ייעוץ נמאס לי מStarting Strength

• פותח/ת השרשור tacc4
  • פורסם בתאריך

tacc4

משתמש מתחיל
99
59
נק' מוניטין:
104
99
59
שלום,
אני עובד במתכונת של starting strength זה זמן רב, רב מדי מכדי לציין פה. ההתקדמות שלי נפגעה ללא ספק מתזונה לא מספקת, טכניקה לקויה בהתחלה, פציעות שהגיעו בעקבותיה וגורמים אחרים בחיים שעצרו את האימונים לכמה שבועות. יחד עם זאת, אני מאמין שכן התקדמתי - התחלתי ממשקל גוף של 69 ק''ג וממוט ריק בכל התרגילים, ומספריי כרגע הם:

משקל גוף: 78 ק''ג
גובה: 1.69

סקוואט: 105X5
בנצ': 70X5
דדליפט: 125X5
פרס: 46X5
מתח: לצערי לא עבדתי עם חגורת משקל. עשיתי רוטציה בין צ'ין אפ לפול אפ והגעתי ל12 ו8 חזרות מקס בהם בהתאמה.

לעניינו, נמאס לי מהתכנית. אני לא אומר שהיא רעה, אני לא אומר שהיא לא עובדת, אני לא אומר שביצעתי אותה בצורה אופטימלית. אבל מאסתי בה, חד וחלק.

אני לא יודע בדיוק לאן פניי מועדות, אבל אני יודע את הדברים הבאים:
1. נמאס לי לבצע סקוואט בכל אימון.
2. אני חושב שלפלג גופי העליון לא תזיק עוד עבודה.
3. אני לא מעוניין להתרחק משמעותית ממשקלי הנוכחי כרגע - לא צפונה ולא דרומה.
4. אני בהחלט מעוניין לבסס את אימוניי על תרגילי הבסיס.

בהינתן השיקולים הללו, כיצד הייתם ממליצים להמשיך מכאן?

תודה מראש על כל תגובה

אתה יכול לנסות ללכת על מתכונת טקסס, האימונים שונים זה מזה בגלל נפח ועצימויות משתנות וזה נותן גיוון שתורם למוטיבציה. אין ספק שss היא תוכנית מאוד מייאשת ומתסכלת מהבחינה של כל אימון משקל כבד וניסיון לשבור שיא.

• פותח/ת השרשור
תודה על ההצעות. ממה שהבנתי בשתי התוכניות הללו (ביל סטאר וטקסס) ממשיכים לבצע סקוואט בכל אימון, גם אם בעצימות ונפח שונים. כמו שציינתי, אני לא מעוניין בכך. בנוסף ממה שקראתי פה בפורום, טקסס לעתים מייאשת אף יותר מSS. אני פשוט לא יכול לגשת כרגע לתכניות מהסוג הזה במיינד-סט הדרוש לצליחתן. יחד עם זאת אני אמשיך לקרוא עליהן. אולי בהמשך אשנה את דעתי, אבל כרגע אשמח להצעות נוספות.

תודה על ההצעות. ממה שהבנתי בשתי התוכניות הללו (ביל סטאר וטקסס) ממשיכים לבצע סקוואט בכל אימון, גם אם בעצימות ונפח שונים. כמו שציינתי, אני לא מעוניין בכך. בנוסף ממה שקראתי פה בפורום, טקסס לעתים מייאשת אף יותר מSS. אני פשוט לא יכול לגשת כרגע לתכניות מהסוג הזה במיינד-סט הדרוש לצליחתן. יחד עם זאת אני אמשיך לקרוא עליהן. אולי בהמשך אשנה את דעתי, אבל כרגע אשמח להצעות נוספות.
מה אתה חושב על גיוון בסוגי הסקוואטים בטקסס נגיד? פעם לאו פעם פרונט/היי

מבין את התחושה שלך, זה אכן לא לכל אחד.

אתה יכול לבצע AB עם הקפדה על התקדמות בתרגילי הבסיס.
push&pull+legs גם אופציה טובה.

• פותח/ת השרשור
מבין את התחושה שלך, זה אכן לא לכל אחד.

אתה יכול לבצע AB עם הקפדה על התקדמות בתרגילי הבסיס.
push&pull+legs גם אופציה טובה.
שכחתי לציין שאני לא יכול להגיע לחדר הכושר יותר מ4 פעמים בשבוע. PPL עדיין סביר במצב הזה?

אשמח אם תוכל להרחיב מעט. הדרך היחידה שאני רואה את זה קורה מסרבלת את החלוקה הפנימית של האימונים בשבוע.. או שזה המחיר שצריך לשלם?

לא הבנתי מה הבעיה שאתה מציג.
דוגמא:
ראשון- לוחץ
שני- רגליים
שלישי- מנוחה
רביעי- מושך
חמישי מנוחה
שישי- לוחץ
שבת- מנוחה

כל פעם סבב אחר.

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי מה הבעיה שאתה מציג.
דוגמא:
ראשון- לוחץ
שני- רגליים
שלישי- מנוחה
רביעי- מושך
חמישי מנוחה
שישי- לוחץ
שבת- מנוחה

כל פעם סבב אחר.
כן. לזה התכוונתי. אין פה בעיה באמת. תודה רבה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית