הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון ניסיון לעשות דדליפט וסקוואט - תוכנית של מרק רפיטו

amir_shaaltiel

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
סקוואט
דדליפט

אני מתחיל לא מתאמן -אין לי ממש שרירים ואם יש משהו זה בעיקר גנטיקה :\

אני קראתי פה באתר וניראה לי שאני ימשיך עם התוכנית הזאת .

אבל אני מפחד שאני לא עובד נכון אז תסכלו שניה ותגידו לי ,בסדר ?

לילה טוב

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
קודם כל, אל תצלם ככה, אני לא צריך לשבור את הצוואר.

סקוואט:
1. אל תטייל עם המוט.
2. המוט צריך להיות יותר נמוך, על השכמות. אתה עשית היי באר.
3. נראה שהברכיים בסדר, הגב ישר, המשקל על העקבים - כמו שצריך.
4. המבט צריך להיות לנקודת שרחוקה ממך 2 מטרים בערך עח הרצפה, לא להביט קדימה.
5. החלף נעליים לכאלו עם סוליה שטוחה.

דדליפט:
צלם שוב כאשר על מוט נמצאות פלטות של 20 ק"ג (או 15 בקוטר דומה).

שוב וזה נכון לגבי כולם: הצילום צריך להיות בזווית נורמלית, שלא יידרוש מאתנו לסובב את הצוואר כמו ינשופים.

הסקוואט שלך בסדר חוץ מזה שאתה באמת הולך איתו יותר מדי, במשקלים הגבוהים זאת תיהיה בעיה.
תוריד קצת את המוט אם אתה רוצה לעשות LOW BAR, ותלמד לעשות היפ דרייב(להעלות מהאגן).
תריץ חיפוש על היפ דרייב.

על הדדליפט איאפשר להגיב כי זה לא דד ליפט, תשים הגבהה או משהו.

• פותח/ת השרשור
אוקי ,קיבלתי את התשובות שלכם . תודה רבה !

כמה שאלות קצרות :
1)
המוט צריך להיות יותר נמוך, על השכמות. אתה עשית היי באר.

מזה משנה אם אני שם על הטרפזים או על השכמות ? וניסיתי לשים על השכמות לא הצלחתי - יצא מצב שהייתי צריך לתפוס את המוט במרחק שהוא בהרבה מאוד מאוד מרוחב כתפיים (אם זה בסדר .. )

2)
החלף נעליים לכאלו עם סוליה שטוחה.

למה נעליים עם בולמי זעזועים זה לא טוב ? ניראה לי שההפך זה מוסיף לי יותר גובהה להרים וזה גם עוזר לשמור על הגב אני חושב ...

3)
הסקוואט שלך בסדר חוץ מזה שאתה באמת הולך איתו יותר מדי

אין מה לעשות היו אלפים באותו יום אם לא הייתי זז הייתי עושה את הסקוואט על מישהו כמו שכבר קרה סט אחד לפניי זה (ניכנס למישהו המוט באחת החזרות ) ואין לנו את הקלוב שאפשר לשים את המוט אז אני שם על המקבילים .

4)
ותלמד לעשות היפ דרייב(להעלות מהאגן).

למה להעלות מהאגן ?! חשבתי שהסוואט שלי בסדר ....

5)
על הדדליפט איאפשר להגיב כי זה לא דד ליפט, תשים הגבהה או משהו.

מהההה לא דדליפט ?? למה אחי ???? מה הבעיה פה ?? הייתי צריך לרדת יותר למתה ?? פחות למתה ??? או שצריך להרים פשוט את המשקולת ממצב 0 כשהיא על הריצפה ?

אתה צריך להעלות דרך האגן ולא מהחזה,אמרתי לך תריץ פה חיפוש על היפ דרייב, בהמשך זה יעזור לך להרים יותר משקל.

בקשר לדדליפט!!!!(מה אתה כזה דרמטי) ככה אחי!! דד ליפט הסאט אפ שלו,!!! זה כאשר המוט נמצא על הריצפה!!!, או במילים שלך ממצב 0 !!
בהצלחה!!!

• פותח/ת השרשור
אתה צריך להעלות דרך האגן ולא מהחזה,אמרתי לך תריץ פה חיפוש על היפ דרייב, בהמשך זה יעזור לך להרים יותר משקל.

בקשר לדדליפט!!!!(מה אתה כזה דרמטי) ככה אחי!! דד ליפט הסאט אפ שלו,!!! זה כאשר המוט נמצא על הריצפה!!!, או במילים שלך ממצב 0 !!
בהצלחה!!!

אוקי מאימון הבא אני ישים הגבהות .

אבל בכללי חוץ מיזה הדדליפט היה בסדר מבחינת גובה (לא יותר מידיי נמוך או גבוהה ... ) גב ישר ,ידיים ,תחת וכו

1)יש לזה הרבה יתרונות :

• Less torque on your lower back.
  • More leaning forward.
  • Harder to squat rock bottom.
  • Posterior Chain emphasis. More hips, less quads.
  • Greater maximal weights can be used.
וזה שלא הצלחת לתפוס צר זה כי אתה עדיין לא גמיש מספיק אבל זה יבוא לך עם הזמן.

2) כעיקרון זה ימנע ממך לשפר טכניקה כמו שצריך אבל יש עוד סיבות, קרא .SS

3)נתחיל בזה שלא לוקחים את מוט עם הגב מופנה אליו, אלא עם הפנים וללכת כל כך הרבה צעדים זה כמו לעשות Farmer walk ,זה יבזבז לך כוח שעדיף שתשמור לסט, והכי חשוב זה מפתח לתאונות לא קלות במשקלים יותר כבדים.
4)דווקא לי נראה שהיפ דרייב שלך בסדר מה שלא נראה לי זה המיקום של המוט והאיטיות שבא אתה מבצע את התנועה, תנסה להתפוצץ שאתה למטה.
5) פירוש המילה דד זה "מת" ליפט זה "הרמה"- המוט צריך להיות מת על הריצפה בכל תחילת הרמה, מה שעשית זה לא דדליפט.

בקשת שנעביר בקורת. שניים מאתנו הקדישו מזמנם, עקמו את הצוואר ואז ישבו וכתבו לך בקורת בונה.
אתה ענית בהתגוננות, במקום לקבל את דברינו ולחשוב איך לתקן.
אתה רוצה תשובות? הייה פתוח לקבל גם כאלה שלא ימצאו חן בעיניך. לא מנסים לפגוע בך, רק לעזור. זה בסדר שאתה לא יודע איך לעשות סקוואט ודדליפט, אף אחד כאן לא ידע את זה מיד בהתחלה, אבל רובנו היינו מוכנים לטעות וללמוד.
אם אתה רוצה לעשות את SS (התוכנית של ריפטו), אני מציע שתקדיש זמן לקריאה מעמיקה של הספר ולצפות בסרטוני ההדרכה. זה רק יוסיף בריאות לך ולנו.

אוקי ,קיבלתי את התשובות שלכם . תודה רבה !

כמה שאלות קצרות :
1)

מזה משנה אם אני שם על הטרפזים או על השכמות ? וניסיתי לשים על השכמות לא הצלחתי - יצא מצב שהייתי צריך לתפוס את המוט במרחק שהוא בהרבה מאוד מאוד מרוחב כתפיים (אם זה בסדר .. )

2)

למה נעליים עם בולמי זעזועים זה לא טוב ? ניראה לי שההפך זה מוסיף לי יותר גובהה להרים וזה גם עוזר לשמור על הגב אני חושב ...

3)

אין מה לעשות היו אלפים באותו יום אם לא הייתי זז הייתי עושה את הסקוואט על מישהו כמו שכבר קרה סט אחד לפניי זה (ניכנס למישהו המוט באחת החזרות ) ואין לנו את הקלוב שאפשר לשים את המוט אז אני שם על המקבילים .

4)

למה להעלות מהאגן ?! חשבתי שהסוואט שלי בסדר ....

5)

מהההה לא דדליפט ?? למה אחי ???? מה הבעיה פה ?? הייתי צריך לרדת יותר למתה ?? פחות למתה ??? או שצריך להרים פשוט את המשקולת ממצב 0 כשהיא על הריצפה ?

למה אתה שואל לביקורת אם אתה עונה לעצמך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית