה ימים אחרי "הפציעה") בצעתי אימון גב-כתפיים-יד קדמית, האימון עבר בשלום מלווה בכאבים סבירים/נסבלים בעת ביצוע מתח רחב, בפולאובר באופן מפתיע כלל לא.
אתמול בצעתי אימון רגליים-חזה-יד אחורית, לחזה עבדתי בנץ ומקבילים. בנץ עבדתי בטווח של 8-10 חזרות (בד"כ 5) ומקבילים 12-11-11 (בד"כ 8 עם משקל). היה קשה אך הכאב היה נסבל.
רציתי לדעת איך לחזור לאימונים לאחר פציעה כזו, האם הפרטוקול של ביל סטאר מומלץ במצב כזה או שכדאי לדבוק בפלטורמת האימונים הרגילה שלי אך להוריד משקלים ולהעלות חזרות לתקופה, אם כן לכמה זמן?
@yonizarkh אשמח לשמוע את המלצתך.
**יש לציין שאני חייל, ולקבל טיפול מפיזיותרפיסט או אורטופד יקח למעלה מחודש**
תודה מראש!

קבצים מצורפים

• LBS.jpg
    LBS.jpg
    KB 15.9 · צפיות: 562
בוקר טוב,
לפני כמעט שבועיים בצעתי בנץ פרס בדאמבלים, ניסיתי להעלות משקל והדבר עלה לי ביוקר. נכנסתי למצב עבודה, לחצתי וכשהורדתי את המשקולת הרגשתי מעין קרע באזור שמתחת לכתף ומתחבר לחזה.(מצורף תמונה).קטעתי את האימון כיוון שלא הצלחתי לעבוד אפילו עם משקלי החימום ויותר מכך להשלים שכיבת שמיכה אחת, לכן הלכתי לביקור רופא ולאחר בדיקת רנטגן הוא אמר שמתחתי את השריר, ונתן לי N-KEEN ואיברופרופין.
עד היום אני מורח את המשכה בעוד שאת הכדורים הפסקתי לקחת אחרי שבוע, סברתי שהם משככי כאבים נטו.
ביום שני(תשעה ימים אחרי "הפציעה") בצעתי אימון גב-כתפיים-יד קדמית, האימון עבר בשלום מלווה בכאבים סבירים/נסבלים בעת ביצוע מתח רחב, בפולאובר באופן מפתיע כלל לא.
אתמול בצעתי אימון רגליים-חזה-יד אחורית, לחזה עבדתי בנץ ומקבילים. בנץ עבדתי בטווח של 8-10 חזרות (בד"כ 5) ומקבילים 12-11-11 (בד"כ 8 עם משקל). היה קשה אך הכאב היה נסבל.
רציתי לדעת איך לחזור לאימונים לאחר פציעה כזו, האם הפרטוקול של ביל סטאר מומלץ במצב כזה או שכדאי לדבוק בפלטורמת האימונים הרגילה שלי אך להוריד משקלים ולהעלות חזרות לתקופה, אם כן לכמה זמן?
@yonizarkh אשמח לשמוע את המלצתך.
**יש לציין שאני חייל, ולקבל טיפול מפיזיותרפיסט או אורטופד יקח למעלה מחודש**
תודה מראש!

לא חכם להתאמן "רגיל" כשאתה פצוע.
תוריד 30-40% במשקלי העבודה. ותשתדל להימנע מטווחי תנועה מוגזמים בכתף ( מקבילים עמוקים למשל ).
חוץ מזה אין לך שום צורך בכדורים/צילומים/אוטופדים ושאר מרעי בישין...

• פותח/ת השרשור
ההורדה במשקלי העבודה זה רק לחזה או לכלל הגוף(לרבות גב,רגליים,כתפיים וידיים)?
מתי לחזור למשקלי העבודה או לחילופין לנסות ולהעלות?
שאלה נוספת האם להוריד במשקלים ולהעלות בחזרות או שלא?
דבר נוסף, הכאב עדין מלווה אותי לא כמו בימים שלאחר הפציעה אך עדין ישנו, יתכן ומדובר בקרע וצריך לפעול אחרת?
@yonizarkh

ההורדה במשקלי העבודה זה רק לחזה או לכלל הגוף(לרבות גב,רגליים,כתפיים וידיים)?
מתי לחזור למשקלי העבודה או לחילופין לנסות ולהעלות?
שאלה נוספת האם להוריד במשקלים ולהעלות בחזרות או שלא?
דבר נוסף, הכאב עדין מלווה אותי לא כמו בימים שלאחר הפציעה אך עדין ישנו, יתכן ומדובר בקרע וצריך לפעול אחרת?
@yonizarkh
א. ההורדה היא ספציפית לאזור הפגוע. אין בעיה לעבוד רגיל בשאר האזורים.
ב. "מתי" זאת שאלה ספציפית שאין לה פרק זמן קבוע
ג. אפשר לעלות קצת בחזרות , אבל לא להגזים.
ד.סביר להניח שמדובר בקרע ( קטן ) של כמה סיבי שריר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית