הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טרפזים

• פותח/ת השרשור Guy158
  • פורסם בתאריך
כמי שהתחיל את הדיון הזה ורק עכשיו הספיק להיכנס אליו, אשמח גם כן לקבל עדכון בנושא.
לצורך העניין, אני משתתף בדעה של סטיץ' בנושא.
אין בעיה, לבנתיים אחד מהם, שיש לו תואר שני בקניזיולוגיה ואפילו עשה פוסט דוקטורט אמר שהוא יחזור אלי, אז אני מחכה 😃
נעשה יותר טוב, אם תגיע למסקנה שאני צודק, תעדכן בשרשור, אחרת בפרטי 😆
כמי שהתחיל את הדיון הזה ורק עכשיו הספיק להיכנס אליו, אשמח גם כן לקבל עדכון בנושא.
לצורך העניין, אני משתתף בדעה של סטיץ' בנושא.

טוב הגעתי הביתה, פתחתי ספר אנטומיה ורשום שהטרפז כולו מבצע קירוב שכמות, פתחתי עוד ספר קניזיולוגיה ורשום שהטרפזים כולם אפילו אגוניסטים בתנועת קירוב שכמות והרומבואידים סינרגיסטים בתנועה, (בחלק רשום הפוך שהרומבואידים אגוניסטים)
פתחתי גם ויקיפדיה ורשום במפורש:
"Middle fibers are developed by pulling shoulder blades together. This adduction also uses the upper/lower fibers too"
אתם מוזמנים לראות את זה פה

לאחר מכן חזר אלי מישהו עם תואר שני בקניזיולוגיה והוא אמר במפורש שבמתח הטרפז יעבוד כולו, גם העליון וגם התחתון
אגב הוא אמר עוד משהו מעניין שדי מוזר לי, שבתרגילי חתירה הטרפז העליון לוא דווקא יעבוד חזק יותר ממתח, כנראה שבגלל טווח התנועה הגדול במתבצע בשכמה.

לא מסכים. מצטער. אם הטרפז העליון היה מכווץ בקירוב שכמות כשהן למטה, לא היה שום דבר שיכול להעלות אותן בפעולת שראג.
ו-ויקי היא לא רפרנס מדויק.

לא מסכים. מצטער. אם הטרפז העליון היה מכווץ בקירוב שכמות כשהן למטה, לא היה שום דבר שיכול להעלות אותן בפעולת שראג.
ו-ויקי היא לא רפרנס מדויק.
זה שהם מכווצים לא אומר שהם מכווצים עד הסוף, גם כשאתה מושך את השכמות לאחור, הטרפז העליון לא מגיע לאי ספיקה אקטיבית, ממש לא מחייב, מעבר לכך אם אתה כל כך לא מסכים, תן לי מקור מוסמך אחר שיצדיק את הטענות שלך, אני פתחתי ספרים שאלתי אנשי מקצוע, חיפשתי באינטרנט, לבנתיים אתה לא נותן איזשהו מקור מוסמך אחר שאומר ההפך

זה שהם מכווצים לא אומר שהם מכווצים עד הסוף, גם כשאתה מושך את השכמות לאחור, הטרפז העליון לא מגיע לאי ספיקה אקטיבית, ממש לא מחייב, מעבר לכך אם אתה כל כך לא מסכים, תן לי מקור מוסמך אחר שיצדיק את הטענות שלך, אני פתחתי ספרים שאלתי אנשי מקצוע, חיפשתי באינטרנט, לבנתיים אתה לא נותן איזשהו מקור מוסמך אחר שאומר ההפך
הסכמתי איתך שאולי הוא עבד בתפוקה נמוכה מאד בקירוב שכמות:
שראג זו פעולה של הטרפז העליון, מה שאומר שהוא לא עבד לפני כן, או לפחות עבד בתפוקה מאד נמוכה יחסית לפוטנציאל שלו.
אבל לקרוא לזה "עובד" זה כמו לומר שהבייספס עובד בלחיצת חזה. זניח עד לא שווה איזכור. רשמתי למה:
הטרפז העליון מבצע שראג, שזה הרמה של חגורת הכתפיים ושל המוט שנמצא בידיים לעומת הגוף. איך בדיוק הוא יכול לעזור למשל במתח, שזו פעולת הרמה של הגוף לעומת המוט (מתח)?
לגבי רפרנס... יש את EXRX, יש עוד כמה אתרים עם שרטוטים צבעוניים נורא יפים כמו זה Trapezius Muscle | Actions | Attachments | Origin & Insertions והם כולם מסכימים שהטרפז העליון מרים את הסקפולה, האמצעי מקרב אותה והתחתון מוריד. זה לא אומר שזו הפעולה היחידה שלהם, זה לא אומר שהם היחידים שמבצעים את הפעולה הזו, אבל זה אומר משהו לגבי הפעולה הראשית שלהם.
אבל האמת היא שגם אם כולם היו מסכימים עם ספרי האנטומיה, עדיין לא הייתי מסכים.

ואם נדבר ספציפית במתח - אם אתה מסכים שהטרפז העליון עובד ברמה נמוכה בקירוב שכמות, אז תסכים איתי גם שזה מצחיק לעשות סרטונים שיסבירו איך להפעיל את הרחב גבי במקום את הטרפז העליון במתח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.

שרשורים דומים

תגובות
10
צפיות
2K
Back
למעלה תחתית