הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה שאלות לגבי לינארית (בחיטוב)

• פותח/ת השרשור amir610
  • פורסם בתאריך

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
1. לפי מה שראיתי יש נסיון התקדמות באימון C כאשר עושים 1X3 עם עוד משקל למשקל השיא, יש טעם לעשות את זה גם בחיטוב ?
2. לא ראיתי העלאת משקלים באימון B (דדליפט ו-OHP),כאשר באימון C מעלים משלקים מאימון A.
3. אפשר\כדאי להחליף את החתירה במתח עם תוספת משקל ?
4. בחיטוב אין טעם כלל להוסיף תרגילי עזר ?

תודה.

1. לפי מה שראיתי יש נסיון התקדמות באימון C כאשר עושים 1X3 עם עוד משקל למשקל השיא, יש טעם לעשות את זה גם בחיטוב ?
כן. אם תצליח להתקדם אז הרווחת.
2. לא ראיתי העלאת משקלים באימון B (דדליפט ו-OHP),כאשר באימון C מעלים משלקים מאימון A
מעלים משקלים כל שבוע. גם כאן תנסה להעלות ואם תיתקע זה הגיוני בגלל החיטוב.
3. אפשר\כדאי להחליף את החתירה במתח עם תוספת משקל ?
אפשר. אני לדוגמא לא עשיתי עם מספיק משקל בשביל לעשות פירמידה אז הייתי עושה 3x5 עם אותו משקל.
4. בחיטוב אין טעם כלל להוסיף תרגילי עזר ?
היכולת התאוששות גם ככה ירודה אז לדעתי עדיף לא להוסיף עזר.

• פותח/ת השרשור
אפשר. אני לדוגמא לא עשיתי עם מספיק משקל בשביל לעשות פירמידה אז הייתי עושה 3x5 עם אותו משקל.

מה זה אומר מספיק משקל ? 20 קילו זה מספיק?
מעלים משקלים כל שבוע. גם כאן תנסה להעלות ואם תיתקע זה הגיוני בגלל החיטוב.

גם באימון B כשמעלים משקל עושים 3 חזרות ולא 5 ?

מה זה אומר מספיק משקל ? 20 קילו זה מספיק?
זה אומר שלא יכלתי לעשות פירמידה עם האחוזים של לינארית. למשל אם אתה עושה מתח עם 80 קילו אז אפשר לעשות נגיד סט ראשון בלי משקל סט שני עם 20 קילו סט שלישי עם 40 וכך הלאה.
גם באימון B כשמעלים משקל עושים 3 חזרות ולא 5 ?
לא. אתה עושה את אותו אימון b פעם בשבוע רק מעלה משקל כל פעם שאימון b מגיע

• פותח/ת השרשור
זה אומר שלא יכלתי לעשות פירמידה עם האחוזים של לינארית. למשל אם אתה עושה מתח עם 80 קילו אז אפשר לעשות נגיד סט ראשון בלי משקל סט שני עם 20 קילו סט שלישי עם 40 וכך הלאה.
אם נניח אני עושה כיום 3X5 עם 22.5 קילו אז אפשר לחשב את האחוזים ולהוריד בהתאם, נניח 14, 16, 18, 20 ו-22.5 , הכוונה שלי אם 22.5 קילו כתוספת משקל זה מספיק בשביל לשחק עם המדרגות.

לא. אתה עושה את אותו אימון b פעם בשבוע רק מעלה משקל כל פעם שאימון b מגיע

אז כאן בעצם אני מעלה 2.5 קילו אם אני מצליח 5 חזרות בכל הסטים ?

אם נניח אני עושה כיום 3X5 עם 22.5 קילו אז אפשר לחשב את האחוזים ולהוריד בהתאם, נניח 14, 16, 18, 20 ו-22.5 , הכוונה שלי אם 22.5 קילו כתוספת משקל זה מספיק בשביל לשחק עם המדרגות.

לגבי המתח, אין באמת לינאריות כי משקל הגוף הוא משמעותי. אתה יכול לעשות 5*3 עם משקל.
באימון b מעלים בדדליפט 2.5 או יותר, בפרס 2.5 זה קפיצה גדולה מדי. תנסה לארגן משקולות קטנות יותר

לגבי המתח, אין באמת לינאריות כי משקל הגוף הוא משמעותי.
בדיוק.
זה לא שאתה עושה 22.5 קילו. אם אתה שוקל 80 אז אתה עושה 102.5 משקל כולל ואי אפשר לעשות פירמידה כי 80 זה המינימום שאתה יכול לעשות וזה יותר מדי בשביל סט ראשון במקרה הזה.
כן. בפרס כמו שחנן אמר, אם יש לך אפשרות להשיג פלטות קטנות יותר מ 1.25 אז סבבה, אם לא אז תוסיף את הפלטות הכי קטנות כל פעם שאתה מצליח 5 חזרות.
אני אישית ממש לא בטוח שזה שווה לקנות את הפלטות הקטנות. מבחינתי אם הצלחת 5 חזרות בפרס תעלה 2.5 קילו, גם אם תצליח פחות מ 5 חזרות תוכל לנסות להתקדם בחזרות עד שתגיע ל 5 ואז שוב לעלות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית