הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ המלצה חמה

yonizarkh

מנהל פורום פציעות
1,671
696
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
2,640
1,671
696
אחרי שלא מעט מחברי הפורום הגיעו אליי לצורך קבלת ייעוץ/טיפול בפציעות חשבתי שיהיה לנכון לכתוב משהו שמאוד בולט אצל הרבה מהם :
חוסר תנועתיות בחגורת הכתפיים
עכשיו , "חוסר תנועתיות" זה מושג קצת מעורפל אז כדאי אולי לפרט :
רוב החבר'ה שמגיעים אליי מגיעים עם פציעות כתפיים. לאחר הראיון אני כמובן בודק אותם. הבדיקה מתחילה קודם כל בהתרשמות הסתכלותית כללית בה בדרך כלל רואים מסת שריר מכובדת . לעיתים חוסר סימטריה קלה אבל לא מעבר.
לאחר מכן בודקים טווחי תנועה. כאן לרוב לא רואים טווחים שבפיזיותרפיה קוראים להם מוגבלים , אבל ניכרת מעין "נוקשות" ביכולת להגיע לסופי הטווח. לפעמים נראה שהמעבר מקצה אחד של הטווח לשני ( מאדדוקציה מלאה בכתף לאבדוקציה מלאה למשל ( 0-180 מעלות ) ) דורש ממש מאמץ.
בבדיקת טונוס שריר מוצאים לרוב טונוס מעט גבוה. מעין חוסר יכולת להרפות ולהוריד מתח.

באופן כללי , אנשים שאמורים להיות צעירים , בריאים , חזקים וכו' - מדגימים נוקשות ותנועתיות מוגבלת שאנשים שלא מתאמנים לא מראים .

השאלה שמתבקשת היא - האם חוסר התנועתיות קשור לפציעה?
התשובה היא שכנראה שלא. אבל יתכן גם שזה כן תורם. אי אפשר לדעת בוודאות.
אפשר כתוב בפוסט נפרד על הגורמים שכן יכולים להוביל לכאב , אבל כאמור , זהו פוסט נפרד.

בכל אופן , למה כדאי לשפר תנועתיות בכתפיים?
בדיוק מאותה הסיבה שכדאי לשפר את הכוח/סיבולת לב הריאה/הגמישות וכו' - שיפור יכולות גופניות כלליות. תנועה אסטתית יותר. יכולות פונקציונאליות טובות יותר וכו'.

איך לשפר?
באופן ספציפי אני נותן מספר תרגילי "תנועתיות" בהתאם לתנועה הספציפית שבה אני רואה שהמטופל מתקשה.
אם חדר הכושר זה המקום היחידי/עיקרי בו אתם מבצעים פעילות גופנית - כדאי לשלב תרגילי תנועתיות כלליים כחלק מהפעילות הכללית בחדר הכושר. עדיף בחלק של החימום לפני האימון.
בנוסף , אני מאוד ממליץ לשלב פעילות שמערבת הפעלה של פלג גוף עליון שהיא לא אימון כוח/התנגדות - משחקי כדור / שחייה / אומנות לחימה / ספורט אתגרי וכו'.

מוזר, מהתיעוד שיצא לי לראות, למרימי משקולות יש כתפיים מוביליות מאוד. כנראה שבעבודת כוח שלא משלבת הנפות זה לא משתפר כלכך.

• פותח/ת השרשור
מוזר, מהתיעוד שיצא לי לראות, למרימי משקולות יש כתפיים מוביליות מאוד. כנראה שבעבודת כוח שלא משלבת הנפות זה לא משתפר כלכך.

כי מרימי משקולות הם ספורטאים לכל דבר ולכן עובדים על רוב האספקטים של הכושר הגופני .
הם גם זקוקים לטווחים ולגמישות המפרקית הספציפית לכתפיים , ולכן הגיוני שלא רק שלא תהיה להם מגבלה , אלא הם גם יציגו יכולת גמישות ותנועתית מוגברת.

תוכל לפרסם סרטון המציג תנועה מלאה של הכתף?
כתבת:
כאן לרוב לא רואים טווחים שבפיזיותרפיה קוראים להם מוגבלים , אבל ניכרת מעין "נוקשות" ביכולת להגיע לסופי הטווח

אבל מה זה אומר "סופי הטווח"?

תודה.

• פותח/ת השרשור
תוכל לפרסם סרטון המציג תנועה מלאה של הכתף?
כתבת:

אבל מה זה אומר "סופי הטווח"?

תודה.
הדגמה פשוטה של בדיקת טווחי תנועה

tests-for-shoulder-joint-2-638.jpg

אני לא רואה שום תסריט בו בן אדם, לא ספורטאי בענף שדורש את זה, אלא בן אדם - צריך יותר מטווחי התנועה שהפרס, בנץ', צ'ין אפס, סקוואט, דדליפט וקלין דורשים ומפתחים.
אשמח לשמוע על תסריט *אחד* בו ידרש טווח תנועה מעבר לכך, או למען האמת - אפילו כמו בתרגילי הבסיס.

• פותח/ת השרשור
אני לא רואה שום תסריט בו בן אדם, לא ספורטאי בענף שדורש את זה, אלא בן אדם - צריך יותר מטווחי התנועה שהפרס, בנץ', צ'ין אפס, סקוואט, דדליפט וקלין דורשים ומפתחים.
אשמח לשמוע על תסריט *אחד* בו ידרש טווח תנועה מעבר לכך, או למען האמת - אפילו כמו בתרגילי הבסיס.

בתור אחד שעוסק בספורט בתוך המים חשבתי שאולי תעלה לך בראש תסריט של שחייה למשל...

באופן כללי זה תלוי כמוסן מה אתה עושה. אם אתה יושב כל היום במשרד מול מחשב ונוסע הבייתה ברכב ואז יושב בבית מול הטלוויזיה אתה לא באמת "צריך" טווחי תנועה מלאים. אתה גם לא צריך סקוואט של יותר ממשקל גוף או דדליפט של יותר מלהרים את השלט מהרצפה , אבל היות ומי שמתאמן עוסק בשיפור יכולות גופניות ( לצד שיפור המראה האסטטי למי שזה בראש מעייניו ) , זה נראה לי די מוזר שטווחי התנועה שלו יהיו נמוכים/מאומצים יותר ממי שאינו מתאמן.

בתור אחד שעוסק בספורט בתוך המים חשבתי שאולי תעלה לך בראש תסריט של שחייה למשל...

באופן כללי זה תלוי כמוסן מה אתה עושה. אם אתה יושב כל היום במשרד מול מחשב ונוסע הבייתה ברכב ואז יושב בבית מול הטלוויזיה אתה לא באמת "צריך" טווחי תנועה מלאים. אתה גם לא צריך סקוואט של יותר ממשקל גוף או דדליפט של יותר מלהרים את השלט מהרצפה , אבל היות ומי שמתאמן עוסק בשיפור יכולות גופניות ( לצד שיפור המראה האסטטי למי שזה בראש מעייניו ) , זה נראה לי די מוזר שטווחי התנועה שלו יהיו נמוכים/מאומצים יותר ממי שאינו מתאמן.
יש שחייני עילית עם גמישות רעה מאוד. שחיין החזה הכי מהיר בישראל במקרה מתאמו אצלי ואני יכול להגיד לך שהוא בקושי יכול לשים את המוט על הגב בלואו באר, לקח לו משהו כמו חודש שלא יכאב לו מאוד. היום הוא בסדר אבל עדיין אוחז דיי רחב.
אני לא אומר שלא היה נהדר לשפר את זה, אבל הנקודה שלי היא שאפשר בהחלט לשחות ברמה עממית ואפילו תחרותית עם גמישות גרועה. לא מכיר מישהו שלא מצליח לשחות אם הוא באמת משתדל ללמוד טוב. ומכיר המון מאסטרס וכו' עם גמישות נוראית. והם שוחים גם במשחים עממיים של 5000 מ'. פשוט לא עושים שיא עולם, וזה ממש סבבה.

ולגביי כמה כוח צריך - לא מסכים איתך, כי כשאתה מתחיל את ההזדקנות שלך עם סקוואט 150 אתה צפוי להיות מתפקד גם בגיל 90, לעומת זאת אם תתחיל את ההזדקנות שלך עם סקוואט משקל גוף - בגיל 90 אני ממש לא בטוח שתתפקד (תלוי בהרבה גורמים כמובן, בוודאי שדברים כמו סרטן וכו' משנים את המצב מקצה לקצה, אבל בהנחה וכל המשתנים זהים - זה שהתחיל להזדקן עם 150 יתפקד טוב יותר בגיל 80 מאשר זה שהתחיל להזדקן עם 65, למשל).
לכן אני לא חושב שיש שלב כלשהו שבו כוח נוסף לא ישתלם לך.
אבל גמישות נוספת?
לא רואה מצב בו זה ישתלם לך. במידה ויש לך טווחי תנועה לכל התרגילים שציינתי - לא רואה שום תסריט בו האקסטרה שתשיג תסייע לך במשהו. שוב, לא מדבר על ספורטאי בענף שדורש טווח תנועה גדול כלשהו, כמובן.

• פותח/ת השרשור
יש שחייני עילית עם גמישות רעה מאוד. שחיין החזה הכי מהיר בישראל במקרה מתאמו אצלי ואני יכול להגיד לך שהוא בקושי יכול לשים את המוט על הגב בלואו באר, לקח לו משהו כמו חודש שלא יכאב לו מאוד. היום הוא בסדר אבל עדיין אוחז דיי רחב.
אני לא אומר שלא היה נהדר לשפר את זה, אבל הנקודה שלי היא שאפשר בהחלט לשחות ברמה עממית ואפילו תחרותית עם גמישות גרועה. לא מכיר מישהו שלא מצליח לשחות אם הוא באמת משתדל ללמוד טוב. ומכיר המון מאסטרס וכו' עם גמישות נוראית. והם שוחים גם במשחים עממיים של 5000 מ'. פשוט לא עושים שיא עולם, וזה ממש סבבה.

ולגביי כמה כוח צריך - לא מסכים איתך, כי כשאתה מתחיל את ההזדקנות שלך עם סקוואט 150 אתה צפוי להיות מתפקד גם בגיל 90, לעומת זאת אם תתחיל את ההזדקנות שלך עם סקוואט משקל גוף - בגיל 90 אני ממש לא בטוח שתתפקד (תלוי בהרבה גורמים כמובן, בוודאי שדברים כמו סרטן וכו' משנים את המצב מקצה לקצה, אבל בהנחה וכל המשתנים זהים - זה שהתחיל להזדקן עם 150 יתפקד טוב יותר בגיל 80 מאשר זה שהתחיל להזדקן עם 65, למשל).
לכן אני לא חושב שיש שלב כלשהו שבו כוח נוסף לא ישתלם לך.
אבל גמישות נוספת?
לא רואה מצב בו זה ישתלם לך. במידה ויש לך טווחי תנועה לכל התרגילים שציינתי - לא רואה שום תסריט בו האקסטרה שתשיג תסייע לך במשהו. שוב, לא מדבר על ספורטאי בענף שדורש טווח תנועה גדול כלשהו, כמובן.

א. אני בספק אם יש שחיינים מקצועיים עם גמישות "גרועה" בחגורת הכתפיים. שחיין חזה אולי יהיה פחות גמיש משחיין בסגנון אחר , אבל זה עדיין דרך ארוכה מ"גרועה". זה שהוא לא היה גמיש מספיק לסקוואט זה כי כנראה הוא לא עשה סקוואט מימיו עד שראית אותו.
ב. בוא נזרום עם הדוגמא שנתת לירידה בכוח עם הגיל ( כי היא דוגמא מצויינת ) - אתה חושב שאין ירידה בטווחי התנועה עם הגיל?
שים לב גם שלא כתבתי "גמישות" , שכן זה לכשעצמו אינו תמיד העניין.
נוקשות בתנועתיות של הכתפיים , היכולת לשנות מנחים במפרק הכתף במהירות ובצורה "חלקה" , שליטה מוטורית טובה יותר וכו' - אלה הן המגבלות היותר "משמעותיות".

א. אני בספק אם יש שחיינים מקצועיים עם גמישות "גרועה" בחגורת הכתפיים. שחיין חזה אולי יהיה פחות גמיש משחיין בסגנון אחר , אבל זה עדיין דרך ארוכה מ"גרועה". זה שהוא לא היה גמיש מספיק לסקוואט זה כי כנראה הוא לא עשה סקוואט מימיו עד שראית אותו.
אתה יכול להיות בספק, אבל זה המצב, וזו בכלל לא הנקודה. הנקודה היא שבשביל לשחות ממש לא חייבים שום טווח תנועה לא-רגיל.

ב. בוא נזרום עם הדוגמא שנתת לירידה בכוח עם הגיל ( כי היא דוגמא מצויינת ) - אתה חושב שאין ירידה בטווחי התנועה עם הגיל?
שים לב גם שלא כתבתי "גמישות" , שכן זה לכשעצמו אינו תמיד העניין.
לא, במידה וממשיכים לעבוד בטווח תנועה מלא (בתרגילי הבסיס, כפי שציינתי), טווחי התנועה ישמרו - בניגוד לכוח שמה לעשות, אם בגיל 30 אתה עושה סקוואט 200 ק"ג, אני בספק אם תעשה 200 ק"ג גם בגיל 75. אבל אם תמשיך לעבוד בטווח התנועה הזה, בניגוד לכוח שלך - הוא ישמר, ואתה תוכל לעשות סקוואט גם בגיל 75, פשוט עם משקל נמוך יותר.

וכל זה לפני שאני אומר שהשאלה שלך היא לא השאלה הנכונה, כי האם טווחי תנועה יורדים זה לא משנה - כי גם אם כן, הם לא יורדים לרמה שבה אתה לא יכול לתפקד בגללם. בניגוד מוחלט לכוח, שבתחום הזה אנחנו בהחלט רואים בני 75 שלא יכולים לקום מהכסא פשוט כי הם לא מספיק חזקים כדי להרים את עצמם. טווח תנועה ברמה נמוכה זו לא בעייה של אף אחד כל עוד לא מדובר בספורט תחרותי. כוח ברמה נמוכה זו כן בעייה של הרבה מאוד אנשים שלא עוסקים בשום ספורט תחרותי (בעיקר מבוגרים).

נוקשות בתנועתיות של הכתפיים , היכולת לשנות מנחים במפרק הכתף במהירות ובצורה "חלקה" , שליטה מוטורית טובה יותר וכו' - אלה הן המגבלות היותר "משמעותיות".
אלה דברים שתרגילי הבסיס משפרים ומשמרים באופן מלא.
תראה לי מישהו שעושה פרס וצ'ין אפס כבדים, אבל לא יכול להרים ידיים מעל הראש במהירות תוך שליטה מוטורית טובה (הכל ביחס לעצמו - גם כמה כבד, גם כמה מהר, וגם כמה שליטה מוטורית טובה - הסטנדרטים כמובן לא זהים לבן 75 ולבן 25, בכל המדדים).
אלה למעשה בדיוק הדברים שאימוני כוח מאמנים. אלה דברים שמושפעים מכוח. תרגילי כוח דורשים ומשפרים קוארדינציה ושיווי משקל בנוסף לכל. לא חושב שאני מפתיע אותך.

• פותח/ת השרשור
אתה יכול להיות בספק, אבל זה המצב, וזו בכלל לא הנקודה. הנקודה היא שבשביל לשחות ממש לא חייבים שום טווח תנועה לא-רגיל.

לא, במידה וממשיכים לעבוד בטווח תנועה מלא (בתרגילי הבסיס, כפי שציינתי), טווחי התנועה ישמרו - בניגוד לכוח שמה לעשות, אם בגיל 30 אתה עושה סקוואט 200 ק"ג, אני בספק אם תעשה 200 ק"ג גם בגיל 75. אבל אם תמשיך לעבוד בטווח התנועה הזה, בניגוד לכוח שלך - הוא ישמר, ואתה תוכל לעשות סקוואט גם בגיל 75, פשוט עם משקל נמוך יותר.

וכל זה לפני שאני אומר שהשאלה שלך היא לא השאלה הנכונה, כי האם טווחי תנועה יורדים זה לא משנה - כי גם אם כן, הם לא יורדים לרמה שבה אתה לא יכול לתפקד בגללם. בניגוד מוחלט לכוח, שבתחום הזה אנחנו בהחלט רואים בני 75 שלא יכולים לקום מהכסא פשוט כי הם לא מספיק חזקים כדי להרים את עצמם. טווח תנועה ברמה נמוכה זו לא בעייה של אף אחד כל עוד לא מדובר בספורט תחרותי. כוח ברמה נמוכה זו כן בעייה של הרבה מאוד אנשים שלא עוסקים בשום ספורט תחרותי (בעיקר מבוגרים).

אלה דברים שתרגילי הבסיס משפרים ומשמרים באופן מלא.
תראה לי מישהו שעושה פרס וצ'ין אפס כבדים, אבל לא יכול להרים ידיים מעל הראש במהירות תוך שליטה מוטורית טובה (הכל ביחס לעצמו - גם כמה כבד, גם כמה מהר, וגם כמה שליטה מוטורית טובה - הסטנדרטים כמובן לא זהים לבן 75 ולבן 25, בכל המדדים).
אלה למעשה בדיוק הדברים שאימוני כוח מאמנים. אלה דברים שמושפעים מכוח. תרגילי כוח דורשים ומשפרים קוארדינציה ושיווי משקל בנוסף לכל. לא חושב שאני מפתיע אותך.

אני לא יודע מה הנסיון שלך בעבודה עם בני הגיל השלישי , אבל אני יכול לנחש שהוא לא רב.
כמו כל אלמנט של גוף צעיר ובריא , גם טווח התנועה המפרקי יורד עם הגיל ( בעיקר עקב השינויים הניווניים במפרק ) והוא יכול מאוד להגביל. לעיתים אפילו יותר מכח .
מעט מאוד אנשים מבצעים פעילות גופנית בגילאים מבוגרים , הרבה פחות מבצעים אימוני התנגדות , ובודדים שמבצעים "תרגילי בסיס".

תרגילי הבסיס משפרים יכולות כוח ספציפיות. אתה לא הופך להיות רקדן טוב יותר (דוגמא לשליטה מוטורית ) ככל שהסקוואט שלך עולה.
ככה שגם אם אתה עושה פרס בצורה מושלמת , היעדר מגוון תנועתי באימונים שלך ישאיר אותך עם מגוון מאוד מצומצם וקרוב לתבנית התנועתית של הפרס.

אני לא יודע מה הנסיון שלך בעבודה עם בני הגיל השלישי , אבל אני יכול לנחש שהוא לא רב.
כמו כל אלמנט של גוף צעיר ובריא , גם טווח התנועה המפרקי יורד עם הגיל ( בעיקר עקב השינויים הניווניים במפרק ) והוא יכול מאוד להגביל. לעיתים אפילו יותר מכח .
מעט מאוד אנשים מבצעים פעילות גופנית בגילאים מבוגרים , הרבה פחות מבצעים אימוני התנגדות , ובודדים שמבצעים "תרגילי בסיס".

תרגילי הבסיס משפרים יכולות כוח ספציפיות. אתה לא הופך להיות רקדן טוב יותר (דוגמא לשליטה מוטורית ) ככל שהסקוואט שלך עולה.
ככה שגם אם אתה עושה פרס בצורה מושלמת , היעדר מגוון תנועתי באימונים שלך ישאיר אותך עם מגוון מאוד מצומצם וקרוב לתבנית התנועתית של הפרס.
אתה סתם מדבר בסיסמאות לא מעניינות. אין דבר כזה כוח ספציפי לצערך, וזו בדיוק הסיבה ששיפור בסקוואט גם משפר את הספרינט שלך.

לגביי זה שאנשים לא מתאמנים כל החיים - נכון, אחלה, אנחנו דנים כאן במה לעשות. אתה מציע עבודה על גמישות, אני טוען שמיותר. מי שלא יעשה כלום גם לא ירוויח את הצד שלך, you know.

לגביי הגבלה אצל מבוגרים - לצערך פתיחת האד הומינם שלך (שאין לי ניסיון עם מבוגרים) לא יכולה להיות רחוקה יותר מהמציאות, בהתחשב בעובדה שאימנתי גם בבית אבות וגם באופן פרטי כנראה דיי הרבה יותר מבוגרים ממך.
והאבחון שיש להם מגבלות עקב חוסר טווח תנועה מציג את אחת מהבעיות הנפוצות בגישת הפיזיותרפיה הנוכחית, שטוענת שהם לא יכולים לבצע סקוואט עקב טווח תנועה לקוי, כאשר המצב הוא שהם פשוט לא יתיישבו עד הסוף כי הם לא יצליחו לקום ונמנעים מנפילה. זה מקרה קלאסי שבו מאבחנים אותם כחסרים בטווח תנועה ומוגבלים על ידו, כאשר מדובר על כוח בלבד.

לגביי שינויים ניווניים - עבודה על טווחי תנועה לא יפתרו את הבעייה, אבל אימוני כוח שמבוצעים מלכתחילה בהחלט כן, ודווקא זה משהו שאני לא רואה תסריט שבו לא תסכים איתי על האבחנה הזו ולכן לא רואה צורך אפילו לנמק מדוע אוסטאוארטריטיס לא יפתר על ידי זה שפשוט נכופף את הברך אל תוך הכאב.

• פותח/ת השרשור
אתה סתם מדבר בסיסמאות לא מעניינות. אין דבר כזה כוח ספציפי לצערך, וזו בדיוק הסיבה ששיפור בסקוואט גם משפר את הספרינט שלך.

לגביי זה שאנשים לא מתאמנים כל החיים - נכון, אחלה, אנחנו דנים כאן במה לעשות. אתה מציע עבודה על גמישות, אני טוען שמיותר. מי שלא יעשה כלום גם לא ירוויח את הצד שלך, you know.

לגביי הגבלה אצל מבוגרים - לצערך פתיחת האד הומינם שלך (שאין לי ניסיון עם מבוגרים) לא יכולה להיות רחוקה יותר מהמציאות, בהתחשב בעובדה שאימנתי גם בבית אבות וגם באופן פרטי כנראה דיי הרבה יותר מבוגרים ממך.
והאבחון שיש להם מגבלות עקב חוסר טווח תנועה מציג את אחת מהבעיות הנפוצות בגישת הפיזיותרפיה הנוכחית, שטוענת שהם לא יכולים לבצע סקוואט עקב טווח תנועה לקוי, כאשר המצב הוא שהם פשוט לא יתיישבו עד הסוף כי הם לא יצליחו לקום ונמנעים מנפילה. זה מקרה קלאסי שבו מאבחנים אותם כחסרים בטווח תנועה ומוגבלים על ידו, כאשר מדובר על כוח בלבד.

לגביי שינויים ניווניים - עבודה על טווחי תנועה לא יפתרו את הבעייה, אבל אימוני כוח שמבוצעים מלכתחילה בהחלט כן, ודווקא זה משהו שאני לא רואה תסריט שבו לא תסכים איתי על האבחנה הזו ולכן לא רואה צורך אפילו לנמק מדוע אוסטאוארטריטיס לא יפתר על ידי זה שפשוט נכופף את הברך אל תוך הכאב.

אני לא יודע אפילו מהיכן להתחיל , כי אתה פשוט טועה בכל טענה שלך בפוסט הזה.
"אין דבר כזה כוח ספציפי" , אתה מאמן ספורטאים ואתה באמת לא מבין את הצורך בספציפיות של תרגילים?!
"אתה מציע עבודה על גמישות" - בכוונה רשמתי תנועתיות , ולא תרגילי גמישות. יש הבדל.
קצת יומרנית ההנחה שלך "אימנתי גם בבית אבות וגם באופן פרטי כנראה דיי הרבה יותר מבוגרים ממך" היות ואני יותר מבוגר ממך בכמה שנים ועובד בבית אבות.

"האבחון שיש להם מגבלות עקב חוסר טווח תנועה מציג את אחת מהבעיות הנפוצות בגישת הפיזיותרפיה הנוכחית" - אני לא חושב שאתה יודע יותר מדי על "גישת הפיזיותרפיה נוכחית" ( מה שזה שלא יהיה ) היות והיא לא "טוענת" שום דבר ממה שהצעת. אולי ראית משהו שלא אהבת והחלטת על דעת עצמך שזאת "הגישה הפיזיותרפית".

"לגביי שינויים ניווניים - עבודה על טווחי תנועה לא יפתרו את הבעייה, אבל אימוני כוח שמבוצעים מלכתחילה בהחלט כן" - אימוני כוח בהחלט חשובים , אבל הם לא "מונעים" OA. אי אפשר למנוע , אפשר לנסות ולהקל בתסמינים אולי.

יש לך ראיה מאוד דיכוטומית.
זה מאפיין מדריכי כושר בתחילת דרכם .
מקווה שבהמשך הדרך תראה את זה.

"אין דבר כזה כוח ספציפי" , אתה מאמן ספורטאים ואתה באמת לא מבין את הצורך בספציפיות של תרגילים?!
אני בהחלט רואה צורך בדברים ספציפיים - למשל להתאמן בענף. אני לא רואה שום סיבה לקחת את הענף איתך לחדר הכושר ולרוץ, לקפוץ, לשנות כיוון וכו' עם משקל עליך. אני רואה צורך בהתחזקות - בדיוק מה שסטרואידים עושים - וזה לא ספציפי (אין סטרואידים שמשפרים את הכוח הספציפי לאיגרוף, סטרואידים שמשפרים לריצה ואחרים לקפיצה, נכון?)

"אתה מציע עבודה על גמישות" - בכוונה רשמתי תנועתיות , ולא תרגילי גמישות. יש הבדל.
תנועתיות מצויינת בטווחי תנועה הרבה מעבר לנדרשים בחיי היום-יום, יש במכלול של תרגילי הבסיס.

קצת יומרנית ההנחה שלך "אימנתי גם בבית אבות וגם באופן פרטי כנראה דיי הרבה יותר מבוגרים ממך" היות ואני יותר מבוגר ממך בכמה שנים ועובד בבית אבות.
אז נהדר, יש מצב שאתה אימנת יותר מבוגרים ממני. זה לא משנה את העובדה שקודם לכן היית יומרני ותקפת עם אד הומינם. התגובה שלי הייתה בהתאם, והשורה התחתונה שבאתי להעביר היא שיש לי ניסיון גדול עם מבוגרים.

"האבחון שיש להם מגבלות עקב חוסר טווח תנועה מציג את אחת מהבעיות הנפוצות בגישת הפיזיותרפיה הנוכחית" - אני לא חושב שאתה יודע יותר מדי על "גישת הפיזיותרפיה נוכחית" ( מה שזה שלא יהיה ) היות והיא לא "טוענת" שום דבר ממה שהצעת. אולי ראית משהו שלא אהבת והחלטת על דעת עצמך שזאת "הגישה הפיזיותרפית".
דיבור באוויר. תגיד מה לדעתך לא נכון במה שאמרתי.

"לגביי שינויים ניווניים - עבודה על טווחי תנועה לא יפתרו את הבעייה, אבל אימוני כוח שמבוצעים מלכתחילה בהחלט כן" - אימוני כוח בהחלט חשובים , אבל הם לא "מונעים" OA. אי אפשר למנוע , אפשר לנסות ולהקל בתסמינים אולי.
קודם כל, אני לא מסכים איתך שאי אפשר למנוע באחוז מסויים של המקרים. אבל, וזה אבל גדול - הנקודה היא ששום תרגיל תנועתיות, גמישות, או כל דבר בסגנון - לא ימנע, ולכן השימוש שלך בשינויים ניווניים כמשהו שמפריע למבוגרים לתפקד, לא במקום - כי מה שאתה מציע אפילו לא מתיימר לפתור / למנוע את אותם שינויים ניווניים, אפילו לא על פי הטענה שלך.
אז אין לך את הזכות הלוגית להגיד שבחלק מהמקרים מבוגרים מוגבלים על ידי טווח תנועה, וכשאני שואל באילו מקרים אתה משיב עקב שינויים ניווניים - ואז להציע תרגילי תנועתיות בשבילם - כי המקרים האלה הם מקרים שאפילו אתה טוען שלא יפתרו על ידי תרגיל כזה או אחר.

עכשיו בנוגע לאימוני כוח וOA. שים בצד את העובדה שיש עדויות לאנשים שזה שיפר את המצב שלהם משמעותית (אבא שלי דוגמה נהדרת, דרך אגב). אבל בתור פיזיותרפיסט אני מניח שאתה נחשפת במידה מסויימת לקשר בין חסינות לאינסולין וOA. בנוסף, אני מניח שאתה גם נחשפת במידה מסויימת לקשר בין אימוני כוח ושיפור הרגישות לאינסולין.
במידה וההנחות שלי נכונות ואני לא צריך להפנות אותך לרפרנסים, אני מניח שאת הקשר הלוגי הזריז בין אימוני כוח לOA אתה יכול להסיק ממש בקלות.

יש לך ראיה מאוד דיכוטומית.
חשבתי שפיזיותרפיסטים מתנשאים רק על רופאים.

זה מאפיין מדריכי כושר בתחילת דרכם .
אל תשווה אותי בבקשה למאמני כושר, זה מעליב לפחות כאילו היית משווה אותי לפיזיותרפיסט.

אני בעד לשמור על תרבות דיון ראויה במקום לרדת לפסים אישיים.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני בהחלט רואה צורך בדברים ספציפיים - למשל להתאמן בענף. אני לא רואה שום סיבה לקחת את הענף איתך לחדר הכושר ולרוץ, לקפוץ, לשנות כיוון וכו' עם משקל עליך. אני רואה צורך בהתחזקות - בדיוק מה שסטרואידים עושים - וזה לא ספציפי (אין סטרואידים שמשפרים את הכוח הספציפי לאיגרוף, סטרואידים שמשפרים לריצה ואחרים לקפיצה, נכון?)

תנועתיות מצויינת בטווחי תנועה הרבה מעבר לנדרשים בחיי היום-יום, יש במכלול של תרגילי הבסיס.

אז נהדר, יש מצב שאתה אימנת יותר מבוגרים ממני. זה לא משנה את העובדה שקודם לכן היית יומרני ותקפת עם אד הומינם. התגובה שלי הייתה בהתאם, והשורה התחתונה שבאתי להעביר היא שיש לי ניסיון גדול עם מבוגרים.

דיבור באוויר. תגיד מה לדעתך לא נכון במה שאמרתי.

קודם כל, אני לא מסכים איתך שאי אפשר למנוע באחוז מסויים של המקרים. אבל, וזה אבל גדול - הנקודה היא ששום תרגיל תנועתיות, גמישות, או כל דבר בסגנון - לא ימנע, ולכן השימוש שלך בשינויים ניווניים כמשהו שמפריע למבוגרים לתפקד, לא במקום - כי מה שאתה מציע אפילו לא מתיימר לפתור / למנוע את אותם שינויים ניווניים, אפילו לא על פי הטענה שלך.
אז אין לך את הזכות הלוגית להגיד שבחלק מהמקרים מבוגרים מוגבלים על ידי טווח תנועה, וכשאני שואל באילו מקרים אתה משיב עקב שינויים ניווניים - ואז להציע תרגילי תנועתיות בשבילם - כי המקרים האלה הם מקרים שאפילו אתה טוען שלא יפתרו על ידי תרגיל כזה או אחר.

עכשיו בנוגע לאימוני כוח וOA. שים בצד את העובדה שיש עדויות לאנשים שזה שיפר את המצב שלהם משמעותית (אבא שלי דוגמה נהדרת, דרך אגב). אבל בתור פיזיותרפיסט אני מניח שאתה נחשפת במידה מסויימת לקשר בין חסינות לאינסולין וOA. בנוסף, אני מניח שאתה גם נחשפת במידה מסויימת לקשר בין אימוני כוח ושיפור הרגישות לאינסולין.
במידה וההנחות שלי נכונות ואני לא צריך להפנות אותך לרפרנסים, אני מניח שאת הקשר הלוגי הזריז בין אימוני כוח לOA אתה יכול להסיק ממש בקלות.

חשבתי שפיזיותרפיסטים מתנשאים רק על רופאים.

אל תשווה אותי בבקשה למאמני כושר, זה מעליב לפחות כאילו היית משווה אותי לפיזיותרפיסט.

אני בעד לשמור על תרבות דיון ראויה במקום לרדת לפסים אישיים.

"אני בהחלט רואה צורך בדברים ספציפיים - למשל להתאמן בענף. אני לא רואה שום סיבה לקחת את הענף איתך לחדר הכושר ולרוץ, לקפוץ, לשנות כיוון וכו' עם משקל עליך. אני רואה צורך בהתחזקות - בדיוק מה שסטרואידים עושים - וזה לא ספציפי (אין סטרואידים שמשפרים את הכוח הספציפי לאיגרוף, סטרואידים שמשפרים לריצה ואחרים לקפיצה, נכון?)" - אימונים ספציפיים הם אבן יסוד בענפי ספורט טכניים. אם אתה לא מבין שיש הבדל בין אימוני כוח ספציפיים של הודפי כדור ברזל לבין שחקני כדורעף לבין קופצי סקי לבין לוחמי טקוואנדו ( מישורי תנועה / עומק הסקוואט הנדרש / מהירות / שימוש במשקל גוף בלבד או באימפלמנט ) - כנראה שאתה מפספס 40 שנה מהתקדמות שנעשתה באימונים הנ"ל.
ממליץ לך לקרוא קצת כתבים של בונדרצ'וק - Transfer of Training in Sports: Dr. Anatoliy Bondarchuk: 9780981718019: Amazon.com: Books

"תנועתיות מצויינת בטווחי תנועה הרבה מעבר לנדרשים בחיי היום-יום, יש במכלול של תרגילי הבסיס." - לא מדוייק. תרגילי הבסיס הם תרגילים במישורי תנועה בודדים לרוב. תנועתיות היא גם מעבר מהיר ו"חלק" בין מישורי תנועה.

"דיבור באוויר. תגיד מה לדעתך לא נכון במה שאמרתי." - כמו שכבר כתבתי - שום דבר. אין דבר כזה "גישה של פיזיותרפיה מודרנית" בהקשר למה שכתבת. זה כמו שתכתוב "גישה של רפואה מודרנית" לגבי אבחון כזה או אחר. יש פיזיותרפיסטים עם השכלה שונה וראיית עולם שונה. אתה יכול לא להסכים איתם , אבל לנסות להכליל משהו על מקצוע שלם , כאילו יש איזשהי הצהרה של ארגון פיזיותרפיה כזה או אחר בנושא הנ"ל , זה מגוחך.

"קודם כל, אני לא מסכים איתך שאי אפשר למנוע באחוז מסויים של המקרים" - בסדר , אתה רשאי להחזיק בכל דעה שאתה רוצה. ככל הידוע לי זה לא נתמך מחקרית .

"ולכן השימוש שלך בשינויים ניווניים כמשהו שמפריע למבוגרים לתפקד, לא במקום - כי מה שאתה מציע אפילו לא מתיימר לפתור / למנוע את אותם שינויים ניווניים, אפילו לא על פי הטענה שלך" - אתה ל-א יכול למנוע/לפתור שינויים ניווניים , אתה יכול לנסות ולהתגבר על המגבלות שהם יוצרים ע"י תרגול של תנועה , כוח וטווחי תנועה.

"בתור פיזיותרפיסט אני מניח שאתה נחשפת במידה מסויימת לקשר בין חסינות לאינסולין וOA. בנוסף, אני מניח שאתה גם נחשפת במידה מסויימת לקשר בין אימוני כוח ושיפור הרגישות לאינסולין.
במידה וההנחות שלי נכונות ואני לא צריך להפנות אותך לרפרנסים, אני מניח שאת הקשר הלוגי הזריז בין אימוני כוח לOA אתה יכול להסיק ממש בקלות."
- האר את עיני , אני בטוח שיש כאן כמה קפיצות לוגיות , אבל כמובן שאשמח ללמוד.

"אל תשווה אותי בבקשה למאמני כושר, זה מעליב לפחות כאילו היית משווה אותי לפיזיותרפיסט.
אני בעד לשמור על תרבות דיון ראויה במקום לרדת לפסים אישיים."
- אני מתנצל , אבל... מה המקצוע/עיסוק שלך אם לא מאמן כושר? רשום לך "מאמן אישי" בחתימה. וזה יפה שאתה מבקש לשמור על תרבות דיון בו בזמן שאתה מנסה להעליב מקצוע רפואי שלם.

אימונים ספציפיים הם אבן יסוד בענפי ספורט טכניים. אם אתה לא מבין שיש הבדל בין אימוני כוח ספציפיים של הודפי כדור ברזל לבין שחקני כדורעף לבין קופצי סקי לבין לוחמי טקוואנדו ( מישורי תנועה / עומק הסקוואט הנדרש / מהירות / שימוש במשקל גוף בלבד או באימפלמנט ) - כנראה שאתה מפספס 40 שנה מהתקדמות שנעשתה באימונים הנ"ל.
בוקר טוב, אני לא מקבל את הגישה הקונבנציונלית שלך שלא הצליחה וגם לא תצליח להסביר מדוע סטרואידים משפרים ביצועים ספורטיביים ומדוע הם לא ספציפיים לכל ענף.
כשהחוקרים עליהם אתה מתבסס איי פעם יביאו מישהו מסקוואט 60 לסקוואט 160 בטווח תנועה מלא, ללא סטרואידים, וגם עם המספר הזה הייתי מאוד קונסרבטיבי - יהיה אפשר להגיד שיש להם ניסיון בתחום בו אנחנו דנים, כי זה יראה שהם מסוגלים לחזק מישהו מעבר לתהליך ההתבגרות הטבעי שמתרחש עד גיל 20+ (משתנה בין אנשים כמובן).

לא מדוייק. תרגילי הבסיס הם תרגילים במישורי תנועה בודדים לרוב. תנועתיות היא גם מעבר מהיר ו"חלק" בין מישורי תנועה.
הכל טוב ונחמד בתיאוריה, בפועל אני אשמח שתראה לי מישהו אחד עם תרגילי בסיס כבדים (ביחס לעצמו) שלוקה במה שאתה מציין (ביחס למצופה ממנו). ואל תביא לי דוגמה של מתאמן וואנאבי שמבצע רק בנץ' פרס. מישהו שמבצע את התרגילים שציינתי עם משקלי עבודה מעבר לרמת המתאמן המתחיל (וגם המשקלים שיהיו לו אחרי שלב המתאמן המתחיל - הם כמובן ביחס לעצמו).

כמו שכבר כתבתי - שום דבר. אין דבר כזה "גישה של פיזיותרפיה מודרנית" בהקשר למה שכתבת. זה כמו שתכתוב "גישה של רפואה מודרנית" לגבי אבחון כזה או אחר. יש פיזיותרפיסטים עם השכלה שונה וראיית עולם שונה. אתה יכול לא להסכים איתם , אבל לנסות להכליל משהו על מקצוע שלם , כאילו יש איזשהי הצהרה של ארגון פיזיותרפיה כזה או אחר בנושא הנ"ל , זה מגוחך.
דיברתי על אחוז גדול מידי. כמובן שיש יוצאים מהכלל, אם אתה מתעקש לתפוס אותי בלשוני.

אתה ל-א יכול למנוע/לפתור שינויים ניווניים , אתה יכול לנסות ולהתגבר על המגבלות שהם יוצרים ע"י תרגול של תנועה , כוח וטווחי תנועה.
כל אלה מבוצעים מעולה בתרגילי הבסיס, עדיין לא סיפקת שום סיבה לבצע שום דבר ספציפי לטווחי תנועה בלבד, בנפרד, לאותם אנשים.

האר את עיני , אני בטוח שיש כאן כמה קפיצות לוגיות , אבל כמובן שאשמח ללמוד.
אם חסינות לאינסולין היא אחד הגורמים לOA, ועל ידי אימוני כוח אתה משפר את הרגישות לאינסולין, אתה מקטין את הסיכוי לOA / מוריד את חומרתו הנוכחית ו/או העתידית.

אני מתנצל , אבל... מה המקצוע/עיסוק שלך אם לא מאמן כושר? רשום לך "מאמן אישי" בחתימה.
אפשר להגדיר אותי בהרבה צורות, ביניהן מאמן כוח, שחייה, הוקי מים, וכן, אפילו מאמן כושר, אבל להשוות אותי למאמני הכושר בשוק הנוכחי זו אלימות מילולית.

וזה יפה שאתה מבקש לשמור על תרבות דיון בו בזמן שאתה מנסה להעליב מקצוע רפואי שלם.
אם פגעתי אני מתנצל מראש, זו לא הייתה הכוונה וזה בטח לא אישי.
That being said,
אתה יכול להיות רגוע, ממש אבל ממש לא אמרתי את דעתי על פיזיותרפיה, אם הייתי אומר היית שם לב. יש אנשים שיגידו אותה בצורה הרבה יותר טובה ממני (רמז1, רמז2, רמז3).
אבל לא על זה הדיון, אז אין סיבה טובה לקחת אותו לשם.

את התקיפה הראשונה את התחלת, מסיבה שלא ברורה לי (אותו אד הומינם על כך שאין לי ניסיון עם מבוגרים, שהתבסס על 0% מידע מה עשיתי או לא עשיתי בחיי), אבל זה שייך לעבר והכל טוב, מעכשיו דף חלק לבן.

Peace

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית