הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בקשר לאוטו,אמברקס !

FitnessDor

משתמש פעיל
620
423
נק' מוניטין:
2,240
620
423
ספרטה 302,אילת.
חברים בשעה טובה נגמר המלווה.
סתם משהו שעלה לי לראש,נגיד והאוטו כבוי ואין ברקס (כי האוטו כבוי) ומורידים אמברקס ומשלבים לדרייב,האוטו התחיל לזוז ומרימים שניה וחצי אחרי אמברקס ולפני זה שמים מהר פארקינג,קורה משהו לאוטו?
זה קרה לחבר (לפי מה שהוא סיפר היום) ושמע כזה פחח שהעביר לפארקינג.

אם שמים פארקינג בזמן נסיעה זה פשוט מזיין את הגיר

• פותח/ת השרשור
אם שמים פארקינג בזמן נסיעה זה פשוט מזיין את הגיר
מבין,היה עדיף שיעצור על N?
וגם אם זה ממש לשניה וחצי,הוא הסביר לי שהוא שם פארקינג ראה שהאוטו לא נעצר וממש שניה אחרי זה הרים בלם יד והאוטו נעצר

• פותח/ת השרשור
כן.
ובכלל היה עדיף לא לעשות את זה מלכתחילה 😃
מבין לגמרי,שחושבים על זה צודק,N זה ללא הילוך והאמברקס היה עוצר את האוטו ללא בעיה.
השאלה שלי היא כזאת,אם האוטו היה על פארקינג,הילד שמע קצת פחח ממש למשך שניה שתיים וישר הרים אמברקס והאוטו נעצר,האם נזק לאוטו\בלאי של משהו יהיה

אולי נזק זניח לדעתי מפעם אחת. זכור לי שמתישהו עשיתי משהו דומה ולא קרה כלום סה"כ. פשוט שלא יעשה את זה יותר.

כשאתה שם על P יש שן בגיר שתפקידה לעצור את התנועת גלגל ההינע שיוצא מגיר, מה שחבר שלך עשה בעצם זה להחזיר את השן תוך כדי שהגלגל הזה מסתובב ולכן הוא שמע "פחח" עד שהשן התיישבה בתוך אחת מהמגרעות על הגלגל. לא יקרה שום דבר מפעם אחת.
parkinggear.jpg

shift_brake_park_operation.jpg

כשאתה שם על P יש שן בגיר שתפקידה לעצור את התנועת גלגל ההינע שיוצא מגיר, מה שחבר שלך עשה בעצם זה להחזיר את השן תוך כדי שהגלגל הזה מסתובב ולכן הוא שמע "פחח" עד שהשן התיישבה בתוך אחת מהמגרעות על הגלגל. לא יקרה שום דבר מפעם אחת.
parkinggear.jpg

shift_brake_park_operation.jpg

אהבתי את ההסבר.. טוב לדעת 😃

זה קיים מכיוון שבתיבה אוטומטית פלנטרית הכוח עובר דרך ממיר מומנט ואין מצמד כמו בידנית או רובוטית, הרכב יכול לנוע קדימה או אחורה גם כשהוא משולב על הילוך.

נערך לאחרונה:
"אמברקס" זו פשוט עילגות שהשתרשה לה.

כיום, מכיוון שביותר ויטתר מכוניות הבלם (למטרות חניה) הזה מופעל באמצעות דוושה או בצורה חשמלית, ע"י כפתור, נכנס לשימוש השם parking brakes.

מה שקיים עדיין ברוב המכוניות בישראל הוא אכן hand brake. ולכן, אם כבר בא לך להשמע אינטיליגנט (למה לא לומר פשוט, בלם חניה או בלם יד?) אז תכתוב הנדברייק או הנדברייקס.

arm brake לעומת זאת, פועל במכניזם שונה מבלם החניה של מכונית. מדובר בזרוע/מנוף אותו מרימים בקצה אחד, והקצה השני נוגע בגלגל ומונע ממנו להמשיך להסתובב.

• פותח/ת השרשור
אוי ...
כל אלה שנתפסו שאמרתי "אמברקס" זה כי אני משתמש במילה הזו ביומיום,בכללי אני יודע שאומרים בלם יד,וזה מה שאני אומר שצריך להגיד את המילה "נכון".
עובדה,אם הבנתם אותי הכל טוב,מצער לשמוע שאתם עונים דווקא על זה ולא על מה ששאלתי,אבל כל אחד והפאקינג מחשבה שלו.

אוי ...
כל אלה שנתפסו שאמרתי "אמברקס" זה כי אני משתמש במילה הזו ביומיום,בכללי אני יודע שאומרים בלם יד,וזה מה שאני אומר שצריך להגיד את המילה "נכון".
עובדה,אם הבנתם אותי הכל טוב,מצער לשמוע שאתם עונים דווקא על זה ולא על מה ששאלתי,אבל כל אחד והפאקינג מחשבה שלו.

עשית טעות בפורום של מתחטבים רעבים ממש, נראה לך שלא יאכלו אותך על זה?! 🤣😄

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית