הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית אימונים ועוד שאלה

daniel9003

משתמש מתחיל
70
6
נק' מוניטין:
6
70
6
שלום,
ישלי שתי שאלות שרציתי לשאול כבר כמה זמן.
אני עם אותה תוכנית AB (עם שינויים קטנים כל פעם) במשך חצי שנה. ממשיך לעלות במשקלים אבל יכול להיות שעם תוכנית אחרת אני יעלה יותר מהר (לא מדבר על תוכנית כוח רק על גיוון).
כדאי לשנות לPPL?
שאלה שניה זה לגבי אימון קליל יותר פעם בשלושה שבועות או לא יודע כמה שבו אני יעשה טווח חזרות גבוה יותר 10-15 או משהו עם משקל קל, קצת להוריד מהסטרס שנוצר בגוף לאורך הזמן. (השאלה היא אם זה רצוי)
תודה מראש 😃

נערך לאחרונה:
כדאי לשנות לPPL?
כדאי מאיזו בחינה? יש שיגידו כן, יש שיגידו לא. אני למשל אגיד לא, אין שום סיבה בעיני לפצל לסוג של ABC.
שאלה שניה זה לגבי אימון קליל יותר פעם בשלושה שבועות או לא יודע כמה שבו אני יעשה טווח חזרות גבוה יותר 10-15 או משהו עם משקל קל, קצת להוריד מהסטרס שנוצר בגוף לאורך הזמן. (השאלה היא אם זה רצוי)
כדאי לעשות אימון-שניים-שלושה קלים מדי פעם, אבל אם התוכנית לא דורשת את זה - פעם בשלושה שבועות זה תדירות גבוהה מדי (אלא אם אתה מתאמן בעצימות ובנפח גבוהים מאד). בתוכנית אימונים נאמר נפוצה, תעשה פעם בחודשיים-שלושה שבוע קל, עם מספר חזרות רגיל או אפילו נמוך יותר, ועם משקלים נמוכים.

• פותח/ת השרשור
כדאי מאיזו בחינה? יש שיגידו כן, יש שיגידו לא. אני למשל אגיד לא, אין שום סיבה בעיני לפצל לסוג של ABC.

כדאי לעשות אימון-שניים-שלושה קלים מדי פעם, אבל אם התוכנית לא דורשת את זה - פעם בשלושה שבועות זה תדירות גבוהה מדי (אלא אם אתה מתאמן בעצימות ובנפח גבוהים מאד). בתוכנית אימונים נאמר נפוצה, תעשה פעם בחודשיים-שלושה שבוע קל, עם מספר חזרות רגיל או אפילו נמוך יותר, ועם משקלים נמוכים.

קודם כל תודה על התגובה.
חשבתי פשוט שזה יכול להיות נחמד החלוקה הזאת כי כפי שזה נראה הנפח הוא בין AB לבין ABC ואני כבר הרבה זמן עם AB אז חשבתי על גיוון מסוים.
בעיקרון בתוכנית שאני בה עכשיו אני לא יודע אם זה נכון לעשות את זה אבל ברוב התרגילים אני עושה את המשקל מקסימום שאני יכול לכמות חזרות וסטים (ACROSS) עם טכניקה נכונה כמובן. מנסה שלא להגיע לכשל.
לכן לדעתי הנפח שבו אני מתאמן די גבוה אז הוא "דורש" אימונים קלים כאלה מדי פעם. בכל מקרה מקבל את ההצעה שלך ואנסה אותה.
לגבי תוכנית חדשה, יש לך הצעה אחרת?

לגבי תוכנית חדשה, יש לך הצעה אחרת?
אני מאד משוחד. תוכנית כוח כמו הליניארית/טקסס היא תמיד רעיון טוב מבחינתי, גם אם המטרה היא פיתוח גוף.
אם זה לא הכיוון שלך, ולא בא לך בכלל על FBW, תנסה לגוון ב-AB עם התרגילים וטווחי החזרות.

• פותח/ת השרשור
אני מאד משוחד. תוכנית כוח כמו הליניארית/טקסס היא תמיד רעיון טוב מבחינתי, גם אם המטרה היא פיתוח גוף.
אם זה לא הכיוון שלך, ולא בא לך בכלל על FBW, תנסה לגוון ב-AB עם התרגילים וטווחי החזרות.
לפי מה שאני יודע תוכנית כוח כמו ליניארית, טקסס וSS הן תוכניות שדורשות התקדמות קבועה (פעם בשבוע, פעם באימון).
זה בעצם "מכריח" אותך לאכול מספיק כדי להתאושש ולהתקדם ובתור אחד שמתאמן ללא תפריט, מחשב בעל פה ערכים לפי דברים שיש בבית כי לא תמיד יש.. זה קשה מדי ולדעתי ישים לי יותר מדי על הראש, גם ככה יש לימודים שההורים שלי מעדיפים שאני יתרכז בהם ולא באימונים.
לגבי FBW אין לי בעיה פשוט חשבתי שזאת תוכנית עם פחות נפח אז היעילות שלה תהיה נמוכה יותר (תקן אותי אם אני טועה במשהו).
יש לך תוכנית PPL שלדעתך הנפח שלה לא גבוה מדי שיכולה להתאים לי לדעתך? (נפח דומה, אולי טיפה יותר משל AB).

לפי מה שאני יודע תוכנית כוח כמו ליניארית, טקסס וSS הן תוכניות שדורשות התקדמות קבועה (פעם בשבוע, פעם באימון).
אם המטרה שלך היא עליה במסה, בכל מקרה תצטרך לסדר את התפריט שלך, אבל לגבי משקלי העבודה - בסדר, אז תעלה במשקלים פעם בשבועיים, שלושה, ארבעה, כמה שאפשר. אם לא תהיה התקדמות, גם לא תהיה עליה במסה.
לגבי FBW אין לי בעיה פשוט חשבתי שזאת תוכנית עם פחות נפח אז היעילות שלה תהיה נמוכה יותר (תקן אותי אם אני טועה במשהו).
קשה לי לתאר כמה אתה טועה. FBW טובה לכל דבר שרוצים להתאים אותה אליו.
יש לך תוכנית PPL שלדעתך הנפח שלה לא גבוה מדי שיכולה להתאים לי לדעתך? (נפח דומה, אולי טיפה יותר משל AB).
אמרתי לך, לא סובל PPL.
אפשר לחשוב על משהו כמו זה:
A - בנץ' 5x5, פלייס במכונה 2x10, פרס 2x10.
B - סקוואט 5x5, תאומים 2x10, דדליפט 1x5, בטן והיפראקסטנשן 2x15.
C - מתח 5x5, פול אובר 2x10, פייספולס 2x10.

מעבר לזה אולי @White Walker יספר מנסיונו.

• פותח/ת השרשור
אם המטרה שלך היא עליה במסה, בכל מקרה תצטרך לסדר את התפריט שלך, אבל לגבי משקלי העבודה - בסדר, אז תעלה במשקלים פעם בשבועיים, שלושה, ארבעה, כמה שאפשר. אם לא תהיה התקדמות, גם לא תהיה עליה במסה.
ההתקדמות שלי היא +- בטווח של שבוע וחצי עד שבועיים. אחרי כמה זמן התחלתי להכיר את הגוף שלי, אני יודע כמה אני צריך לאכול, הסיבה היחידה שאני נשאר במשקל ולא ממשיך לעלות זה האוכל בבית, כמעט כל היום אני היחיד בבית כל שאר המשפחה אוכלת בחוץ(עבודה)/צבא וכו' אז לא נעים לבוא לאמא ולומר לה "אמא תכיני עוד אוכל אין כלום בבית". ברור שאני גם ספונטני ומכין לאכול ממה שיש אבל בכל זאת נראה לי הסברתי את עצמי...

תודה רבה על התוכנית ועל הייעוץ, אחכה לעוד תגובות והצעות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית