הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב ראש בזמן לימודים

• פותח/ת השרשור talp
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

talp

משתמש משקיע
4,968
4,036
נק' מוניטין:
12,989
4,968
4,036
קאנטרי זכרון
טוב אז יש לי כמה שאלות לגבי לימודים וכאבי ראש, מי שסטודנט ומבין בזה קצת או חווה את זה אז אני אשמח לקצת מידע בנושא.

אני מתייחס לקורסים/לימודים ריאליים לתואר ראשון.

1. האם לגיטימי לסיים יום לימודים אינטנסיבי עם כאב ראש? הכוונה לשיעורים ותרגולים לא טכנים, שדורשים בעיקר להבין תיאוריה והרבה חומר חדש, למשל היום לא נגעתי בפלאפון באף שיעור ואפשר להגיד שהייתי מרוכז 90% מהזמן (לא הצלחתי להבין הכל אבל התאמצתי הרבה)
2. האם זה הגיוני שכל שבוע יהיו כמה ימים כאלה עם כאבי ראש? (האם אני אמור להסתגל למאמץ הזה מתישהו).
3. חזרתי הביתה ויש לי המון תרגילי בית, לקחת כדור ולעשות או לנוח למרות שאין לי הרבה זמן?
4. האם הכאבים האלה אומרים שכן התאמצתי הרבה וכנראה נקלטו הרבה דברים, או שמרגע שהתחילו לי הכאבים אז הגעתי לאיזה שהוא "סף" או "אימוץ יתר" של המוח ומכאן והלאה רק פוגע בי?
5. טיפים להעביר או למנוע את הכאבים

*אני שותה בזמן הלימודים 2 כוסות הפוך קטן, לרוב חזקות (מנה כפולה), אז אולי זה תורם לכאבים או הפוך.

תודה 😃

1.האם הינך מרים? סתם, האם אתה שותה מספיק מים?
2.האם אתה יושב כשהצוואר שלך נייטרלי? בצורה שאין לך עומס קשה מידי על שרירי העורף?
3.אתה עושה מספיק הפסקות/הפסקות אוכל?
4.אולי יש פלורסנט מהבהב / מסך מרצד / צליל גבוהה ברקע?
5.ריטלין?

Yesthats-me.jpg

• פותח/ת השרשור
1.האם הינך מרים? סתם, האם אתה שותה מספיק מים?
2.האם אתה יושב כשהצוואר שלך נייטרלי? בצורה שאין לך עומס קשה מידי על שרירי העורף?
4.אולי יש פלורסנט מהבהב / מסך מרצד / צליל גבוהה ברקע?
5.ריטלין?
1. שותה יותר מידי מים.. מינימום 2 ליטר בזמן הלימודים ואפילו 5 ליטר ביום. (אם אני לא שותה כל שעה אני מרגיש מיובש).
2.ניטרלי
3. יש לנו חצי שעה הפסקה בין הרצאות (אם ההרצאות 3 שעות אז עוד רבע שעה תוך כדי ההרצאה עצמה) היום הייתה הפסקה של 45 דקות ואח"כ כ 25 דקות.
4. לא הייתה הפרעה ששמתי לב אליה.

זה יותר בקטע של מאמץ.. אני ממש מתאמץ להתרכז ולא להפסיד אפילו טיפה מההרצאה.
זה גם קרה לי כשלמדתי בתקופת מבחנים הרבה זמן (עם הפסקות)

הקטע זה שזה מרגיש כאילו אני מתאמץ מידי.. אם יש דבר כזה בכלל

אני כבר שנה רביעית ואני אומר לך אמת אחת ונוראית, זה לא עובר....
מה שאתה יכול לעשות זה להוריד לחצים, לדאוג לסביבת למידה רגועה, ואולי קצת מדיטציה
מתי שאפשר תעשה ריסט למוח עם איזה יום מנוחה או 2

• פותח/ת השרשור
אני כבר שנה רביעית ואני אומר לך אמת אחת ונוראית, זה לא עובר....
מה שאתה יכול לעשות זה להוריד לחצים, לדאוג לסביבת למידה רגועה, ואולי קצת מדיטציה
מתי שאפשר תעשה ריסט למוח עם איזה יום מנוחה או 2
האמת שהייתי במילואים שבוע שעבר אז היה לי קצת מנוחה, בנוסף לקחתי חופש ביום שני בשביל להגיש עבודה ואני מבריז בימי שלישי מהרצאה עמוסה ולא רלבנטית (לא צריך הוכחות למבחן). אני עושה את המקסימום בשביל להתבטל חחחחח
בימי רביעי, כמו היום, יש לי 3 שיעורים מאוד חשובים ועמוסים, ככה שאין לי הרבה ברירות

האמת שהייתי במילואים שבוע שעבר אז היה לי קצת מנוחה, בנוסף לקחתי חופש ביום שני בשביל להגיש עבודה ואני מבריז בימי שלישי מהרצאה עמוסה ולא רלבנטית (לא צריך הוכחות למבחן). אני עושה את המקסימום בשביל להתבטל חחחחח
בימי רביעי, כמו היום, יש לי 3 שיעורים מאוד חשובים ועמוסים, ככה שאין לי הרבה ברירות
אני כבר הגעתי למצב שאני מבריז מהשיעוריםלחלוטין כדי ללמוד למבחנים, וגם אז יש לי את הכאב ראש הזה

קח יום חופשי לגמרי מלימודים, שישי הכי טוב כי בשבת אין מנוס מללמוד,
תבדוק גם אולי אתה זקוק למשקפיים.

זה הולך להישמע ממש מטומטם, אבל יכול להיות שהסיבה היא שאתה צריך משקפיים(או שידרוג אם כבר יש לך).
ראיה בעייתית יכולה לגרום לכאבי ראש(מניסיון ומדבריו של האופטומטריסט שלי)

זה הולך להישמע ממש מטומטם, אבל יכול להיות שהסיבה היא שאתה צריך משקפיים(או שידרוג אם כבר יש לך).
ראיה בעייתית יכולה לגרום לכאבי ראש(מניסיון ומדבריו של האופטומטריסט שלי)
בכלל לא נשמע מטומטם..זה נכון. יש כאבי ראש לאחר שהעין תחת מאמץ יתר.
יכול להיות שאתה באמת זקוק למשקפיים.

בכלל לא נשמע מטומטם..זה נכון. יש כאבי ראש לאחר שהעין תחת מאמץ יתר.
יכול להיות שאתה באמת זקוק למשקפיים.
אני גם לא חושב שזה נשמע מטומטם, אבל בכל פעם שדיברתי עם אנשים על הנושא הרבה חשבו ככה

דוגרי אם זה המצב, תנסה ללמוד איפה אפשר לשחרר קצת ריכוז ולהיות בטלפון.
לפעמים המרצה מסביר משהו שכבר ברור לך לאן זה הולך, אפשר לשחרר קצת ולנוח.

אני ךא יודע כמה ארוכים הימים שלך, אבל להיות מורכז 4 שעות זה לגיטימי, להיות מרוכז 6-8 זה כבר לא לדעתי.

אני מהמר על ראייה. בחיים לא שמעתי על כאבי ראש חוזרים בזמן לימודים. הרי יש לך הפסקות. כל עוד אתה לא ממשיך ללמוד בהם זה אמור להספיק.
אם זה לא ראייה הייתי הולך לרופא.
תנסה לפעמים לעצום עיניים ל 10 שניות ככה בזמן שלא צריך להסתכל על הלוח ורק להקשיב. ככה כמה פעמים בשיעור אולי יעזור. ראייה היא אחד המשאבים הכי גדולים של המוח ומאוד מכבידה על הפעילות שלו.

היי גבר. גם לי יש כאבי ראש בזמן לימודים איך בסוף הסתדרת עם זה ?

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית