הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ העמסת פחמימות בחיטוב רגיל

• פותח/ת השרשור LioRiX
  • פורסם בתאריך

LioRiX

משתמש פעיל
612
42
נק' מוניטין:
58
612
42
שלום לכולם.
התחלתי תהליך של חיטוב מלפני כ3 חודשים, למרות שהתחלתי להתאמן רק החודש כי לא הייתה לי את האופציה לפני.
אני חייל שמשרת ביחידה קרבית ככה שתפריט והקפדה על כמות חלבון מסויימת זה על גבול הבלתי אפשרי, אז אני מנסה להכניס פחות או יותר 600 קלוריות מתחת לRMR שלי. כמו כן אין לי גם את האופציה לעשות את החיטוב דל בפחמימה.
עברתי עכשיו על המדריכים שלכם בKilogram, ולפי מה שהבנתי העמסת פחמימות חיונית גם למי שהחליט לעשות חיטוב מבלי לקצץ בכמות הפחמימות, אבל כמה דברים לא היו לי הכי מובנים.

אחת לכמה זמן אתם ממליצים לי לעשות 'העמסה'? והאם זה יהיה ליום אחד או שלושה?
אני גם אשמח לדעת בדיוק את היתרונות שבזה כי בכל הנוגע להתאוששות נכון לעכשיו אני לא מרגיש חולשה או משהו כזה בגלל הגירעון.

זה מאוד תלוי בדיאטה שלך, לא הבנתי איך עשית חיטוב בלי לקצץ בפחמימה... אם אתה לא תצרוך מספיק חלבון ועוד אתה משרת ביחידה קרבית (הרבה בתנועה והרבה אנרגיה) אתה תאבד המון שריר ולא יודע אם זה הכי חכם.
בלי קשר לשאלתך, גם בחיטוב שהוא לא קיצוני מומלץ לעשות העמסת פחמימות כי מאגרי הגליקוגן מדלדלים לאט אלט וגם הגוף "מסתגל" לגירעון. העמסה מומלץ לבצע פעם ב7-14 ימים. (במקרה שלך הייתי הולך לכיוון ה14)

• פותח/ת השרשור
זה מאוד תלוי בדיאטה שלך, לא הבנתי איך עשית חיטוב בלי לקצץ בפחמימה... אם אתה לא תצרוך מספיק חלבון ועוד אתה משרת ביחידה קרבית (הרבה בתנועה והרבה אנרגיה) אתה תאבד המון שריר ולא יודע אם זה הכי חכם.
בלי קשר לשאלתך, גם בחיטוב שהוא לא קיצוני מומלץ לעשות העמסת פחמימות כי מאגרי הגליקוגן מדלדלים לאט אלט וגם הגוף "מסתגל" לגירעון. העמסה מומלץ לבצע פעם ב7-14 ימים. (במקרה שלך הייתי הולך לכיוון ה14)

דווקא בגלל זה שאני משרת ביחידה קרבית אני לא יכול לקצץ בפחמימה. תפריט אי אפשר להכין כי האוכל משתנה מיום ליום ואין סיכוי שעם קיצוץ בפחמימה תיצא שבע או בכלל תגיע למעל 1000 קלוריות בסוף היום.

בכל מקרה, מאגרי הגליקוגן עדיין מתרוקנים למרות שלא קיצצתי בפחמימה? וההעמסה מתבצעת ליום אחד אחרי 14 או לשלושה ימים?

תודה 😃

דווקא בגלל זה שאני משרת ביחידה קרבית אני לא יכול לקצץ בפחמימה. תפריט אי אפשר להכין כי האוכל משתנה מיום ליום ואין סיכוי שעם קיצוץ בפחמימה תיצא שבע או בכלל תגיע למעל 1000 קלוריות בסוף היום.

בכל מקרה, מאגרי הגליקוגן עדיין מתרוקנים למרות שלא קיצצתי בפחמימה? וההעמסה מתבצעת ליום אחד אחרי 14 או לשלושה ימים?

תודה 😃
העמסה צריכה להתבצע ל24 שעות.
אם לא קיצצת בפחמימה אבל אתה בגירעון שלילי עדיין המאגרי גליקוגן יתרוקנו (אולי לאט יותר אבל יתרוקנו) הבעיה הרצינית היא שכנראה הכמות חלבון שאתה צורך לא מספקת ואתה עלול לאבד המון שריר

• פותח/ת השרשור
העמסה צריכה להתבצע ל24 שעות.
אם לא קיצצת בפחמימה אבל אתה בגירעון שלילי עדיין המאגרי גליקוגן יתרוקנו (אולי לאט יותר אבל יתרוקנו) הבעיה הרצינית היא שכנראה הכמות חלבון שאתה צורך לא מספקת ואתה עלול לאבד המון שריר
אני מבין אבל בכל מקרה אין לי מה לעשות עם זה כל כך, אני חושב שאתחיל להביא אבקת חלבון ואחסר את הקלוריות שבסקופ מפחמימה שאני אוכל בד"כ.
בכל מקרה לא ממש התאמנתי בשנתיים האחרונות אז אני לא הכי דואג לאבד מסת שריר. כרגע פשוט חשוב לי להתחטב.
תודה רבה על התגובה, אני אתחיל להעמיס אחת לשבועיים.. אתה ממליץ לי להגיע לנייטרלי או לחרוג בכמה מאות קלוריות?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית