הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לצאת מצבא על נפשי 21 מה השלכות?

כרגע זה החוק ואם הוא לא מתאים לך, יש מגוון אפשרויות הגירה בעולם בשנת 2016.
אז הגיע הזמן לנצל את האזרחות והפספורט השניים.
נניח ואת מבזבז לי את הזמן בתגובות מטומטמות וילדותיות, האם אני יכול לבוא ולהרוג אותך? אולי לשרוף לך את הבית? אולי סתם להפיל לך את החיבור לאינטרנט? כולן עבירות על החוק, בדיוק כמו שאתה מבצע ומכאן הגיע השאלה שלי למהות הבגרות באזרחות.
אני חושב שקצת התבלבלת. אני לא מבזבז לך את הזמן, אני לא כופה עליך לקרוא את ההודעות. אם אתה רואה בהן בזבוז זמן אתה מבזבז אותו לעצמך. אתה לא יכול לעשות אף אחד מהדברים שאמרת כי לא עברתי על חוק.
בקשר לעברה על החוק שאמרת שביצעתי? על מה אתה מדבר בדיוק? פעם אחרונה שבדקתי אני בן 17 בכיתה י"א ולעומת זאת הגיוס נעשה בגיל 18/סיום הלימודים.
אתה מאוד מאוד מבולבל היום.

אמרת שאתה לא רוצה להתגייס, דיברתי על מצב בו הצלחת לבצע את המשימה המורכבת של הגעה לגיל 18 ולא התגייסת למרות שהחוק מחייב.

לא התכוונתי לעשות את הדברים שאמרתי, הקבלתי אותם לעבירה על החוק שאתה אמרת שאתה מתכוון לעשות.

זו גם אופציה, ולמרות שהעלו משמעותית את השכר החודשי מהתקופה שאני שירתתי, אני בעד שיעלו עוד קצת את השכר.

בתקופה שלי זה היה אם אני זוכר נכון 800 ש"ח בחודש...
לא כל אחד יכול לשרת בצבא לי קשה להתרגל למקומות חדשים ולמצב שאני עושה משהו ואני לא רוצה... כשהתגייסתי הלכו איתי ראש בראש ושמו אותי בהגנה אווירית לא רציתי ניסיתי לשבור לעצמי את היד רבתי מכות עם האפסנאי ורבתי עם המפקד שלי ובכל זאת הלכו איתי ראש בראש עד שעשיתי נוהל התאבדות וגם אז המפקד שלי אמר לי לך דפוק תראש בקיר! כשירדתי לגוב הגעתי לשבס שם היה לי באמת טוב אבל בקורס לא רציתי להיות שם מקשיי הסתגלות בפעם הראשונה ובפעם השניה המפקדת שלי חשבה שקיללתי אותה ואני לא ולכן רבתי איתה על זה והוציאו אותי ואז כשהגעתי לבסיס הבא שלי הייתי בבאר שבע אומנם עשיתי 5 9 אבל אני לא הסתדרתי עם המערכת והמרחק והמפקדים שרק ניסו לזין אותי מצטער על הביטוי וה5 9 היה בגלל מילה של סגן אלוף כי כבר היה לי תיקים אצל הפסיכיאטרים של הצבא היה לי כבר המלצות לפגישות קבועות ועדיין המפקדים שלי שמו עלי זין שמו שמו ושמו עד שמה קרה? משהו היה צריך לפרוק עצבים אחרי שחיכה מעל חודש לפגישה עם קבן (למרות המלצות של פסיכיאטר ועוד קצינה ואחראי מרפאה של בית חולים 10 אזוב שזה מנוגד לפקודה) מה עשיתי חתכתי ורידים באמצע שמירה והלכתי עם זה מדמם למפקדת שער היא חתפה שוק המפקד שלי היה בלי סדכ הוא בא ככה ובכל זאת השאיר אותי בשמירה ועם נשק והכל כי זה לא עניין אותו מה קרה ועשה לי טובה שיום אחרי שלך אותי לקבן כי הוא פחד על התחת של עצמו 3 חודשים אחרי זה כבר טמטמו אותי עד הסוף לא היה אכפת לי מכלום והם ידעו שברגע שאני יסכים להיות נפקד אני לא חוזר ובגלל זה לא רצו לקחת תנשק שלי והשאירו אותו במקום שהוא היה ואז חזרתי לקחתי אותו הכנסתי מכסנית והלכתי למפקדים שלי שהיה עם המבס 2 סאלים ועוד כמה רסנים והרסר והכנסתי תנשק לפה ואמרתי להם אני לא מוציא אותו ואם כן אופציה אחת שיהיה לי כדור בראש נתנו לי קבן ואז פסיכיאטר והפעם כן החלטתי לצאת ותגיד מה שאתה רוצה אני לא מפונק והצבא הלך נגדי ברוב הזמן
ועוד עובדה שהצבא שם זין זה שחבר טוב שלי שסיים שנה אחרי בית ספר (תוך כדי בית ספר למד גם בטכניון) סיים עם תואר במדעי המחשב והוא יכול להמשיך עוד לתואר שני עכשיו ובלי שום קשר לצבא היה לו פרויקט מסויים והוא נבחר אליו והצליח יפה מאוד ולאן הצבא מנסה לגייס אותו? להיות נהג מסע... ככה שהצבא שלנו זבל כלפי החיילים כל מי שבא אלי ורוצה לצאת אני עוזר לו מכל סיבה שהיא כי אתה לא יכול לדעת מה באמת עובר לו בחיים...

על איזה חוקים מותר לעבור ועל איזה אסור? איפה עובר הגבול?

"אסור" לעבור על שום חוק. הגבול עובר איפה שכל אחד בוחר להעביר אותו, כי אין אחד שלא עובר על חוק כלשהו בחייו. זה לא מוריד מתקפותם של חוקים, וזה לא אומר שלרצוח זה בסדר, זה פשוט אומר שזה מוסר כפול להגיד למשתמט שהוא צריך להתגייס בגלל שזה חוק, כשבמקביל אתה מתעלם מהחוק שאוסר עליך לחצות את הכביש באדום לדוג'.
זה כמו מישהו שלא שומר שבת וקורא למישהו שאוכל צ'יזבורגר כופר, או, צמחוני שקורא לאוכל בשר רוצח וכו'.

חבר טוב שלי שסיים שנה אחרי בית ספר (תוך כדי בית ספר למד גם בטכניון) סיים עם תואר במדעי המחשב והוא יכול להמשיך עוד לתואר שני עכשיו ובלי שום קשר לצבא היה לו פרויקט מסויים והוא נבחר אליו והצליח יפה מאוד ולאן הצבא מנסה לגייס אותו? להיות נהג מסע... ככה שהצבא שלנו זבל כלפי החיילים כל מי שבא אלי ורוצה לצאת אני עוזר לו מכל סיבה שהיא כי אתה לא יכול לדעת מה באמת עובר לו בחיים...

סיימתי את הטכניון בהצטיינות לפני כמה שנים, אתה יודע מה אני עושה במילואים? מרים דברים כבדים ומחבר כבלים. למה? כי זה מה שהצבא רוצה שאני אעשה.

יש הרבה דברים לא הגיוניים בצבא, בסופו של דבר אני מקבל את זה בתור משהו שאני צריך לעשות ומנסה להפיק ממנו את המיטב, דווקא נחמד לנקות את הראש מהשטויות של העבודה מדי פעם ולעבוד כמו חמור בשמש של צאלים.

סיימתי את הטכניון בהצטיינות לפני כמה שנים, אתה יודע מה אני עושה במילואים? מרים דברים כבדים ומחבר כבלים. למה? כי זה מה שהצבא רוצה שאני אעשה.

יש הרבה דברים לא הגיוניים בצבא, בסופו של דבר אני מקבל את זה בתור משהו שאני צריך לעשות ומנסה להפיק ממנו את המיטב, דווקא נחמד לנקות את הראש מהשטויות של העבודה מדי פעם ולעבוד כמו חמור בשמש של צאלים.
הוא סיים בטכניון ואין לו עדיין נסיון אפילו הוא הולך להיות נהג 3 שנים מה יהיה כשהוא ישתחרר? יצא מהצבא בלי ידע מילואים זה חודש אצלו זה 3 שנים הייתי מבין אם הוא היה מתגייס כנהג משתחרר והולך לטכניון ועדיין נהג במילואים אבל לא כשהוא בא להם עם תואר במיוחד כשהוא לא עלה לצבא שקל ואומרים לנו אנחנו יודעים שחרר אין לפקידה כוח היא רוצה לצבוע לק כשהקצין מיון ראה את זה מופיע לו (את התואר וזה) הוא פשוט צחק לו בפנים אמר לו תגיע לבקום נראה כבר מה נעשה איתך

צודק, החוק לא מעל הכל, בו נריב על כוס וודקה רדבול ואני אדקור אותך.
מה אתה נוגע לי בוודקה רדבול? גם כן חוקים..
מה?
תגדיר מה זה "מעל הכל"
מעל הכל, אחי. המדינה היא ערך עליון, וכל חוק שהיא מעבירה הוא לטובתי ולטובתך. ולכן צריך לציית לה. אחי.

@Rhino אתה סתם זורק משפטים באויר. חלק גדול מהחוקים הם לרעת הפרט ולטובת הכלל.
אם יש חוק שאתה לא יכול לחיות איתו אתה יכול לבחור האם לשלם את חובך בצורת "עונש" או לעזוב את אותה מדינה שחוקקה את החוק.

@Rhino אתה סתם זורק משפטים באויר. חלק גדול מהחוקים הם לרעת הפרט ולטובת הכלל.
אם יש חוק שאתה לא יכול לחיות איתו אתה יכול לבחור האם לשלם את חובך בצורת "עונש" או לעזוב את אותה מדינה שחוקקה את החוק.
טובת הכלל זו ההצדקה שאני הכי אוהב לפגיעה בזכויות הפרט. כי אפשר להשתמש בה בלי שום גיבוי, והיא גם נשמעת הכי טוב.
תודה שאתה מעדכן אותי לגבי מהן האופציות שלי, לא ידעתי.

מחובתו של אדם לא לציית לחוקים לא מוסריים. מה זה לא מוסרי? כליאה כשיש פשע ללא קורבן.
הצבא שלנו פוגע בהרבה אזרחים(כלא 4) ומספיק חיילים עם בעיות נפשיות. בכלא 6 יש כתובות על קירות של אנשים שהתאבדו שם- והפרטים הוחבאו מהתשקורת.

מי שמוכן להקריב את החופש בשביל הבטחון לא מקבל את שניהם.
צבע העם- לא עובד ולא יעבוד.

טובת הכלל- צבא יעיל,חסכוני ומקצועי. אצלנו הוא עולה ביוקר וגם היעילות שלו נתונה בספק בגלל עודף חיילים.
אז לפי הנתונים של התגייסות היום- מי שלא מתגייס לא רק שעושה מעשה מוסרי וצודק- אלא גם משפר את המערכת בכך שמקרב את השיטה הנוכחית קרוב יותר לסיומה. בסוף הבזבוז המיותר הזה יגמר. מי שרוצה להיות לוחם - יקבל את זה(אני לדוגמא), מי שרוצה מקצוע\קריירה\כח עזר וכו- יקבל תגמול בהתאם.
משה פייגלין, ראש זהות- טוען שיש לעשות חודשיים של טירונות כללית לכל אזרח בגיל 18, ורק אם יעלה הצורך(בזמן מלחמה), אז יקראו לו והוא יהיה מחויב לבוא. חודשיים\שלוש של טירונות בסיסית לכולם- גם לטובת הכלל וגם ניצול מינמלי של האזרחים.
בתחילה באתי בגישה שאני אעזור מאוד בצבא בתור לוחם, רק אחרי מספר חודשים של קורסים הבנתי שתרומתי לחברה ולמדינה- באזרחי הרבה יותר גדולה. בצבא אכלתי כמו 4 אנשים,בזבזתי זמן וכסף לכולם.

מעשה צודק,מוסרי וטוב לחברה- לעבוד,ללמוד,לשלם מיסים ולקנות נכס\נדלן.

חבל שאם אתה עושה צבא ומקבל מה שנקרא "יחס מיוחד", לא רק שאתה לא רוצה לתרום אחרי זה, אלא אתה פועל נגד המערכת גם אחרי שאתה מסיים עם הצבא.

אני>תא משפחתי>מדינה מי שלא מסכים אם האימרה הזאת צריך לעשות קצת חושבים בשביל מי או מה הוא חיי. לא מוריד מפטריוטיזם, אלא מהערך של מדינה כערך עליון. אני תומך יותר בכל מי שרוצה לעזוב את הצבא וללמוד- מאשר ברוב האנשים, שמקבלים את הכפייה,שבוזים חלק גדול מהשירות- ותרומתם בצבא לא עולה על תרומתם באזרחי. בצבא אתה עומד במקום 3 שנים. באזרחי אתה נאלץ להיות פעיל,ללמוד ולהתקדם. ועם המיסים שלנו על כל דבר החשבון הוא פשוט.

אין כמעט השלכות ... אבל שמע גם אני רציתי לצאת מהצבא ולא הוציאו אותי אלא הביאו לי יומיות וממש סבבה לי בצבא (אני אפילו נהנה אני לא אשקר) לפי דעתי כדאי לנסות יומיות לפני (אני הייתי לוחם והייתי במצב נפשי מאוד רע ככה שלא היה אכפת לי מכלום ורק רציתי לצאת מהצבא אז לא חשבתי בהיגיון)
ואין פה קשר למפונק הייתי לוחם שנה וארבע וטחנתי צעירות בגדוד , דכאון זה לא משהו הגיוני או שיש לו סיבות ברורות

נערך לאחרונה:
מה?

מעל הכל, אחי. המדינה היא ערך עליון, וכל חוק שהיא מעבירה הוא לטובתי ולטובתך. ולכן צריך לציית לה. אחי.
מה מה? המדינה העבירה חוק שאסור לרצוח, אולי הוא לא מעל העצבים שהבאת לאדם רנדומלי במסיבה כשהוא דקר אותך?

מה זה פשע ללא קורבן? כשמישהו לא מתגייס מישהו אחר טוחן במקומו, זה ועוד איך קורבן.

מה מה? המדינה העבירה חוק שאסור לרצוח, אולי הוא לא מעל העצבים שהבאת לאדם רנדומלי במסיבה כשהוא דקר אותך?

מה זה פשע ללא קורבן? כשמישהו לא מתגייס מישהו אחר טוחן במקומו, זה ועוד איך קורבן.

חחחחח טוב אחי, זה פשע ללא קורבן, צודק. אתה פשוט מעוות את ההגדרות כשזה מתאים לך, אין לי שום עניין לדבר איתך.

12592630_10153301877961403_7561916109274188260_n.jpg

הנקודה של הפשע ללא קורבן לא הייתה מכוונת אליך אלא באופן כללי וכן, כשאתה לא מתגייס זה פשע עם קורבנות.
אז נכון שגם כשאתה רוצח יש קורבנות וגם כשאתה אונס, ואפילו כשאתה זורק זבל על הרצפה לפעמים יש קורבן.
השאלה היא מה הוא הגבול.

לא כל אחד יכול לשרת בצבא לי קשה להתרגל למקומות חדשים ולמצב שאני עושה משהו ואני לא רוצה... כשהתגייסתי הלכו איתי ראש בראש ושמו אותי בהגנה אווירית לא רציתי ניסיתי לשבור לעצמי את היד רבתי מכות עם האפסנאי ורבתי עם המפקד שלי ובכל זאת הלכו איתי ראש בראש עד שעשיתי נוהל התאבדות וגם אז המפקד שלי אמר לי לך דפוק תראש בקיר! כשירדתי לגוב הגעתי לשבס שם היה לי באמת טוב אבל בקורס לא רציתי להיות שם מקשיי הסתגלות בפעם הראשונה ובפעם השניה המפקדת שלי חשבה שקיללתי אותה ואני לא ולכן רבתי איתה על זה והוציאו אותי ואז כשהגעתי לבסיס הבא שלי הייתי בבאר שבע אומנם עשיתי 5 9 אבל אני לא הסתדרתי עם המערכת והמרחק והמפקדים שרק ניסו לזין אותי מצטער על הביטוי וה5 9 היה בגלל מילה של סגן אלוף כי כבר היה לי תיקים אצל הפסיכיאטרים של הצבא היה לי כבר המלצות לפגישות קבועות ועדיין המפקדים שלי שמו עלי זין שמו שמו ושמו עד שמה קרה? משהו היה צריך לפרוק עצבים אחרי שחיכה מעל חודש לפגישה עם קבן (למרות המלצות של פסיכיאטר ועוד קצינה ואחראי מרפאה של בית חולים 10 אזוב שזה מנוגד לפקודה) מה עשיתי חתכתי ורידים באמצע שמירה והלכתי עם זה מדמם למפקדת שער היא חתפה שוק המפקד שלי היה בלי סדכ הוא בא ככה ובכל זאת השאיר אותי בשמירה ועם נשק והכל כי זה לא עניין אותו מה קרה ועשה לי טובה שיום אחרי שלך אותי לקבן כי הוא פחד על התחת של עצמו 3 חודשים אחרי זה כבר טמטמו אותי עד הסוף לא היה אכפת לי מכלום והם ידעו שברגע שאני יסכים להיות נפקד אני לא חוזר ובגלל זה לא רצו לקחת תנשק שלי והשאירו אותו במקום שהוא היה ואז חזרתי לקחתי אותו הכנסתי מכסנית והלכתי למפקדים שלי שהיה עם המבס 2 סאלים ועוד כמה רסנים והרסר והכנסתי תנשק לפה ואמרתי להם אני לא מוציא אותו ואם כן אופציה אחת שיהיה לי כדור בראש נתנו לי קבן ואז פסיכיאטר והפעם כן החלטתי לצאת ותגיד מה שאתה רוצה אני לא מפונק והצבא הלך נגדי ברוב הזמן
ועוד עובדה שהצבא שם זין זה שחבר טוב שלי שסיים שנה אחרי בית ספר (תוך כדי בית ספר למד גם בטכניון) סיים עם תואר במדעי המחשב והוא יכול להמשיך עוד לתואר שני עכשיו ובלי שום קשר לצבא היה לו פרויקט מסויים והוא נבחר אליו והצליח יפה מאוד ולאן הצבא מנסה לגייס אותו? להיות נהג מסע... ככה שהצבא שלנו זבל כלפי החיילים כל מי שבא אלי ורוצה לצאת אני עוזר לו מכל סיבה שהיא כי אתה לא יכול לדעת מה באמת עובר לו בחיים...

אתה כנראה לא מבין מה היא ההגדרה של מפונק.
מאחל לך שתבין יום אחד שיש דברים שאתה צריך לעשות גם אם לא ממש מתלבש לך באותו רגע, קוראים לזה להיות בנאדם מבוגר, אתה עוד לא שם.

ממש סיפור קורע לב..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית