הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לכל גאוני ההייטק שכאן

• פותח/ת השרשור oz25
  • פורסם בתאריך

oz25

משתמש משקיע
7,975
2,377
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
5,827
7,975
2,377
Space חולון
אהלן

אני מחפש כרגע לעשות הסבה מקצועית לקורס בתחום כלשהו בהייטק ויש כ"כ הרבה תחומים שאני כבר לא יודע מה לבחור

בין אם זה IT, BI, לינוקס, אבטחת מידע, QA, ניהול רשתות.

אפשר בבקשה סקירות קלות על התחומים שהצגתי או כל תחום אחר שלא רשמתי ואולי יוכל לעניין.

@oz25 באופן כללי ההסבות האלה לא אטרקטיביות ובהרבה מקרים לא ישיגו לך עבודה או עבודות בדרג זוטר מאוד ושכר נמוך.

Bi - מדובר על תחום של ניתוח נתונים, בכנות אין מה לחפש שם

It, linux, ניהול רשתות ידידנו @White Walker
יוכל לפרט, אבל בכללי זאת הרחבה לטכנאי מחשבים שמבצע הגדרות והתקנות שונות.
זה תחום מתאים להסבה אבל השוק מוצף

Qa - בדיקות תוכנה. פשוטו כמשמעו יושבים מול תסריטי בדיקות ומחפשים תקלות.
תחום סביר אבל גם כאן שכר נמוך ועבודה שוחקת.

אני לא מספיק מכיר אותך כדי לייעץ אבל דווקא תחומים פחות נוצצים צפויים להיות יותר אטרקטיביים לטווח הארוך.
אם יש לך ידע טכני, אז טכנאי גז הם מקצוע מבוקש מאוד.
בתחומי מנהלה חברות ביטוח יאפשרו לך מסלול קידום לאורך זמן

@oz25 באופן כללי ההסבות האלה לא אטרקטיביות ובהרבה מקרים לא ישיגו לך עבודה או עבודות בדרג זוטר מאוד ושכר נמוך.

אני לא מספיק מכיר אותך כדי לייעץ אבל דווקא תחומים פחות נוצצים צפויים להיות יותר אטרקטיביים לטווח הארוך.

אני לא חושב שיש במדינתו הקטנה מקצוע כלשהו שהשוק לא "מוצף" בו.
אני פשוט שומע את זה מכל כיוון אפשרי...

לדעתי,כדאי לך להוריד vm ולהתחיל לרוץ על לינוקס,רק כדי שיהיה לך ידע בסיסי.
כמו כן ללמוד לבד ל ccna.
בלי ניסיון מועט מהצבא או מכל מקום אחר זה קשה אבל אפשרי.
מבחינתך לעבוד בשכר רעב לשנה העיקר לצבור ניסיון.
תכוון יותר לכיוון האבטחת מידע ותקשורת,תןכל להשתלב ל qa רשתות.

• פותח/ת השרשור

לצערי אין לי כ"כ ברירה כי כרגע אני נמצא בעבודה בשכר שהוא טיפה מעל מינימום שלא מקדמת אותי לשום מקום. לצערי אני אצטרך לשלם על קורס בסביבות 15-20K רק בשביל האפשרות שיסתכלו עליי(ועוד לא דיברתי על הניסיון שלא יהיה לי...), אלא אם אעשה קורס דרך משרד התמ"ת ולשכת עבודה ואקבל אותו בהנחה אבל בשביל זה אצטרך להתפטר מהעבודה שלי.

Bi זה ניתוח נתונים של מה ? מתמטיקה ? גרפים ? טבלאות ? אם כן לא נראה שזה הדבר בשבילי...

IT זה תחום ששמעתי עליו אבל לא ממש יודע מה עושים בו. גם @Asi יוכל להרחיב אודותיו.

לינוקס זה תחום שידידה שלי עובדת בו ומאז שהיא עשתה קורס אני כל הזמן שומע סיפורים ורואה תמונות דרך הפייסבוק.

QA זה תחום מאוד נפוץ והייתי בשיעור שבו חברה של אימא שלי(מלמדת QA בג'ון ברייס) לפני שנתיים, מודה שלא הבנתי כלום ממה שראיתי ושמעתי שם, אבל מהמועט שהבנתי על התחום, לא ממש נראה לי שאתחבר למצוא בעיה ו-Errors ב"מגילות" שלמות של קודים.

ניהול רשתות זה הקורס היחיד דרך לשכת עבודה שהסף קבלה שלו לא דורש להיות אקדמאי בשונה משאר הקורסים שהלשכה מציעה, הבעיה שהבנתי מחברה של אימא שלי שהוא אחד הקורסים הקשים. בחור שאני מכיר מחברת הייטק שעובד בדיוק בזה אמר בדיוק ההפך- שזה חרטא של מקצוע מבחינת הקושי שלו(מצד שני הוא כבר עובד בחברת הייטק אז ברור שהוא יגיד את זה...)

בנוגע לאבטחת מידע - האם במקצוע הנ"ל אצטרך ללמוד כמה שפות תכנות ?

בכללי זאת הרחבה לטכנאי מחשבים שמבצע הגדרות והתקנות שונות.
אני חייב לציין שזה די העליב.
קודם כל, ניהול רשתות זה קורס שמציעים ב"מכללות ההייטק" השונות....
שנית, אומנם הרוב מתחילים מאותו מקום שזה תפקיד זוטר כטכנאי מחשבים \ תומך טכני כלשהו.. אך יש מגוון רחב של תחומים ותתי-תחומים.

התחומים שלפי דעתי, הם אילו שיביאו לך את המשכורות הבאמת גבוהות והתפקידים הבכירים יותר - אבטחת מידע \ sysadmin linux \ דאטה סטוראג' אדמין (התמחות בNETAPP למשל או EMC)

אבל כדי להתברג בענף אתה תצטרך לאכול הרבה חרא, לפעמים כמה שנים של לשחק בקקי... אלא אם אתה עילוי. ואז זה מפצה על חוסר הניסיון.

באופן כללי ההסבות האלה לא אטרקטיביות ובהרבה מקרים לא ישיגו לך עבודה או עבודות בדרג זוטר מאוד ושכר נמוך.

שתדע שתחום הלינוקס, מביא משרות ומשכורות די גבוהות. וזה רק ממה שאני אישית מכיר באיזור המרכז.. יש ביקוש ואין הרבה אנשים שחזקים בזה ברמה הנדרשת.

ויש כ"כ הרבה תחומים שאני כבר לא יודע מה לבחור
תוריד CBT NUGGETS, יש הרצאות וחומר לימודי כמעט לכל חומר.
קח בחשבון שצריך רמה טובה באנגלית כדי ללמוד את זה (גם בקורסים חומר הלימוד הוא באנגלית)

IT זה תחום ששמעתי עליו אבל לא ממש יודע מה עושים בו. גם @Asi יוכל להרחיב אודותיו.
ב IT יש המון תפקידים, החל מנותני התמיכה למשתמשי הקצה בארגון ועד לאנשי הסיסטם הבכירים שמתחזקים את מערך השרתים,התקשורת ואבטחת המידע.
כדי להגיע לטופ, אתה תתחיל מהתחתית....אם תיהיה טוב, תצליח להתקדם עם הזמן.
אבל כולם מתחילים מלתקן למשתמשים את המחשבים, לתת תמיכה טלפונית\פרונטאלית....... לא עבודה הכי נעימה, צריך גם לקחת בחשבון.

בנוגע לאבטחת מידע - האם במקצוע הנ"ל אצטרך ללמוד כמה שפות תכנות ?
בהחלט.
גם כאיש IT רצוי לדעת לכתוב סקריפטים וזה יצריך למידה של שפות רלוונטיות לסקריפטים.

הבנתי מחברה של אימא שלי שהוא אחד הקורסים הקשים
ניהול רשתות?
של מיקרוסופט או הכללי?

זה לא קשה, לא הייתי דואג מזה..... הייתי קונה ספר כלשהו של דורון סיוון ולומד לבד לפני כדי שיהיה יותר קל בקורס.
בסה"כ הכל שם זה ה BASIC

• פותח/ת השרשור
ב IT יש המון תפקידים, החל מנותני התמיכה למשתמשי הקצה בארגון ועד לאנשי הסיסטם הבכירים שמתחזקים את מערך השרתים,התקשורת ואבטחת המידע.
כדי להגיע לטופ, אתה תתחיל מהתחתית....אם תיהיה טוב, תצליח להתקדם עם הזמן.
אבל כולם מתחילים מלתקן למשתמשים את המחשבים, לתת תמיכה טלפונית\פרונטאלית....... לא עבודה הכי נעימה, צריך גם לקחת בחשבון.

אם יש תחום שאני לא סובל והוא ממש על סף העצבים אצלי זה לעבוד בשירות לקוחות, לא משנה באיזה תחום בטח בישראל.

בהחלט.
גם כאיש IT רצוי לדעת לכתוב סקריפטים וזה יצריך למידה של שפות רלוונטיות לסקריפטים.

אתה הבנאדם היחיד שאני לא אתבייש להגיד לו "וואי איזה זקן אני" בכל הקטע של שפות תכנות ישנות, אבל בתיכון למדתי פסקל(לא סיימתי כי לצערי היו פערים ובעיות בדרך...), האם לימוד שפות כגון C,C+,C++ JAVA זה ברמה של לדעת טוב מתמטיקה ברמה גבוהה ?

וממה שראיתי בסילבוס של אבטחת מידע משום מה אין שם קורס של לימוד תכנות של שפה כלשהי.

ניהול רשתות?
של מיקרוסופט או הכללי?

זה לא קשה, לא הייתי דואג מזה..... הייתי קונה ספר כלשהו של דורון סיוון ולומד לבד לפני כדי שיהיה יותר קל בקורס.
בסה"כ הכל שם זה ה BASIC

הקורס של לשכת עבודה דרך ג'ון ברייס הוא ניהול רשתות עם תעודת גמר ניהול רשתות 2012 MCSA עם מבחן הסמכה של מייקרוסופט

ומה בנוגע לתכנות Java ? פיתוח אפליקציות מובייל אנדרואיד/Web ? פיתוח אפליקציות מובייל Windows/Web ?

אם יש תחום שאני לא סובל והוא ממש על סף העצבים אצלי זה לעבוד בשירות לקוחות, לא משנה באיזה תחום בטח בישראל.
בלי סבלנות, אתה לא תשרוד בזה.. כי אתה תתחיל כנותן שירות בדרך זו או אחרת.

האם לימוד שפות כגון C,C+,C++ JAVA זה ברמה של לדעת טוב מתמטיקה ברמה גבוהה ?
אני לא מתכנת, אז אני לא יודע לפרטים.. אבל צריך לדעת מתמטיקה מן הסתם.. פונקציות\נוסחאות וכו'..

הקורס של לשכת עבודה דרך ג'ון ברייס הוא ניהול רשתות עם תעודת גמר ניהול רשתות 2012 MCSA עם מבחן הסמכה של מייקרוסופט
הסמכות זה נחמד, גם לי יש MCSA של מיקרוסופט. פעם היו מסתכלים על זה.... אם לא הניסיון, הייתי יכול לנגב עם זה את התחת.
חפש קורס שייתן לך ידע מעשי, לא רק תאורטי.
הייתי מציע קודם להתחיל ללמוד קצת לבד..

ומה בנוגע לתכנות Java ? פיתוח אפליקציות מובייל אנדרואיד/Web ? פיתוח אפליקציות מובייל Windows/Web ?
אתה מדבר על תכנות לכל דבר.
מה השאלה בעצם?
אני לא בקיא בתחום התכנות..

לעשות תואר זה לא אופצייה ?

בכל מקרה אם לא יש כרגע 2 אופציות שהייתי הולך אליהם.

אופציה 1.
יש הסמכות של SISCO אם אני לא טועה יש 3 עיקריות שה 1 היא מאוד פשוטה ה 2 יחסית כבר דורשת השקעה גדולה וה 3 ממש קשה ועושים אותה בחו"ל.

חבר טוב עשה בצבא את 1 ואז למד לבד עוד כשנה סיים את 2, לא מזמן עבר את ה 3 לבד כרגע הוא ללא תואר מרוויח יותר ממני כאשר אני אם תואר במדעי המחשב ועובד. אחרי שהוא סיים את דרגה 2 הוא התחיל לעבוד וקיבל בחודש כ 15K.

אופציה 2.
לעשות קורסים של אנדרואיד/אייפון.

• פותח/ת השרשור
לעשות תואר זה לא אופציה ?

בכל מקרה אם לא יש כרגע 2 אופציות שהייתי הולך אליהם.

אופציה 1.
יש הסמכות של SISCO אם אני לא טועה יש 3 עיקריות שה 1 היא מאוד פשוטה ה 2 יחסית כבר דורשת השקעה גדולה וה 3 ממש קשה ועושים אותה בחו"ל.

חבר טוב עשה בצבא את 1 ואז למד לבד עוד כשנה סיים את 2, לא מזמן עבר את ה 3 לבד כרגע הוא ללא תואר מרוויח יותר ממני כאשר אני אם תואר במדעי המחשב ועובד. אחרי שהוא סיים את דרגה 2 הוא התחיל לעבוד וקיבל בחודש כ 15K.

אופציה 2.
לעשות קורסים של אנדרואיד/אייפון.

לא ממש, גם מפני שאין לי את הסבלנות, הכסף, הפסיכומטרי ושיפור בגרויות/מכינה בשביל לעבור מסלול של תואר. מה גם שעשיתי שנה ראשונה של תואר ושמתי 23,500, הבנתי שזה לא בשבילי.

סיסקו ? אוקיי מזה ? לא ממש הבנתי...

לא ממש, גם מפני שאין לי את הסבלנות, הכסף, הפסיכומטרי ושיפור בגרויות/מכינה בשביל לעבור מסלול של תואר. מה גם שעשיתי שנה ראשונה של תואר ושמתי 23,500, הבנתי שזה לא בשבילי.

סיסקו ? אוקיי מזה ? לא ממש הבנתי...

זה רשתות. להקים ולחבר את כל מערך המחשבים של נגיד חברה לרשת החיצונית או לעשות רשת פנימית, יותר מזה לא כל כך יודע. רק מכיר את המסלול שהבחור עשה (ועוד כמה כמוהו) ומה התנאים שאפשר לקבל.

תשמע אתה כותב הרבה "אין לי סבלנות" אבל אם תרצה להצליח, בכל תחום, תצטרך הרבה ממנה. אין פתרונות קסם (חוץ מהורים מיליונרים, אבל זה נקבע בלידה).

BI זה תחום ענק לא מסכים עם מה שנאמר שאין מה לחפש שם. מה שכן בתור חסר ניסיון וידע תכנותי אז אין לך מה לחפש שם.

QA זה תחום של בדיקות תוכנה. עם קןרס זריז תוכל להשיג מקצוע והשכר לא להיט אבל הוא לא רע. מעל ה10 ממה שאני מכיר ואפילו 14-15 שמעתי מחברים.

לדעתי QA נשמע מתאים לך כי אתה מחפש משהו זריז.
אבטחת מידע אתה תצטרך ידע רחב מאוד כדי להתחיל להבין

ניהול רשת זה גם מהר יביא אותך לעבודה אבל השכר נמוך יותר מQA

בודק תוכנה מתחיל יתקשה למצא עבודה,ואם ימצא אז השכר יהיה 7-8,אחרי שנה/שנה וחצי יעלה לזביבות 10 ואז ל 12-13.
אני מדבר על איש ממוצע שלא מפגין שום יכולת מיוחדת ואין לו ניסיון.
תלוי גם באיזו חברה יעבוד ובאיזה תפקיד של בדיקת תוכנה.

הכי לא הייטק אבל שכר מעולה, עם הרבה יותר סיכוי להמשיך לעבוד לאורך זמן.
FB_IMG_1457522618720.jpg

כמו כל דבר ישנו מכלול של פרטים.
1.יכולות אישיות
2 . תקשורת בינאישית.
צריך ידע מעולה באנגלית ואוריינטציה למחשבים, בפועל ישנם קורסים של fedora או שאר גרסאות. חשוב לדעת שהקורס קשה וארוך אך ישנו חוסר רציני בשוק כרגע.
להערכתי גם ללא ידע משמעותי יקחו בוגר קורס, אך אין לצפות לשכר גבוה בשנה הראשונה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית