הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

לצאת מצבא על נפשי 21 מה השלכות?

אני לא פוסל אותו על זה. אני פוסל אותו כי הוא לא ישתלב בצוות. וכולנו יודעים שזה לא ניתן לאכיפה. גיוס עובדים הוא לא אוביקטיבי.
כן, זה תירוץ שמשתשים בו כדי לעקוף את החוק..
אבל תצטרך להשמיט פה את עניין השירות הצבאי. אתה לא תוכל להגיד "לא עשית שירות צבאי ובגלל זה אתה לא תשתלב בצוות".

ברור שזה קשה לאכיפה,
אני גם לא בעד החוק הזה.
סתם הצחיק אותי חוסר העקביות של התמיכה ב"חוק".

ברגע שאני יהיה מגייס בעבודה. כל מי שלא עשה צבא לא יעבור אותי.
בתאכלס בסופו של דבר אתה עובד אם אנשים שברובם עברו צבא, חלק לוחמים וחלק לא הרוב עדיין עושים מילואים ומה לעשות שהם יהיו אחראים האם לקחת לעבודה את כל אלו שפה חושבים האם כדאי להם לצאת מהצבא. רובם יעשו אותו דבר שאני יעשה.
אז זהו שלא. אם אתה בגישה כזאת זה סבבה וזו זכותך אבל:
א. לא כולם ככה, יש גם כאלה שיסתכלו על זה שהעובד לא יברח להם למילואים כמה פעמים בשנה.
ב. כמו שאמרו כאן בנאדם לא יבוא ויגיד שהוא לא שירת כי לא בזין שלו אלא יתכונן לראיון עבודה עם סיפור משכנע. אם אתה לא תקבל שום סיפור כזה, שוב סבבה וזכותך, אבל אל תחשוב שכולם כמוך.

אז זהו שלא. אם אתה בגישה כזאת זה סבבה וזו זכותך אבל:
א. לא כולם ככה, יש גם כאלה שיסתכלו על זה שהעובד לא יברח להם למילואים כמה פעמים בשנה.
ב. כמו שאמרו כאן בנאדם לא יבוא ויגיד שהוא לא שירת כי לא בזין שלו אלא יתכונן לראיון עבודה עם סיפור משכנע. אם אתה לא תקבל שום סיפור כזה, שוב סבבה וזכותך, אבל אל תחשוב שכולם כמוך.
א. מילואים לא פוגעים בעבודה אם הוא לא קצין וזה עד גיל 40 שזה תקופה קצרה של בערך 10 שנים שבן אדם עובד.
ב. קשה לחרטט את זה תאמין לי, הוא יכול להתחיל לספר סיפור אבל בסוף יפסלו אותו.

אתה מבין שבסוף המראיין לא רוצה רק ניסיון או ידע. הוא רוצה גם איש צוות שאפשר לעבוד איתו. מה לעשות הצבא זה חלק גדול ודבר ראשון בערך ששואלים עובד חדש שמגיעה זה מאיפה הוא ואיפה הוא שירת, ככה כבדרך אגב.

כמובן שיש עבודות ומקצועות ששם זה לא משנה, אני מדבר על הייטק כי זה מה שאני יודע. ולא פגשתי עדיין אחד שלא היה בצבא.

אני מדבר על הייטק כי זה מה שאני יודע. ולא פגשתי עדיין אחד שלא היה בצבא.
זה יותר נשמע כמו מודעות סלקטיבית..
וזה גם נורא תלוי באופי החברה. אם זו חברה רב לאומית נחשבת, היא לא תפסול על שירות צבאי.. כי זה שיקול לא ענייני.
חברות לוקאליות קטנות לעומת זאת, ייתכן שכן יפסלו על דבר כזה..

זה יותר נשמע כמו מודעות סלקטיבית..
וזה גם נורא תלוי באופי החברה. אם זו חברה רב לאומית נחשבת, היא לא תפסול על שירות צבאי.. כי זה שיקול לא ענייני.
חברות לוקאליות קטנות לעומת זאת, ייתכן שכן יפסלו על דבר כזה..
אין הבדל בין חברות, המגייסים הם מהארץ. כמובן שאף אחד לא יגיד את זה.

@godlin23
אתה שוכח דבר אחד מאוד חשוב- במסגרת חוק שיוויון הזדמנויות בעבודה, אסור למראיין לשאול על פרופיל רפואי אם זה לא מקשר באופן ישיר לעבודה שאליה המרואיין מנסה להתקבל (לדוגמה עבודה בשירות הביטחון).
אתה יכול להגיד שאפשר לעקוף את זה ושלא באמת אוכפים את החוק, אבל אתה, בתור מראיין, באמת רוצה לחשוף את החברה שלך לתביעות רק כי אתה הולך ראש בקיר?
ונניח וגילית שלמרואיין יש פרופיל 21. אתה יודע מה הסעיף המדוייק? איך תבדיל בין חולים שהצבא מראש לא רצה לקבל לבין אנשים שיצאו על סעיפים נפשיים (לא נכנס אם מוצדק או לא מוצדק)?

@godlin23
אתה שוכח דבר אחד מאוד חשוב- במסגרת חוק שיוויון הזדמנויות בעבודה, אסור למראיין לשאול על פרופיל רפואי אם זה לא מקשר באופן ישיר לעבודה שאליה המרואיין מנסה להתקבל (לדוגמה עבודה בשירות הביטחון).
אתה יכול להגיד שאפשר לעקוף את זה ושלא באמת אוכפים את החוק, אבל אתה, בתור מראיין, באמת רוצה לחשוף את החברה שלך לתביעות רק כי אתה הולך ראש בקיר?
ונניח וגילית שלמרואיין יש פרופיל 21. אתה יודע מה הסעיף המדוייק? איך תבדיל בין חולים שהצבא מראש לא רצה לקבל לבין אנשים שיצאו על סעיפים נפשיים (לא נכנס אם מוצדק או לא מוצדק)?
כנראה לא הבנתה אותי נכון. אם הוא לא שירת אז לא אכפת לי באמת מה ולמה. זה לא משהוא שבכלל ניתן לעקוף.

אף אחד לא אומר לך למה לא קיבלו אותך. ותאמין לי ברגע שלא רוצים מרואיין נותנים תרגיל קשה הוא לא פותר אותו ויש לך סיבה טובה לא לקחת אותו.
מספיק לך להסתכל על נתוני גיוס עובדים ערבים ולראות את ההבדל.

דרך אגב, גם בעניין אפליית נשים זה ככה..
ערבים זה משהוא אחר לגמריי.

איזה בדיוק הפליה של נשים ?

א. מילואים לא פוגעים בעבודה אם הוא לא קצין וזה עד גיל 40 שזה תקופה קצרה של בערך 10 שנים שבן אדם עובד.
ב. קשה לחרטט את זה תאמין לי, הוא יכול להתחיל לספר סיפור אבל בסוף יפסלו אותו.

אתה מבין שבסוף המראיין לא רוצה רק ניסיון או ידע. הוא רוצה גם איש צוות שאפשר לעבוד איתו. מה לעשות הצבא זה חלק גדול ודבר ראשון בערך ששואלים עובד חדש שמגיעה זה מאיפה הוא ואיפה הוא שירת, ככה כבדרך אגב.

כמובן שיש עבודות ומקצועות ששם זה לא משנה, אני מדבר על הייטק כי זה מה שאני יודע. ולא פגשתי עדיין אחד שלא היה בצבא.
אני מבין הכל, אבל מה שאמרתי לך זה לא סתם מהאוויר.

זה לא משהו אחר.. זה על אותו תקן של "דינאמיקה בצוות". ובחברות הלוקאליות הקטנות זה שיקול משמעותי יותר..
אני מדבר על חברות גלובליות שמעסיקות אותם. הם חייבות לקחת אותם באמת בגלל חוקים.

אבל איזו הפליה יש לנשים לדעתך ?

נ.ב
אני לא אהבתי את הצבא אני לא אוהב לעשות מילואים . אם הייתי יכול לא הייתי עושה את זה. אבל המציאות במדינה שזה הכרח אז מה לעשות נוסע לצאלים ועושה עבודה שתאכלס היא פשוט פיזית ומפגרת אבל מישהוא צריך לעשות אותה. יש אצלנו הרבה אנשי הייטק במילואים וזה גם עוזר מאוד לקשרים. ומשיחות שלי אם אנשים שכבר נשואים זה עוזר לחיי משפחה קצת הפסקה אחד מהשני 😃.

אני לא אהבתי את הצבא אני לא אוהב לעשות מילואים . אם הייתי יכול לא הייתי עושה את זה. אבל המציאות במדינה שזה הכרח אז מה לעשות נוסע לצאלים ועושה עבודה שתאכלס היא פשוט פיזית ומפגרת אבל מישהוא צריך לעשות אותה. יש אצלנו הרבה אנשי הייטק במילואים וזה גם עוזר מאוד לקשרים. ומשיחות שלי אם אנשים שכבר נשואים זה עוזר לחיי משפחה קצת הפסקה אחד מהשני 😃
זה שאתה מסתכל על חצי הכוס המלאה זה לא אומר שזה הופך את זה לנכון.
ובכללי, אני לא מצפה מבן אדם כמוך להבין מה זאת אפליה ומה זה אי-שיווין.

כנראה לא הסברתי את עצמי טוב. חברות גדולות בודקים כמה אחוז נשים יש בהם כמה אחוז ערבים יש. ולכן הם מאוד מנסים שלא יהיה פערים בתחום.
וכי זה גם שיקול פחות ענייני מבחינתם. כמו ששירות צבאי פחות ענייני עבורם.
תראה,
בסופו של דבר גם לך וגם לי יהיה קשה להביא נתונים כדי לגבות את הטיעונים שלנו לגבי העסקת משתמטים.. אבל בדיוק כמו שאתה מתייחס לניסיון האישי שלך, אני יכולה להגיד לך שיש לי ידידים משתמטים שעובדים בהייטק ואמרו לי שלא נתקלו במחסום.

וכי זה גם שיקול פחות ענייני מבחינתם. כמו ששירות צבאי פחות ענייני עבורם.
תראה,
בסופו של דבר גם לך וגם לי יהיה קשה להביא נתונים כדי לגבות את הטיעונים שלנו לגבי העסקת משתמטים.. אבל בדיוק כמו שאתה מתייחס לניסיון האישי שלך, אני יכולה להגיד לך שיש לי ידידים משתמטים שעובדים בהייטק ואמרו לי שלא נתקלו במחסום.

אני מראיין בחברה גדולה, בסופו של דבר כולנו אנשים וכשיש עשרה מועמדים למשרה וכולם מוכשרים ומצטייני דיקן/נשיא מהטכניון יש נטיה טבעית להעדיף את האנשים שאת מתחברת אליהם.

אגב, אצלנו אסור בכלל לשאול על שירות צבאי בראיון אם לא כתוב עליו כלום בקורות חיים, לא יודע איך זה במקומות אחרים.

אני מראיין בחברה גדולה, בסופו של דבר כולנו אנשים וכשיש עשרה מועמדים למשרה וכולם מוכשרים ומצטייני דיקן/נשיא מהטכניון יש נטיה טבעית להעדיף את האנשים שאת מתחברת אליהם.

אגב, אצלנו אסור בכלל לשאול על שירות צבאי בראיון אם לא כתוב עליו כלום בקורות חיים, לא יודע איך זה במקומות אחרים.
כן, זה גם תלוי בדינאמיקה.
אבל דינאמיקה לא בהכרח קשורה לפאן הצבאי..

ומובן שזה גם יהיה תלוי בתפקיד. כי יש משרות שהן עתירות ידע ואז הניסיון בתחום נורא חשוב וספציפי, וזה פחות ישאיר מקום להתלבטות לגבי אופי (10 מועמדים מושלמים מבחינת ידע זה לא כזה נפוץ).

בכל מקרה, ברור לי שיש מקרים בהם זה כן יפריע..
למשל, ידיד שלי שעובד באינטל אמר לי שיש קבוצות שניתן למצוא שם גיוון, והרבה אנשים שלא עשו צבא, לעומת הקבוצה שלו שהיא ממש לא מהווה מודל קלאסי. בצוות שלהם, 2 המנהלים שהובילו את הקבוצה לצמיחה והגדילו אותה (והיו מעורבים בגיוס עצמו) , הם אנשי צבא במיל' בדרג גבוה, אז יצא שאופי הקבוצה נהיה נורא קרבי.

נערך לאחרונה:
כנראה לא הבנתה אותי נכון. אם הוא לא שירת אז לא אכפת לי באמת מה ולמה. זה לא משהוא שבכלל ניתן לעקוף.

אף אחד לא אומר לך למה לא קיבלו אותך. ותאמין לי ברגע שלא רוצים מרואיין נותנים תרגיל קשה הוא לא פותר אותו ויש לך סיבה טובה לא לקחת אותו.

ערבים זה משהוא אחר לגמריי.

איזה בדיוק הפליה של נשים ?

ישלי חבר שהיה לו חשש לשבץ מוחי לפני הצבא בצו ראשון הרופאה החליטה להביא לו 21
אז אתה לא תגייס אותו לחברה שלך שתהיה מגייס כי הוא לא עשה צבא?

אתה אדם חשוך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית