הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בחורה בקשר מרחוק ותקשורת תקועה

• פותח/ת השרשור nyeoNi
  • פורסם בתאריך
סתם שאלה כללית, למה רוב הזוגות מתגרשים אחרי חתונה? האם משהו בתפיסה של הזוגיות משתנה אחרי שמתחתנים? סתם מעניין אותי לדעת, אני אישית חושב שחתונה זה סתם טקס דתי שאין לו שום משמעות.
ואז אותם אנשים מתחתנים עוד הפעם ומתגרשים וכך זה נמשך...
לאדם הקדמון הכל היה פשוט כל כך לא היה צריך שום טקס, שום התחייבות הוא היה חופשי לעשות כרצונו
אני לא יודע. אני חושב שהמקרה שלי קצת שונה מכל המקרים בגלל הנסיבות שלא יכולנו לגור ביחד לפני שהתחתנו (המעבר שלי לאוסטרליה היה תלוי בחתונה לצורך קבלת ויזה). בנוסף זה היה הקשר הרציני הראשון שלי (אני יודע, בגיל די מאוחר, 24) ולא הצלחתי להפנים מה נחשב ״נורמלי״. בגדול היו הרבה בעיות שהייתי בטוח שיעלמו מתי שנגור לבד כי ההורים שלה היו סיר לחץ והתערבו/השפיעו על הקשר ועל האורח חיים שלנו. בפועל שעברנו לגור ביחד, בגלל שככה היא גדלה, היא לא יכלה להתנתק מהם ולהשתחרר מכל מיני הרגלים וכד׳ מה שגרם לנו לריב עוד יותר על בסיס יומיומי.

כי כששמים לאישה טבעת על האצבע היא משתנה ב 180 מעלות ומרשה לעצמה להוציא את כל הרוע החוצה. בלי להכליל כמובן.. לא כולן.
דבר שני, יש עדיין הרבה זוגות שעוברים לגור ביחד רק לאחר החתונה, ומה לעשות החיים של זוג צעיר בלי התחייבויות שונה מאוד מזוג שגר ביחד וצריך לכלכל בית ביחד ולהקים משפחה.
ג. הרבה נשים מקבלות דיכאון שלאחר לידה, משתנות מקצה אל הקצה.
אתה מדבר כאן כאילו רק האישה יכולה להשתנות לרעה. גם גברים יכולים להשתנות לרעה אחרי חתונה/קשר ארוך. במקרה שלי היא לא השתנתה אחרי החתונה. זה היה המעבר לגור ביחד.

כל זוג שני מתגרש היום

אם נדבר פה על העובדות, רוב הזוגות מתגרשים היום, זה לא קשור לסביבה שלי או שלך. אין בי ספק שאפשר להיות מאושר ולהתפתח עם אשתך, אממה רוב האנשים מתפשרים, מלא אנשים לא מאושרים במערכת היחסים שלהם. ואם אני לא טועה משהו כמו 45-50 מהאנשים בישראל מתגרשים. חלק אחרי תקופה קצרה, חלק אחרי 20 שנה.

תעברו לגור ביחד? למרות ששעה מרחק זה לא הרבה, ישראל זו מדינה קטנה..
אומנם הסיבת גירושין שלי קצת (מאוד) שונה, אבל לדעתי הסיבה שכל כך הרבה מתגרשים היום זה בגלל הזמינות של האופציות והמדיה חברתית. יש לך טינדר, אפליקציות הכרויות ואפילו בגידות, קל מאוד לצוטט עם מישהו/י באינסטה ולהרגיש שהנה יש לך אופציה יותר טובה וכד׳. אתה מסתכל על זוגות אחרים במדיה חברתית וזה נראה שלכולם יש חיים הרבה יותר טובים משלך (שזה כמובן מזוייף, מהנסיון שלי, הזוגות שמעלים הכי הרבה, לרוב הכי פחות מאושרים). כל זה תורם להרגשה שהכל זמין, הכל זמני, קל להחליף וקל להשוות.

לא קראתי את כל השרשור אבל קראתי את ההתחלה, תמיד היה לי קטע כזה לצאת עם בחורות שגרות רחוק שהפעם קצת הגזמתי, חברה שלי מאשדוד בזמן שאני מהקריות בכלל ואנחנו מתניידים ברכבות בעיקר ככה שהמרחק הוא שלוש שעות.
הזוגיות שלנו נפלאה ברוך ה', בין אם זה מרחוק ובין אם זה מקרוב, המרחק אכן מקשה אבל בעיקר בקטע של געגוע וכו אבל חוץ מזה אפשר להתגבר על הכל אם רק מספיק רוצים את זה, לגבי זה שמרחוק היא קרה יותר, לא עונה וכו מתאר לעצמי כמה זה מפריע אבל זה כן דבר שווה לפחות לנסות לדבר עליו, לדעתי בכל אופן, אבל כל אחד ואיך שהוא רואה את הדברים, שיהיה המון בהצלחה!

מלא אנשים לא מאושרים במערכת היחסים שלהם.
מלא אנשים לא מאושרים בכללי היום, תסתכל למשל על תדירות החלפת מקום עבודה בממוצע היום לעומת אנשים לפני 30 שנה. אני חושב שזה המחשבה ש"בחוץ יש משהו יותר טוב", זה מתבטא בהכל, כמובן גם לרשתות חברתיות יש תרומה לזה, כשבנאדם רואה את החיים של כולם ברשתות חברתיות וחושב שאצלם הכל דבש והאפי האפי, ואצלו בבית זה החיים האמיתיים, הוא ילך לחפש משהו יותר טוב

האמת, עם כל הרצון שלי לילדים, אני לא רואה את עצמי מתחתן בשנים הקרובות

מלא אנשים לא מאושרים בכללי היום, תסתכל למשל על תדירות החלפת מקום עבודה בממוצע היום לעומת אנשים לפני 30 שנה. אני חושב שזה המחשבה ש"בחוץ יש משהו יותר טוב", זה מתבטא בהכל, כמובן גם לרשתות חברתיות יש תרומה לזה, כשבנאדם רואה את החיים של כולם ברשתות חברתיות וחושב שאצלם הכל דבש והאפי האפי, ואצלו בבית זה החיים האמיתיים, הוא ילך לחפש משהו יותר טוב
באיזשהו מובן, הרשת החברתית באמת דופקת לרוב האנשים את הקופסא

מבין אותך
אתה חושב יותר מדי
תן לזה לזרום
תתקשר לפחות פעם ביום בערב לשאול מה שלומה
אתה לא צריך לרדוף אחריה יותר מדי

הטלפון/הודעות.
אגלה לך משהו
באינטרקציה כזאת אני ממש על תקן עב''ם (לפעמים עד שקולט משהו לקוח נצח)

מה שחשוב זה מה קורה שנפגשים פייס טו פייס

ולגבי המרחק,תקנה אופנוע ;)

וכמובן תגדל זקן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית