הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התייעצות לגבי מדיניות העלאת\הורדת משקלים בחיטוב

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
ימים ראשונים לחיטוב וכמובן שעדיין לא מרגיש איזשהי היחלשות, מניח שייקח שבועייים-שלושה עד לירידה בכוח, בכל אופן יש לי כמה שאלות לגבי מתי להעלות\להוריד משקלים

1. האם השבוע-שבועיים הראשונים הם אינדיקציה מבחינת העלאת משקלים?, בשבוע הראשון הצלחתי 3X5 עם 90% עצימות גם בנץ' וגם אוברהד פרס, האם בשבוע הבא להעלות משקל ?

2. בבנץ' אני מצליח 1X5 עם 115 קילו אבל החזרה האחרונה עלתה בשיניים, זה ברור שבעוד שבועיים-שלושה זה לא יעלה, האם זה נכון להציב גבול של 3 חזרות ואם גם את זה אני לא מצליח אז להוריד ל 112.5 או שאם לא הצלחתי חמישייה אז להוריד ל 112.5 ?

3. זה הגיוני ש 3X5 עם 90% משקל בבנץ' ובאוברהד פרס יהיה לי לא קשה בכלל (אפילו עם 2 דקות מנוחה בלבד) ? ,בהמשך לשאלה האם הסיבה שסקוואט יותר קשה לי נעוצה בעבודה שבסקוואט עובדים יותר שרירים והטכניקה יותר מורכבת ?
שאלה מורכבת מדי ?

לא שאלה מורכבת מדי פשוט עשית פה בלאגן וקצת איבדתי אותך. בעיקרון זה לא עניין של "מדיניות" זה עניין של תכונית האימונים שלך ויעדים שאתה מציב, לפי מה שאתה כותב לדעתי התחלת עם משקל גבוה מדי וזה ברור שתיתקע מוקדם בטח ובטח בחיטוב. לדעתי תנסה להתחיל מ75-80 ולאט לאט לטפס עד שתיתקע ואז אתה יכול או לאפס שוב או לסיים את החיטוב או להוריד חזרות כמו שאמרת

• פותח/ת השרשור
העניין הוא ש 80 אחוז זה ממש קל לי, כתבתי ש 90 אחוז אני מצליח בלי קושי מיוחד אז 80 אדרבא.

השאלות שלי היו אחרות.

• פותח/ת השרשור
השיא שלי בבנץ׳ מיום ראשון הוא 115 1x5 (חזרה אחרונה עלתה בקושי) ובאימון שעבר עשיתי 3x5 עם 100 קילו (נכון לאימון הזה השיא שלי היה 112.5) ונחתי 2 דקות בין סט לסט כי הראשון עלה בלי בעיה, האחרון עלה יפה ואולי היה קושי קל בחזרה שתיים האחרונות אבל לא ממש היה לי קושי בשלושת הסטים .

חישוב לקוי ?

השיא שלי בבנץ׳ מיום ראשון הוא 115 1x5 (חזרה אחרונה עלתה בקושי) ובאימון שעבר עשיתי 3x5 עם 100 קילו (נכון לאימון הזה השיא שלי היה 112.5) ונחתי 2 דקות בין סט לסט כי הראשון עלה בלי בעיה, האחרון עלה יפה ואולי היה קושי קל בחזרה שתיים האחרונות אבל לא ממש היה לי קושי בשלושת הסטים .

חישוב לקוי ?
זה טיפה פחות מ90% אבל הוכחת את טענתך, באמת נראה לי קצת מוזר אבל אם אתה יכול להוסיף כל שבוע 2.5 ולהמשיך לסיים את הסטים, מעולה.

• פותח/ת השרשור
זה טיפה פחות מ90% אבל הוכחת את טענתך, באמת נראה לי קצת מוזר אבל אם אתה יכול להוסיף כל שבוע 2.5 ולהמשיך לסיים את הסטים, מעולה.
מחר אני מתוכנן לעשות 102.5 (מעדיף להעלות 2.5 בכל פעם ולא 5) 3X5, אעדכן איך היה.
אבל השאלה היא האם יש טעם בהעלאת משקלים בתחילת החיטוב, זה נראה לי קצת אחיזת עיניים כי בעוד שבועיים-שלושה שהגוף ייכנס למצב של מאגרים דלילים אז אצטרך כנראה לחזור אחורה.

מחר אני מתוכנן לעשות 102.5 (מעדיף להעלות 2.5 בכל פעם ולא 5) 3X5, אעדכן איך היה.
אבל השאלה היא האם יש טעם בהעלאת משקלים בתחילת החיטוב, זה נראה לי קצת אחיזת עיניים כי בעוד שבועיים-שלושה שהגוף ייכנס למצב של מאגרים דלילים אז אצטרך כנראה לחזור אחורה.
מאגרים דלילים תמיד יהיו (אל תשכח לעשות העמסות - חשוב מאוד) וברור שלעלות ב2.5 כי ככל שתמשוך את הזמן שאתה מצליח לעלות אז מצוין. וזה לא אחיזת עיניים ברור שתצטרך לחזור אחורה וזה בסדר גמור.
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
ברור שתצטרך לחזור אחורה וזה בסדר גמור.
האם חזרה אחורה גם בתרגילי אקרוס וגם בסט בודד של 100% עצימות נכון לעשות ע"י ירידה מ-5 ל-3 חזרות ואז כשיש קושי להוריד משקל ולהעלות שוב ל-5 חזרות ?

לדוגמא בנץ 1X5 115 קילו, עם הזמן לא עולה חזרה אחרונה ויורד ל 1X4 וכן הלאה ל 1X3 ואז כשזה כבר לא עולה לעבור ל 1X5 עם 112.5

האם חזרה אחורה גם בתרגילי אקרוס וגם בסט בודד של 100% עצימות נכון לעשות ע"י ירידה מ-5 ל-3 חזרות ואז כשיש קושי להוריד משקל ולהעלות שוב ל-5 חזרות ?

לדוגמא בנץ 1X5 115 קילו, עם הזמן לא עולה חזרה אחרונה ויורד ל 1X4 וכן הלאה ל 1X3 ואז כשזה כבר לא עולה לעבור ל 1X5 עם 112.5

אתה כמו הילד מהפרסומת של קופת חולים ששואל שאלות חחח

וכן לדעתי אחלה רעיון מה שהצעת אבל שאתה מוריד ל3 חזרות ולכאורה אמור לעשות 3X3, הייתי מוסיף עוד בק אוף של 1X8

• פותח/ת השרשור
אתה כמו הילד מהפרסומת של קופת חולים ששואל שאלות חחח
אם לא אשאל איך אדע ? 😃

וכן לדעתי אחלה רעיון מה שהצעת אבל שאתה מוריד ל3 חזרות ולכאורה אמור לעשות 3X3, הייתי מוסיף עוד בק אוף של 1X8
אוקיי, תוכל להסביר בקצרה מה המטרה של בק אוף כזה ? ,למה לא לבצע אותו גם ב 3X5 ? ,כשאתה אומר 1X8 הכוונה ל RM8 ?

אם לא אשאל איך אדע ? 😃

אוקיי, תוכל להסביר בקצרה מה המטרה של בק אוף כזה ? ,למה לא לבצע אותו גם ב 3X5 ? ,כשאתה אומר 1X8 הכוונה ל RM8 ?
להוסיף נפח לאימון, לא אמרתי שזה חובה או שיטה חדשנית מסוימת, פשוט התכונית היתה בנויה לנפח של 3X5 ופתאום אתה מוריד את הנפח משמעותית ב3X3, אז הבאק אוף יפצה על העניין. ולא RM8 קח פחות מזה 85-90 אחוז מזה

• פותח/ת השרשור
תודה על התשובות ועל הסבלנות.
אם 90 אחוז אתה מצליח בלי קושי מיוחד כנראה החישוב שלך לקוי.
הבטחתי לעדכן, אז היום 3x5 עם 102.5 עבר בהצלחה , סט ראשון מעט קושי סט שני ושלישי קושי בינוני, מנוחה 3 דקות בין סט לסט
נראה לי חוסר פרופורציה אצלי בין rm5 לבין 3x5 אקרוס 😃

תודה על התשובות ועל הסבלנות.

הבטחתי לעדכן, אז היום 3x5 עם 102.5 עבר בהצלחה , סט ראשון מעט קושי סט שני ושלישי קושי בינוני, מנוחה 3 דקות בין סט לסט
נראה לי חוסר פרופורציה אצלי בין rm5 לבין 3x5 אקרוס 😃
תודה על העדכון לא ישנתי מרוב מתח...

סתם שיהיה בהצלחה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית