הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לצאת מצבא על נפשי 21 מה השלכות?

בצה"ל זורקים זין על החיילים בהרבה בחינות, לפני 4 חודשים השתחררתי אחרי 3 שנים ששירתתי כלוחם ואני אציג סיפור שאני מכיר מהפלוגה שלי:
היה חייל בפלוגה שיש לו 5 אחים, אבא שלו נפטר לפני כמה שנים והמצב בבית לא להיט, הוא ואחד מהאחים היו צריכים לעזור לאמא שלהם לפרנס את המשפחה שיהיה כסף להביא הביתה ואותו חייל שירת כלוחם, עשו לו את המוות עם התיק ת"ש ומרחו אותו כל השירות, כשביקש מיוחדת מספר פעמים כדי לעבוד ולהביא קצת כסף הביתה לא ממש התלהבו מזה, הוא היה בחור נחמד מאוד אבל סימנו אותו כחיל בעייתי בגלל מה שתמיד העסיק אותו היה איך לעזור למשפחה אז זה היה גורם לו להיות עצבני לפעמים או לא תמיד להקשיב למפקדים כשצריך לעשות דברים מסוימים ואני מבין אותו.

הוא דפק כמה נפקדויות והיה במעצר ואני מבין את זה לגמרי, עם כל הכבוד ל3 שנים שצריך לשרת בצה"ל שכביכול אחראי עליו ל3 שנים כי הוא רכוש צה"ל לא התייחסו בצורה הכי טובה לבעיות שיש לו בבית, זה מקרה שלדעתי או שצריכים להתייחס אליו בצורה הכי רצינית שאפשר (אולי להעביר תפקיד אפילו וככה לאפשר שהוא יוכל גם לעבוד וגם לשרת בצבא) מה שלא באמת קורה למרבה הצער או פשוט לשחרר לצה"ל כי משפחה שלמה זקוקה לו.

וזה מחזיר אותנו לנקודה של הדברים הדפוקים שיש בצה"ל שאחד מהדברים הכי מעצבנים הוא היחס הלא אנושי כלפי החייל הפשוט כי הוא בסך הכול בתחתית הפירמידה לא משנה מי הוא, מה המצב שלו בבית וכמה המקבץ שלו היה באיפוסים וכמה מהר הוא רץ בבראור.

היו על זה פוסטים וכבר הבעתי את דעתי בנושא הזה -
או שכולם חייבים לעשות צבא, או שאף אחד לא חייב.
אז כן, גם אם לא בא למישהו לקבל פקודות ולשמור, על הזין שלי, יש חוק.

ואם יש רישיון לפני?
עדיין צריך אישור מפסיכיאטר.
איומים\נסיוני התאבדות- נכנסים לתיק הצבאי ובמשטרה. בכל מקרה, אחרי שתהיה במחבוש 50 יום, יומיים של חידוש רשיון\כמה מאות שקלים, לא ממש יהיה "אבדה" בשבילך. הרבה עבודות ממשלתיות: בית חולים,משרד החקלאות,משרד הביטחון- יהיו הרבה יותר קשות להשגה מאשר אם היית עושה בסוף שירות קליל. כלומר אם לא עשית צבא פה- מחכה לך סקטור פרטי. סקטור פרטי בחול>בארץ. בגלל זה רוב הסיכוי גם לא תשאר פה. אז מי ששקל לעזוב- אין טעם שישרת. ומי שרוצה להישאר בכל זמן ובכל תנאי(גם עוני כי הוא רק גודל), ישרת בצבא וימשיך את שושלתו פה.

ערכית- אני כבר לא יודע מה עדיף אחרי שראיתי כמה מקרים מפגרים כמו לוחם עני שביקש כסף\זמן לעבוד, סורב במשך שנה, ישב 50 יום בכלא על זה ועוד סיים את השירות שלו אחרי זה, במקום להשתחרר כשהציעו לו. אז שכל אחד יעשה מה שטוב לו. לדעתי עדיף: שירות טוב\מעניין\כלכלי - או לצאת מהצבא.

ושהזדיין החוק, והפשיסטים שאיתו.👎

נערך לאחרונה:
בתור אחד שיצא גם. לא רק שההשלכות מועטות, גם המידע מסווג לגבי היציאה על נפשי. זאת אומרת שיראו פרופיל 21 ולא סעיף נפשי. אתה גם יכול להגיד למי ששואל שיצאת על אלרגיה לדבורים זה לא משנה

לא אחי, השתמטות זה 'פשע' ללא קורבן. אם אתה מתחיל להגדיר פעולות שלתוצאות העקיפות שלהן עלול להיות קורבן, אין לנו שום שיח.
אני אוהב את זה שאתה מגדיר דברים ומצליח לעוות אותם לטובתך. השתמטות זה פשע עם קורבן ואני חושב שאתה יודע את זה טוב מאוד.
אשמח אם תסביר איך זה בדיוק "פעולה שלתוצאה העקיפה שלה עלול להיות קורבן", בדגש על ה"עקיפה" ובעיקר ה "עלול".
תודה

אני אוהב את זה שאתה מגדיר דברים ומצליח לעוות אותם לטובתך. השתמטות זה פשע עם קורבן ואני חושב שאתה יודע את זה טוב מאוד.
אשמח אם תסביר איך זה בדיוק "פעולה שלתוצאה העקיפה שלה עלול להיות קורבן", בדגש על ה"עקיפה" ובעיקר ה "עלול".
תודה
זו בדיוק ההגדרה ל"פשע ללא קורבן". אתה מכיר משהו אחר?

זו בדיוק ההגדרה ל"פשע ללא קורבן". אתה מכיר משהו אחר?
את צודקת, הייתי צריך להדגיש שאני לא משלים עם זה שהשתמטות מתאימה להגדרה הזאת. הבעיה שלי היא לא עם איך שהוא הגדיר את המושג, אלא עם השימוש בהגדרה הזאת בנושא הספיציפי הזה.

את צודקת, הייתי צריך להדגיש שאני לא משלים עם זה שהשתמטות מתאימה להגדרה הזאת. הבעיה שלי היא לא עם איך שהוא הגדיר את המושג, אלא עם השימוש בהגדרה הזאת בנושא הספיציפי הזה.
למה לא מתאימה?
עצם הפעולה לא פוגעת בך בצורה אלימה באופן ישיר.

תודה
אתה צודק במידה ויש לנו אויב משותף. לצערי כבר שנים אין לנו "אויב" - ואת זה מוכיחה הפוליטיקה הכושלת שלנו. לתלות תג בשם "מחבל" על חלק מערביי השטחים- לא באמת מציב נגדנו אויב אמיתי. אם יצא לך לעיין באפרטיייד באפריקה זה מזכיר יותר מלחמת אזרחים.
ערבים ושמאלנים הם חלק מהעם והכנסת(וכבר יצאו נגד שאר הממשלה לא פעם אחת),יש מספר שטחים בארץ לא בבעלות ישראל והר הבית נמצא בכיס של מלך ירדן. בלי לקחת בחשבון "שטויות" כמו גוש קטיף- להיות חייל בישראל בעשור וחצי האחרון- לא ברור מי האויב ולכן להגיד שכל משתמט\משתחרר(אותו חרא- קבא 21, לא משנה אם היציאה שלך "לגיטימית" בעיני כלל האוכלוסיה או לא) מבצע פשע בו יש קורבן- "העם" כביכול, זו מניפולציה זולה. הנושא מורכב מדי, ולא ברור איפה לשייך את המתנחלים,הדתיים,והמשתמטים החילונים,שוחרי שלום,ואנשים אחרים- גם יכולים להחשב "עבריינים"..
כל אחד בישראל הוא עבריין: עבריין סמים,עבריין תנועה,עבריין מס ובקרוב עם הכיוון של המדינה שלנו יהיו גם עברייני מחשבה..

למה לא מתאימה?
עצם הפעולה לא פוגעת בך בצורה אלימה באופן ישיר.
הבנתי מתגובות קודמות שאת חושבת שגיוס החובה צריך להמשך. אם כל הנוער יהיה כמוהו ולא יתגייס, עדין לא תהיה פגיעה באזרחי ישראל? (בבקשה לא להגיד לי " אבל זה לא כולם, אלה בודדים". אולי הוא גם לא ישלם מס הכנסה?)
ובגלל שאני יודע שאתם הולכים להתפס על ה"באופן ישיר" אני רוצה שתגדירי לי בבקשה "פגיעה בצורה אלימה באופן ישיר" בדגש על הישיר.

תודה
יש לך פערים גדולים מדי, קח תקרא. אבל תקרא באמת.
Victimless crime - Wikipedia, the free encyclopedia

הבנתי מתגובות קודמות שאת חושבת שגיוס החובה צריך להמשך. אם כל הנוער יהיה כמוהו ולא יתגייס, עדין לא תהיה פגיעה באזרחי ישראל? (בבקשה לא להגיד לי " אבל זה לא כולם, אלה בודדים". אולי הוא גם לא ישלם מס הכנסה?)
ובגלל שאני יודע שאתם הולכים להתפס על ה"באופן ישיר" אני רוצה שתגדירי לי בבקשה "פגיעה בצורה אלימה באופן ישיר" בדגש על הישיר.
אני לא בעד להמשיך לגייס בכפייה, אני כן רוצה שיהיה מעבר לצבא מקצועי.. העניין הוא שכרגע אין, ואם כבר יחול שינוי אז הוא יהיה הדרגתי ויקח זמן. אז אני מקווה שלפחות בינתיים התודעה הציבורית תשאר כזו שרואה בגיוס ערך חשוב לשמירה על הבטחון והחירות שלנו.

ולגבי העניין השני- לא ניסינו לטעון שלא יהיו קורבנות.
יהיו.
אה כן.. וגם אי תשלום מס הכנסה זה פשע ללא קורבן.
פגיעה באופן ישיר - האדם עצמו משתמש באלימות כנגדך.

השתמטות של כל האזרחים זה תהליך הדרגתי, וככל שיהיו יותר משתמטים ככה א)יתנו תנאים יותר טובים לחיילים שכן משרתים, אם משכורת טובה ואם משהו לאזרחות(לימודים או משהו) וב)יבטלו תקנים לא חשובים כמו גלגלצ ו200 נהגים לבסיס שלא עושים כלום
אני יכול להגיד אפילו שמשתמטים יותר תורמים ללוחמים מאשר ג'ובניקים בקריה שלא עושים כלום ומבזבזי את הזמן שלהם והכסף של הצבא

אני לא בעד להמשיך לגייס בכפייה, אני כן רוצה שיהיה מעבר לצבא מקצועי.. העניין הוא שכרגע אין, ואם כבר יחול שינוי אז הוא יהיה הדרגתי ויקח זמן. אז אני מקווה שלפחות בינתיים התודעה הציבורית תשאר כזו שרואה בגיוס ערך חשוב לשמירה על הבטחון והחירות שלנו.

ולגבי העניין השני- לא ניסינו לטעון שלא יהיו קורבנות.
יהיו.
אה כן.. וגם אי תשלום מס הכנסה זה פשע ללא קורבן.
פגיעה באופן ישיר - האדם עצמו משתמש באלימות כנגדך.
סליחה, אבל נראה לי שכל מה שאני לא אוהב זה פשע עם קורבן.

סליחה, אבל נראה לי שכל מה שאני לא אוהב זה פשע עם קורבן.
גם אני לא, אבל במציאות הנוכחית אין הרבה ברירות.. גם כניסה למסגרת אוניברסיטאית זו פעולה שיש מי שמשלם על כך בכפייה עבורך..

לא יהיה פה צבא מקצועי בחיים מהסיבה הפשוטה שאין שום דבר מקצועי בארץ שלנו.
סיירת מטכ''ל,שב''כ,מוסד,ימ''מ,טייסות בחיה''א,יחידות טכנולוגיות מסויימות, בקיצור יש איפה שיש סיכון גבוה יותר שחייל מעפן ולא מקצועי יעשה טעות והמחיר יהיה גבוה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית