הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לצאת מצבא על נפשי 21 מה השלכות?

ברור שאין קורבנות, כי הרוב כן מתגייסים. אבל זה לא הגיוני להגיד שבגלל שהוא עושה צבא אז אני לא צריך, כי הוא יעשה את העבודה בשבילי. יופי שהוא רוצה צבא מקצועי, גם אני רוצה.
בהנחה שהוא מבין שצריך צבא , מה נותן לו את הלגיטימציה להחליט מי יתגייס ומי לא? צריך להבין, כשאדם אומר "אני לא מתגייס" , יש פה מעבר לטענה שהוא לא מתגייס ואין פה קשר לאחרים, יש פה טענה שאומרת "אני לא מתגייס, אבל אני חייב שאחרים כן יתגייסו", שוב, כל עוד אנחנו מבינים שיש צורך בצבא , אחרת הדיון לא רלוונטי.
ואתה מוזמן לספר לשיריונרים שטוחנים 28 בשטח , שאין קורבנות בגלל המשתמטים.

דוגמא נוספת לכך היא אותם הורים שבוחרים לא לחסן את הזאטוטים שלהם.

גם אני סיימתי שירות צבאי,ויצא לי להכיר המון שיצאו מהצבא על סעיף נפשי. רובם מאינטרסים מאוד אנוכיים של מה הצבא נותן לי ואני מבזבז את הזמן שלי במערכת כי אני יכול לעשות כסף בחוץ.

אגב כל המגיבים פה בעד לצאת מהצבא ולא להתגייס,בני כמה אתם?

סבבה. אל תתגייסו - צאו בצורה חוקית. אבל אנימצפה מאותו פינוקי, להתנדב 3 שנים במקום אחר, לטובת המדינה.

סבבה. אל תתגייסו - צאו בצורה חוקית. אבל אנימצפה מאותו פינוקי, להתנדב 3 שנים במקום אחר, לטובת המדינה.
למה פינוקי צריך להתחשב בציפיות שלך? ואל תבין לא נכון, אני מאוד בעד תרומה לקהילה, אבל פינוקי יצא כי נמאס לו לתרום והוא רוצה לעשות כסף/ללמוד

כלא 6- זה חוויה מלמדת יותר מהרבה בסיסים ותפקידים.. זה לא אומר שכל חייל צריך לבקר שם.
להיות בבידוד מלמד אותך הרבה על עצמך ועל העולם.. קושי זה להלחם נגד המערכת ולנצח ולא להגיד טוב יאלה אם כולם הולכים אז גם אני אלך\בוא נאכל את זה כי זה חוק ואני "חלש" ולא יכול לקבל מה שאני ראוי\רוצה.
בסופו של יום, חוויה של כל אדם בצבא היא שונה אין טעם להכליל.

אלו שבאים ממעמד סוציו אקונומי בינוני-נמוך, חושבים יותר על עצמם, ומה הם מקבלים מזה- דבר ברור מאליו מאשר אלו שלא צריכים לדאוג לגבי עתידם או מקום מגוריהם או שאבא ידקור את אמא בזמן שאתה שומר באיזה בסיס.
אין בכוונתי להוריד את אלו שכן שירתו,תרמו או נהנו- העיקר להבין, שאתם רק מורידים מעצמם ברגע שאתם מתחילים לשפוט אנשים אחרים בלי להכיר אותם. אני מאוד מקווה שהיומרנות הזאת תעלם מהפורום כי אין לה מקום.
להיות אגואיסט בסביבה שלא מספקת תגמול בהתאם,או שחוסמת אפשריות ע"י נפלאות הבירוקרטיה העומדות בכל דרך שתפנה בצבא.. אפשר ללמוד מכל מקום ומכל אדם. הצבא שם לך גבולות פיזיים ומנטליים, ואם אתה מקבל משהו בלי מאבק או מחשבה, סימן שאתה חלק מהעדר.

ברגע שאני יהיה מגייס בעבודה. כל מי שלא עשה צבא לא יעבור אותי.
בתאכלס בסופו של דבר אתה עובד אם אנשים שברובם עברו צבא, חלק לוחמים וחלק לא הרוב עדיין עושים מילואים ומה לעשות שהם יהיו אחראים האם לקחת לעבודה את כל אלו שפה חושבים האם כדאי להם לצאת מהצבא. רובם יעשו אותו דבר שאני יעשה.

כמובן שבחו"ל לאף אחד לא אכפת המצבא אבל גם לאף אחד לא אכפת ממישהוא שאין לו ניסיון וגם יחסית קשה לעבור באופן חוקי ולהיות אזרח במידנה נורמלית ללא כל מיני אזרחויות.

כמובן שאפשר לעבוד בכל מיני עבודות ואפשר גם כנראה למצוא בהייטק משרה ללא שרות צבאי, מניח שהרשימה היא יחסית קטנה.

בהצלחה.

בתאכלס בסופו של דבר אתה עובד אם אנשים שברובם עברו צבא, חלק לוחמים וחלק לא הרוב עדיין עושים מילואים ומה לעשות שהם יהיו אחראים האם לקחת לעבודה את כל אלו שפה חושבים האם כדאי להם לצאת מהצבא. רובם יעשו אותו דבר שאני יעשה.

כמובן שבחו"ל לאף אחד לא אכפת המצבא אבל גם לאף אחד לא אכפת ממישהוא שאין לו ניסיון וגם יחסית קשה לעבור באופן חוקי ולהיות אזרח במידנה נורמלית ללא כל מיני אזרחויות.

כמובן שאפשר לעבוד בכל מיני עבודות ואפשר גם כנראה למצוא בהייטק משרה ללא שרות צבאי, מניח שהרשימה היא יחסית קטנה.

בהצלחה.
במה אתה מתכוון ללא עשה צבא? בבן אדם עם FMF? בבן אדם שעשה ניתוח ברגל והצבא נתן לו פטור? או במישהו ששיקר לקבן? ואיך בדיוק תבדיל ביניהם?

במה אתה מתכוון ללא עשה צבא?בבן אדם עם FMF? בבן אדם שעשה ניתוח ברגל והצבא נתן לו פטור? או במישהו ששיקר לקבן? ואיך בדיוק תבדיל ביניהם?

כאלו אנשים שהגיבו ותמכו פה בבחור שרוצה לצאת. אישית לא רוצה לעבוד אם בן אדם כזה.

כאלו אנשים שהגיבו ותמכו פה בבחור שרוצה לצאת. אישית לא רוצה לעבוד אם בן אדם כזה.
אתה חושב שעובד כלשהוא יגיד למעסיק שלו תשמע יצאתי מהצבא על הקבן כי לא בזין שלי מאשר שיגיד לו יש לי בעיה רפואית?

אתה חושב שעובד כלשהוא יגיד למעסיק שלו תשמע יצאתי מהצבא על הקבן כי לא בזין שלי מאשר שיגיד לו יש לי בעיה רפואית?

ניראה לך שאכפת לי מה הוא יגיד לי ? יש לי בשכונה בן אדם שבקושי הולך והוא התגייס, מאמין שהוא לא עשה שרות מלא. אותו בוא נגיד הייתי לוקח.
אבל כאשר מגיעה בחור שנראה בריא ועוד מתאמן למה שאני יקח אותו.

תבין יש מספיק אנשים שעושים צבא ומחפשים עבודה. יעדיף לקחת אותם גם אם יש להם טיפה ממוצע יותר נמוך. כי אני לפחות יודע שאין לו גישה של לא בזין שלי.
לא מדברים עם @godlin23 על דברים שקשורים להגיון בריא, זה אף פעם לא עובד.
מה קשור ?

בהצלחה.
@Bariah פתאום לא מפריע לך שיש פה מישהו שרוצה לעבור על החוק? 😆
אבל הבגרות באזרחות, אחי..

אני לא מבין, הילדים של היום לא מבינים מה זה "חוק"? מה קרה לבגרות באזרחות בשנים האחרונות??

@Bariah פתאום לא מפריע לך שיש פה מישהו שרוצה לעבור על החוק? 😆
אבל הבגרות באזרחות, אחי..
למה שזו תיהיה עבירה על החוק ? אם אני לא יסכים לראיין אותו אז זה עבירה על החוק.אני מסכים לראיין אותו ואז מבין שלדעתי הוא לא מתאים לצוות.

למה שזו תיהיה עבירה על החוק ? אם אני לא יסכים לראיין אותו אז זה עבירה על החוק.אני מסכים לראיין אותו ואז מבין שלדעתי הוא לא מתאים לצוות.
גם אם אתה מראיין אותו ורק אחר כך פוסל אותו בגלל שהוא לא עשה שירות צבאי - זו עבירה על החוק. מדובר בהפרה של חוק שיווין ההזדמנויות בעבודה.

גם אם אתה מראיין אותו ורק אחר כך פוסל אותו על זה שהוא לא עשה שירות צבאי - זו עבירה על החוק. מדובר בהפרה של חוק שיווין ההזדמנויות בעבודה.
אני לא פוסל אותו על זה. אני פוסל אותו כי הוא לא ישתלב בצוות. וכולנו יודעים שזה לא ניתן לאכיפה. גיוס עובדים הוא לא אוביקטיבי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית