עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אהה אוקי, בוא תסביר.מינימלי מאוד
איך אתה מתווכח איתי אם אני אומר כמעט את אותו הדבר כמוך??אהה אוקי, בוא תסביר.
בן אדם אוכל 6000 קלוריות ביום והוא ישרוף שריר בכל זאת? איך?
כי אתה לא מפסיק לפזר שטויות בפורום בצורה קיצונית.איך אתה מתווכח איתי אם אני אומר כמעט את אותו הדבר כמוך??
אוקי, אז הוכחת כאן ידע של שיעור כלשהו מווינגיט ו..?אז אני אסביר לך, בזמן אירובי הגוף משתמש בכל הגלוקוז שיש לו בדם, כשזה מתחיל להיות נמוך, אז הוא מתחיל לשחרר גלוקוז ממאגרי הגליקוגן בגוף, וגם שהם נמוכים, הגוף מפריש קורטיזול, כדי להשתמש בשומן, אבל קורטיזול גם מפרק שריר
ריצה קצרה כזאת כן תגרום להפרשת קורטיזול, אבל לא בכמויות שיגרמו באמת נזק
אתה היחיד שמפזר שטויות, אתה אוהב להתנשא מעל אנשים בלי להביא שום טענה לגיטימית משלךכי אתה לא מפסיק לפזר שטויות בפורום בצורה קיצונית.
אוקי, אז הוכחת כאן ידע של שיעור כלשהו מווינגיט ו..?
סתם כתבת הודעה, בלי שום הוספת ידע. נטו להגדלת כמות ההודעות שלך והספמת האשכול
אין סיבה שריצה של 10 דקות בהנחה שאתה לא בורח מאריה תגרום לעלייה בקורטיזול. בכל מקרה יש לגוף מספיק גליקוגן כדי לספק אנרגיה לצורך הריצהאתה היחיד שמפזר שטויות, אתה אוהב להתנשא מעל אנשים בלי להביא שום טענה לגיטימית משלך
ואתה שאלת, אז הסברתי, כי מסתבר שאתה לא מבין את זה, ובאמת שאין פה מה להרחיב, זה פיזיולוגיה בסיסית, אני לא המורה בבית ספר של אף אחד, ואם מישהו ירצה הסבר אני אשמח להרחיב, אבל מכיוון שאין צורך פה ביותר מזה, אז אני לא אבזבז מזמני כדי להתחיל להסביר כל פרט ופרט בלי צורך
אם מה שאתה כותב נכון. הייתי מזמן אמור להראות כמו שלד ללא שריר.מינימלי מאוד
לא אמרתי הרבה, אני מתכוון באיזור הגרמים, לא משהו שתזונה מתאימה לא יכולה לתקןאם מה שאתה כותב נכון. הייתי מזמן אמור להראות כמו שלד ללא שריר.
ניקח מקרה קיצון - אתלטים מתחום הריצה למרחקים ארוכים (מרתון, תריאטלון וכד').איך אתה מתווכח איתי אם אני אומר כמעט את אותו הדבר כמוך??
אז אני אסביר לך, בזמן אירובי הגוף משתמש בכל הגלוקוז שיש לו בדם, כשזה מתחיל להיות נמוך, אז הוא מתחיל לשחרר גלוקוז ממאגרי הגליקוגן בגוף, וגם שהם נמוכים, הגוף מפריש קורטיזול, כדי להשתמש בשומן, אבל קורטיזול גם מפרק שריר
ריצה קצרה כזאת כן תגרום להפרשת קורטיזול, אבל לא בכמויות שיגרמו באמת נזק
תקרא את ההודעה האחרונה שרשמתי, לא משהו שאי אפשר לתקן בקלותניקח מקרה קיצון - אתלטים מתחום הריצה למרחקים ארוכים (מרתון, תריאטלון וכד').
אז נכון, מראש אין להם מאסת שריר גבוהה (וגם לא ירצו להחזיק באחת כזו - זה בניגוד מוחלט לפונקציונאליות שבתחום התחרות שלהם). אך האם אדם הרץ למרחקים ארוכים מפרק מאסת שריר לעין הרף? אם ניקח את קו המחשבה שלך, הרי שלאדם שכזה לא יכולה להיות מאסת שריר כלל. מווות? רף מאסתי מינימלי? דברים בעלמא.
שוב, כמו באשכול על האינסולין ופחמימות, אתה חייב להבין שהגוף הוא מכונה קצת יותר מורכבת. מכאן נובע, שבידוד תהליכים ביוכימיים/פיזיולוגיים/מטאבוליים זה מזה, תוך הסתכלות רק על תהליך אחד בודד כל פעם בנפרד (כאילו היה מתרחש לבדו), מוביל להסקת מסקנות שגויה!
צריך להסתכל על הרמה הגבוהה ולהבין שמה שקורה ספציפית או איזורית, אינו בהכרח משפיע גלובאלית. בדוגמא שפותח האשכול הביא, אין בה דבר אחד שעשוי להעיד על "פירוק שריר", מאחר ויתר הגורמים הרלוונטיים תומכים ולא יאפשרו מצב כזה.
סליחה שבזבזתי את זמנך היקר מר עסוקאז אני לא אבזבז מזמני כדי להתחיל להסביר כל פרט ופרט בלי צורך
כבל הבן אדם במסה.... ועוד אמר שישילים את הקלוריות שנשרפות באימון.תקרא את ההודעה האחרונה שרשמתי, לא משהו שאי אפשר לתקן בקלות
עכשיו למה אני אומר את זה? כי הבעיה נובעת כשאתה אתה גם בדפיציט קלורי, ואז לאט לאט זה מפרק את השריר, לא משהו שבוקר אחד אתה תקום שלד, אבל כן משהו שלאורך זמן תהיה לו השפעה מסוימת, כמובן תלוי איזה סוג ריצות וכמה.
זה אני אומר בניגוד לדפיציט קלורי באימון משקולות, שמחקרים הראו שמסת השריר נשמרת, ולפעמים אפילו עולה
פותח האשכול ציין במפורשות שהוא מחזיר את הקלוריות שנשרפו בריצה.תקרא את ההודעה האחרונה שרשמתי, לא משהו שאי אפשר לתקן בקלות
עכשיו למה אני אומר את זה? כי הבעיה נובעת כשאתה אתה גם בדפיציט קלורי, ואז לאט לאט זה מפרק את השריר, לא משהו שבוקר אחד אתה תקום שלד, אבל כן משהו שלאורך זמן תהיה לו השפעה מסוימת, כמובן תלוי איזה סוג ריצות וכמה.
זה אני אומר בניגוד לדפיציט קלורי באימון משקולות, שמחקרים הראו שמסת השריר נשמרת, ולפעמים אפילו עולה
לי אין מושג אם הוא במסה או לא, אם הוא יהיה בדפיציט בלי קשר תהיה לזה השפעהסליחה שבזבזתי את זמנך היקר מר עסוק
כבל הבן אדם במסה.... ועוד אמר שישילים את הקלוריות שנשרפות באימון.
זה שהוא יחזיר את הקלוריות לא מיד יתקן הכל, אבל כן, אתה צודק ובאמת הייתי צריך להיות יותר ספציפפותח האשכול ציין במפורשות שהוא מחזיר את הקלוריות שנשרפו בריצה.
אתה רשמת הודעה, ולא סייגת את העניין. מכאן כל ההמולה.
תהיה ספציפי יותר.
כמו שרשמתי, החזרת קלוריות זה לא בהכרח מה שיסדר הכל מיד, אבל צודק, הייתי צריך להיות יותר ספציפי
וכן, גם רשמתי שזה תלוי בסוג ותדירות האימון
אגב, בגרעון קלורי, גם לצד ריצה, לא חייב שפירוק שריר יתרחש ביתר שאת, בהשוואה למצב בו לא משלבים ריצה.
שוב, זה תלוי מהו נפח ועצימות האימון.
נכון שאימון משקולות הוא במעלה הראשונה לשמירה על מאסת שריר (המתח שנוצר בשריר והעומס על מערכת העצבים המרכזית), אך זה לא אומר ששילוב אימון אירובי ישירות יפגע ויוביל לפירוק יתר/מואץ של שריר.
אס להבא תקרא את השאלה לפני שאתה רץ ומפזר המלצותלי אין מושג אם הוא במסה או לא, אם הוא יהיה בדפיציט בלי קשר תהיה לזה השפעה
אבל אם הוא ידאג להשלים את הקלוריות ולתזונה טובה מסביב לאימון, אז הוא יהיה בסדר גמור
אני מחזיר את הקלוריות ששרפתי אחרי הריצה
וואו לא ציפיתי לכל כך הרבה דעות..אס להבא תקרא את השאלה לפני שאתה רץ ומפזר המלצות
הינה אעשה לך תקציר
ואיך עכשיו אתה מכניס תזונה מסביב לאימון לסיפור?
עקוב אחר ההתקדמות והירידה במשקל בכלל, ובאחוזי שומן בפרט.וואו לא ציפיתי לכל כך הרבה דעות..
והאמת שאני בחיטוב עם גירעון של 450 קלוריות ואחרי הריצה אני מחזיר את הקלוריות מפחמימה
פיזרתי המלצות? ראית שהמלצתי פה על משהו? עניתי את התשובה הקצרה, ואז יותר מאוחר הרחבתי, הטעות שלי היא שהייתי צריך על ההתחלה להרחיבאס להבא תקרא את השאלה לפני שאתה רץ ומפזר המלצות
הינה אעשה לך תקציר
ואיך עכשיו אתה מכניס תזונה מסביב לאימון לסיפור?
אם אתה בגירעון אז תקרא מה שרשמתי, ותוסיף גם חלבון לפני ואחרי, לא צריך הרבה, אבל לפחות קצת BCAAוואו לא ציפיתי לכל כך הרבה דעות..
והאמת שאני בחיטוב עם גירעון של 450 קלוריות ואחרי הריצה אני מחזיר את הקלוריות מפחמימה