הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתח- Kipping Pull ups

• פותח/ת השרשור DoLeV
  • פורסם בתאריך

DoLeV

משתמש מתחיל
182
0
נק' מוניטין:
109
182
0
ראיתי את המושג הזה כמה פעמים בפורום וגם ראיתי את הסרטון. כתוב שזה ה-מתח של קרוספיט.
הכוונה שיש העדפה לזה במקום מתח רגיל (בחימום וב-WOD)?

בכל ה WOD אם כתוב Pullups - הכוונה עם קיפ.
כשרוצים שנעשה מתח רגיל כותבים strict pullups.

Kipping Pull ups הם מתח שנעשה בתנופה. אתה יכול לעשות האימונים את המתח איך שאתה רוצה, כל עוד הידיים שלך היו ישרות לחלוטין בתחתית, והסנטר שלך עבר את המוט בסיום. Strict יותר קשה, ויש אימון של CrossFit גם עם 100 חזרות מתח, ובמקרה הזה אתה תמות אם לא תעשה Kipping. יש כאלו שרואים ב- Kipping "רמאות" אבל ב- CrossFit רואים בזה דרך לשלב עבודה של עוד שרירים בזמן העבודה, ולכן יש לזה יתרון.

בקיצור, תעשה מה שנוח לך, אבל שווה ללמוד לעשות Kipping לאותם אימונים קטלניים.

• פותח/ת השרשור
אוקיי תודה על התשובות.
אני אלמד Kipping, זה באמת יעזור כשיש 100 חזרות מתח באימון 😃

תלמד קיפ ובאותה נשימה תלמד גם באטרפליי פולאפס, זה יחסוך לך הרבה שניות יקרות באימונים כמו פראן...

באטרפליי פולאפס לא עובד טוב על כולם. בעיקר לאנשים קטנים...

ספיל שוקל 70 ק"ג, מספיק קטן?

כן. בקושי אישה...

ראיתי ראיון איתו לפני הקרוספיט גיימס 2009, הוא אחד התותחים הכבדים.
הדדליפט שלו מעל פי 3 ממשקל גוף, משהו מטורף.
בכל מקרה הוא אמר שהמתח פרפר הוא אחד הכלים היותר יעילים שכדאי ללמוד, כי הוא מהיר הרבה יותר.

אבל למי שגדול וכבד זו תנועה מגושמת וארוכה.

קליפה הוא אחד המפלצות היותר גדולות שראיתי בקרוספיט וגם הוא עושה מתח פרפר.

קליפה הוא אחד המפלצות היותר גדולות שראיתי בקרוספיט וגם הוא עושה מתח פרפר.

הבחור שוקל 90 קילו בערך.

קשה להיות מפלצת על paleo. והטענה הזו לא תופסת. זה כמו להגיד רוני קולמן עושה ABCDEFG, אז כולם צריכים לעשות אותו הדבר.

זה עדיין לא משנה את העובדה שזה טוב בעיקר לאנשים קטנים. אנשים גדולים מבזבזים על התנועה הרבה אנרגיה.

ויכוח מיותר - תעשו מה שעובד בשבילכם. חלק מהאנשים הולך להם טוב עם קיפ "קלאסי", חלק עושים קיפ בסגנון צפרדע שחוט (לדוגמה אנני) וחלק מסתדרים ממש טוב עם קיפ פרפר (שצריך להקפיד בו שאתם לא חותכים את ה-ROM כי יש נטייה לקצר למעלה).
כל קיפ שעובד לכם יהיה עדיף על strict באימוני מטקון.

ויכוח מיותר - תעשו מה שעובד בשבילכם. חלק מהאנשים הולך להם טוב עם קיפ "קלאסי", חלק עושים קיפ בסגנון צפרדע שחוט (לדוגמה אנני) וחלק מסתדרים ממש טוב עם קיפ פרפר (שצריך להקפיד בו שאתם לא חותכים את ה-ROM כי יש נטייה לקצר למעלה).
כל קיפ שעובד לכם יהיה עדיף על strict באימוני מטקון.

למה?

power output גבוה יותר.

לעשות 50 מתח strict יקח לי חצי שעה. עם קיפ אני סוגר את העסק בחמש דקות פלוס מינוס.

לא בכל אימון אתה נדרש לעשות 50 מתח. באימונים כמו סינדי, שיש לך סיבובים של 5, אפשר לעבוד strict ולהתחזק קצת תוך כדי המטקון.

לא בכל אימון אתה נדרש לעשות 50 מתח. באימונים כמו סינדי, שיש לך סיבובים של 5, אפשר לעבוד strict ולהתחזק קצת תוך כדי המטקון.

בסינדי אם אני עושה strict התוצאה שלי תהיה נמוכה יותר מעם קיפ. מה הטעם? יש אימוני כח ויש מטקון. תעשה ביום אחר שאין בו מתח 3x5 לפני המטקון או שתחכה ליום שיש מתח 1-1-1-1-1 זה קורה גם.

בסינדי אם אני עושה strict התוצאה שלי תהיה נמוכה יותר מעם קיפ. מה הטעם? יש אימוני כח ויש מטקון. תעשה ביום אחר שאין בו מתח 3x5 לפני המטקון או שתחכה ליום שיש מתח 1-1-1-1-1 זה קורה גם.

לא בהכרח. אולי בהתחלה היא תהיה יותר נמוכה, אבל אם אתה חזק במתח זה לא משמעותי. וזמן זה לא הכל...

כמו שמקפיצים את הדדליפט באימוני מטקון = פחות עבודה.

Back
למעלה תחתית