הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון progressive overload

Fsociety

משתמש פעיל
886
102
נק' מוניטין:
194
886
102
מה ההשפעה שיש לprogessive overload כאשר ההתקדמות במשקלים נובעת מכך שבמצעים תרגיל חדש?
לדגומא אדם שיש לו בנץ של 120 אבל אף פעם לא עשה בנץ עם דאמבלים.
כאשר הוא מנסה לעשות בנץ עם דאמבלים בפעם הראשונה הוא משתמש בדאמבלים של 20 ומרגיש שבמחינתו זה כרגע המקסימום שלו בתרגיל.
עכשיו ברור שהוא יכול להתקדם המון בתרגיל, השאלה שלי האם להתקדמות הגדולה שלו בתרגיל שנובעת מכך שהוא עובד על תרגיל שהוא לא מאומן בו יהיה carryover לתרגילים אחרים?

בהחלט, הגוף לומד להשתמש ביחידות מוטוריות שונות ונוספות, אז בהחלט יהיה carryover

• פותח/ת השרשור
בהחלט, הגוף לומד להשתמש ביחידות מוטוריות שונות ונוספות, אז בהחלט יהיה carryover
ומה לגבי אם אותו תהליך בדיוק יקרה בזמן חיטוב?
בחיטוב קשה לשמור על מסת שריר ואת הכוח, האם שילוב תרגילים חדשים בזמן חיטוב ותהקדמות בהם יעזרו לשמור על הכוח בזמן החיטוב ואפילו יגרמו לעלייה בכוח?

ומה לגבי אם אותו תהליך בדיוק יקרה בזמן חיטוב?
בחיטוב קשה לשמור על מסת שריר ואת הכוח, האם שילוב תרגילים חדשים בזמן חיטוב ותהקדמות בהם יעזרו לשמור על הכוח בזמן החיטוב ואפילו יגרמו לעלייה בכוח?
זו נראית לי שאלה קצת מתקדמת ואני בספק אם מישהו יוכל לתת לך פה תשובה חד משמעית
מה שנראה לי זה שכן תהיה איזושהי הסתגלות מסויימת של מערכת העצבים שתוכל לעזור בכוח, אבל התועלת תהיה יחסית נמוכה לדעתי, שייקח לך יותר מדי זמן להפיק מזה תועלת לתרגילים הגדולים

לא חושב שיהיה carryover כי הכוח הכללי לא משתפר יותר מדי אלא רק היעילות של הגוף בתרגיל הספציפי הנ"ל
לפי דעתי יש סיכוי שגם הבנצ שלך יירד במעט אם תעשה עכשיו חודש רק בנצ עם דאמבלים בשיפוע חיובי ולא תעשה כלל בנצ עם מוט

האם שילוב תרגילים חדשים בזמן חיטוב ותהקדמות בהם יעזרו לשמור על הכוח בזמן החיטוב ואפילו יגרמו לעלייה בכוח?
לא. והדוגמאות שנתת עם הבנץ' 120 והדאמבלים 20 רחוקות קילומטרים מהמציאות.

• פותח/ת השרשור
לא. והדוגמאות שנתת עם הבנץ' 120 והדאמבלים 20 רחוקות קילומטרים מהמציאות.
אתה יכול להסביר למה לא?
יכול להיות שהדוגמא לא הכי טובה אבל לפחות אצלי מכיוון שכמעט לא עבדתי עם דאמבלים יש הבדל גדול בין דאמבלים למוט.
דוגמא אחרת יכולה להיות מישהו שבחיים לא עשה חתירה אני מניח שהוא יכול להתקדם בזה המון מבחינת משקלים.

אתה יכול להסביר למה לא?
אין פה יותר מדי מה להסביר, הבעיה בחיטוב היא שמירה על מסת שריר, וכל התקדמות שתעשה בתרגיל חדש בזמן חיטוב תהיה בתחום הטבעת הדפוס המוטורי, ומקסימום שיפור בגיוס יחידות מוטוריות. אין כאן שום תועלת בהיבט של שמירה על מסת שריר, להפך - אם תעבוד רק בתרגיל החלש יותר אצלך, דאמבלים בדוגמא שלך, תוכל רק לעודד איבוד מסת שריר בחיטוב כי לא תכריח את השריר לעבוד במלוא העוצמה שלו.
יכול להיות שהדוגמא לא הכי טובה אבל לפחות אצלי מכיוון שכמעט לא עבדתי עם דאמבלים יש הבדל גדול בין דאמבלים למוט.
בחיים לא הבדל של 120 קילו מול 20 קילו ליד, אלא אם אתה ממש ממש גרוע בתנועה החדשה.

• פותח/ת השרשור
אין פה יותר מדי מה להסביר, הבעיה בחיטוב היא שמירה על מסת שריר, וכל התקדמות שתעשה בתרגיל חדש בזמן חיטוב תהיה בתחום הטבעת הדפוס המוטורי, ומקסימום שיפור בגיוס יחידות מוטוריות. אין כאן שום תועלת בהיבט של שמירה על מסת שריר, להפך - אם תעבוד רק בתרגיל החלש יותר אצלך, דאמבלים בדוגמא שלך, תוכל רק לעודד איבוד מסת שריר בחיטוב כי לא תכריח את השריר לעבוד במלוא העוצמה שלו.

בחיים לא הבדל של 120 קילו מול 20 קילו ליד, אלא אם אתה ממש ממש גרוע בתנועה החדשה.
ומה אם זה לא במקום אלא בנוסף?
אם אני אוסיף עכשיו חתירה במוט לאימונים שלי מה שכמעט אף פעם לא עשיתי, אני אולי אוכל להתקדם בזה לתקופה מסוימת גם בחיטוב.
ואני אמשיך לעשות מתח כרגיל כמו שעשיתי עד עכשיו.

בחיטוב אין לך כוח אפילו לעשות נפח בתרגילים הגדולים, אז אתה רוצה להוסיף עוד נפח בתרגילי עזר?

את האנרגיה המועטה שיש לך בחיטוב עדיף שתשקיע בסקוואט/בנץ'/דדליפט/פרס/מתח/חתירה/מקבילים, לא בתרגילי עזר שתרומתם במסה למתאמן ברמתך מוטלת בספק, על אחת כמה וכמה בחיטוב.

• פותח/ת השרשור
בחיטוב אין לך כוח אפילו לעשות נפח בתרגילים הגדולים, אז אתה רוצה להוסיף עוד נפח בתרגילי עזר?

את האנרגיה המועטה שיש לך בחיטוב עדיף שתשקיע בסקוואט/בנץ'/דדליפט/פרס/מתח/חתירה/מקבילים, לא בתרגילי עזר שתרומתם במסה למתאמן ברמתך מוטלת בספק, על אחת כמה וכמה בחיטוב.
ואם אני מדבר באופן ספציפי על חתירה?
זה אחד מהתרגילים שאמרת שעדיף להשקיע בהם

• פותח/ת השרשור
למה לחתירה יש עדיפות על מתח ?
לא אמרתי שיש עדיפות, אבל חתירה זה תרגיל שאפשר להרים בו משקלים גבוהים יחסית ולהתקדם בו יפה.
אני כמעט אף פעם לא עבדתי על החתירה שלי אז אני מעריך שאני יוכל להתקדם בה לא מעט.

לא אמרתי שיש עדיפות, אבל חתירה זה תרגיל שאפשר להרים בו משקלים גבוהים יחסית ולהתקדם בו יפה.
אני כמעט אף פעם לא עבדתי על החתירה שלי אז אני מעריך שאני יוכל להתקדם בה לא מעט.

אני שילבתי בעבר הרחוק חתירה, הפסקתי כי הרגשתי שלא משנה מה אני עושה - במשקלים כבדים יהיה צ'יטינג. תרגיל עזר לא רע - אבל עדיף מתח עם משקל אם צריך לבחור בין השניים.

לא הייתי מוסיף נפח עבודה בתרגילים חדשים בחיטוב, אבל אין לי מושג מה התוכנית שלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית