הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טכניקה בבנט אובר- יש דרך אחת ?

• פותח/ת השרשור amir610
  • פורסם בתאריך

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
ראיתי סרטון שמישהו שלח פה שעושים בנט אובר כשהגב מקביל לרצפה ובסיום כל חזרה המוט נוגע ברצפה אבל המשיכה של המוט היא לכיוון החלק התחתון בחזה כשהאחיזה רחבה יחסית(כמו דדליפט לפחות אם לא יותר).

מצד שני יש גם וורסיה שהגב מקביל לרצפה , האחיזה היא ברוחב כתפיים (מצב שבו הלטיסימוס נמצא במצב הכי מאורך ) והמשיכה מתבצעת לכיוון המפשעה, הבעיה בורסיה הזאת היא שאין אפשרות להניח את המוט על הרצפה והוא נשאר באוויר בסיום כל חזרה, היתרון הוא שהלטיסימוס עובד פה באופן עיקרי יותר מאשר בוורסיה הראשונה.

יש עדיפות לאחת מבין הוורסיות או ששתיהן בסדר ?

לראשון קוראים חתירת פנדליי - הדגש הוא על כוח מתפרץ, לא רצוי לעבוד בתרגיל הזה בטווח חזרות גבוה (3-6 חזרות)
לשני קוראים בנט אובר רואו - יותר עבודה לגב אבל בגלל שכל חזרה מהאוויר אז יש יותר לחץ על גב תחתון ולייצב את עצמך, קשה להעמיס משקל לחזרות גבוהות

בסופו של דבר זה תלוי במטרה והעדפה אישית.

בפורטל כתוב בנט אובר רואו
גם @Scream עושה בנט אובר רואו בלינארית

אתה יכול לעשות איזה חתירה שאתה מעדיף או אפילו מתח, לא חובה לעשות חתירה.
בהצלחה בלינארית 😃

• פותח/ת השרשור
בוראציה השנייה התכוונת שהגב אופקי?

הגב מקביל לרצפה ב 2 הווריאציות , כיום אני עושה בנט אובר רואו 8 חזרות כשהגב מקביל לרצפה, ידיים ברוחב כתפיים ומושך לכיוון בטן תחתונה(מפשעה)
קצת קונפליקט , הרי נאמר שבנט אובר רואו מומלץ לנפח ופחות לעצימות

אתה יכול לעשות איזה חתירה שאתה מעדיף או אפילו מתח, לא חובה לעשות חתירה.
בהצלחה בלינארית 😃
כבר לא עושה בנט אובר רואו כי הגעתי למסקנה שחוץ מלעייף את הזוקפים אני לא מרגיש שאני מפיק ממנו תועלת וזה לא ממש תורם לי לדדליפט של ימי שלישי,

@amir610 הסיבה שעשיתי בנט אובר רואו ולא פנדליי היא שבכל מקום שקראתי על הלינארית של ביל סטאר היה רשום שהמשיכה של האימון הראשון והאימון האחרון היא בנט אובר רואו, גם קצת מציק לי לבצע פנדליי היה לי נוח יותר בBent.

• פותח/ת השרשור
@amir610 הסיבה שעשיתי בנט אובר רואו ולא פנדליי היא שבכל מקום שקראתי על הלינארית של ביל סטאר היה רשום שהמשיכה של האימון הראשון והאימון האחרון היא בנט אובר רואו, גם קצת מציק לי לבצע פנדליי היה לי נוח יותר בBent.

גם אני מעדיף בנט אובר רואו אבל לא ניסיתי מעולם עצימות בתרגיל הזה והבנתי שזה גם לא מומלץ...
אלך על מתח עם משקל וזהו

העניין הוא שבbor אפשר לזייף עם הטכניקה ולזקוף את הגב מה שיוביל לטווח תנועה קצר יותר, לעומת פנדלי רואוז שהטווח תנועה הרבה יותר ארוך ויותר קשה לזייף כי אתה מתחיל את התנועה ממצב מת. אעיד על עצמי שכשעשיתי bor הייתי מעמיס מעל 100 קילו ובפנדלי רואוס 80 התישו אותי יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית